Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

E-TEN M700 - tipy, triky a zkušenosti

vlayer (3)|6.2.2007 10:02
eten 700, mam asi 14 dni, me zkusenosti:

minus:
1) zvuk v repro behem telefonovani - spatna kvalitanejde ztlumit
2) problem s mizenim pop3 uctu
3) problem s podsvicenim - nepamatuje si nastaveni a podsviceni se vypne behem 5 vterin
4) nepodsvicene sekundarni znaky na klavesnici
5) opotrovani stylusu - uz se automaticky nevysune do plne delky kdy je vyjmut z e schranky
6) POUZDRO se rozpada - sev na strane rozriznul kozenku - uz mi to drzi jen na tom obsiti - TO BUDU reklamovat
7) problem s VPNkou - nechce se mi pripojit do prace - CISCO
8) nepamatuje si sparovani s blutooth HF parot
9) vypada levne

plus:
1) vse v jednom
2) vyborny GSM signal i na mistech s velmi slabym pokrutim


cekam za ca kit - to snad vyresi problem s vydrzi baterie behem GPS navigace (wifi taky zere jak tava)

tak cau holky!
aarfy_ce4you (15)|6.2.2007 13:47
[QUOTE="Viktorcd"]Ahoj koupil jsem M 700 a nevim si rady pokousel jsem se o instalaci smart dial ale asi jsem nejak nepochopil co je to - odinstalujte ETeňáckej dialer, a tak jsem zrejme odinstaloval neco jineho a v te.l se mi pak zobrazovali skiny pres sebe , co tedy mam odinstalovat -diky Zacatecnik.[/QUOTE]

JJ je to tak. Stejný problém .. dva skiny přes sebe. Kdyby to mohl Plachow trošku rozvést byli bychom asi všichni rádi.
Navíc mám ještě problém v tom, že po harakiri instalaci češtiny se záplatou od E-tenu a následné odinstalaci tohoto patche sice fungoval SIM toolkit ale nešlo zprovoznit nastavení telefonu. Po každém vypnutí displeje se zvuk zvonění nastavil na nulu. Za jak dlouho se vám natáhne TOMTOM verze 5? U mě to trvá skoro 40 vteřin což se mi zdá trošku hodně na čtyřstovku procesor. U MDA 2 to bylo 12 vteřin. Dále nefungovaly korektně některé programy (třeba ICQ, nebo některé aplikace s GPS). Vypadá to tak, že ta provizorní instalace češtiny tak, aby fugoval SIM Toolkit způsobila celou řadu dalších problémů. Po nas....ní a hardresetu jsem nechal English a No-Problem. Doufám, že vývojáři E-tenu máknou a nová ROM a na ní ušitá čeština už bude OK. Jinaxe holt budeme muset zdokonalovat v cizích jazycích
Tomáš Kubec (749)|6.2.2007 13:51
S CZ lokalizaí neníi prakticky žádný problém. Vše se točí kolem toho patche :(
aarfy_ce4you (15)|6.2.2007 14:07
[QUOTE="Tomáš Kubec"]S CZ lokalizaí neníi prakticky žádný problém. Vše se točí kolem toho patche :( [/QUOTE]

No však právě :-) chci -li lokalizaci nemůžu do banky - chci-li do banky tak s ostatními problémy nebo bez češtiny. Ale to vše s nadsázkou. Věřím, že se to vyřeší
FMC (36)|6.2.2007 14:59
[QUOTE="Tomáš Kubec"]S CZ lokalizaí neníi prakticky žádný problém. Vše se točí kolem toho patche :( [/QUOTE]

ja kvuli simtoolkitu nechal tel. v angl. (coz me nevadi), ale zacali se objevovat problemy s nastartovanim tel. - UNKNOWN SIM STATUS - takze me nejel tel. nasel sem nejaky patch ktery to resi. no a prestal fungovat simtoolkit. takze to je ten patch ktery obsahuje cestina?


jinak je to celkem dobrej tel. pripada me celkem robustni, nevim co nekdo vidi kdyz rika ze vypada jak nejakej levnej plastacek.

jediny problemy vidim v tom ze pri tel. musim mit sluchatko na max. jinak slysim ozvenu sam sebe.
fm radio jede jen pres sluchatka.
pocket radio musi byt na max., pokud o stupinek ztlumim tak se hudba vypne uplne.
a obcas zamrzal pri rozinani obrazovky. odinst. sem flexmail2007 a vypada to ze to jede.
vzrostl me pocet neprijatych hovoru, protoze to vubec neslysim zvonit nebo vibrovat.



jdou nekde sehnat eten aplikace, co jsou tam tovarne nahrane? jednu sem si smazal a chtel bych ju zpet, ale hard reset je podle me zbytecnej. i kdyz me to stejne s novou rom nemine :-)
ZdenyT (16)|6.2.2007 15:42
Ty aplikace od E-TENu tam vrátíš úplně v pohodě. V programy / nástroje je aplikace, Obnovení aplikace. A tam je všechny najdeš.
Tomáš Kubec (749)|6.2.2007 15:52
Pro FMC

!!!nasel sem nejaky patch ktery to resi. no a prestal fungovat simtoolkit. takze to je ten patch ktery obsahuje cestina?!!! - ano to je ten patch. S novou verzí ROM to bude vyřešeno jako u X500

Aplikace jdou obnovit pomocí Programy/Nástroje/Obnovení aplikace
a musí se znovu nainstalovat lokalizace

Edit: ZdenyT byl rychlejší ;)
Tomáš Kubec (749)|6.2.2007 15:56
Pro aarfy

Před instalací dialeru se musí odebrat tyto aplikace:
Microsoft EtPhone
ETEN PhoneService 2
Viktorcd (21)|6.2.2007 16:08
[QUOTE]Navíc mám ještě problém v tom, že po harakiri instalaci češtiny se záplatou od E-tenu a následné odinstalaci tohoto patche sice fungoval SIM toolkit ale nešlo zprovoznit nastavení telefonu. [/QUOTE]

Jsem rad ze nejsem sam,jinak ciste muj nazor s cestinou se netrap a zatim ji
tam nedavej vubec,vydrz a pockej na novou modlenou ROM i kdyz ja uz si zvykl a mozna to necham v AJ, a to nijak v AJ nevynikam spis naopak.A zatim zadnej problem se Sim-t nebo gsm-bang zatim nic a mam ho uz 3 nedele. Jedinej problem take s ICQ ale poze s vykreslovanim po otevreni HW klavesnice nainstaloval jsem misto toho QIP a bez problemu.
No a TomTom pouzivam 602 mam ho na karte i s mapama a chodi super rychlost nacitani i navigace v praxi super no a to ostatni je vsude stejne sluchatko atd.
Viktorcd (21)|6.2.2007 17:20
[QUOTE="Tomáš Kubec"]Pro aarfy

Před instalací dialeru se musí odebrat tyto aplikace:
Microsoft EtPhone
ETEN PhoneService 2[/QUOTE]

Diky za vysvetleni udelal jsem jak bylo v navodu as tim ze jsem odinstaloval co mi bylo vysvetleno zde a super funguje a opravdu moc pomaha. Nezto jsem zjistil ze to same jsem mel na Qetek 9000 .
Takze di moc.
T0M_ce4you (4)|6.2.2007 17:43
Jako jeden z prvních uživatelů Glofiishe u nás (prosinec 2006) mám k tomuto přístroji nejen spoustu chvály ale také spoustu výhrad.. Vzhledem k tomu že chvály tu bylo už dost a nebudu jí opakovat přejdu jenom k těm výhradám.. Klávesnice je ze začátku opravdu pevná. Cca po měsící už to není ale tak slavné a je volnější občas se sama trošku povysune. Což mne docela zklamalo jelikož v prvních dnech používání držela tak pevně že kdybych nevěděl že tam je tak si jí nevšimnu. To samé dírka na stylus. Ze začátku to vypadalo jen jako černý roh přístroje. Člověk musel vivinout snahu aby jej vysunul. Dnes už stylus nemám.. Ztratil se mi za chůze jelikož se úchytka na něj opotřebovala a byl tam pak už zcela volně. Další věc která po chvíli používání odešla byl zvuk. Po prvním odpojení HF sady se veškeré zvuky z velkého reproduktoru přesměrovaly do toho malého telefoního tudíž je pro normální používání zvuk nepoužitelný. Velký reproduktor funguje pouze při zapnutí hlasitého odposlechu u hovoru a zvuk při připojení HF ze sluchátek. Mikrofon za normálního hovoru nefunguje. Musí být zaplý hlasitý odposlech nebo HF sada. Původně jsem si myslel že chyba je softwerová a tak jsem učinil smazání registrů poté master reset a když nepomohlo ani to zkusil jsem přehrát rom. Bohužel bez jakéhokoliv efektu. Že má rádio slabý signál ais není žádná novinka a také je pravda že to rádio je tam jen jako doplněk kvůli službě pro gps. Při připojení přes USB se zařízení téměř nenabijí za to při napájení ze sítě se nabíjí opravdu rychle. To bude zřejmě způsobeno nedostatkem el. proudu v usb takže to asi lepší být nemůže. Fotoaparátu se bohužel dá taky něco vytknout a zdá se mi to docela podstatné. Při focení na nejvyšší rozlišení není za žádných podmínek obraz čistý. Jsou na něm zřetelné zrnění a pruhy. Teď nevím jestli se jen mi dostalo nějakého nepovedeného kousku ale je to pro mne docela zklamání. Doufám že se drobné chybky vychytají vydáním nových rom ale chyby konstrukce zřejmě už zpětně napravit nepůjdou.. Teď jestli ještě mohu požádat o radu - přístroj jsem kvůli své nedočkavosti koupil v pl. Čímž jsem ztratil nárok na lokalizaci (nevím proč těch 20 tisíc jsem etenu tak či tak dal tak proč by neměla být podpora stejná pro veškeré zákazníky etenu?) a nevím jestli mám nárok na reklamaci v české republice nebo jestli musím zaslat přístroj zpět prodejci v polsku. Doufám že ať už tu nebo v polsku mi bude reklamace kladně vyřízena protože se mi nezdá běžné mít tolik problémů bez jakéhokoliv mechanického poškození. Pokud ano bude to pro společnost u mne další +. Tím co jsem napsal nechci nijak odradit budoucí nebo stávající zákazníky E-tenu protože po pravdě to zařízení je přes to vše tak dobré a užitečné že se mi ho nechce dát z ruky ani na to málo dnů potřebné k reklamaci :) Což je vlastně důvod proč jsem přístroj ještě nereklamoval.. Takže lidi doufám že to byla jen u mne smůla na špatný kus a vám vše pojede ok ;] čus.
Tomáš Kubec (749)|6.2.2007 18:56
!!!Čímž jsem ztratil nárok na lokalizaci (nevím proč těch 20 tisíc jsem etenu tak či tak dal tak proč by neměla být podpora stejná pro veškeré zákazníky etenu?)!!! - protože si každý lokální dovozce náklady na lokalizaci hradí sám.
T0M_ce4you (4)|6.2.2007 19:01
[QUOTE="Tomáš Kubec"]!!!Čímž jsem ztratil nárok na lokalizaci (nevím proč těch 20 tisíc jsem etenu tak či tak dal tak proč by neměla být podpora stejná pro veškeré zákazníky etenu?)!!! - protože si každý lokální dovozce náklady na lokalizaci hradí sám. [/QUOTE] aha díky za vysvětlení.
geoRG77_ce4you (120)|6.2.2007 19:11
Problémy se zvukem: http://www.eten-users.net/index.php?showtopic=5809&st=15
T0M_ce4you (4)|6.2.2007 20:42
[QUOTE="geoRG77"]Problémy se zvukem: http://www.eten-users.net/index.php?showtopic=5809&st=15[/QUOTE]super tuhle reakci jsem opravdu nečekal nevěděl jsem že se to dá spravit bez servisu a moc dík. Nicméně se mi to podle daného návodu nepovedlo opravit a to jsem to zkoušel několikrát. Nejsem dobrý v angličtině tak mi možná něco uniklo ale pochopil jsem: vyndat baterku na 15 minut sponkou špendlíkem nebo jiným titěrným nesmyslem šťouchnout do dírky v dírce na headset zatočit tam s ní a zapnout přístroj.. Tento postup jsem opakovaně prováděl a bezúspěšně. Ví někdo co já ne?
geoRG77_ce4you (120)|6.2.2007 21:05
Přesně neporadím, nemám ten problém, jen jsem o tom četl. Každopádně se jedná o stejný problém, protože zařízení si myslí, že je zasunutý jack=mikrofon je připojený vlastně na neexistující headset.
Tomáš Kubec (749)|6.2.2007 21:17
Stejný problém se dost často projevoval u MDA Compact.
Honzam75 (130)|7.2.2007 07:44
Na http://files.eten-users.net/ se objevila ke stazeni ROM M700_WWE_300.exe. To je nova nebo nejaka starsi? Zkousel ji nekdo?

Odkaz:
M700_WWE_300
Kal_Kal (64)|7.2.2007 09:34
Už dle názvu vidíš, že to je ta co máš originálně v zařízení (verze300). Hodit se bude při zkoušení nové ROM, pokud ta bude nestabilní.
novacekE-TEN (2)|7.2.2007 11:29
jde nekomu po lokalizaci pri vypnutem zvuku zmenit vyzvaneci ton?
Viktorcd (21)|7.2.2007 13:20
Ahoj vsichni
Panove nevite nekdo jestli by se nedala upravit HW klavesnice na M700 tak aby psala Ceskou diakritikou,v Qetek 9000 mi to fungovalo po nahrani do slozky FONTS>CZ GEORGIA a VERDANA, ale tady to tak nefunguje takze treba (ř) mi nenapise atd.

Jo a po nahrani (SmartDial) jsem neustale spokojen jen jsem si vsimnul ze mi po smazani( Microsoft EtPhone) a (ETEN PhoneService 2 )zmizeli i profily a zoom SMS,ne ze bych je potreboval ale programem (Application Recovery) jsem nahral zpet (Phone Application) a mam tam profily i zoom SMS zpet bez vlivu na (Smart Dial) takze stale spokojen.:D
geoRG77_ce4you (120)|7.2.2007 13:43
Klávesnice píše česky s českou lokalizací nebo s českou klávesnicí (viz nová opravená na http://mobilnaut.cz/podpora). Fonty instalovat netřeba.
Tomáš Kubec (749)|7.2.2007 14:15
[QUOTE="Viktorcd"]zmizeli i profily a zoom SMS,ne ze bych je potreboval ale programem (Application Recovery) jsem nahral zpet (Phone Application) a mam tam profily i zoom SMS zpet bez vlivu na (Smart Dial) takze stale spokojen.:D [/QUOTE]

Tak bude stačit odinstalovat jen ETEN PhoneService 2 :)
Viktorcd (21)|7.2.2007 16:26
[QUOTE="geoRG77"]Klávesnice píše česky s českou lokalizací nebo s českou klávesnicí (viz nová opravená na http://mobilnaut.cz/podpora). Fonty instalovat netřeba.[/QUOTE]

No jo ,uz jsem tam dal CZ klavesnici a opravdu to s HW klavenici bezi super,pise CZ znaky jako diva ta prvni verze mi to nedelala.Diky moc.
Jinak s CZ lokalizaci stale vaham zkusenosti s prvnimi verzemi sem mel spatne u vsech pristroju vcetne Qtek 9000,ale pisete zde neco o nove lokalizaci na ROM 351-to je ta nova nebo stale ta ruska a ma sni jeste nekdo zkusenosti?:?: :)
geoRG77_ce4you (120)|7.2.2007 17:11
ROM 351 je pouze pro X500! Pro M700 se chystá ROM 324 a nová lokalizace. Hned jak se objeví anglická verze(nebudu psát datum, ale bude to brzy), tak se to samozřejmě objeví i zde.
Viktorcd (21)|7.2.2007 17:45
[QUOTE="geoRG77"]ROM 351 je pouze pro X500! Pro M700 se chystá ROM 324 a nová lokalizace. Hned jak se objeví anglická verze(nebudu psát datum, ale bude to brzy), tak se to samozřejmě objeví i zde.[/QUOTE]

No jo,pro same oci nevidim,dekuji moc za informaci.
A nevite nahodou nekdo jestli se da koupit nekde zadni kryt s vyssi funkcni gumickou jak uz se zde psalo, a popripade ta mala cast sklicka objektivu se zrcatkem,jelikoz se mi jiz zrcatko poskrabalo tak ze se sloupl chrom a vypada to hrozne, jinak vysouvaci mechanismusmam stale v poradku jen ta tuzticka asi zacne vypadavat jako kolegovi Tomovi zde na foru.nicmene nejsem inzenyr ale snad pomuze prihnuti nejakeho perka mechanizmu uchytu tuzky. (tedy tak nejak si to predstavuji) :) .
anoli (58)|7.2.2007 20:45
Zdravím všechny. Chci se zeptat jestli nová lokalizace bude řešit taky občasné vkládání velkých písmen uprostřed slov. Děkuji.
plachow_ce4you (159)|7.2.2007 21:37
Vkládání velkých písmen do slov podle mého nemá na svědomí lokalizace, neb já lokalizaci nemám a dělá mi to občas též. Včetně vynechávání písmenek. Holt na ... :-(
anoli (58)|7.2.2007 21:46
Ach jo! Kdo si přečte celý tohle fórum, dostane z toho zaručeně depku. Tolik různých problému nahromadě se jen tak nevidí. Dost škoda!
Viktorcd (21)|7.2.2007 22:11
[QUOTE="anoli"]Zdravím všechny. Chci se zeptat jestli nová lokalizace bude řešit taky občasné vkládání velkých písmen uprostřed slov. Děkuji.[/QUOTE]

Me to dela take a priklanim se k nazoru ze stim nema lokalizace nic spolecneho jelikoz rovnez nemam CZ lokalizaci pouze CZ klavesnici,tu posledni.
Jinak bych se zatim nebal soft.problemu pevne verim ze nova ROM vyresi 80% chyb .;)
FMC (36)|7.2.2007 22:58
[QUOTE="geoRG77"] Hned jak se objeví anglická verze(nebudu psát datum, ale bude to brzy)[/QUOTE]

jen je napis :-)
zitra je uz skoro konec tydne a psalo se ze tento tyden, ja na to celkem dost cekam, bo se me nechce porad menit kvuli bance simku do jinyho tel. a bez toho patche zase M700 uz nenastartuju.
Pítr6630 (55)|8.2.2007 02:08
[QUOTE="anoli"]Ach jo! Kdo si přečte celý tohle fórum, dostane z toho zaručeně depku. Tolik různých problému nahromadě se jen tak nevidí. Dost škoda! [/QUOTE]

Jasně, ale zkus mrknout na jiný fóra a uvidíš že tam je to totéž... Každý zařízení má problémy.. Pozitivní je, že se jedná o problémy, který by měly jít řešit softwarově... až na pár věcí... :sarcastic:

P.S. : Funguje vám někomu odesílání souboru (třeba MP3 nebo obrázku) přes bluetooth? Jedná se mi o postup, kdy v průzkumníkovi podržím na souboru tužku a vyberu odeslat přes bluetooth... Vždycky mi zamrzne na vyhledávání a dál nic... :?
ZdenyT (16)|8.2.2007 05:07
To odesílání souboru, jsem měl taky problém. S PC to funguje bez problémů, ale s jiným PDA mi to nešlo. Ono se na to musí trochu jinak. V průzkumníku vyber soubor nebo složku kterou chceš odeslat, potom klikni na Nabídku a vyber Přenést soubor. Tam naskočí vyhledávání dalších zařízení s BT a potom není problém soubor přenést.
RobSol (45)|8.2.2007 10:38
Nainstaloval jsem si novou CZ klávesnici od Mobilnauta a nevím zda dělám něco špatně, ale oproti té původní zmizela numerická část klávesnice. Tomu říkám krok vpřed :-) Má někdo také takovou zkušenost?
geoRG77_ce4you (120)|8.2.2007 10:46
Numerickou klávesnici jsme vyhodili, protože stačí aktivovat CAPS a lze psát čísla bez zdržování...
RobSol (45)|8.2.2007 11:00
To je sice pravda, ale numerická klávesnice má velký význam při používání soft klávesnice na šířku přístroje. Tato funkcionalita je např. u klávesnice od Sunnysoftu standardní.
vlayer (3)|8.2.2007 11:04
uz se nekomu rozpadlo kozenkove pouzdro jako me? na boku kdde je sev to proste ta kozenka nevydrzela a praskla.
vlayer (3)|8.2.2007 11:06
Nekdo tusite kdy bude na trhu car kit pro m700? Rozchodil jste nekdo VPN?
Kal_Kal (64)|8.2.2007 11:31
Na www.etencorp.com je už nová verze ROM - už stahuju.

Jinak CarKit pro M700 bude na trhu od 12.2.2007 dle vyjádření obchodního zástupce firmy E-Ten.
RobSol (45)|8.2.2007 11:39
Prosím o info jak novou ROM z těchto stránek stáhnout. Nedaří se mi tam registrovat. děkuji
Kal_Kal (64)|8.2.2007 12:14
Musíte vypnit všechyn požadované údaje a nejhorší je SN, protože to je pod baterkou. Potom to už v klidu stáhnete, nebo počkejte jistě se brzy objeví linky i jinde.

Mám nainstalováno a jdu na oběd. Budu hned testovat a informaovat až se vrátim.
Viktorcd (21)|8.2.2007 12:29
[QUOTE="Kal_Kal"]Musíte vypnit všechyn požadované údaje a nejhorší je SN, protože to je pod baterkou. Potom to už v klidu stáhnete, nebo počkejte jistě se brzy objeví linky i jinde.

Mám nainstalováno a jdu na oběd. Budu hned testovat a informaovat až se vrátim.[/QUOTE]
netrpelive cekame
Kal_Kal (64)|8.2.2007 13:28
Tak funguju jako před tím. Test mám bohužel doma.
Ale jinak sem zazanamenal nějaké nové aplikace a systém se zdá stabilní.
Hlasitost mi přijde lepší ale já neměl moc problémi ani s předchozí verzí.

Takže zatim mohu jen říct, že instalace je oki.
anoli (58)|8.2.2007 13:37
Abych tu jen nekritizoval, tak system je stabilní už z původní ROM. Hlasitost třeba u mě taky jakž-takž akorát mám strach strčit do toho sluchátka aby se to neposr..o!
Ale chci se zeptat jestli ti teď s novou ROM jede sim toolkit? A co je to vlastně za verzi?
Kal_Kal (64)|8.2.2007 14:00
Verze má číslo 534 a ST nepoužívám, takže nepomohu pomoci, ale co sem zkoušel, tak to něco dělá.
RobSol (45)|8.2.2007 14:03
Jak se prosím nová ROM aplikuje? Je nutné uvést telefon do továrního nastavení před touto aplikací? Používá se k tomu Activ Sync? Děkuji za infomaci pro neznalého :-)
Kal_Kal (64)|8.2.2007 14:26
Pusť setup na PC a ono tě to bude navigovat, pokud umíš aspoň trochu anglicky.

Moje doporučení je mí UPS na PC, ale já taky neměl, ale celou dobu jsem se modlil, aby nevypadla elektrika. Celý to trvá tak 10 minut.
HelaPC (130)|8.2.2007 15:23
[QUOTE="Tomáš Kubec"]Na stole jsem měl oba přístroje a pokud nepoužíváte klávesnici tak doporučuji X500. Osobně bych se taky pro ní rozhodl. Konstrukce bez klávesnice je daleko pevnější a kvalitnější. [/QUOTE]

Jak je na tom X500 se zvukem? Jsou tam stejné problémý jako se zde píše u M700?
geoRG77_ce4you (120)|8.2.2007 15:31
- SIM Toolkit funguje
- nová aplikace na připomenutí narozenin
- Audio patch v ExtROM
- oranžový dialer skin (jako M600+)
- přidržením sluchátka se hovor přidrží, hlas.odposlech je nutné aktivovat tlačítkem na displeji
- snad se mi to jen nezdá, ale klávesnice přestala vynechávat :O
- nechápu proč tam není Skype jako v X500
- oprava USSD
- GPS lokalizovala polohu za 55s po prvním spuštění v budově
- lokalizace bude velmi brzy ;)
cloudy (6)|8.2.2007 19:33
Eten je můj první komuikátor. K nové ROM mám jeden dotaz - je funkční tato verze ROM s českou lokalizací?