icon.lnk - ikony pro složky
Pokud chcete trošku lépe strukturovat ikony programů do složek, jde jim snadno přiřadit ikona pomocí souboru icon.lnk v dané složce.
Zde je popis, jak na to:
http://radekhulan.cz/item/ikony-pro-slozky-programu-na-wm5
Zde je popis, jak na to:
http://radekhulan.cz/item/ikony-pro-slozky-programu-na-wm5
Zdravim, tohle považuji za super návod, nikde jinde jsem to nenašel. Bohužel mi to ale nefunguje. Pokud jsem to dobře pochopil, mám vše provádět ve složce windows/start menu/programs ? Tam si normálně vytvořím složky(kategorie) pro programy, abych je měl logicky roztříděny a do nich přidám zmíněný soubor .ink, v kterém definuji cestu k ikonám. Vše v pohodě - v totalcommanderu mi to tu ikonu na složce i zobrazí, ale první problém je v tom, že když pak kliknu na start - programy, tak tam se mi složky nezobrazí. Druhý problém je, že když chci v té složce(již zmíněné cesty) rozdělit programy do těch dalších složek, nezobrazují se mi tam všechny - např. internet explorer, hitchhiker, skype...ty tam nenajdu.
Sice je to už starší příspěvek, přesto doufám, že mi někdo odpoví :)
Díky moc.
Sice je to už starší příspěvek, přesto doufám, že mi někdo odpoví :)
Díky moc.
promin - jsem zacatecnik, ale pokud tím myslíš, že mda vypnu(jako uplně) a zase zapnu, tak to nepomohlo. A podle toho co píšu v minulém příspěvku - dělám to dobře? díky.
to raven13
Výrobce nepřikládá návod použití jen z nějaké své poťouchlé rozmařilosti, proto občas nezaškodí, hlavně pokud je člověk začátečník, se do něj podívat.
Výrobce nepřikládá návod použití jen z nějaké své poťouchlé rozmařilosti, proto občas nezaškodí, hlavně pokud je člověk začátečník, se do něj podívat.
Tak jsem provedl SR, ale bohužel žádný výsledek. Proto se chci ujistit, zda úpravy provádím opravdu ve správné složce (windows/start menu/programs)???
opravdu už nevím čím to může jiným být.
Díky za ochotu :)
opravdu už nevím čím to může jiným být.
Díky za ochotu :)
Pokud tam máš nějakou lokalizaci. Tak ty pak pro překlad vytvářejí novou Start_Menu složku. To podtržítko, nebo jiný podobný znak je potom to rozlišení mezi přeloženou a původní. Ale stejně ty nové složky a ikony musíš vytvořit v té původní - anglické Star Menu.
No, pro upřesnění, mám tam romku z ppctuning.org. jak je vidět na tomto obrázku: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - ikona u složky kancelář se mi normálně zobrazí, vytvořil jsem tam jeste jednu slozku(oznacená - internet), ale viz tento obrázek: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] se mi v tech programech nezobrazí ani ty slozky, natoz aby byly s jinýma ikonama.
No tak jestli se po tom co je videt na prvním screenu a následném SR nic nezmění, pak bych to asi zkusil narvat do tý lokalizovaný Start Menu. Ještě předtím bych zkontroloval parametry. Jinak nevím. :?:
Nakonec se to podařilo, musel jsem to nahrát do lokalizovaný složky, takže pokud by to potřeboval někdo další tak je to: windows/nabídka start/programy
Díky za pomoc.:yes:
Díky za pomoc.:yes:
V prvním příspěvku je odkaz na článek Radka Hulana, ve kterém je mimo jiné odkaz na stažení EXE souboru - ikon do PDA, nemáte někdo odkazy na nějaké další ikony do PDA? Na netu jsem hledal, ale marně.
Dobrý ľudkovia poradte. Ako na stolnom PC vytvoriť súbor icon.lnk? Tiež pri šachovaní sa mi podarilo viacero týchto súborov vymazať priamo v PPC. Je niekde kôš aby sa dali obnoviť? Je nejaky free programcok aby som si mohol pozrieet tieto ikony ako vyzeraju?
Big Dik
Big Dik
Ako dostanem ikonu nainstalovaneho programu do toho spravneho mnou vytvoreneho adresara, keď sa zobrazi v adresari programy? Ide to len cez total komandera, vo windows, start menu, programy? Či nejako jednoduchsie?
Dík
Dík
2jaguarik:
soubor icon.lnk si vytvoris treba v poznamkovem bloku, napises ho a pri ukladani ho nazves icon.lnk, jednoduse:) a presunes to stejne jako kdybys presouval kterejkoliv jinej soubor
BTW me se podarila podobne vec:D akorat jsem si "jen" vymazal .lnk na iGO :( takze tedka to spoustim pres Program Files:evil:
soubor icon.lnk si vytvoris treba v poznamkovem bloku, napises ho a pri ukladani ho nazves icon.lnk, jednoduse:) a presunes to stejne jako kdybys presouval kterejkoliv jinej soubor
BTW me se podarila podobne vec:D akorat jsem si "jen" vymazal .lnk na iGO :( takze tedka to spoustim pres Program Files:evil:
to PILOT: ten soubor .lnk, který jsi si smazal ale prece neni problem vytvorit...ne? je to skoro uplne stejne jako s odkazem na ty ikony...;)
taky jsem si to myslel, a po vytvoreni 5 souboru (pokusu) me to prestalo bavit:evil: jsem proste lama :(
tak mi bylo doporuceno odzkouset tam presunout .exe soubor...o ono to facha...
tak mi bylo doporuceno odzkouset tam presunout .exe soubor...o ono to facha...
Hmm, složky s hezkými ikonami jsem si vytvořil, ale řada shortcutů mi nejde přesunout, asi je to někde blokované. Co s tím? :?:
Tak jsem si všechny zástupce z Programů hezky utřídil do nově vytvořených složek s líbivými ikonami, ale cosi se asi zvrtlo, protože mám problém s nabídkou Start.
Při každém kliknutí na Start se ve spodní sekci nad "Programs" a "Settings" objeví "Phone" a "Calendar", přičemž jejich počet vzrůstá po každém dalším kliknutí na Start. Asi po třetím kliknutí se u všech zástupců v nabídce Start ztratí popisky a pozadí, zůstane pouze sloupec ikon.
Kromě toho se někteří zástupci do Programů tvrdohlavě po restartu vracejí, asi je to tak někde natvrdo v registrech.
Při každém kliknutí na Start se ve spodní sekci nad "Programs" a "Settings" objeví "Phone" a "Calendar", přičemž jejich počet vzrůstá po každém dalším kliknutí na Start. Asi po třetím kliknutí se u všech zástupců v nabídce Start ztratí popisky a pozadí, zůstane pouze sloupec ikon.
Kromě toho se někteří zástupci do Programů tvrdohlavě po restartu vracejí, asi je to tak někde natvrdo v registrech.
Udělal jsem takový balíček ke stažení se sadou třech verzí Start Menu ikon:
http://radekhulan.cz/item/windows-mobile-jak-na-hezci-ikony-adresaru
http://radekhulan.cz/item/windows-mobile-jak-na-hezci-ikony-adresaru