Naistaluju update tomtoma 5.21 vse chodi jak mam dohraju mapy z verze 5.0 a po spusteni programu mi cele pda vytuhne. Pokud smazu mapy na flash karte tak zase nabiha jen hlasi ze nemam zadne mapy?????
Tam bude nejaka jina bota, verze 5.21 s mapami 5.0 beha bez problemu (akorat ze mapy jsou stare). Bud mas chybnou kartu (zkus jinou), nebo mas na karte nahrany blbe mapy, musi byt v rootu, slozka s nazvem mapy a obsahovat vybrane soubory (ktere uz je tady uvedeno v diskusi na nekolika mistech)
[QUOTE="kank"]Sorry Asus A636N, ale neco podobneho mi to delalo i na FS N500[/QUOTE]
A na ty N500 jsi to nakonec rozchodil?
A na ty N500 jsi to nakonec rozchodil?
Karta je vpohode mam tam spoustu dalsich navigacnich SW a vsechny jedou OK. Tomtom mam normal nahranej v pameti PDA a mapy na flashi. Mno ja vim v cem je problem (ps nemuzu to tu ventylovat, ale stejne by to melo chodit)
Jeste pokud mate TomToma kde mate nahranej tenhle soubor CurrentMap.dat (obsahuje umisteni map na flash pameti, podle meho je problem prave v tom, nemuze to najit nejak ty mapy)
tak si ho přepiš ( currentmap.dat ) na potřebené umístění map :-) ale obávám se, že zrovna v tomhle zakopaný úes nebude ;)
Soubor currentmap.dat si TomTom přepisuje při každém výběru mapy, takže napoprvé stačí udělat i prázdný soubor s tímto názvem.
(v ROM složka My Documents\TomTom)
Důležitější je, že všechny mapy musí být v rootu karty, nikoli v podadresářích a alespoň jedna z nich odemčená.
PS: pokud je ta 5-21 odněkud stažená jako "vyléčená", tak to při nedůvěryhodném zdroji může být i verze v poněkud zlomyslné úpravě, kdy neviditelnost map nemusí být to nejhorší, co dělá.
(v ROM složka My Documents\TomTom)
Důležitější je, že všechny mapy musí být v rootu karty, nikoli v podadresářích a alespoň jedna z nich odemčená.
PS: pokud je ta 5-21 odněkud stažená jako "vyléčená", tak to při nedůvěryhodném zdroji může být i verze v poněkud zlomyslné úpravě, kdy neviditelnost map nemusí být to nejhorší, co dělá.
Tak jsem na to prisel Adresar tomtom vubec v dovumentech neexistuje. Kdyz jsem ho vytvoril a nahral tam ten soubor tak vse slape jak ma :) to byla ale drina asi jsem u toho zestarnul o 50let :)
Mám dotaz kolik zabere místa na kartě TomTom 5 navigator pouze s českou mapu? Někde jsem četl, že nelze nainstalovat podruhé a já mám pouze 128MB kartu, tak bych nerad aby mi to v půlce kykslo a pak už nic! díky
Nevim proc by nesel aninstalovat podruhe, ja osbne uz jsem ho instaloval nekolikrat.
Jinak k velikosti, TomTom je rozdelny do nekolika slozek, aplikaci mam v zarizeni a mapu na karte (jinak co ti brani poridit si vetsi kartu, ja mam 2 Gb za cca 2000, coz si myslim je slusne)
V zarizeni
hlasy - 750 kB
navigace z kontaktu - 131 kB
aplikace - 2 753 kB
pluginy - 150 kB, cili v souctu nejake 4 MB
Na karte
mapa PL-CS-SK-HU - 54 314 kB
"Toz tak "
Jinak k velikosti, TomTom je rozdelny do nekolika slozek, aplikaci mam v zarizeni a mapu na karte (jinak co ti brani poridit si vetsi kartu, ja mam 2 Gb za cca 2000, coz si myslim je slusne)
V zarizeni
hlasy - 750 kB
navigace z kontaktu - 131 kB
aplikace - 2 753 kB
pluginy - 150 kB, cili v souctu nejake 4 MB
Na karte
mapa PL-CS-SK-HU - 54 314 kB
"Toz tak "
Při instalaci Tom Tom 5 navigator mi po zadání položky ,,instalace aplikace" vyskočí okénko ,,setup.exe - Chyba aplikace" ,, Instrukce na adrese 0x0044232b odkazovala na adresu paměti 0x0000000000. S pamětí nelze provést operaci: read.
Klepnutím na tlačítko OK ukončete prog......... atd
Samozřejmě nic se neinstaluje!
Nevíte co stím? díky. Mám Mio A701 WM5.
Klepnutím na tlačítko OK ukončete prog......... atd
Samozřejmě nic se neinstaluje!
Nevíte co stím? díky. Mám Mio A701 WM5.
To Beecher - to jsi spatne pochopil, instaloval nekolikrat, ale na to same zarizeni, dost experimentuju, takze jednou za cas mi nezbyde nez udelat HR a instalovat vse dulezite znova. Tak asi tak :)
To Beecher : A ona mapa PL-CZ .... jde nekde koupit legalne ???? Ale nechme toho, je to trochu OUT zde v tomto vlaknu.
Jiste, ze jde koupit. Ale pouze pri koupi zarizeni zvaneho TomTom ONE.
Tzn. TomTom Navigator 5 s touto mapou proste neni mozne legalne vlastnit a pokud se nepletu tak jak 571 DE_AT_CH_PL_CZ mapa (200 MB?), tak 632 DE_AT_CH_PL_CZ mapa (450 MB) maji rozhodne vice. Tzn. tve tvrzeni, ze mas na karte pouze 54 MB mapu se nemuze zakladat na pravde a uvadis lidi v omyl. Toz tak. ;)
Edit MilanSU : Beecher ma samozrejme pravdu, pouzivat mapu PL-CZ-SK-HU neni legalni, omlouvam se za "uvedeni v omyl".
To tofik: Stahnete si update na verzi 5.21 a tu nainstalujte, nesnazte se instalovat verzi 5.0, ktera je na CD...
Tzn. TomTom Navigator 5 s touto mapou proste neni mozne legalne vlastnit a pokud se nepletu tak jak 571 DE_AT_CH_PL_CZ mapa (200 MB?), tak 632 DE_AT_CH_PL_CZ mapa (450 MB) maji rozhodne vice. Tzn. tve tvrzeni, ze mas na karte pouze 54 MB mapu se nemuze zakladat na pravde a uvadis lidi v omyl. Toz tak. ;)
Edit MilanSU : Beecher ma samozrejme pravdu, pouzivat mapu PL-CZ-SK-HU neni legalni, omlouvam se za "uvedeni v omyl".
To tofik: Stahnete si update na verzi 5.21 a tu nainstalujte, nesnazte se instalovat verzi 5.0, ktera je na CD...
Mam mensi problem, pri zapnuti pridanych bodu zajmu se mi zacne vyrazne sekat prekleslovani mapy. (zapnul jsem jich asi 10 :) ) je to normalni
Ps asi nestiha procesor
Ps asi nestiha procesor
Ano to je normalni, hlavne taky zalezi kolik obsahuji ty zvolene BZ bodu. Ja pokud jsem to drive pouzival, tak pokud mel BZ tak kolem 1300 POI uz byl problem s prekreslovanim.
Takze doporuceni :
1. nech si zobrazovat pouze BZ, ktere te v tu chvili zajimaji, pokud jich das hodne, je stejne mapa neprehledna .....
2. vytvor si vlastni POI.DAT dle navodu na www.poi.cz a mas po problemech, pak si jich muzes zobrazit kolik chces
Takze doporuceni :
1. nech si zobrazovat pouze BZ, ktere te v tu chvili zajimaji, pokud jich das hodne, je stejne mapa neprehledna .....
2. vytvor si vlastni POI.DAT dle navodu na www.poi.cz a mas po problemech, pak si jich muzes zobrazit kolik chces
Nejdou mi doinstalovat mapy do TT 5.21, hned po vložení cd s mapami to píše, že není dostatek místa v cílovém adresáři, mám sice jen 128mb kartu ( jo budu kupovat 1G :D ) Ale překvapilo mě že to napsalo ikdyž jsem neměl PDA připojeno!
No nemam to ted u sebe, ale na 128 skutecne toho moc nedas.
EDIT : ted jsem se dival, nejakou mapu v ne plus verzi by jsi tam mohl dostat, treba GB ma asi 102 MB, ale predpokladam ze te zajima CZ, takze musis pockat az ti dorazi 1 GB karta
EDIT : ted jsem se dival, nejakou mapu v ne plus verzi by jsi tam mohl dostat, treba GB ma asi 102 MB, ale predpokladam ze te zajima CZ, takze musis pockat az ti dorazi 1 GB karta
Jen informativne me vrtá hlavou,jak to je s instalaci update 5.21.
Kdyz si ho stahnu z of.str. nainstaluji, nakopiruji mapu na kartu, tak mi to jede na Yakumu s integrovanou GPS,ale na MDA VAriu ne, kde je GPS spojena pres BT.
Je asi potreba mit nainstalovanou verzi 5,jak jsem mel drive,protoze tam se nainstaluji i ovladace pro GPS (myslim 5 veci), ale pri instalaci updatu 5.21 jen 2,nemam u sebe MDA,tak nevim presne kolik.
Jak to tedy je???? Diky za odpovedi
Kdyz si ho stahnu z of.str. nainstaluji, nakopiruji mapu na kartu, tak mi to jede na Yakumu s integrovanou GPS,ale na MDA VAriu ne, kde je GPS spojena pres BT.
Je asi potreba mit nainstalovanou verzi 5,jak jsem mel drive,protoze tam se nainstaluji i ovladace pro GPS (myslim 5 veci), ale pri instalaci updatu 5.21 jen 2,nemam u sebe MDA,tak nevim presne kolik.
Jak to tedy je???? Diky za odpovedi
Neni potreba instalovat starsi verzi... Mam nainstalovanou 5.21 primo a funguje to normalne...
Mate vytvoreny odchozi COM port? http://czaxim.wordpress.com/2006/03/29/bt-gps-prijimace-a-microsoft-bt-stack-ve-windows-mobile-5/
Mate vytvoreny odchozi COM port? http://czaxim.wordpress.com/2006/03/29/bt-gps-prijimace-a-microsoft-bt-stack-ve-windows-mobile-5/
zakoupil jsem si 1G SD kartu do MIa A701 a nejde mi nainstalovat TomTom, z oficialnich stranek TOMTOM jsem si stahnul update TomTom 5.21, nainstaloval jsem ho na Mio, pak jsem vlozil do mechaniky cd s mapami TomTom navigator 5 a hned po vlozeni do cdmechaniky mi to napise ze neni dostatek mista v cilovem adresari, cim to je, mam nekde neco spatne nastaveno?
nevíte někdo co s tím?
nevíte někdo co s tím?
Beechere, myslím, že mapu 6.45 LZE LEGÁLNĚ používat v TTN 5. Pokud si ji LEGÁLNĚ koupíš s TomTom One, vztahuje se na ni vlastnické právo, podle kterého jí můžeš DAROVAT, ZNIČIT, DRŽET, ZTRATIT, atd, s omezeními, jako kopírovat, apod. Potom, jestli si jí nahraješ třeba do PDA, není to nelegální. Žádná smlouva tě přece nemůže omezovat va smyslu "používejte mapu pouze způsobem k tomu určeným". (hypotetická úvaha: reakce na názor, že mapu 6.45 NELZE legálně používat s TTN 5 - nechci prudit, jsem uživatel - elév ) Adam
Vlastnicke pravo? :D A autorske ne? ;)
S koupi TomTom Go One maximalne ziskavam pravo tu mapu UZIVAT (licenci na uziti) v zarizeni, ktere jsem zakoupil. Doporucuji si obcas precist licencni smlouvy. Pokud si kupuji nejaky software, vzdy se jedna o u koupi licence na uziti danym zpusobem, ktery je vyjadren v licencni smlouve, nikoliv koupe softwaru do vlastnictvi (tak si maximalne kupuju ten HW)...
BTW Kdyz ma clovek jedno nebo druhe, malokdy si kvuli navigaci poridi to prvni nebo to druhe... ;)
S koupi TomTom Go One maximalne ziskavam pravo tu mapu UZIVAT (licenci na uziti) v zarizeni, ktere jsem zakoupil. Doporucuji si obcas precist licencni smlouvy. Pokud si kupuji nejaky software, vzdy se jedna o u koupi licence na uziti danym zpusobem, ktery je vyjadren v licencni smlouve, nikoliv koupe softwaru do vlastnictvi (tak si maximalne kupuju ten HW)...
BTW Kdyz ma clovek jedno nebo druhe, malokdy si kvuli navigaci poridi to prvni nebo to druhe... ;)
Já ale nemluvím o koupi softwaru do vlastnictví,to přece ani nejde! Mluvím o DATOVÉM NOSIČI MATERIÁLU, jehož vlastníkem jsem! Přeci když si tu SD kartu z TT One (jíž jsem vlastníkem ) strčím do PDA, neporušuji tím autorské právo! Domnívám se, že ani licenční ujednání, které mi říká, že "software bude v kteroukoli dobu nainstalován pouze na jednom počítači nebo hardwarovém zařízení a bude software zkombinován pouze s 1 navigací". Jasně že si nikdo rozumný nekoupí TT One a TTN 5, aby pak "žongloval" s kartami. Nechci rejpat, rozumíš, jen jsem hypoteticky zauvažoval, jak lze legálně použít 6.45 v TTN 5. Adam
zakoupil jsem si 1G SD kartu do MIa A701 a nejde mi nainstalovat TomTom, z oficialnich stranek TOMTOM jsem si stahnul update TomTom 5.21, nainstaloval jsem ho na Mio, pak jsem vlozil do mechaniky cd s mapami TomTom navigator 5 a hned po vlozeni do cdmechaniky mi to napise ze neni dostatek mista v cilovem adresari, cim to je, mam nekde neco spatne nastaveno?
nevíte někdo co s tím?
nevíte někdo co s tím?