Alternativa za klasickou ochr. fólii
zdarec ve škole mě napadl takovel šílenej nápad a tak se chcu zeptat jestli už někdy někoho taky nenapadl :) co místo klasických ochraných fólii použit čirou autu fólii je samolepicii takže by dobře držela a kvalitni folie (bruxafol..) nedělají bubliny ale nevím jak by to bylo s výdrží ale i kdybych to měnil 1 za 2 měsíce tak by to bylo super a hlavně levnějsí nebo ne ?
Hm je-li samolepici, tve nadseni opadne pri prvem pokusu o vymenu...ktere muze skoncit dost zavaznym poskozenim displaye nebo celeho zarizeni pri pokusu o odstraneni folie....
rozhodně to ani nezkoušej, a nezlob se, ale mít na takový přístroj většinou znamená mít i na gprs nonstop, protože bez toho je to částečně k prdu, a pak nedat 2 mizerný stovky za naprostý bezproblém mi přijde ujetý
no jinak ja samozřejmě mám normalni ochr. folii to si nemysli ale jen me to tak napadlo hned sem si myslel ze to nepujde odpletit ale co tak sem se zeptal ;)
jinak ted mam folii brando ale je to šílený zrcadlo tak stejně rozmíšlím že koupim novou ale ješte nevim jakou:?
Tak si kup matnou Brando, je v modrým obalu. V praxi to vypadá, jako displej notebooku, prostě paráda. Taky jsem se na sebe nerad díval 6 hodin denně :D
Podle mne je folie na nic, je třeba víc tlačit na displej a to klouzání poněm není takové jako bez ní.
PS:XDAII jsem měl dva roky a žádný problém na povrchu při každodenním používání. Je fakt, že na pláži jsem si dával pozor aby sem tam písek nedostal.
PS:XDAII jsem měl dva roky a žádný problém na povrchu při každodenním používání. Je fakt, že na pláži jsem si dával pozor aby sem tam písek nedostal.
Tak Pánové já používám samplepící fólii A4 za 19,- z papírnictví.
Po třech měsících jsem jí opatrně stáhnul a zůstalo mi na displayi lepidlo.
Šulkou do uší namočenou do vody po holení-jsem ho opatrně odstranil.
Vystřihl a nalepil další kus.Jsem spokojený a za dobrou cenu.
Obědnal jsem si fólii z netu za 50,-AOF a bylo to to samé jak za 19,-.
Po třech měsících jsem jí opatrně stáhnul a zůstalo mi na displayi lepidlo.
Šulkou do uší namočenou do vody po holení-jsem ho opatrně odstranil.
Vystřihl a nalepil další kus.Jsem spokojený a za dobrou cenu.
Obědnal jsem si fólii z netu za 50,-AOF a bylo to to samé jak za 19,-.
pouzivam folie puvodne urcene na archivaci fotek a maximalni spokojenost. Jedna vyjde na par haliru, takze nevadi, ze menim tak jednou mesicne, kdyz uz je viditelne hodne odrena. je krasne mekounka, takze citlivost se vubec nezmenila.
Pouzivejte folie k tomu urcene. Jsou sice na prvni pohled drahe jak cert, ale muzu dosvedcit, ze jeden kus pouzivam vic jak 8 mesicu a je stale jak novy.
Povrch te folie je jakoby zdrsney, takze se jednak neposkrabe, stylus po nem prijemne klouze a i slunicko se na displeji tak neleskne. Opravdu doporucuji.
Jsou to napriklad ty od YAKUMO co je 2ks nebo 1ks v baleni.
Povrch te folie je jakoby zdrsney, takze se jednak neposkrabe, stylus po nem prijemne klouze a i slunicko se na displeji tak neleskne. Opravdu doporucuji.
Jsou to napriklad ty od YAKUMO co je 2ks nebo 1ks v baleni.
[QUOTE="Kocir"]Pouzivejte folie k tomu urcene. Jsou sice na prvni pohled drahe jak cert, ale muzu dosvedcit, ze jeden kus pouzivam vic jak 8 mesicu a je stale jak novy.
Jsou to napriklad ty od YAKUMO co je 2ks nebo 1ks v baleni.[/QUOTE]
jaky bych k tomu mel duvod, kdyz mnou uvedene folie vychazi na par haliru, takze je mi jedno, ze ji menim jednou mesicne a uvedene vlastnosti maji take.
janstik > nemaji zadny specialni nazev, kupoval jsem je v tescu jako ochranne folie na fotografie, meli je v regalech mezi skolnimi pomuckami, sanony a podobnym papirnictvim. Je to balik asi 12 kusu A4 folii s provarenymi kapsami na fotografie. Z kazde te dvojite A4 mam 16 volii, jestli si to ted z hlavy dobre vybavuji. Cena celeho baliku cca 50 kc.
Jsou to napriklad ty od YAKUMO co je 2ks nebo 1ks v baleni.[/QUOTE]
jaky bych k tomu mel duvod, kdyz mnou uvedene folie vychazi na par haliru, takze je mi jedno, ze ji menim jednou mesicne a uvedene vlastnosti maji take.
janstik > nemaji zadny specialni nazev, kupoval jsem je v tescu jako ochranne folie na fotografie, meli je v regalech mezi skolnimi pomuckami, sanony a podobnym papirnictvim. Je to balik asi 12 kusu A4 folii s provarenymi kapsami na fotografie. Z kazde te dvojite A4 mam 16 volii, jestli si to ted z hlavy dobre vybavuji. Cena celeho baliku cca 50 kc.
No, pokud je tvrda,jak ta na meotar,tak drzi tak, ze je vetsi a je pod ramem. Tenhle typ ma velkou nevyhodu, ze jde spatne sundavat (aspon me)..
[QUOTE="Saman"]No, pokud je tvrda,jak ta na meotar,tak drzi tak, ze je vetsi a je pod ramem. Tenhle typ ma velkou nevyhodu, ze jde spatne sundavat (aspon me)..[/QUOTE]
prave ze tyhle folie jsou pomerne pruzne, takze citlivost se vubec nemeni. Jednak je kousek na kazde strane zasouvam pod ramecek a hlavne tak nejak samy od sebe prilnou statickou elektrinou. Sundavaji se take bezproblemove, tim, ze jsou pruzne, tak staci polozit alespon 3 prsty k hornimu okraji a zatahnout. Jedina nevyhoda, ze se meni casteji, nez drahe specialni folie, ale pri te cene...
prave ze tyhle folie jsou pomerne pruzne, takze citlivost se vubec nemeni. Jednak je kousek na kazde strane zasouvam pod ramecek a hlavne tak nejak samy od sebe prilnou statickou elektrinou. Sundavaji se take bezproblemove, tim, ze jsou pruzne, tak staci polozit alespon 3 prsty k hornimu okraji a zatahnout. Jedina nevyhoda, ze se meni casteji, nez drahe specialni folie, ale pri te cene...
používám folii z papíráku. tři A4 sem koupil asi za pětku a měnim je jednou za čas... Nejni sice lepící a protisluníčková, ale stylus klouže jako když tam neni a citlivost je taky pořád stejná. Nechá se použít i na dálniční známku! ta se nechá potom přendavat z auta na auto a nikdo nic nepozná:) Nemám na gprs, sorry.