Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 70

Téma: Mio P550 - citlivost GPS

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    0

    Chtěl jsem se zeptat, jaké máte kdo zkušenosti s GPS u Mio P550. Dostal se mě do ruky jeden kus a je to tragédie. Nevím, jestli je to jen vyjímka nebo jestli má někdo jiné zkušenosti. Když jsem zkoušel program TomTom tak na volném prostranství položený na stole nabíhal cca 30 minut. Při chůzi ve volném prostoru někdy signál je a někdy není a v lese není absolutně nic:-( K navigaci je to absolutně nepoužitelné. Tam kde já mám s BT GPS BT339 v kapse a MDAIII 8 satelitu se P550 ani nechytne. Jsem z toho docela zoufalý. Zajímalo by mě jestli se jedná o chybu konstrukční nebo by to spravil nějaký opravný firmware. Budu rád za každou zkušenost a radu s tímto zařízením.

    P.S. Tohle mě zatím přijde jako výsměch uživatelům: http://www.mio-tech.be/products/pda%5Fnavigation/p550/features2.php
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Myslim, ze to bude stejny problem nevhodne umistene integrovane anteny, jaky maji Looxy rady 5xx...Jinak Mio 201 s vyklapeci antenou absolutne no problem...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    0

    No Loox 5xx je na příjem proti tomu absolutně zlatý a použitelný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Taky muze jit o problem konkretniho kusu...stane se. Od toho jsou reklamace. Zobecnovat z jednoho strojku je obtizne, ja P550 v ruce nedrzel, P350 ano. Zadny zvlastni problem s ni nebyl ohledne GPS...i kdyz tak rychle jako Mio201 nenabihala.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    0

    Tak jsem před chvilkou mluvil se servisním technikem z Elka kteří sem Mio dovážejí a přiznal, že už mají určité ohlasy na tento problém s citlivostí a nabíháním u P550. Prý už posílali i nějaké dotazy na výrobce který se obligátně kroutí a mlží. Ale nejspíš to bude řešeno nějakým firmwarem. Ale kdoví kdy... Byl to snad první servisní technik který nemlžil a mluvil rozumně. Budiž mu za to dík. Údajně je prý přijímací část GPS schodná s P350 a tak by neměl být problém v hardvare ale spíš v softu. To je zatím asi vše co se mě podařilo zjistit. Jakmile budou nějaké novinky, tak dám určitě vědět i sem:-.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    13

    Ahoj.
    Mel jsem v ruce jiz nekolik kusu MIO P550 a mohu potvrdit, naprosto mizerny prijem GPS. I ja jsem ze zacatku doufal v chybu prvniho zkouseneho kusu, ale dalsi fungovaly ci vlastne nefungovaly naprosto stejne. Studeny nabeh /kalibrace/ trval skoro 1 hodinu. Prijem je mozny pouze s dokonalym a bezmracnym vyhledem vyhledem na oblohu. I tak maximalni pocet druzic s funkcnim prijmem je 3-5 druzic. U okna nechytite vubec nic. I venku musi pristroj horni hranou smerovat kolmo vzhuru /takze zadna kapsa ci taska atd./
    U P 350 je citlivost i rychlost nabehu prijmu signalu druzic radikalne lepsi, nicmene ani nahodou se neblizi vynikajici citlivosti a rychlosti nabehu u starsiho modelu A201 s vyklopnou antenou. U zkousenych P350 mel navic kazdy kus jinou citlivost prijmu. V podstate je ale P350 bezproblemova pro pouzivani aplikaci GPS a s hruzou P550 se rozhodne neda srovnavat.
    Na rozdil od tohoto je WiFi u P550 velmi citlive. Podporuje bezchybne TCP/IP protokol, avsak zvlada jen WEP-128bit kodovani, aktivni WPA jsem nerozchodil. Bluetooth je funkcni pouze v prenosovem modu, chybi podpora headset, cimz je dana nemoznost pouziti PDA jako handsfree /bylo u A201/.
    OS WM5 je ocesan na naproste minimum, coz ale zase nekomu muze vyhovovat /vpodstate zadne rozsireni formou "tovarnich" aplikaci/.
    Totalni nesmysl je HW reset pres softwarove rozhrani - jsem zvedav, jak jej spustim, pokud je PDA zamrzle? Tehdy jej prave potrebuji......Nelze ani normalnim zpusobem vyndat bateri, prestoze na prvni dojem to tak nevypada.
    Na druhe strane je PDA spickove rychle , ma vyborny LCD, hlasite repro a bohatou vybavu /jiz ale chybi pouzdro-u A201 bylo/. A cena je tez velmi prijemna.
    Takze jen abyste vedeli, co Vas eventuelne bude cekat.
    Jirka K.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Tovarni Hard Reset je mozne udelat. Je to posano i v utilitce ktera umoznuje tento HR udelat pomoci zadanim tri nul.
    Tedy po dobu resetovani drzte joy nahoru a mate to.
    Jinak baterka jde vydelat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    13

    Ahoj,
    no prave, to je prece jasne, vzdyt jsem to ale srozumitelne popsal, ze pouze pres softwarove rozhrani /tedy tovarni utilitka/. Jenze kdyz PDA/LCD zamrzne, tak se samozrejme k zadne utilitce nedostaneme, pokud to predtim neozivi SW reset. Stava se to bohuzel docela casto.
    Baterku jsem opravdu normalnim zpusobem vyndat nedokazal. Zadnym nesilovym postupem mi to neslo a ani popis k tomuto jsem nikde nenasel.
    Je mozno popsat jak na to? Dik.
    Jirka K.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Spatne jste me pochopil, stejne jako popis u te utilitky v PDA, takze jeste jednou.
    Jak provest HR PDA s kompletnim jeho vymazanim.

    1. prepnout prepinac dole u napajeni do OFF a zpet do ON. Zapnout PDA a drzet JOY nahoru
    nebo
    2. v one utilitce zadat 3x cislo nula a stane se to same.

    MATE TEDY DVA ZPUSOBY JAK PROVEST TOVARNI HR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    13

    Ahoj,
    jasne, to mi uniklo, beru zpatky, popis tam opravdu je "po dobu resetovani drzte tlacitko nahoru", a pochopit se da. Zvlaste pak po Vasem vysvetleni. A jsem rad, ze to tedy funguje.
    Diky.
    Jirka K.

    PS: A ta baterie? Fakt mi normalne vyndat nesla. Jak na to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Citace Původně odesláno od korensky
    Ahoj,
    jasne, to mi uniklo, beru zpatky, popis tam opravdu je "po dobu resetovani drzte tlacitko nahoru", a pochopit se da. Zvlaste pak po Vasem vysvetleni. A jsem rad, ze to tedy funguje.
    Diky.
    Jirka K.

    PS: A ta baterie? Fakt mi normalne vyndat nesla. Jak na to?
    Po odsroubovani krytky ji lze normalne vyndat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2

    Zdravím Vás, někde jsem o tomto problému četl. Je to patrně tím, že v 550 je integrovaná wifi na úkor gps antény. v modelu 350 by to nemělo být tak strašné. Zajímavé bylo srovnání co jsem četl na jednom polském serveru. mio 550 tam obstála jako horší průměr. Zatím pro mě nejlepší volba je asus 636. Nicméně ten model má zase rozměry na zbrojní pas. )
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    13

    Ahoj,
    nabizi se vymena za P350, ktera je ohledne prijmu GPS bezproblemova /a samozrejme vraceni fin. rozdilu/, anebo dodatecny nakup externi anteny, ktera je nabizena za velmi slusnou cenu za cca 400,- Kc +DPH.
    Jirka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    0

    No tahat k přenosnému zařízení sebou ještě externí anténu mě přijde dost divné řešení. Spíš už by bylo řešením pořídit za nákupní cenu nějaký citlivý BT GPS třeba od Nokie. Ale firma Mio je v tomhle případě (P550) trochu podrazák na zákazníky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2003
    Příspěvků
    21

    Pořídil jsem si před měsícem P550 a docela problémy. Dost často (teď už i 2x za den) se stane, že úplně vytuhne a pomůže jen reset. Stalo se mi už i to, že naprosto zmizí BT a nedá se s ním pracovat (zap/vyp) a hrozně rychle se vybíjí akumulátory. Dvě hoďky jsem jel v autě, nabíjel se a po vytažení byl do pěti minut na 25%. No nevím jdu ho reklamovat
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Citlivost GPS Kaiser-Mio A701
    Od Alfcz v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-04-2008, 23:31
  2. Citlivost wifi - htc universal
    Od rOMAN007_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 27-01-2008, 17:58
  3. Citlivost GPS
    Od jvolnik v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 22-12-2006, 21:14
  4. Citlivost wifi
    Od misak_ v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-12-2005, 11:29