Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

N560 + WiFi - jak to rozhejbat

beecher (9270)|19.6.2006 09:44
[QUOTE="cr4ppy"]muzes to nejak podrobne popsat???[/QUOTE]Jak ti to mam podrobne popsat? :sarcastic: Vic jsem s tim nedelal... Mozna jeste soft-reset po zapnuti modu letadlo, ale tim si nejsem jist...
jt_ce4you (77)|20.6.2006 09:16
Jsem na tom podobne, neboli uplne stejne. ve sve mladicke nerozvaznosti jsem pouzil na Wi-Fi, E2C. Zkousel jsem i Hitchhikera, ale ten jen konfiguruje a nic!
Pokousel jsem se "opravit" wi-fi podle Beecherova navodu "letadla" , ale bez uspechu. Takze se chystam na svuj prvni HR a po nem se nejakym brutalnim zpusobem pokusim odstranit E2C (pripadne odstranim vsechny zastupce, abych se nekdy do budoucna neuklik.

HR proveden....boze dekuji, je tam polozka "bezdrátov sít":yes: :D
oltcit (1098)|20.6.2006 10:07
Nápad ;) tento problém sa mi vyskytoval aj na 720-tke,E2C už nepoužívám a tuším som to vyriešil tak,že som zmazal úplne všetky profily pripojení pre GPRS a potom sa pripájal už len cez WI-FI prostredníctvom E2C,len mi nevyhovovalo,že som E2C musel najprv spustiť.....bolo to dávno,teraz používám klasicky windowsácky connect manager a mám pokoj.Ale nestriedam nejak wifi siete,čiže mi to stačí.Ináč nastavenia profilov E2C sú v My Docments/E2C/www-Hotspot.e2c ,tento stačí po HR si dobre uložiť a ked to blbne,len ho prepísať tým záložným.Snád vám to pomohlo trošku.
uzivatel_oldd (180)|20.6.2006 10:20
Pokud nic nezabira tak bych zkusil projit FSC forum
a pokud nenajdete odpoved ani tady tak to tam napiste to by bylo aby neznali odpoved. :evil:
Ludo (45)|21.6.2006 00:08
Dnes sa mi podarilo skontaktovať vývojára v FS, kt. vyrobil E2C. Poslal mi jeden cab, zajtra s ním niečo spravím :)
Po mnohých pokusoch sa mi zrazu podarilo dostať na free sieť, dokonca aj pripojiť na net a dokonca aj udržať spojenie. Ale len cez systémového managera, E2C sa už ani nedotknem! Okrem iného mám podozrenie, že ked sa zníži energia batérie pod určitú úroveň, wi-fi sa dá zapnúť, ale connect manager nefunguje. Akonáhle som dal Looxa na el.sieť, karta "wireless" v sieťových kartách sa po vypnutí a zapnutí stroja a wi-fi znovu ukázala. Čo vy na to?
Bobanovicz (511)|21.6.2006 00:17
Jak už jsem v této diskuzi jednou psal, miznutí záložky "Bezdrátová síť" opravdu způsobuje pouze E2C
Po prvním HR, kdy jsem E2C už nikdy nespustil se mi nikdy nestalo, že by tato záložka zmizela, úroveň nabití na to nemá vliv, je to jen náhoda s kterou se záložka sama objevuje a zase mizí.
uzivatel_oldd (180)|21.6.2006 09:25
[QUOTE="Ludo"]Okrem iného mám podozrenie, že ked sa zníži energia batérie pod určitú úroveň, wi-fi sa dá zapnúť, ale connect manager nefunguje. Akonáhle som dal Looxa na el.sieť, karta "wireless" v sieťových kartách sa po vypnutí a zapnutí stroja a wi-fi znovu ukázala. Čo vy na to?[/QUOTE]

No a nebude to automatickou kontrolou vykonu wifi? Zkus to vypnout a uvidis jestli se neco zmeni.
tisercin (5)|4.7.2006 12:02
[QUOTE="erazer2k5"]Pokud nekdo muze napsat prosim mensi navod na to, jak rozhybat pripojeni WiFi napr. nekde k hotspotu, tak sem s tim prosim. Uz si pripadam jako totalni idiot. E2C je naprsto k nicemu. Rad bcyh vedel, zda existuje nejaka nativni podpora primo v OS.

Nekdo psal, ze staci pustit WiFi pres ikonu zemekoule vpravo dole, pak Nastaveni > Pripojeni > Sitove karty a tam se objevi AP. Nic takoveho se ale nedeje.

Po pripojeni pres E2C se spravne z AP skrze DHCP nacte IP, ale stejne po pusteni IE tam porad skace hlaska 'Cannot connect with current connection ..'.

Uz jsem z toho fakt rozhozenej, jak to nejde nastavit.

Dik vsem.[/QUOTE]

mám stejný problém, má někdo řešení?
dík
Aucoin.J (19)|4.7.2006 12:35
Zdravim,

mam bohuzel uplne stejny problem - HR se branim jak cert krize. Napada nekoho jeste neco zde zatim nezminovaneho ?

Jsem akorat na......

Diky moc,
Aucoin.J
uzivatel_oldd (180)|4.7.2006 12:53

Presny navod asi neni protoze kazdemu pomuze neco jineho, E2C proste blokuje nativni pristup k wifi a proto ta zalozka zmizi. Nekomu E2C vyhovuje a pry i s updatem chodi v poho, ale smysl ma jen plna verze ktera umoznuje vice profilu.

a mate tam zalozku bezdratova sit nebo uz je pozde?

Jestli jiz ne, tak zkuste v settings->(zalozka) connections->connections

zalozka "Advanced"-> tlacitko "select networks" a tam zmente profil z E2C na My ISP a pro lokalni sit "My company name" ale to je v zasade snad jedno, hlavne ne
E2C profil. Ted zkuste soft reset.

Mozna to pomuze mozna ne pak je nutne zaloha a HR. V kazdem pripade by se mela vratit zalozka "wireless" neboli "bezdratove".

Nebo alternativne muzete zkusit applikace Hitchhiker nebo Wifi Companion.

Ludo (45)|4.7.2006 14:06
Ako to dopadlo s wi-fi u mňa:
V mojom predošlom príspevku som uviedol, že keď som pri slabej baterke pripojil Looxa na el.sieť, objavila s karta "wireless" v sieťových kartách - bola to asi zhoda okolností - neviem potvrdiť, že je to riešenie, skôr nie. Ale ako sa u nás hovorí: "topiaci sa aj aj slamky chytá".

Vývojár E2C v FSC mi najprv doporučil nainštalovať aktualizáciu E2C z ich stránky. Urobil som, nepomohlo. Ale možno niekomu pomôže - posielam v prílohe. Skúšal som okrem toho všetko možné, posledné čo som urobil je, že som vymazal predvolené profily a ostal tam len default-profil a odvtedy to funguje. Možno to zafunguje aj iným, takže popíšem, čo mám nastavené. Upozorňujem, že sa pripájam len na volne dostupné wi-fi siete v okolí pozície, kde sa práve nachádzam. Spojiť s domácou sieťou, resp. inými zabezpečenými sieťami som sa nepokúšal.
V spustenom E2C v SysTray vľavo dole idem do Nabídka/Nastavení připojení. V karte Obecné mám Název připojení: Default-Profil, Ověřování: Otevřený, Šifrování: Žádné, zakliknuté je Všechny SSID. V karte VPN: ---, v karte TCP/IP: Používat adr.IP přidel.serverem, zakliknuté Povolit APIPA adresy. V karte Servery: Používat adr.IP přidel.serverem. V karte Prox server: nemám zakliknuté Táto síť se připojuje k Internetu. Konfiguračný súbor sa u mňa volá "WLAN_Default_Profil_.e2c"
Keď mi to nešlo ani po inštalácii update E2C, vývojár mi poslal CAB (posielam v prílohe) s nasledovnými inštrukciami:
- nainštalujte CAB
- vykonajte soft-reset
- WLAN-client (karta wireless) by sa mal následne zobraziť
Ak toto nepomôže, postupujte ďale nasledovne:
- na obrazovke ToDay zapnite v SystemTray manuálne WLAN (wi-fi)
- čakať cca 10 sekúnd
- na obrazovke ToDay vypnite v SystemTray manuálne WLAN
- teraz by mala byť karta wireless už vidieť

Ale ešte predtým, ako som s poslaným CABom niečo začal robiť, s nainštalovaným updateom, po zapojení do el.siete a po odstránení ostatných profilov, začal E2C fungovať a aj karta wireless sa zobrazila a odvtedy to fičí úplne bez problémov, dokážem sa napojiť na wi-fi siete, spustiť Internet Explorer, spojenie je stabilné, rýchlosť v porovnaní s pripojením cez GPRS mobilom je úžasná (isteže). Nepýtajte sa ma, ako sa stalo, že to zrazu ide a predtým nie, som len užívateľ, Beecher by možno o tom niečo vedel povedať.

A teraz riešim ďalší problém: chcem vytočiť tel.číslo kontaktu v Pocket Informante a prostredníctvom BT cez spárovanú Nokia 6230 uskutočniť hovor. Beecher hovorí, že to nejde, lebo na to treba Widcomm BT Stack (C550 má Microsoft), ale v FS-supporte hovoria, že sa to dá. Ide to niekomu na C550 alebo N560?
čaf
Ludo
Jenis (3)|8.7.2006 18:49
Ahoj mám prosbu mám PDA Fujitsu-Siemens PocetPC LOOX N 560. Je v něm nainstalován software FSC Connect, který je však nutné registrovat. Při pokusu registrace mi to napíše "Vaše Soft-ID je: 312A-0415-0306-1915 a "Předejte tento kód vašemu poskytovateli programu pro získání licence." což nevím kdo je. Nevíte někdo jak na to díky.
nyvltt (11)|8.7.2006 22:46
Program je v PDA funguje pouze po urcitou dobu (ted nevim jestli 15 nebo 30 dni). Pote ho je potreba zakoupit na http://www.pocketloox-choice.com bud za prasule, nebo za body, ktere jsi pravdepodobne mel v baleni s PDA. (program stoji tusim 2 body a s N560 jich je "dodavano" 5). NEdavno jsem si ho take takto kupoval.
mjancok (78)|8.7.2006 23:48
add nyvltt.
Nemůžeš prosím Tě popsat jaks to tam ,-ten koupený E2C nainstaloval?
Jestli by to bylo možné krok za krokem, dík.
nyvltt (11)|9.7.2006 10:00
nejdriv ten soft koupis na www.pocketloox-choice.com, potom v menu na tech strankach vybrat volbu MY DOWNLOADS, stahnes pod odkazem Download reg. file soubor 13835.e2$ (to cislo treba bude jiny, nevim) a ten soubor zkopirujes do slozky windows v PDA. Soft neni potreba instalovat znovu, staci jen prodlouzit licenci timto souborem.
Jenis (3)|9.7.2006 14:18
Díky za odpověď.. ještě mám jeden problém. Chtěl bych se zeptat mám Fujitsu Siemens LOOX N 560 paměťovou kartu 2GB SD od Kingstonu.Při synchronizac z PDA pamětii je všecko OK, ale když chci překopírovat něco z karty přes průzkumníka do počítače tak všecko probíhá jak má ale soubory v počítači nejsou tak nevím kde je chyba. Nemáte někdo nějaký nápad? Obráceně z PC do PDAčka to jde bez problémů. Díky
mjancok (78)|11.7.2006 17:38
Dík za odpověď,měl bych to tam mít,tak uvidím.
ve složke windows ten soubor vidím,takže se to snad konečně podařilo.Ještě jednou dík.
rhinos (113)|12.7.2006 12:45
a nepouzivate na vyhledavani fifi jine programy nez je e2c?ja ho sice mam take zaregistrovany ale moc sem mu na chut stejne neprisel
ZD3MOLATOR (13)|19.7.2006 15:41
Ja to mam s e2c takto:
Pri prvnim susteni e2c dam connect a necham si vyheldat dostupne site. pripojim se na nejakou volne dostupnou sit. E2c sice napise ze je pripojenej ale nic nejde otevrit. V tom pripade kliknu na ikonu pripojeni (krizek se sipkama vedle hlasitosti na hornim panelu) a dam "Vypnout rezim v letadle" tim se automaticky vypne e2c. Pri dalsim zapnuti e2c dam to same a tento rezim v letadle zapnu. Ted uz presne nevim ten postup, zrovna mi to funguje abych to popsal. ale Vim ze to vzdycky rozbeham prez tenhle rezim, ze ho nejdriv vypnu a pak zase zapnu a jede mi to.
Šeba_oldd (1184)|1.8.2006 13:44
Nasel jiz nekdo moznost jak vratit zpet zalozku konfigurovat bezdratove site?Mam zde PDA a zalozka tam chybi - diskuzi jsem precet celou a nic nepomohlo.Hrknout se mi to nechce.
beecher (9270)|1.8.2006 13:46
Zkus to prepnout do Flight modu, jak jsem tady daval k dobru, a pak zapnout WiFi...
Šeba_oldd (1184)|1.8.2006 14:08
Vzdyt pisi ze jsem procetl celou diskuzi a vse jiz vyzkousel - vse co je zde napsano , nejde to.
Šeba_oldd (1184)|2.8.2006 23:39
Tak jsem na to snad prisel - overte sami ti kdo mate problem se zalozkou bezdratove site.
Provedte spojeni pres E2C v momente kdyz vam najde sit prejdete na today start nastavení připojení upřesnit vybrat site - upravit a podrzet taptatko na E2C a dat odstranit - pak by to melo byt v poradku ja se tim morim jiz druhy den
roman. (10)|6.8.2006 15:03
Zdravím vás pánové, já jsem problém vyřešil tím, že jsem začal ukončovat běžící program E2C (FSC CONNECT) ne křížkem vpravo nahoře, ale z nabídky dole vlevo Nabídka>Ukončit program. Tím se celý program ukončí a neobsazuje připojení přes wifi. Doporučuji zkusit. Když to nepůjde hned, tak maximálně provést soft reset. Mě to takhle funguje. Když to někomu bude také fungovat, dejte sem vědět.
frenkie67 (5)|8.8.2006 23:31
:) vsechny zde tapajici zdravim a potvrzuji, nightmare znamy pod zkratkou E2C ma reseni (to musel byt ale opravdu velice neprejici sw vyvojar, kdyz ho oproti vsem dosud zverejnenym zkusenostem s nim takto nazval, misto easy to connect by se spis hodilo established to collide :(( ). Prochazel jsem oficialni stranky i zahranicni diskuze, ve finale jsem ale po nekolika bezesnych nocich dosel k vysedku prave na zaklade informaci na foru ce4you, takze timto dekuji zrizovateli za jejich udrzovani :yes: Od meho FSC jsem ocekaval 3 druhy spojeni na net - via GPRS T-Mobilu, v byte pres wi-fi spot meho providera s pevnou adresou a prilezitostne free wi-fi pripojeni (existuje nejaky prehled?). GPRS mam nastaveno v E2C presne dle operatora a chodi v E2C bez problemu i pri stridani s wi-fi, ktere popisu podrobneji. V nastaveni v zalozce pripojeni -> pripojeni jsem se snazil odstranit nastaveni E2C tak, jak bylo ve foru doporucovano a ponechat pouze ISP a Moje sit v praci, ale vzdy po pouziti E2C se toto nastavi zpet, nicmene nema vliv na pripojeni a je mozno toto ignorovat. Z oficialnich stranek FSC podpory jsem stahnul a nainstaloval jak upgrade E2C 3.03 1131 tak i CAB file. Nemohu potvrdit, ze by mely, nebo naopak byly bez efektu, dle zduvodneni k verzi 3.03 ale maji resit zde diskutovany problem s E2C. Samy o sobe ale spojeni rozhodne nedokazou zajistit, v pripade wi-fi je nutne vzdy E2C deaktivovat ukoncenim vlevo dole, alespon vsak jiz pote nekoliduje s nastavenim wi-fi karty v WM5. http://support.fujitsu-siemens.com/download/ShowDescription.asp?SoftwareGUID=8B0AE4E8-E88A-4664-ACE3-3B79222EDA2C&ClassID=9AE39D36-A74B-40EE-A475-ED1199B39652 http://support.fujitsu-siemens.com/download/ShowDescription.asp?SoftwareGUID=C3B48173-F651-40AA-AB9F-2C23654684B2&ClassID=9AE39D36-A74B-40EE-A475-ED1199B39652 Pro pripojeni k wi-fi meho providera s pevnou adresou tedy pouzivam nastaveni adres atd. primo v WM5, tedy v nastaveni v zalozce pripojeni -> Sitove karty -> Sitove adaptery. Zde jiz - zrejme diky vyse uvedene instalaci - nedochazi ke ztratam zalozky Bezdratove site. V zalozce Sitove adaptery je tedy nutne nastavit potrebne adresy atp. poskytnute wi-fi providerem. Samotne pripojeni se realizuje tak, ze se pouze aktivuje ikona wi-fi v liste systray (tak se to snad nazyva ;) ) vpravo dole v prvnim okne, kterym vas vase pda vita. Po chvili se objevi v horni liste ikona uskutecneneho spojeni, pokud je ostatni nastaveni ok. Dale je pak jiz mozno bez problemu surfovat na netu atd., problemy s ignorovanim wi-fi a oteviranim nastaveni na vytacene spojeni jiz nejsou. Muj pripad jsou tedy konkretni IP adresy, nevim vsak, jak se to bude chovat v pripade overovanych a sifrovanych siti, zrejme vsak system bude tuto situaci resit doplnujici nabidkou a volbou. V pripade, ze aktivujete wi-fi spojeni pres E2C, vysledkem je vyse zminene ignorovani wi-fi a otevirani nastaveni na vytacene spojeni. Toto nelze obejit ani doporucovanym prepinanim rezimu V letadle u ikony spojeni, ucinne je pouze jednoduche ukonceni E2C. Pro pripad, ze se potrebujete pripojit k verejnemu free hot spotu, postaci v nastaveni v zalozce pripojeni -> Sitove karty -> Sitove adaptery prepnout nastaveni LOOX WLAN Wireless Adapter z konkretnich IP adres na adresu pridelovanou serverem a opet staci jen aktivovat ikonu wi-fi pro uskutecneni spojeni, v pripade vice moznosti vam system nabidne volbu. Nastaveni meho wi-fi pripojeni, tedy veskere adresy atp., mam rovnez i v E2C. V pripade, ze uskutecnim spojeni s dynamicky pridelovanymi adresami a tedy po vymazu jejich konkretnich hodnot, opetovne nastaveni meho trvaleho wi-fi pripojeni lze provest spustenim wi-fi pripojeni pres E2C - vysledkem je jejich opetovne doplneni programem E2C do nastaveni v zalozce pripojeni -> Sitove karty -> Sitove adaptery. Spojeni vsak pobezi az po ukonceni E2C a aktivaci pres wi-fi systray ikonu :) undefined
Akir (47)|29.9.2006 23:54
také mám problém s E2C, ale..
zapnu ho, najde mi sitě (domácí, šifrovanou) vyberu tuto síť dám OK a napíše mi to
" Můžete používat pouze otevřené, nešifrované WLAN sitě v Hotspot módu! Pro ostatní sitě prosím upravte váš WLAN profil a zkuste to znova."
Jenže kde to upravit?? E2C už běží v standart modu.
Nevíte někdo jak na to? Rády výše uvedené k cíli nevedly :-(
frenkie67 (5)|30.9.2006 09:12
doporucuji zapomenout na E2C pro wifi, paklize to neni plna verze, ke ktere ale nemohu nic rict. Ovsem neplacena je opravdu jen na obtiz, jede pouze via BT.

Veskere pripojeni wifi lze realizovat pouze pomoci bezneho nastaveni v MW5.

E2C je vsak treba nejdriv vypnout, ne pouze stahnout do pozadi. Pomuze I soft reset.

Sam nyni jedu na klicovane WPA shared siti.

Co doporucovane upgrady, provedeny?

Start ->nastaveni->pripojeni ->sitove karty nebo sitove pripojeni pak nabizi veskere moznosti nastaveni pocinaje IP adresou a konce treba zminovanym WPA klicem.
ampere (5)|21.10.2006 23:37
Nabízím odměnu 500kč tomu, kdo rozchodí mé PDA se školní sítí EDUROAM v areálu VŠE v Praze 3. (případně 300kč pokud by se podařila rozjet pouze nezabezpečená EDUROAM-SIMPLE).

pro zájemce popis problému:
- info o síti viz eduroam.vse.cz
- na helpdesku mi bylo řečeno, že ještě nikdo neměl problémy s připojením k síti eduroam-simple (síť má tisíce uživatelů).
- ve škole se moje pda připojí (k eduroam-simple), ale pouze cca na 10sec. poté se tváří jako připojeno, ale netečnou žádná data.
- pda FSC loox c550 se všude jinde připojuje k wifi bez problému.


email: adam@sluchatka.net
frogale (447)|23.10.2006 18:53
Zkus vypnout setreni energie wifi.. ve skole mit o taky nefachalo.. ale po vypnuti powersavu se vse rozbehlo...
ampere (5)|26.10.2006 00:19
bohužlel nepomohlo.
těch 500kč myslím vážně. nikdo to nechce ani zkusit?

nebo bych mohl nabídnout třeba nová nerozbalená sluchátka koss porta pro v ceně 1790kč. co říkáte?
frogale (447)|26.10.2006 07:04
No nam teprve eduroam zavadeji, takze snad nebude problem jako na VSE.. Eduroam simple navic budou behem nejaky kratky doby rusit :(
Mame tam nejaky Cisca a zatim vse jede bez problemu.
xRoman_ce4you (218)|26.10.2006 17:37
Tak jsem si zítra chtěl zajet pro Looxe 560, mám ho připravený v obchodě, ale po přečtení Vaší diskuze radši zůstanu doma. Jen by mě zajímalo, proč pokud je soft natvrdo v romce od výrobce, nejde PDA vrátit? Podle mě je soft na ovládání nedílnou součástí výrobku, to je jako kdyby na pravé tenisce chyběli všechny levé dírky(chodit se v tom dá, tkanička drží vpravo, ale celkově jsou na ....).
Baltazarek (121)|26.10.2006 17:47
to jsem nějak nepochopil, každopádně n560 si koupím, připadá mi fajn.
ampere (5)|16.11.2006 16:54
opakuju svou nabídku. 500kč na vás, pda-borci, čeká.
jeden účastník (majtel looxe 720) se již pokusil, ale wifi na vše se mu rozhejbat nepodařilo.
žádnej další odvážlivec? moc by se mi toho hodilo, kdyby mi to na tom pdačku běhalo...
frogale (447)|16.11.2006 21:20
Pokud to nejde, reklamuj... nebo odchytni nekoho ve skole.. pochybuju, ze nekomu bude stat za to nekam jet a o neco se za petikilo pokouset.
MuaDib (6)|21.11.2006 12:20
[QUOTE="ampere"]opakuju svou nabídku. 500kč na vás, pda-borci, čeká.
jeden účastník (majtel looxe 720) se již pokusil, ale wifi na vše se mu rozhejbat nepodařilo.
žádnej další odvážlivec? moc by se mi toho hodilo, kdyby mi to na tom pdačku běhalo...[/QUOTE]

Ahoj,
mam ten samy problem, jen s Looxem 420. K eduroam na VSE se proste nepripojim. Kontaktoval sem podporu uzivatelu a bylo mi sdeleno, ze se pravdepodobne jedna o HW problem konkretnich AP. Pry to totiz fungovalo bez problemu na fakulte v Hradci (s Looxem720), ale pote, co tam nakoupili stejne AP jako tady v Praze to tam fungovat prestalo. Jen by me zajimalo, jestli se jedna jen o nejakou spatnou konfiguraci z jejich strany, nebo je to opravdu problem nekompatibility HW. Koukal sem na fora firstloox.org a zda se, ze dost lidi ma problemy s pripojenim pres WPA/TKIP. Od podpory FSC se samozrejmem nikdo zadneho reseni nedockal.:(
ampere (5)|29.11.2006 21:32
hm. takže to zkrátka nejde... to je ale v pytli. k čemu mi pak to pda je? kašlu na něj. raděj koupím notebook. škoda. jsem zkladmán..
ampere (5)|29.11.2006 21:34
[QUOTE="frogale"]Pokud to nejde, reklamuj... nebo odchytni nekoho ve skole.. pochybuju, ze nekomu bude stat za to nekam jet a o neco se za petikilo pokouset.[/QUOTE]

nejde odchytit „někoho“. je potřeba odchytit někoho, kdo se v tom velmi dobře vyzná. doufal jsem v nějakého čtenáře této diskuse, ale to se nepovedlo. VŠE je v centru prahy, to není takovej problém tam dojet. 500kč na ruku je dle mého docela fér nabídka.
frogale (447)|29.11.2006 23:01
Pripada mi, ze jsi z bohate rodiny, mas penez dost, ale trpelivosti naopak ;) Tady nikoho, kdo by ti za penize nekam jezdil nesezenes a reci o zklamani a koupi notebooku tu taky neobstoji. Spis tu hledej nekoho, komu to jede.

jmouca (45)|2.12.2006 11:02
S N 560 se připojím na Eduroam-simple ale na chráněnou Eduroam ne s hláškou, že to nejde.
hans.k (25)|12.12.2006 19:54
Já se vracím ještě k tomu, že po připojení k WiFi (Router od Owislinku) po nějaké době spojení vytuhne a musím si pomoci módem letadlo. Po jeho vypnutí to zase chvíli jede. že by to dělal ten router ??
frogale (447)|12.12.2006 21:20
Nektery ovislinky tohle delaj.. ale jen pokud mas spatny signal... Ale nejsem si jistej jestli to je presne tvuj problem
jmouca (45)|10.1.2007 09:17
Dobrý den,
mám router WRT-312 který mi v rozsahu domu vysílá zabezpečený internet a nb se mi na to připojuje. Pokoušel jsem se připojit i s N 560 ale když zadávám používaný 64místný síť. klíč tak mi ho nastavení nepřijme a nezapamatuje si ho. Po HR nepoužívám E2C, jen původí Wi-Fi nastavení ve Windows. Zkoušel jsem Hitchhiker, tam byl ale konflikt a systém padal. Na nezabezpečenou eduroam-simple se mi N 560 spolehlivě připojuje s výpadky při delší nečinnosti. Může někdo prosím poradit jak můj 64místný klíč do základního nastavení zadat ?

---
N560, SD Trancend 4 GB, TT6 stř. a záp. Evropa, Smart maps.
uzivatel_oldd (180)|10.1.2007 10:47
zkus pouzivat pouze klic1, nekde tady na foru psal zkusenost ze mu vzdy pouzije jen prave klic na 1. pozici. Ja s tim osobni zkusenost nemam ale doma se bez problemu pripojim.
jmouca (45)|10.1.2007 10:58
@Snehulak
Díky za odpověd´, ten 64místný klíč je vlastně složen ze 4x21místních klíců? Tedy zadám do klíče 1 těch prvních 21 symbolů ?
Bobanovicz (511)|10.1.2007 11:08
Ne, on myslel aby jsi používal jen klíč 1 a neukládal volbu pro klíč 2 a dále, to jsou předvolby, když měníš na routeru klíče jednou za čas kvůli bezpečnosti.
Když jsem já zkoušel rozchodit Looxe s 128bit WEP tak se mi taky nechtěl připojit, ale je to už déle a nějak jsem nepátral po tom co to způsobuje, přepl jsem si na WPA (WEP jsem měl původně kvůli notebooku, který WPA nepodporoval) a WiFi funguje jak má.
jmouca (45)|10.1.2007 11:18
Router jsem si nenastavoval sám, to mi dělal zkušenější. Dal tam ten, jak už jsem řekl 64místný a jiný k dispozici nemám. Bude tedy ten klíč 1 těch prvních 21 (nebo kolik až do plného vyplnění kolonky) z toho 64místného ?
Díky za odpověď Bobanovitz.
uzivatel_oldd (180)|10.1.2007 11:19
promin ja sem spatne cetl a opomel ze pouzivas 128bit, ja mam v praxi odkouseno ze se mi spoji s routerem na kterem mam nastaven 64bit WEP s 10-ti mistnym HEX klicem. Nevim jestli to chodi i s 128bitovou verzi to muzu zkusit tam se pak sklada klic budto z 13znaku nebo z 26 hexa cisel.
uzivatel_oldd (180)|10.1.2007 11:27
ty potrebujes vedet zdali na routeru mas nastaveno:

delka klice: 64bit/128bit
format klice: ASCII/HEX

a to v pripade 64bit: 5znaku/10cislic priklad: heslo/16a3fe6c1d
128bit: 13znaku/26cislic

popripade jeste ktery klic je nastaven jako vychozi tj. 1 az 4

snad ti to pomuze

Bobanovicz (511)|10.1.2007 11:34
Když máš klíč tak ho nemůžeš zadávat jen část, musíš celý. Na routeru jsou obvykle třeba čtyři, ale jen jeden je vždy aktuální a podle toho který to je se nastaví číslo té předvolby.
Pokud bude router šifrovat klíčem číslo dva tak nastavíš na klientském zařízení klíč číslo 2, to je celé, nejde o žádné rozdělování toho čísla (klíče).
Pokud ti to někdo nastavil, tak ti taky musí říct, na jaké předvolbě je klíč aktivní. Pokud je tam jen na předvolbě 1 tak by v tom něměl být problém, ale jak říkám, mě se taky nepřipojil a všechno jsem měl nastavené 100% dobře.
Už jsem tu několikrát psal, že LOOX je nějak moc vybíravý co se routerů týká a ne vždy všechno chodí jak má.

Pokud to nerozchodíš a nemůžeš použít WPA-TSK třeba kvůli ntbk tak nepoužívej šifrování žádné, skryj SSID, nastav filtrování MAC adres a vypni DHCP server a přiděl IP ručně a budeš zabezpečený stejně jako s WEP, protože ten co ti dokáže obejít to co jsem ted popsal ti WEP rozluští za pár minut.