Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 66

Téma: Špatné nabíhání GPS v TTN5 - GPS zavaděč

  1. #31
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    To ja rikam vsem, cim casteji se navigace pouziva tim lepe. Oni se vsichni divi, kdyz to 14 dni nezapnou a pak vlezou do auta, hned jedou na dalnici, pali to 160 a ze se GPS nemuze chytit .....
    Alespon zustat chvili stat a nebo jak sednu do auta, tak pustit navigaci. Vzdyt neni problem ztlumit hlas a vypnout treba LCD aby mne to nerusilo.
    Ono prave jak si zrejme pamatuje ty satelity z predchoziho, tak treba 2 chytne (zrejme kde se moc nezmenila poloha ...) hned a ty ostatni musi nejak znova vyhledat.
    Ted jsem to treba pustil (uvnitr baraku, kde mam jenom stresni okna) 2 satelity do 1 minuty a pak cca behem 10 min vsech 6-7 satelitu, ktere tu mivam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    0

    Gurun: Myslím, že úplne zrozumiteľne aj pre laika je princip fungovania GPS popísaný TU.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    72

    díky za odkaz přečetl jsem a tohle mě zaujalo:
    "K uvedenému výpočtu je nutné, aby i v přijímači byl přesný čas, kterého se dociluje jednodušším zařízením než jsou atomové hodiny (jednak jsou drahé a jednak rozměrné) a při načítání informací o družicích se aktuální čas upraví. Pokud by byl čas rozdílný byť jen o jednu tisícinu vteřiny, chyba v určení polohy by byla řádově stovky kilometrů."

    mám to pochopit tak, že když mám špatně nastavený čas v PDA(přijímač) tak to může ovlivnit výpočet polohy ??

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Citace Původně odesláno od Gurun
    díky za odkaz přečetl jsem a tohle mě zaujalo:
    "K uvedenému výpočtu je nutné, aby i v přijímači byl přesný čas, kterého se dociluje jednodušším zařízením než jsou atomové hodiny (jednak jsou drahé a jednak rozměrné) a při načítání informací o družicích se aktuální čas upraví. Pokud by byl čas rozdílný byť jen o jednu tisícinu vteřiny, chyba v určení polohy by byla řádově stovky kilometrů."

    mám to pochopit tak, že když mám špatně nastavený čas v PDA(přijímač) tak to může ovlivnit výpočet polohy ??
    Satelity posilaji svuj cas, prave proto aby to nebylo zavisle na hodinach v PDA - jednoduse receno.

    JInak zakladni poucka pro pouziti GPS

    1) Kdyz zapnete GPS tak ona hleda satelity na obloze. V teto fazi je GPS prijimac jako by nejvice citlivy na kvalitu signali GPS.
    PROTO DEJTE GPS NA STRECHU AUTA A VYCKEJTE NA MISTE NA OKAMZIK KDY SE GPS SIGNAL "CHYTI". TEDY KDY SE VAM URCI VASE POLOHA.
    Pak uz muzete vyrazit na cesty, nebot pak GPS prijimac jiz neni tak citlivy na kvalitu GPS signali. Takze po projeti tunelem kde neni signal, se vam pak signal hned chyti.

    2) Aby byl mozny prijem GPS signalu, je potreba aby mezi nebem a prijimacem GPS byla viditelna primka spojnice. Dnes mame lepsi GPS, citlivejsi (TYPHOON 7000XL ktera chyta signal i v mistnostech), ale neignorujte toto pravidlo.

    3) K GPS prijimaci (COM port) muze pristupovat naraz jenom jedna aplikace (program) ktery vyuziva tento prijimac. Toto neplati pokud pouzivate nejake utility jako napriklad GPSGATE.

    4) Navigacni program vas nemusi vzdy dovest stoprocetne tou nejlepsi cestou do cile, ale stoprocentne vas tam dovede.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    63

    Jeste bych jen doplnil...

    Většina uživatelů GSP přijímačů si jistě všimla, že od zapnutí přístroje k získání prvních údajů může uběhnout několik desítek vteřin až několik minut. Je to z toho důvodu, že na začátku (případně na základě dalších faktorů jako je např. zeměpisná či časová vzdálenost aktuální pozice od naposledy zaznamenané) je nutné načíst informace o jednotlivých družicích a další data (tvz. almanach). Tomuto procesu se říká inicializace. Almanach o velikosti 37500 bitů se odesílá rychlostí 50 bps, takže pokud bychom jej chtěli do přijímače načíst celý, potřebovali bychom 12,5 minuty. Naštěstí je z almanachu potřeba jen část, takže se nečte celý. Rozhodně rychlost načtení je ještě ovlivněna prostředím, kde se přijímá. V úzkých uličkách s vysokými budovami je to horší než na vrcholu holého kopce. Z tohoto důvodu doporučuji v případě, že plánujete pohyb v místech se zhoršeným signálem, načtěte almanach (zapněte přijímač) v místě, kde je výhled na oblohu dostatečný.

    4 Gurun: spatny cas na Tvem PDA, samozrejme nic neovlivni...druzice pouzivaji jak jsis precetl atomove hodiny, myslis, ze nekdo ma v navigaci takovou presnost?To by pak byly navigace k nicemu...reseni je jednoduche, kdyz se Tve PDA inicializuje a hleda druzice, tak mu ony sami sesynchronizuji cas, ale samozrejme ne jen jednou, ale po kazde kdyz prijme signal...tim je zamezeno pouiziti spatneho casu a jsou vylouceny ty stokilometrove odchylky v navadeni...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    72

    Fakt už mi to stačí :sarcastic:

    Děkuji a součastně se omlouvám všem, které jsem nadzvedl

    Hezký víkend a ještě jednou děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    102

    relativne presne hodiny jsou primo v GPS prijimaci, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    168

    Citace Původně odesláno od cuchty
    je to super vec, mam ipaq 6515, a kazdy dva dny se mi stahne soubor o velikosti cca 50kilo a to je cely. pak najdu signal behem minuty, jinak trva 15-20 minut. je k tomu i programek kterej to stahuje na velkym a synchronizuje pres activesync pri pripojeni do kolibky.

    Quick GPS, a je to od www.globallocate.com

    HW 6515 mam taky a zkousel jsem to i bez te utilitky a satelity mi to naslo asi do 2 minut.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    32

    utilita GPSGate nema zadny vliv na rychlost inicializace GPS. slouzi (mimo jine) v teto oblasti jen k tomu, ze udrzuje nepretrzite spojeni (tj. stale prijima info o pozici) a proto ostatni programy dostanou po startu informace bez nutnosti inicializace (tj. ihned). pokud pda vypnete, tak po zapnuti bude potreba stejne provest proces inicializace a ten bude trvat stejne dlouho jak pri pouziti GPSGate tak bez. navic GPSGate baterky GPS zere a zere ikdyz se treba GPS nepouziva.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    25

    Mohu potvrdit mnohé zde uvedeno. Často TT nevypínám ani když jsem na jednání abych snad nemusel dlouho čekat až si PDA vzpomene, že bude fungovat. TT již několikrát vystrašil kolegy, když z ničeho nic zatónoval "pokud to bude možné OTOČTE SE!"
    Můj rekord čekání na signál pod širým nebem bylo přes třicet minut! Pak jsem PDA způsobil orgasmus, když jsem jej bodl do restartu a hle! Signál naběhl ihned.

    A tak jsem si zvykl těsně před cestou položit PDA se zapnutým TT na okno aby mohl šmírovat satelity a hltat data. Nenaštve nic víc, než když padnete ve spěchu do auta, nevite zda doleva, či doprava a TT píše, že nemá platný signál :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    63

    No, me zkusenosti jsou takove, ze se mi povedlo taky cekat i deset minut, ale ted jsem si koupil externi antenu do auta a muzu rict, ze nachazi signal do minuty, coz se mi se samotnym PDA snad jeste nepodarilo. Ta antena ma daleko vetsi citlivost nez ta origos v Aceru a dokonce chytam signal (4-6 satelitu) i v uzavrene garazi o cemz jsem si mohl nechat drive jen zdat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    32

    jojo, pokud nemas sirf3, tak je antena dulezita. jinak zazivam to same. GPS treba 3 nedele nepouziju a kdyz to fakt potrebuju, tak cekam jak trubka pet minut, diky kterym nestiham. takze vyrazim na slepo a cekam, az se to chytne (a pri jizde to trva jeste daleko dyl). obcas je to sranda
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    102

    Presne tak, bez pripojene externi anteny je to po delsi pauze k nevydrzeni, casto doprovazeny nekolika restarty PDAcka i GPSky.

    S externi antenou do dvou minut vzdy, i ve meste.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    25

    Externí anténa? Že by? No.
    Když se rozhlédnu kolem sebe na ty hromady životně důležitých doplňků již nenacházím odvahu prosazovat externí anténu. Ovšem pokud by to bylo ve spojení s 6515 ....

    No, jak to funguje? Jako bezdrátová retranslační stanice? Nějaký tip by byl?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    63

    Ja jsem koupil externi antenu tuto v AlfaComputeru...
    http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?akc=2&mnu=2&zob=2&pol=625&zbo=78032
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nabíhání
    Od Wolfford v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-10-2006, 12:46
  2. Reakcí: 107
    Poslední příspěvek: 25-05-2006, 15:24
  3. Asus A636 a nabihání GPS
    Od kank v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 22-05-2006, 20:37
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-05-2005, 11:15