GPS Asus 636
Zdravím,
nevím jak mam spustit GPS aby umela komunikovat s dvěma programy zaroven. Treba tomtom a smarmaps. Zkousel jsem vse a nic...
Diky Pavel
nevím jak mam spustit GPS aby umela komunikovat s dvěma programy zaroven. Treba tomtom a smarmaps. Zkousel jsem vse a nic...
Diky Pavel
promin , ale nerozumim otazce. co to jsou systemove nastroje ? Vse me normalne jede akorat kdyz pustim jednu navigaci treba tomtom tak druha treba smartmaps hlasi ze nejde pripojit
Dikz
Dikz
Diky to mam. Mam nastaveny .
Na karte jedna programy : port pro programy COM 2 (zkousel jsem i dalsi)
Na karte dve hardware : hardwarovy port GPS COM 5
Na karte tri pristup : zaškrknuto spravovat zarizeni GPS automaticky
Spustim tomtom nebo smartmap nebo GPSdash2 a vse jede na COM 5 . Jiny COM to nevezme. A vzdy komunikuje pouze jeden navigacni program.
Potrebuji aby zaroven bezel treba tomtom a GPSdash2 soucasne.
Pokud me nekdo muze pomoct budu velice rad.
Predem diky Pavel
Na karte jedna programy : port pro programy COM 2 (zkousel jsem i dalsi)
Na karte dve hardware : hardwarovy port GPS COM 5
Spustim tomtom nebo smartmap nebo GPSdash2 a vse jede na COM 5 . Jiny COM to nevezme. A vzdy komunikuje pouze jeden navigacni program.
Potrebuji aby zaroven bezel treba tomtom a GPSdash2 soucasne.
Pokud me nekdo muze pomoct budu velice rad.
Predem diky Pavel
Zkuste pomoci PHM Device Manageru pri nastavenem None portu na te zalozce Programy zjistit, ktere COM porty jsou volne, jeden vybrat a ten pak na te zalozce Programy nastavit... Dulezite je take mit spravene nastavenou rychlost prenosu na te zalozce Hardware...
Rekl bych, ze se vam to nekde hada...
EDIT: Ja mam se svym i-Tecem BT 339 nastaveno na zalozce Programy COM6, na Hardware COM8 (vytvoreny pomoci Widcomm driveru), rychlost 57600 a TomTom spolecne s GPS Tunerem funguje bez problemu...
Rekl bych, ze se vam to nekde hada...
EDIT: Ja mam se svym i-Tecem BT 339 nastaveno na zalozce Programy COM6, na Hardware COM8 (vytvoreny pomoci Widcomm driveru), rychlost 57600 a TomTom spolecne s GPS Tunerem funguje bez problemu...
Prave jsem provedl drzost nejvetsi... Pustil jsem jeste k tem dvema navic OziExplorer... :D
A vsechno bezi... ;)
EDIT: Drzost maximalni, 4 programy najednou: Ozi, GPS Tuner, TomTom a iGO 2006! :cool:
Si ted muzu vybrat, jestli mne domu dovede TomTom nebo iGo, nebo se budu koukat do mapy Prahy v Ozim nebo pujdu na souradnice v GPS Tuneru... ;) :D :yes:
A vsechno bezi... ;)
EDIT: Drzost maximalni, 4 programy najednou: Ozi, GPS Tuner, TomTom a iGO 2006! :cool:
Si ted muzu vybrat, jestli mne domu dovede TomTom nebo iGo, nebo se budu koukat do mapy Prahy v Ozim nebo pujdu na souradnice v GPS Tuneru... ;) :D :yes:
SUPER MOC A MOC DIKY :)) :D Vse funguje !!! Tri programy dohromady
Nastavení ASUS 636 :
Na karte jedna programy : port pro programy COM 9
Na karte dve hardware : hardwarovy port GPS COM 5 pren. rychlost 57600
jeste jednou dikz
Pavel
Nastavení ASUS 636 :
Na karte jedna programy : port pro programy COM 9
Na karte dve hardware : hardwarovy port GPS COM 5 pren. rychlost 57600
jeste jednou dikz
Pavel
No vida...
Ale to vyvraci vase tvrzeni zkousel jsem dalsi, protoze kdybyste zkousel dalsi COM porty, tak na ten COM9 narazite... Takze poudacky?
Ale to vyvraci vase tvrzeni zkousel jsem dalsi, protoze kdybyste zkousel dalsi COM porty, tak na ten COM9 narazite... Takze poudacky?
jo je pravda ze jsem COM 9 nezkousel protoze v tomtomu com 9 nebyl ale po zadani com 9 se tam nahle zjevil. A za to dekuji . Protoze jsem to zkousel do com 5
Diky
Diky
Vyskytnul se mi problem, mel jsem nastaveny virtualni Com 9 jak to zede popisujete. Vse chodilo paradne a zniceho nic se to zblaznilo a GPS mi jede jen na COM5. Jeste jedna vec na kolika ma byt nastavena ta prenosova rychlost. 57600 se mi zda nejak moc. V jednom programu mi to detekuje 4800????
Hele, upřímě, já nevím proč se kolem toho tolik nadělá, 57 000, nebo 4 800, vzhledem k přenosu minimálního objemu dat je to úplně jedno. Já teda žádný rozdíl nepoznal. Adam
Jasny ja jsem take nepostrehnul proble akorat mi proste prestal fungovat ten virtualni port pro GPS. Pritom zezacatku normalne fungoval :( (myslel jsem jestli to nema s tim souvislost)
ps: topici se stebla chyta :)
ps: topici se stebla chyta :)
Soft reset jsem uz parkrat delal vlime zaseku nejake aplikace, ale nepomohlo to. Nastaveni mam dobre virtual port COM9, real port COM5 a zaskrtnute to posledni policko. Proste nejede :(
Musi se pustit 2 gps aplikace zaroven a potom se teprve zprovozni COM9 . Pokud se pusti jenom jedna , tak to furt jede na COM5
Pavel
Pavel
Tak jsem zkousel 2 aplikace a porad nic. Proste z niceho nic prestal fungovat. ALe ja to neresim, staci mi vzdi pustena jedna aplikace. (kdyz funguje poradne :) )
Chci se zeptat, jakou mate kvalitu prijmu signalu GPS?
Mela jsem od kamose pujceny uplne stejny typ A636 se stejnym softem, a ten muj mi ukazoval o 40% slabsi uroven signalu nez ten pujceny. Nejen to ale i v mistnosti byl stale na prijmu a ja bez signalu.
Nevite jak vyzkouset kvalitu prijimace (pro moznost reklamace)?
Mela jsem od kamose pujceny uplne stejny typ A636 se stejnym softem, a ten muj mi ukazoval o 40% slabsi uroven signalu nez ten pujceny. Nejen to ale i v mistnosti byl stale na prijmu a ja bez signalu.
Nevite jak vyzkouset kvalitu prijimace (pro moznost reklamace)?
mam novou 636 a nechodí mě GPS ani ťuk, zkoušel jsem více programů, nastavení portů,.atd. Půjdu jí vrátit. Navíc je škoda, že nemá lepší LCD.
Jedine tak, ze si vezmu sve zarizeni a porovnam se stejnym zarizeni v presne stejny cas a misto. Na pomoci bych si vzal VisualGPSce.
Rozhoduji se mezi nákupem Asusu 636 a Fujitsu-Siemens N560. Chtěl bych se zeptat lze-li používat Asus GPS i s anténou sklopenou v těle PDA nebo musí být vždty vyklopena. Pokud ano jaká je citlivost v této poloze v porovnání se Siemensem. Děkuji za odpověď.
Pokud chces zarizeni k navigaci tak N560 nekupuj. Asus ma uplne suprovej prijem, nemohu si ho vychvalit. Kamik ma FS 520 a kdyz jsem slysel ze FIX je na 5-10min sel jsem do kolen. U asusu ho mas do 20s po prvnim spusteni a pak temer ihned. Vyzkouseno projel jsem s nim cca 7tis km SUPER
Zajímalo by mě jestli se Asus chytá i se složenou anténou, chtěl bych to použít i při turistice případně pro geocaching možná i kolo a zdá se mě ta vysunutá anténa dost zranitelná. Dík za odpověd.
Antenu jsem nemusel ani jednou za 7tis km vyklopit. Je pravda ze se trosku zvysi citlivost, ale je to zbytecne. To jsme jezdili v ulicich v Atenach atd. Proste parada. Zni to jako kdybych delal reklamu Asusu, ale je to vynikajici pristroj po vsech strankach.
Díky za odpověď, asi půjdu tedy do Asusu, je přeci jen levnější a na navigaci se zdá být vhodnější, škoda jen rozlišení displeje.
Uz nejaky cas pozpatku se tu probiralo reseni sdileni GPSky vice programy.... zadal jsem SW port COM9, HW port COM5 a rychlost 9600.
Je zajimave, ze kdyz spustim samotneho TT5.21, tak se to tvari, jako by to na COM9 zadnou GPSku nevidelo a kdyz predtim zapnu jinou aplikaci, co zapne GPSku, tak to najednou i TT najde........ to je ale pech, ze? Zkousel jsem HW reset, netusim, zda neco vyresi zmena rychlosti komunikace......
Kdyz jsme uz u toho sdileni, nebyl by tady nejaky program, co by to delal za WM, zkousel jsem GPSGate, ale je to shareware.....
Dik George106
Je zajimave, ze kdyz spustim samotneho TT5.21, tak se to tvari, jako by to na COM9 zadnou GPSku nevidelo a kdyz predtim zapnu jinou aplikaci, co zapne GPSku, tak to najednou i TT najde........ to je ale pech, ze? Zkousel jsem HW reset, netusim, zda neco vyresi zmena rychlosti komunikace......
Kdyz jsme uz u toho sdileni, nebyl by tady nejaky program, co by to delal za WM, zkousel jsem GPSGate, ale je to shareware.....
Dik George106
Zdravim, mam mensi problem z mym Asusem, predchozi prispevek charakerizoval pripadne problemy ktere jsem mel, ted se mi v nedeli pri cestovani letadlem prestala hlasit GPS cast tohoto PDA. Je to proste tak, ze pri vyhledavani napr. ve VisualGPS mi neblika cervene kolecko a nemeni se situace ani po nekolika hodinach. Je zajimave, ze zelena dioda problikava. Kdyz jsem zkousel spustit jiny program, napsalo mi to Connection timout - takze mezi GPS modulem a PDA nedochazi ke komunikaci......
TT 5.21 take nic neukazuje, jen pise, ze nema signal a v klidu se
Nemate nekdo nejaky napad, co s tim, zda neni vhodna utilita, co by zresetovala ten chip? Nerad bych ji reklamoval - moc nakladne....
PS: nasel jsem tu program na opravu - znovu nastaveni GPS po zvoleni nevhodneho protokolu - ten vsak nefunguje - nevim co s nim....
Dik za rady
EDIT:
Uz fungujeeee, stacilo vytahnout baterku pres noc a chip se sam zresetoval.
:D :yes:
TT 5.21 take nic neukazuje, jen pise, ze nema signal a v klidu se
Nemate nekdo nejaky napad, co s tim, zda neni vhodna utilita, co by zresetovala ten chip? Nerad bych ji reklamoval - moc nakladne....
PS: nasel jsem tu program na opravu - znovu nastaveni GPS po zvoleni nevhodneho protokolu - ten vsak nefunguje - nevim co s nim....
Dik za rady
EDIT:
Uz fungujeeee, stacilo vytahnout baterku pres noc a chip se sam zresetoval.
:D :yes: