Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 5 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 73

Téma: Podrobná mapa Evropy

  1. #16
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Citace Původně odesláno od Mudrunka
    Je to sice hezké, ale nutnost přepínání mezi mapami mně připadá jaksi nepraktické. Nehledě na to, že x průjezdních map Evropy trochu jalově ubírá místo na kartě.
    Na tom prave pravujeme.
    Citace Původně odesláno od Mudrunka
    Co je však důležitější, daná koncepce podle mého názoru je v rozporu s potřebou plného využití RDS-TMC.
    Uvedu virtuální příklad s budoucím využitím TMC:
    1. Jedu z Prahy do Vídně na určitou adresu. Dynavix mě nabídne trasu přes Hatě. O druhé přijatelné možnosti Praha – Brno – Mikulov – Vídeň ani neuvažuje, protože v průjezdní mapě tato důležitá silnice v Rakousku není.
    2. Jedu a na trase přijde informace, že Znojmo – Hatě je pro havárii neprůjezdné.
    3. Objízdná trasa v tomto případě je odbočit před Znojmem na Hevlín a pak prokličkovat Rakouskem na silnici (tuším č.4) od Mikulova. Protože však bude aktivní mapa ČR (jsem ještě v ČR) Dynavix mě nepomůže ani náhodou. Nevím, kam bych dojel pokud bych to tam neznal, vlastně vím ….. :no:
    Aby nedoslo k mylce: vlastnosti TMC je, ze nemuze presahovat hranice.
    Bohuzel nedokazeme prolomit mapove licence . Budeme cekat na prakticke zkusenosti uzivatelu a podle nich se budeme snazit problemy resit. Bude to vsak chvilku trvat.
    Citace Původně odesláno od Mudrunka
    K vlastnímu TMC
    Když jsem si Dynavix v srpnu m.r. kupoval činil jsem tak i na základě informace, že jakmile bude v ČR tato služba k dispozici bude tato služba využitelná i v Dynavixu. Situace je taková, že od podzimu m.r. TMC poskytuje ČR1 (neřeším ani kvalitu, ani kvantitu – ale jede). Beru, že připravit využití této služby v SW zabere nějaký čas, konec konců testování taktéž. Ale s verzí plná Evropa vzhledem k tomu, že tam je TMC jaksi již delší dobu, mělo přijít i slibované TMC. A ono není. Dokonce, viz. výše, nabývám dojmu, že koncepce použití mapových podkladů využití TMC značně omezuje (Německo jako za starých časů rozdělené na východní a západní apod.).:no:
    Pomíjím fakt, že uvedené informace o zahrnutí TMC jakmile tato služba v ČR bude k dispozici má jasné znaky klamavé reklamy se všemi možnými důsledky.
    s TMC mame skutecne velike potize: i pres znacnou snahu se nam zatim nepodarilo zajistit ani 1! kus zarizeni pro prijem TMC, ke kteremu by se dal ziskat komunikacni protokol (neni to pouze o cteni, ale musi se take ladit stanice apod.). Pokud by s tim mohl kdokoliv pomoci, velice by nam to pomohlo. Pristi nebo prespristi verze Dynavxu by mela prinest dopravni data pres GPRS (Dynavix Live!). Jednani o datech prave probihaji.
    Citace Původně odesláno od Mudrunka
    Z uvedeného nabývám přesvědčení, že v současné době má Dynavix potenci zůstat v rámci Evropy na, v podstatě, regionální úrovni, a reálně uvažuji pro cesty po Evropě místo upgrade na plnou Evropu o pořízení např. Navigonu.
    :O
    Ma to nekdo (navigon) resene zasadne lepe?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Telematix Software
    Bohuzel nedokazeme prolomit mapove licence .
    Jenom teoreticky dotaz, nebyla chyba kupovat mapove podklady od dvou ruznych dodavatelu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od beecher
    Citace Původně odesláno od Telematix Software
    Bohuzel nedokazeme prolomit mapove licence .
    Jenom teoreticky dotaz, nebyla chyba kupovat mapove podklady od dvou ruznych dodavatelu?
    Popravde toto jsem nepochopil, proc jsou ostatni mapy od Navteq..

    Pokud me pamet nesali tak navigon i Tomtom umi navigovat ze statu do statu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    No, TT ma vsechny mapy od TeleAtlasu a Navigon myslim ze od Navtequ. Takze to asi jde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    Citace Původně odesláno od Telematix Software
    Aby nedoslo k mylce: vlastnosti TMC je, ze nemuze presahovat hranice.
    Ale já nepsal o přesahování hranic TMC. Já psal o využití informací z TMC na území ČR při cestě mimo ČR.

    Citace Původně odesláno od Telematix Software
    Ma to nekdo (navigon) resene zasadne lepe?
    Nevím jestli lépe, TomTom ani Navigon neznám, ale pozoruji, serfuji, přemýšlím. Jak to lze řešit v „Evropě bez hranic“ viz. např. http://www.palmserver.cz/clanek.php3?show=3093, TMC je tam taktéž. K nalezení vlastního modulu TMC stačí jakýkoliv vyhledávač, např. v Německu je mnoho obchodů, kde je mají. Tuším však, že tam píšou cosi o tom, že je to pouze pro Navigon apod.

    Jinak aby nedošlo k mýlce, byl jsem skalním příznivcem Dynavixu. V současné době jsem však už jen příznivcem.
    Proč jsem si ho pořizoval?
    1. Jako hračku
    – požadavek splněn beze zbytku
    2. K orientaci v místech, kde to neznám, nebo znám málo
    – požadavek splněn v ČR beze zbytku
    - na průjezdní mapu Evropy se dá také slušně i když ne dynamicky (z pohledu navigace) jezdit
    3. Právě pro využití TMC. Nejčastěji jezdím Praha – Brno a na D1 znám v podstatě „každý výmol“. Z hlediska kolon a uzavírek je tam situace, jaká je. A tam právě jsem potřeboval a potřebuji DOPRAVNÍ INFORMACE a dynamické navádění při náhradních trasách. A ono to není a nezlobte se na mě Dynavix Live mě zajímá jen z části.
    – výsledek požadavky zatím nesplněny
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Při práci s mapami Evropy - alespoň dle mého soudu - naplno "vyniká" atypická práce s mapou v DNVX oproti všem ostatním navigacím. Tedy posun klepáním místo tažením, nemožnost plynulého zoomu a zmizení téměř všech názvů v mapě při větších měřítkách. Vedlejší efekt posunu mapy ťukáním je pak to, že nelze použít ťukání pro zobrazení informací v mapě - např. názvu ulice nebo popisného čísla nebo detailu o bodu zájmu. Při práci s mapou ČR to bylo pouze nepříjemné, protože člověk již má určitou představu o pozici jednotlivých měst v mapě, ale při orientaci na vekých zahraničních mapách jsem tedy značně (slušně řečeno) v háji. Už jsem to i řešil tak, že jsem se zorientoval v TomTomovi a pak teprve spustil DNVX a hledal již pouze konkrétní adresu.
    Myslím, že způsob práce s mapou by měli autoři co nejdříve přepracovat, bohužel jsem to však nikdy nenašel na seznamu budoucích vylepšení. Asi je tedy většina uživatelů spokojená...
    A otázka na závěr. - Podařilo se vám nainstalovat prostřednictvím DNVX Mobile Manageru mapu na jinou paměťovou kartu než na tu, kde je umístěný samotný program? (např. program plus mapa CZ na CF a mapa Německa na SD kartě). - Pokud to nebude možné, tak by to bylo nepříjemné omezení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od Telematix Software
    Ma to nekdo (navigon) resene zasadne lepe?
    Vsichni . Krome PocketKima

    Navigon: do PDA nahraji prislusne mapy a v aplikaci si proste vybiram odkud kam chci navigovat. Vidim vzdy vsechny mapy, ktere mam nainstalovany.Pri navigaci se to chova jako jedna mapa. Vyber mapy je pri hledani mista - v prvnim boxu vyberu stat, v dalsim mesto, v dalsim ulici.

    Alturion: Bud si do PDA si natahnu vsechny pozadovane mapy a proste planuji cestu z jednoho konce Evropy na druhy bez jakehokoli prepinani. Proste se to chova jako jedna mapa (a bezi to i na n30 plynule, vyhledani trasy pres pul Evropy trva kolem 50 sec, na stejne masince to Dynavixu trva 30 sec jen v ramci CR). Vyber mapy je jen pri hledani mista - v prvnim boxu vyberu stat, v dalsim mesto, v dalsim ulici.
    Nebo to naplanuji na desktopu a do PDA si natahnu jen vyexportovany usek kolem trasy. Tohle uz dneska nepouzivam, na kartu se mi vejde temer cela Evropa.

    TomTom: nemám, neznám.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Navigon...me pro tuhle vlastnost lakal. Pro cestovatele do ciziny...idealni. Ale po vlastech ceskych....nepouzitelny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ono se staci podivat na tohle (pokryti CR Navigonem):


    Jak tohle nekdo muze u nas pouzivat, to fakt nechapu, vzdyt to je jeste horsi ne TT5 s 571 mapou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od Telematix Software
    s TMC mame skutecne velike potize: i pres znacnou snahu se nam zatim nepodarilo zajistit ani 1! kus zarizeni pro prijem TMC, ke kteremu by se dal ziskat komunikacni protokol
    Protokol GNS 2.0 je pod licenci a je nutno podepsat NDA . Prijimac (kombinace GPS a TMC/RDS prijimace) je mozne zakoupit jiz dokonce i v CR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Citace Původně odesláno od beecher
    Ono se staci podivat na tohle (pokryti CR Navigonem):
    Jak tohle nekdo muze u nas pouzivat, to fakt nechapu, vzdyt to je jeste horsi ne TT5 s 571 mapou...
    I. Zeptám se tě,kolikrát jsi v Lednu použil navigaci?
    II. použil jsi proto že jsi na ono místo netrefil,nebo jsi tam trefil ale s hračkou to je přeci jen zábavnější?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Citace Původně odesláno od pantata
    Citace Původně odesláno od Telematix Software
    s TMC mame skutecne velike potize: i pres znacnou snahu se nam zatim nepodarilo zajistit ani 1! kus zarizeni pro prijem TMC, ke kteremu by se dal ziskat komunikacni protokol
    Protokol GNS 2.0 je pod licenci a je nutno podepsat NDA . Prijimac (kombinace GPS a TMC/RDS prijimace) je mozne zakoupit jiz dokonce i v CR.
    Jo,třeba v AH-mobile :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    pro: beecher

    Nechápu proč sem umísťuješ mapu ČR,když je toto téma o mapě Evropy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od martinhamr
    I. Zeptám se tě,kolikrát jsi v Lednu použil navigaci?
    II. použil jsi proto že jsi na ono místo netrefil,nebo jsi tam trefil ale s hračkou to je přeci jen zábavnější?
    1. a 2. Ja? 5x. Na mista, ktera v Praze neznam, chodim podle Tomika. Nejak nechapu, proc se na to ptas... :sarcastic:
    Ad obrazek pokryti CR: Protoze o par lidech vim, ze pouzivaji v CR Navigon, ale kvuli tomu je tak trochu nechapu... A jsme sice v diskuzi o mape Evropy, ale copak CR do EU nepatri? :O
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    pro beecher:

    No dalo by se zase říct,pravidelně jezdím ke známému na jih Itálie,copak jih Itálie nepatří do mapy Evropy od Dynavixu?
    )
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 5 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Garmin Nuvi 250 - firmware a mapa střední Evropy
    Od MrPierc_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 04-10-2011, 16:48
  2. PLANstudio - podrobná mapa ČR 1:10.000-40.000
    Od Zdenek Malinsky v sekci Oznámení a tiskové zprávy
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-11-2008, 14:30
  3. Mapa Evropy pro oziho
    Od bugrcz v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-10-2007, 09:29
  4. Podrobná mapa ČR ??? (Ne navigace)
    Od marek pavelec v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-06-2007, 10:22
  5. mapa evropy
    Od JirkaF_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-04-2005, 21:10