Rychle pomoc! aneb nepovedeny flash
Urobil jsem si vlastní ROM se vším všudy a flashoval.. dojelo mi to do 53% a najednou se na kompu flash vypnul a PDA hlásí pořád 53%. Co s tím mám dělat?
tak asi po 20 min mi zbledlo LCD a pak naskočila bílá obrazovka. (PC zaznělo zvukem, že se připojilo zařízení), Tak jsem spustil Flash ROM, kterou jsem měl předtím a ten se divně, ale zaplaťpánbů chytl. (Je pořád bílá obrazovka, ale nabíhají %) podám další Info, až doflashnu
:D To sou ty dobrodruzi...
Co SR? HR? Chce to dostat to do bootloaderu a pustit novej flash regulerni ROM..
Pustit novej flash do soucasnyho stavu asi nejde, co?
Co SR? HR? Chce to dostat to do bootloaderu a pustit novej flash regulerni ROM..
Pustit novej flash do soucasnyho stavu asi nejde, co?
uff už to doflashlo spad mi kámen ze srdce (ale nebyl to regulérní flash, byla bílá obrazovka) a teď zjistit, proč to nešlo.. mám udělanej nk.nbf (IMHO je v pořádku) akorát asi stará uphrade utilita, protože cinhular 2.25 má takovou divnou s jinym MDA a je to 2.5.2 a já to dal do tý 2.01.. ale ta 2.5.2 je v exe tak já to eště zkusim.
[QUOTE="Saman"]:D To sou ty dobrodruzi...
Pustit novej flash do soucasnyho stavu asi nejde, co?[/QUOTE]
no při 53% to do bootloaderu nejde ne? To PDA má asi nějakej safe mode, že po určitý době, co do něj netečou data z PC, tak si ho asi načte z už naflashlý ROM.. Bohudík ufffff
Pustit novej flash do soucasnyho stavu asi nejde, co?[/QUOTE]
no při 53% to do bootloaderu nejde ne? To PDA má asi nějakej safe mode, že po určitý době, co do něj netečou data z PC, tak si ho asi načte z už naflashlý ROM.. Bohudík ufffff
sem dobrodruh :? musim to nějak dodělat. Dá se pomocí něčeho zapsat do exe souboru? (ten Exe od ROM otevřu, ale nedá se tam winRarem zapsat)
tak jsem se dobrodružně zase dostal k tomu samému konci.. 53% a na PC šlus. Tak já si holt příště flashnu jenom ext ROM a splash Screen. Teď doufám, že mě to zase hodí do toho safe módu :?
to vim.. tak v tom případě ta utilita 2.5.2 mi nezchlamstne ten můj ubastlenej file. Chybka je asi tam, že když to prověřim, tak tam neni zadanej operator..
tak zkoumám dál.. už se mi povedla ext ROM a Splash screen (ten je mnohem těžší) a teď zkoužim, jestli to pude udělat jako celá ROM, ale bez IPL/SPL tzn. aby to šlo na G3 i G4 wizardy a nikdo nemusel měnit device into the brick :D
EDIT: ten OS dělá neplechu, vždycky se mi to sekne, když ho to flashuje.. Neví někdo, kde dělám chybu ?
EDIT: ten OS dělá neplechu, vždycky se mi to sekne, když ho to flashuje.. Neví někdo, kde dělám chybu ?
Tak jsem si už urobil Cihlu :(.. Normálně v ROM 2.26, kterou sem používal byly dvě IPL a dvě SPL a z toho vždycky jedna na G4 Mašinu. Já jsem je tam hodil obě a po nepovedeném flahi mám IPL/SPL: "2.26.0001" to znamená, že na G4 zařízení by se asi měli moct dávat G3 ROM. Opravěj to v Servisu (jako flashem), nebo je potřeba celá základovka?.. Popř Do bootloaderu se dostanu, ale nechce mi tam hodit žádnou ROM, ani samotné IPL a SPL
pokud se s cihlou dostanes do botloaderu tak ses v pohode (podrz tlacitko vpravo nahore stiskni softreset , ale stale drz to tlacito naohre)
nezapomen mit Wuzarda pripojeneho pres USB najede ti bootloader..
3barevna obrazovka vlevo dole musis mit USB pote pouze nainstaluj kopatibilni ROM a jedes.
3barevna obrazovka vlevo dole musis mit USB pote pouze nainstaluj kopatibilni ROM a jedes.
jezisi, zase se v tom hrabe nekdo, kdo tomu nerozumi... :(
kdyby jsi o problematice neco precetl, tak bys vedel, ze OS se nahrava na adresu 80040000 a ne 82040000. chyba v NBF Tools
kdyby jsi o problematice neco precetl, tak bys vedel, ze OS se nahrava na adresu 80040000 a ne 82040000. chyba v NBF Tools
[QUOTE="beecher"]Gratuluji, konecne... :yes:[/QUOTE]
Super díky. hodnotná informace
[QUOTE="jurig"]pokud se s cihlou dostanes do botloaderu tak ses v pohode (podrz tlacitko vpravo nahore stiskni softreset , ale stale drz to tlacito naohre)
3barevna obrazovka vlevo dole musis mit USB pote pouze nainstaluj kopatibilni ROM a jedes.[/QUOTE]
Jo neboj tohle je jasný, ale prostě G4 ROM flashnout zpátky na G3 nejde (Do bootloaderu to najede samo i bez toho foťáku a SR, nejsem
až takovej amatér)
[QUOTE="kAmMa"]jezisi, zase se v tom hrabe nekdo, kdo tomu nerozumi...
[/QUOTE]
Jo super díky konečně nějaká informace, ale musím podothknout, že 1. Po tomhle sem se vždycky do bootloaderu víceméně dostal a dala se flashnout normální ROM. Potíž je v tom, že sem defacto přeflashoval IPL/SPL na G4 (2.26.0001) a já mám G3 wizarda. Ještě zajímavější je to, že to IPL/SPL bylo vyextrahovaný z ROM 2.26 TMO WWE, která byla IMHO G3, ale z tohohle sem došel k závěru, že v G3 ROM jsou i G3 i G4 IPL/SPL a tudíž G4 můžou flashnout G3 ROM, ale ne naopak.
Další potíž je, že po vyndání baterie už nenajedu ani do bootloaderu
Super díky. hodnotná informace
[QUOTE="jurig"]pokud se s cihlou dostanes do botloaderu tak ses v pohode (podrz tlacitko vpravo nahore stiskni softreset , ale stale drz to tlacito naohre)
3barevna obrazovka vlevo dole musis mit USB pote pouze nainstaluj kopatibilni ROM a jedes.[/QUOTE]
Jo neboj tohle je jasný, ale prostě G4 ROM flashnout zpátky na G3 nejde (Do bootloaderu to najede samo i bez toho foťáku a SR, nejsem
až takovej amatér)
[QUOTE="kAmMa"]jezisi, zase se v tom hrabe nekdo, kdo tomu nerozumi...
[/QUOTE]
Jo super díky konečně nějaká informace, ale musím podothknout, že 1. Po tomhle sem se vždycky do bootloaderu víceméně dostal a dala se flashnout normální ROM. Potíž je v tom, že sem defacto přeflashoval IPL/SPL na G4 (2.26.0001) a já mám G3 wizarda. Ještě zajímavější je to, že to IPL/SPL bylo vyextrahovaný z ROM 2.26 TMO WWE, která byla IMHO G3, ale z tohohle sem došel k závěru, že v G3 ROM jsou i G3 i G4 IPL/SPL a tudíž G4 můžou flashnout G3 ROM, ale ne naopak.
Další potíž je, že po vyndání baterie už nenajedu ani do bootloaderu