Qtek 8310 a Smartmaps
Chci se zeptat na funkcnost vyse uvedeneho? Pripadne jestli nekdo pouziva i tento pristoj na geocaching a funguji tam i programy typu ViTO 2 atd.
Smartmaps na Qteku 8310 jsem nezkoušel (nemám aktivační kód pro další PDA), nicméně se domnívám, že kvůli absenci dotykového displeje fungovat nebude.
Na stránkách autora není žádná informace o podpoře Smartfonů, jen o verzi pro PDA, PalmOS a Symbian (což by mohla být podobná verze).
Na stránkách autora není žádná informace o podpoře Smartfonů, jen o verzi pro PDA, PalmOS a Symbian (což by mohla být podobná verze).
Nezkousel nekdo od te doby laborovat se smartmaps a qtek 8310? Zatim vim ze existuje aplikace standtplan, pres kterou lze otevirat smartmaps mapy s koncovkou .bin - je to cykloatlas, automapa a mapy nekterych mest.
Problem je ale s turistickymi mapy (soubory map maji koncovku .sml). Aplikace smartmaps lze dokonce spustit na qtek 8310 a ovladat ji lze pomoci aplikace sphelper (simuluje stylus), ale zatim se me nepodarilo nacist zadnou mapu. Mozna kdyby nekdo vedel kde jsou mapy umisteny na PDA a udelalo se to stejne na smartphone ...
Problem je ale s turistickymi mapy (soubory map maji koncovku .sml). Aplikace smartmaps lze dokonce spustit na qtek 8310 a ovladat ji lze pomoci aplikace sphelper (simuluje stylus), ale zatim se me nepodarilo nacist zadnou mapu. Mozna kdyby nekdo vedel kde jsou mapy umisteny na PDA a udelalo se to stejne na smartphone ...
na navigaci v prirode / geocaching pouzivam GPSDash. Nenapada me ted nejaka nevyhoda oproti Smartmaps.. pravda, urcite v nem neotevres mapy SM, ale neni problem si mapy stahnout z atlasu / seznamu atd..
SmartMaps je funkcni. Musite si lae stahnout jinou aplikaco a steni map. Je to nejaky nemecke freeware. Siceovladani nic moc, ale alespon Vam pojedou koupene mapy.
Ta nemecka aplikace se jmenuje standtplan (jak jsem psal), ale pod ni jede jen cast map (s koncovkou bin). Podrobnejsi turisticke mapy maji koncovku .sml a ty nejde pod touto aplikaci rozjet (aspon se me to nepovedlo).
Jinak GPSdash samozrejme znam a pouzivam, ale nepodarilo se me sehnat podrobnejsi mapy v dobre kvalite. Zatim jsem mel mapy (1:50000) od shocart, KCT ... Navic pokud vim tak smartmaps ma i nejaky routing.
Jinak GPSdash samozrejme znam a pouzivam, ale nepodarilo se me sehnat podrobnejsi mapy v dobre kvalite. Zatim jsem mel mapy (1:50000) od shocart, KCT ... Navic pokud vim tak smartmaps ma i nejaky routing.
Co jsem mel moznost videt, tak Smartmaps pouzivaji standartni, ne-WM5 toolbar, jenz se nezobrazi na smartphonech. Pokud tu aplikaci spustis, jak to nakonfigurujes?
S ovladanim (konfiguraci) neni problem. Aplikace sphelper bezi na pozadi a v libovolne aplikaci je schopna zobrazit kurzor. S timto kurzorem se pohybuje pomoci joystiku telefonu ... problem je, jak sem jiz psal, ze kdyz se dostanu v aplikaci smartmaps na kartu, kde by se mel zobrazit seznam map tak tam nic neni :-( bud mam nekde neco spatne nastaveno nebo mam mapy na spatnem miste ...
Používám Vito SmartMaps úspěšně již asi 1/2 roku. Kromě samotného programu(který je nutno zaregistrovat a je možná jen 3x změna registrace - kód je vázán na náhodně generovaný user ID - při změně ROM atd je nutno registrovat znovu) je nutné stáhnout a zaplatit ještě mapy. Program má jednu menší vadu, pro spojení s Qtek s BT GPS modulem zná pouze COM 6,7,8, který naopak nezná SmartMaps, pro vyřešení je nutno stáhnout spustit Port Extender ze stránek výrobce, který toto dořeší.
Geocaching neznám.
Geocaching neznám.
Licencni cisla asi ne ... to pocitam ze by hlasilo nejaky jiny hlaseni. Kdyz nad tim premyslim, tak mozna spis schazi v registrech nejaka konfigurace ... tj. napr ta cesta odkad se maj brat mapy. Nemuze se nekdo podivat, kdo ma PPC, co ma ulozeno smartmaps v registrech?
a prosimte jak ti to funguje s tim sphelperem, mne se sice sipka ukaze, ale vyskoci mi to ze smartmaps, proste se mi nedari aktivovat sipku ve smartmaps, porad, dik :)
Kdyz zmackes dlouze 0 tak se zobrazi kurzor a kdyz zmacknes dlouze 8 tak se zobrazu spravce procesu (taky uzitecny :-) zobrazuji se i procesy, ktery v klasickym win spravci procesu nevidis ... procesy se daj ukoncovat apod.
Nabidka je dostupna primo pres levy funkcni tlacitko smartphonu. Tim se vyvolava menu aplikace, ktera je prave spustena. Pravym funkcnim tlacitkem smartphonu se vyvolava menu aplikace sphelper.
1) nainstaloval jsem SmartMaps Cykloatlas, normalne instalatorem setup.exe
(vyberu na kartu a nakonci to napise ze nemuze udelat shortcut - to samozrejme neni zadny problem)
2) spustim SPHelper
3) na pravem tlacitku SPHelperu dam Hide cursor
4) Pustim SmatMaps Navigator (\storage Card\aponia software\smartmaps)
5) zmacnkku dlouze 0 a objevi se mi kurzor - bohuzel ale na obrazovcce predtim, takze dam prave tlacitko SPHelperu - Windows manager (a vyberu okno SmartMaps)
6) v SPHelperu - Control, dam volbu Mapa a vyberu Mapu - Cykloturisticky atlas a
JE TO !!!!
Taky jsem zkonfiguroval GPS (Volby\GPS) a chodi i GPSka !
Super, jeste zkusim nejake dalsi mapy.....
(vyberu na kartu a nakonci to napise ze nemuze udelat shortcut - to samozrejme neni zadny problem)
2) spustim SPHelper
3) na pravem tlacitku SPHelperu dam Hide cursor
4) Pustim SmatMaps Navigator (\storage Card\aponia software\smartmaps)
5) zmacnkku dlouze 0 a objevi se mi kurzor - bohuzel ale na obrazovcce predtim, takze dam prave tlacitko SPHelperu - Windows manager (a vyberu okno SmartMaps)
6) v SPHelperu - Control, dam volbu Mapa a vyberu Mapu - Cykloturisticky atlas a
JE TO !!!!
Taky jsem zkonfiguroval GPS (Volby\GPS) a chodi i GPSka !
Super, jeste zkusim nejake dalsi mapy.....
A je to tu !
Jak jsem predpokladal - chodi i turisticke mapy :)
Dneska mam opravdu ze sebe radost....
Jak jsem predpokladal - chodi i turisticke mapy :)
Dneska mam opravdu ze sebe radost....
Aplikaci instalujes primo v telefonu? Co mas za founa qtek 8310?
Muj problem asi je, ze aplikaci instaluju z PC. Ta me sice nahlasi ze aplikace nelze nainstalovat, ale z tempu PC se da prekopirovat do telefonu ... spustet v telefonu me nenapadlo ;)
Muj problem asi je, ze aplikaci instaluju z PC. Ta me sice nahlasi ze aplikace nelze nainstalovat, ale z tempu PC se da prekopirovat do telefonu ... spustet v telefonu me nenapadlo ;)
nemate nekdo nejaky jiny emulator nez SPHelper (ta registrace porad otravuje) ? Drive jsem zkousel nejaky FakeCursor, ale nemohu to najit.....
Ja jsem neco zkousel a musim rict ze to je ubohy. Jak to UI neni delany pro smartphony, tak je temer nepouzitelny. Jediny co jakztakz jde je vybrat mapu. Zoomovat nejde, vyhledavat v rejstrikach taky ne. Dal uz me to nezajimalo..
nedalo by s enejak premapovat to zoomvaci tlacitko ?
jinak jakz takz zoom jde nastavit primo v registrech (meritko), ale to neni moc pohodlny :)
jinak jakz takz zoom jde nastavit primo v registrech (meritko), ale to neni moc pohodlny :)
Tak uz jsem s tim zoomovanim hnul.
V Mortscriptu emuluji stisknuti hardwarovych tlacitek na PocketPC a scripty volam z namapovanych tlacitek "Volume +/-" a temi taky zmensuju a zvetsuju mapu.Tlacitka jsou namapovana pres AEButtonPlus a ten spustit az pred spustenim SmartMap. Horsi je, ze po spusteni AEButtonPlus se ztrati funkcionalita Volume Up/Down az do pristiho restartu.
Mozna ze by nebylo spatny pridat PocketPC hw tlacitka treba do QuickListu. Jaky na to mate nazor ?
V Mortscriptu emuluji stisknuti hardwarovych tlacitek na PocketPC a scripty volam z namapovanych tlacitek "Volume +/-" a temi taky zmensuju a zvetsuju mapu.Tlacitka jsou namapovana pres AEButtonPlus a ten spustit az pred spustenim SmartMap. Horsi je, ze po spusteni AEButtonPlus se ztrati funkcionalita Volume Up/Down az do pristiho restartu.
Mozna ze by nebylo spatny pridat PocketPC hw tlacitka treba do QuickListu. Jaky na to mate nazor ?
Pocitam ze pomoci Mortscriptu menis to nastaveni meritka v registrech. Ale nikde jsem klic meritko v registrech nenasel. Kde je umistny a jakych muze nabyvat hodnot?
Napr: Stadtplan
Prave ze jsem s tim vybehl jinym zpusobem:
v Mortscriptu simuluji stisknuti PDAckovych HW tlacitek. To by se mohlo hodit i do jinych programu....
v Mortscriptu simuluji stisknuti PDAckovych HW tlacitek. To by se mohlo hodit i do jinych programu....
Muzu, ale bacha, je to desny know-how :) No ale nekdo na to prece prijit musel, ze ? :)
udelej si prazdy soubory SendButton0.mscr az SendButton4.mscr, do kazdeho pak napis jenom jeden prikaz:
pro tlacitko PocketPC hw 0:
sendkeys(active,"Á")
pro tlacitko PocketPC hw 1:
sendkeys(active,"Â")
pro tlacitko PocketPC hw 2:
sendkeys(active,"Ă")
pro tlacitko PocketPC hw 3:
sendkeys(active,"Ä")
pro tlacitko PocketPC hw 4:
sendkeys(active,"Ę")
Pak si to uz necim namapuj. Na vyzkouseni staci zatim prejmenovat Short_AP1.lnk a Short_AP2.lnk a misto toho tam dat zatim odkazy na SendButton0.mscr a SendButton1.mscr
Musis si taky ve smartmapach nakonfigurovat, ze 1.hw tlacitko je na zoom+ a 2.hw tlacitko je na zoom-
udelej si prazdy soubory SendButton0.mscr az SendButton4.mscr, do kazdeho pak napis jenom jeden prikaz:
pro tlacitko PocketPC hw 0:
sendkeys(active,"Á")
pro tlacitko PocketPC hw 1:
sendkeys(active,"Â")
pro tlacitko PocketPC hw 2:
sendkeys(active,"Ă")
pro tlacitko PocketPC hw 3:
sendkeys(active,"Ä")
pro tlacitko PocketPC hw 4:
sendkeys(active,"Ę")
Pak si to uz necim namapuj. Na vyzkouseni staci zatim prejmenovat Short_AP1.lnk a Short_AP2.lnk a misto toho tam dat zatim odkazy na SendButton0.mscr a SendButton1.mscr
Musis si taky ve smartmapach nakonfigurovat, ze 1.hw tlacitko je na zoom+ a 2.hw tlacitko je na zoom-
Na oplatku posilam link na ty tlacitka hlasitosti:
Short_VolDown.lnk
Short_VolUp.lnk
pokud teda jeste nemas :-)
Funguje to bezvadne. Dokonce mimo aplikaci smartmaps maji puvodni funkcnost. Jeste sem nasel dalsi moznosti linku. Pokud se misto Short v nazvu souboru pouzije Long aktivuje se na dlouhy stisk tlacitka, napr. Long_AP1.lnk, apod. Posledni link co sem nasel bylo na tlacitko home Short_Home.lnk. Mozna se muze nekomu hodit...
Short_VolDown.lnk
Short_VolUp.lnk
pokud teda jeste nemas :-)
Funguje to bezvadne. Dokonce mimo aplikaci smartmaps maji puvodni funkcnost. Jeste sem nasel dalsi moznosti linku. Pokud se misto Short v nazvu souboru pouzije Long aktivuje se na dlouhy stisk tlacitka, napr. Long_AP1.lnk, apod. Posledni link co sem nasel bylo na tlacitko home Short_Home.lnk. Mozna se muze nekomu hodit...
Ahoj, jak to tedy nakonec mas ? Ja vubec Short_VolUp ani VolDown nemam. Samozrejme je muzu vytvorit, ale nejdriv se chci jeste zeptat, jak to mas namapovane ty, ze maji tlacitka mimo SM puvodni funkci....
Aha, tak shortcuty jsem udelal, tlacitka hlasitosti mimo SM funguji, ale vzdycky to napise ten znak, ktery vkladam do bufferu, jako ze vyhledava v seznamu hovoru... to ti dela taky ?
Famoooooozni :) Udelal jsem Shortcuty a stahnul novy mortscript, ktery umi pracovat s procesy.
Ted to mam tak, ze simulovana tlacitka PDA jsou aktivovana pouze v procesu smartnav.exe, takze nikde jinde to vubec nic neudela. Fakt super
Ted to mam tak, ze simulovana tlacitka PDA jsou aktivovana pouze v procesu smartnav.exe, takze nikde jinde to vubec nic neudela. Fakt super
Verze 6 je pouze pro PDA, na smartphone se obcas neobejdes bez pouziti Fake cursoru. Pri prohlizeni mapy cesty se neda v mape posouvat, pri zadavani ulic zase mazat pokud zadas nejaky znak spatne atd. Je toho vic. Zase oproti posledni smartphone verzi 5.2 je vetsina funkci a nabihani vlastni aplikace asi 3x rychlejsi... :?
Ahoj,muzu vas nekoho poprosit?koupil jsem si pouzity qtek 8310,ale nebylo k tomu to CD s programama atd. hlavne potrebuji ten na prohlize WORDu EXELu a PDF kdyby ho mohl mi nekdo poslat nebo dat odkaz kde ho stahnu,na netu jsem nasel jen Trial a ten nechci,dekuji vsem a preji hezky den