Nova verze TCPMP
Byla vydana nova verze 0.70 multimedialniho prehravace The Core Pocket Media Player. Seznam zmen:
+Speex audio decoder support
+Epson graphics controller mode (Nexio S150/S151/S155/S160/XP30)
+Nexio XP40 DirectDraw overlay support
+mjpeg gray-scale support
+minimal jpeg, tiff, png image file support
+better support for enhanched podcasts (m4a with image slideshow)
+coverart support for music files
+ffmpeg library updated
+support for low resolution decoding (video quality)
+h263 elementary stream support
+PalmOS: advanced opitons dialog
+PalmOS: T|X LCD tweak options
+WinCE: Axis Network Camera MJPEG streaming support
+WinCE: RGB support for 2700G (example WMV playback on X50v)
+Win32: ascii console video mode
+Win32: screen saver disabling during video playback
-AAC removed from official binaries because of intellectual property considerations
-Matroska codec info handling fix (h.264)
-MatroskaParser library updated to version 1.47
-ID3v2 fix in rawaudio
-OGG tags as UTF-8 coding
-some third party libraries replaced
-avi files with ogg vorbis stream fix
-h263 decoding fix + fallback to ffmpeg when format not supported
-s263 (with 3gp) fix and support for h263 extended width/height
-safe string handling (overflow protection)
-mpeg4 decoder fixes
-WinCE: codepage handling fixes
-WinCE: ATI Imageon driver memory leak bug tweak
-WinCE: backlight handling fix
-WinCE: HTTP streaming fixes
-WinCE: Raw Framebuffer usage with QVGA smartphones
-WinCE: fix for MIPS VR41XX tweaks on WinCE 2.xx
-WinCE: skip installing official gx.dll for new HPC devices with aygshell, but no GAPI support
-WinCE: WMV9 advanced profile support via DMO interface (only with WMP10)
-WinCE: file associations fix
-WinCE: stereo mode (swapped,join,left,right) fix
-PalmOS: m3u/pls playlist absolute path fix
-PalmOS: stack overflow fix with some vorbis files
-PalmOS: adpcm and uLaw audio codecs moved to tcpmp.prc install
-PalmOS: audio buffer fix (music head not lost anymore after open)
-PalmOS: Treo650/T5/LifeDrive program exit crash fix
-PalmOS: sysAppLaunchCmdOpenDB launch fix
-PalmOS: external launching fixed (auto fullscreen playback)
-PalmOS: T|T storage memory tweak fix
-PalmOS: better low memory handling with mpeg1 files
Takze jsme se stale nedockali moznosti externich titulku.
Bohuzel, momentalne je server nedosputny..
+Speex audio decoder support
+Epson graphics controller mode (Nexio S150/S151/S155/S160/XP30)
+Nexio XP40 DirectDraw overlay support
+mjpeg gray-scale support
+minimal jpeg, tiff, png image file support
+better support for enhanched podcasts (m4a with image slideshow)
+coverart support for music files
+ffmpeg library updated
+support for low resolution decoding (video quality)
+h263 elementary stream support
+PalmOS: advanced opitons dialog
+PalmOS: T|X LCD tweak options
+WinCE: Axis Network Camera MJPEG streaming support
+WinCE: RGB support for 2700G (example WMV playback on X50v)
+Win32: ascii console video mode
+Win32: screen saver disabling during video playback
-AAC removed from official binaries because of intellectual property considerations
-Matroska codec info handling fix (h.264)
-MatroskaParser library updated to version 1.47
-ID3v2 fix in rawaudio
-OGG tags as UTF-8 coding
-some third party libraries replaced
-avi files with ogg vorbis stream fix
-h263 decoding fix + fallback to ffmpeg when format not supported
-s263 (with 3gp) fix and support for h263 extended width/height
-safe string handling (overflow protection)
-mpeg4 decoder fixes
-WinCE: codepage handling fixes
-WinCE: ATI Imageon driver memory leak bug tweak
-WinCE: backlight handling fix
-WinCE: HTTP streaming fixes
-WinCE: Raw Framebuffer usage with QVGA smartphones
-WinCE: fix for MIPS VR41XX tweaks on WinCE 2.xx
-WinCE: skip installing official gx.dll for new HPC devices with aygshell, but no GAPI support
-WinCE: WMV9 advanced profile support via DMO interface (only with WMP10)
-WinCE: file associations fix
-WinCE: stereo mode (swapped,join,left,right) fix
-PalmOS: m3u/pls playlist absolute path fix
-PalmOS: stack overflow fix with some vorbis files
-PalmOS: adpcm and uLaw audio codecs moved to tcpmp.prc install
-PalmOS: audio buffer fix (music head not lost anymore after open)
-PalmOS: Treo650/T5/LifeDrive program exit crash fix
-PalmOS: sysAppLaunchCmdOpenDB launch fix
-PalmOS: external launching fixed (auto fullscreen playback)
-PalmOS: T|T storage memory tweak fix
-PalmOS: better low memory handling with mpeg1 files
Takze jsme se stale nedockali moznosti externich titulku.
Bohuzel, momentalne je server nedosputny..
Super, doufám že tato verze bude na Universalovi méně trhat.. :yes:
BTW, nemáš ho ty stažený že by jsi nám ho sem vložil jako přílohu když je domovská stránka nedostupná? Dík
BTW, nemáš ho ty stažený že by jsi nám ho sem vložil jako přílohu když je domovská stránka nedostupná? Dík
Tak jsem zkousel verzi pro win32 a ten concole mode driver a je to hustyyyy. Uz ze vzdalenosti 1m se da poznat o co v obraze de :D
Vyšla nová verze TCPMP 0.72.RC a k tomu lze stáhnout i plug in pro titulky
Objevil jsem hodne podobny (skoro dvojce) prehravac, ktery ma nektere dalsi vychytavky, je take free a jeste k tomu lze stahnout convertor do PC - mrknete se na SompyPlayer
K titulkum jsem jeste nedosel, mel jsem jej pusteny asi pul hodky, asi nejlepsi bude aby sis to vyzkousel a precetl si o nem [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
v jednom z odkazu se primo pise:
[QUOTE]V současné verzi, která je označena 1.0.0328 jsme neuměli rozchodit titulky, ale snad další verze bude v tomto ohledu lepší.[/QUOTE]
takze spis zatim ne ...
[QUOTE]V současné verzi, která je označena 1.0.0328 jsme neuměli rozchodit titulky, ale snad další verze bude v tomto ohledu lepší.[/QUOTE]
takze spis zatim ne ...
[QUOTE="psaf"]Vyšla nová verze TCPMP 0.72.RC a k tomu lze stáhnout i plug in pro titulky[/QUOTE]
Zkousel jsem nainstalovat, ale nebere mi soubory AVI, verze 0,71 bez problemu. Mate nekdo radu ?
Zkousel jsem nainstalovat, ale nebere mi soubory AVI, verze 0,71 bez problemu. Mate nekdo radu ?
0.72 Release Candidate u me osobne taky nefacha...rollback to 0.71 solved my problem. Takze radim...vyckat :)
Už mě nebavilo dál čekat a nainstaloval jsem TCPMP verzi 0.72RC1 se všemi oficiálními pluginy (Vorbislq, Speex, FLAC, FFMPEG, ASAP a AC3) + AAC plugin určený pro verzi 0.66 (funguje skvěle i s 0.72RC1) zkusil jsem přehrát avi, mov, MP4, MP3, wmv, rádia v MP3 a OGG a vše bez problémů. Jen video pro iPod (H.264) šlo přehrát plynule jen na 50% rychlost.
Tento problém jsem vyřešil prostřednictvím AVC pluginu staženého z [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je přímý link (vpravo dole volba "Free", následně vyplnit zobrazený kód pro non-premium usery a download from level-3). Zip obsahuje jen soubor AVC.plg, ten jsem vložil do složky s TCPMP a ostatnímy pluginy a v Registrech v HKLM\SOFTWARE\TCPMP.Plugins jsem podle vzoru ostatních zapsaných pluginů vytvořil "new string value" pro AVC plugin.
V TCPMP je potřeba zaškrtat asociaci s přehrávanýmy soubory, já ještě zvětšil buffer na 16000 a můžu teď v pohodě sledovat iPod video ve špičkové kvalitě s AAC zvukem. Plugin pro titulky nebo neoficiální verzi s titulky nepoužívám protože když si musím v PC upravit titulky tak si je rovnou přilepím do filmu Pocket DivXEncoderem. TCPMP zůstává i v testovací verzi nejlepším A/V přehrávačem a je stále FREE.
Tento problém jsem vyřešil prostřednictvím AVC pluginu staženého z [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je přímý link (vpravo dole volba "Free", následně vyplnit zobrazený kód pro non-premium usery a download from level-3). Zip obsahuje jen soubor AVC.plg, ten jsem vložil do složky s TCPMP a ostatnímy pluginy a v Registrech v HKLM\SOFTWARE\TCPMP.Plugins jsem podle vzoru ostatních zapsaných pluginů vytvořil "new string value" pro AVC plugin.
V TCPMP je potřeba zaškrtat asociaci s přehrávanýmy soubory, já ještě zvětšil buffer na 16000 a můžu teď v pohodě sledovat iPod video ve špičkové kvalitě s AAC zvukem. Plugin pro titulky nebo neoficiální verzi s titulky nepoužívám protože když si musím v PC upravit titulky tak si je rovnou přilepím do filmu Pocket DivXEncoderem. TCPMP zůstává i v testovací verzi nejlepším A/V přehrávačem a je stále FREE.
Lidičky , omluvte blbce, ale je možno někde - alespoň pro vyzkoušení - získat nějaké ne 30s video, ale plnohodnotné video spustitelné jak ve WMP tak TCPMP ? Nejde mi ani tak o obsah toho videa, jako o vyzkoušení. Díky za radu. Pavel
wmv a avi video si můžeš vytvořit sám, pokud máš nějaký film na DVD
1. pomocí Movie Makeru, který je příslušenstvím WinXP
2. když si stáhneš free PocketDivXEncoder. Obojí je velice jednoduché.
A např. v mov (Qick Time Video) nebo m4v, mp4 (pro iPod) bývají trailery (poutávky na filmy), které se dají stáhnout z netu. Některé mají i přes 10 minut.
1. pomocí Movie Makeru, který je příslušenstvím WinXP
2. když si stáhneš free PocketDivXEncoder. Obojí je velice jednoduché.
A např. v mov (Qick Time Video) nebo m4v, mp4 (pro iPod) bývají trailery (poutávky na filmy), které se dají stáhnout z netu. Některé mají i přes 10 minut.
skousel nekdo prehrat zde zminovane trailery v nove verzi ci starsi TCPMP a to ve formatu mov (Quick Time Video)?Me jedou ale bez zvuku chybi nejakej zvuk kodek trailery taham z www.moviezone.cz ma s tim nekdo zkusenosti ? pripadne chybejici kodek?:oops:
Zkoušel jsem ze stránek co jsi psal: DOA:..., Dreamgirls, Aurora..., a Fur:...
První 3 mají audio kodek AAC (v TCPMP Soubor -> Informace) takže přehráno bez problémů (viz. ob dva příspěvky výše)
Fur:... má audio kodek QDesign Music2, který jsem zatím nenašel, takže tento v TCPMP bez zvuku zatím...
První 3 mají audio kodek AAC (v TCPMP Soubor -> Informace) takže přehráno bez problémů (viz. ob dva příspěvky výše)
Fur:... má audio kodek QDesign Music2, který jsem zatím nenašel, takže tento v TCPMP bez zvuku zatím...
No prave to je ten kodek "QDesign Music2" predelavat k vuli nemu trailery se mi nechce i tak ale dik za potvrzeni
Mam problem s TCPMP 0.71, prehravani je ok, ale kdyz ho vypnu, tak se mi pres obraz udelaji bile pruhy a vsechno ostatni taky zbela, ipaq prestane reagovat a musim vzdy soft reset, netusi nekdo cim to muze byt? Mam Ipaq rw6815 (win05) :(
edit: tak verze 0.72RC1 tenhle problem nedela
edit: tak verze 0.72RC1 tenhle problem nedela
[QUOTE="MilanSu"][QUOTE="psaf"]Vyšla nová verze TCPMP 0.72.RC a k tomu lze stáhnout i plug in pro titulky[/QUOTE]
Zkousel jsem nainstalovat, ale nebere mi soubory AVI, verze 0,71 bez problemu. Mate nekdo radu ?[/QUOTE]
Ahoj vsem,
mohl by mi nekdo, kdo ma stazeny subtitle addon pro tcpmp verze 0.71 popr 0.72RC1 poslat tento addon na email? Nejde mi to stahnout z udavaneho webu, protoze autor dal na stranky jen hlasku, ze se na strankach pracuje. Diky moc.
Zkousel jsem nainstalovat, ale nebere mi soubory AVI, verze 0,71 bez problemu. Mate nekdo radu ?[/QUOTE]
Ahoj vsem,
mohl by mi nekdo, kdo ma stazeny subtitle addon pro tcpmp verze 0.71 popr 0.72RC1 poslat tento addon na email? Nejde mi to stahnout z udavaneho webu, protoze autor dal na stranky jen hlasku, ze se na strankach pracuje. Diky moc.
kdyz uz jsme u toho posilani, mohl by nekdo sem dat plugin na titulky na verzi 0.72 RC1
Ja mam verzi 0.71 RC1 a tam mi titulky nejdou umistit podle mych prani, nereaguje to na nastaveni umisteni titulku.
Ja mam verzi 0.71 RC1 a tam mi titulky nejdou umistit podle mych prani, nereaguje to na nastaveni umisteni titulku.
Bych rad vedel proc tyhle zakladni veci nejsou v sekci freeware? Pristi tyden mi ma dorazit Qtek 9000 a budu potrebovat mimo jine wm5storage a TCMP s podporou titulku a nemuzu to najit:(
I google mlčí :O
1. není WM5Storage, ale WM5torage, aktuální verzi bys měl nalézt zde a diskuzi zde
2. co se týká titulků, použij zdejší funkci vyhledávání.
já bych potřeboval věcí :?
proč to není v sekci free? ona je jedna věc něco vložit a druhá udržovat daná data aktuální a v poslední verzi, mnohem lepší máš si daný soft stáhnout z oficiálního zdroje, které jsou většinou uvedeny v tématu k danému program, to je pouze můj osobní názor ;)
1. není WM5Storage, ale WM5torage, aktuální verzi bys měl nalézt zde a diskuzi zde
2. co se týká titulků, použij zdejší funkci vyhledávání.
já bych potřeboval věcí :?
proč to není v sekci free? ona je jedna věc něco vložit a druhá udržovat daná data aktuální a v poslední verzi, mnohem lepší máš si daný soft stáhnout z oficiálního zdroje, které jsou většinou uvedeny v tématu k danému program, to je pouze můj osobní názor ;)
The Core Pocket Media Player TCPMP jako freeware skoncil, webove stranky s moznosti jeho stazeni jsou down. Je nahrazen finalnim (uz nenese pridomek beta) CorePlayerem k zakoupeni pres stranky www.coreplayer.com za obvyklych batovskych 19.95 bucku.
TCPMP uz je k nalezeni pouze na lokalnich archivech...
TCPMP uz je k nalezeni pouze na lokalnich archivech...