Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Asus MyPal 636 (632) - PDA s GPS, Bluetooth a WiFi (a nebo taky ne ;o)

George106 (111)|14.2.2006 09:50
[QUOTE="bigboban"]Dneska jsem si přinesl z reklamace novou SD kartu. Původní se v systému jmenovala Karta SD. Pak jsem tam dal MMC a ta se pojmenovala Karta MMC. Ta nová karta se k mému překvapení pojmenovala Karta SD2!! Tedy systém v tomto Asusu pojmenuje každou fyzickou kartu jiným názvem. U většiny aplikací mi stačilo poeditovat shortcuty na spuštění aplikací. Jen jedinou, která běžela jako Today plugin jsem musel přeinstalovat. Ono je stejně nejlepší tyto "systémové" aplikace raději instalovat do flashky nebo přímo do RAM.

[/QUOTE]

Ja jsem si kartu pojmenoval ve ctecce uz drive, nez jsem mel Asuse a tak to zustalo.

Jen jsem zjistil, ze pri restartu musim mit vysunutou kartu, aby mi nabehl system,jinak se zakousne na uvodni obrazovce a nic..... Jenze v pripade, kdy zustane karta az do uplneho startu venku, zustanou zastupci programu instalovanych na SD karte na Today jako neidentifikovane ikony, coz me stve a tak jsem zjistil, ze staci pockat chvili po restartu a pak kartu zasunout a vse je v poradku.
Tento problem zacal uz kdyz jsem mel na Asusu nainstalovany jen TT, Memory Map a SPB Plus. A problem pretrvava - v porovnani s Yakumem DeltaX s WM2003 SE vsak tento Asus restartuji temer vyjimecne, takze me to zase tak netrapi......

Stale nevim, jak rozbehnout Wifi, doma mam zabezpecenou WPA-PSK a sifrovani TKIP sit a kdyz se ji pokousim detekovat na Asusu, problikne tam sit na kanalu 0 a hned je pryc, ani se neukaze jeji nazev..... Ted jsem zkousel zrusit zabezpeceni, ale chova se to porad stejne..... uz jste to nekdo resil?

A nakonec se vracim stale k te otazce ohledne internetu na Asusu, kdyz ho mam spojeny s NB pripojenym na net pres kabel ci pres BT pomoci Activesync. Ted mi to nejde a vyhazuje hlasku, ze mam zkontrolovat nastaveni pripojeni.....
Bobek_ce4you (27)|14.2.2006 19:05
Takze muj problem s rozjetim po urcite dobe pokracuje dal (PDAcko je proste tuhe a pomuze pouze reset).Zkousel jsem se poohlednout po ruznych forech a zjistil jsem ze stejne problemy maji i uzivatele FS 500.Udajne je problem v Activesync v pocketu.Popis reseni je na http://www.aximsite.com/boards/showthread.php?t=112638
Pokud to budete nekdo testovat a budete mit kladne vysledky, tak prosim dejte vedet.
George106 (111)|14.2.2006 19:46
[QUOTE="George106"]Jen jsem zjistil, ze pri restartu musim mit vysunutou kartu, aby mi nabehl system,jinak se zakousne na uvodni obrazovce a nic..... Jenze v pripade, kdy zustane karta az do uplneho startu venku, zustanou zastupci programu instalovanych na SD karte na Today jako neidentifikovane ikony, coz me stve a tak jsem zjistil, ze staci pockat chvili po restartu a pak kartu zasunout a vse je v poradku.
[/QUOTE]

Nakonec jsem zjistil, ze to dela SPB pocket plus, zkusil jsem stahnout novou verzi a uz to nedela. Priste si musim dat pozor na jakou verzi OS je program delan, neplati bohuzel pravidlo, ze pokud to fungovalo na WM2003 SE, ze to bude v pohode na WM5.

Dnes jsem si trochu hral s nahravanim do mp3, nakonec to dopadlo tak, ze mi program Vito Sound Explorer zacal zatuhavat a ani po jeho odinstalaci se mi mp3 soubory nepriradily k WMP10 coz ani nevim jak udelat na PDA. Ted mam mp3 jako nespustitelne soubory, asi me ceka HR ci clean-reset.

Edit: Tento problem jsem vyresil odinstalovanim a rozloucenim se s timto programem, nasel jsem jeho podobneho rivala a to Resco Audio Recorder, ktery splnuje me pozadavky a dokonce se mi zda citlivejsi na nahravani nez Sound Explorer.

Internet mi zacal sam od sebe chodit, kdyz jsem v nastaveni Bluesoleil na NB nastavil sit na svuj Wifi adapet...... je zajimave, ze zacal pracovat net i po kabelu.....

A nakonec, uz jste nekdo vyzkousel Resco Keyboard? Tento programek celkem slusne vyresi problem z QWERTZ klavesnici = moznost vyberu jako dalsi klavesnice napr. US, dokonce ma i nejake skiny.... zajimave zpestreni.

Tot zatim vse.

bigboban_ce4you (47)|15.2.2006 13:44
Pár týdnů už makám na Asusu A632 ale stále mě pije krev pár věcí. Nevím jestli za to může Asus nebo jestli je to věc W2005 nebo Windows obecně. Tedy:

1. Vypíná se mi bluetooth. Proč?? Chci ho mít pořád zapnutý.

2. Nefunguje mi ani pitomý budík třeba v SPB Time. PDA se prostě neprobudí.

3. Další věc co mi nefunguje je probuzení-zapnutí bt-připojení k netu-odpojení od netu-vypnutí. Nejde mi to třeba v SBSH Pocket Weather, Web IS mailu, no vlastně nikde kde se má program plánovitě připojovat k netu.

4. Tuhne ActiveSync. Připojím PDA, začnou běhat ty tečky že se přiděluje IP (na XP), dostanu IP, ale dál nic. Spojení nejede, zelené kolečko v ActiveSync na PC se točí, spojení např. přes Total commander nefunguje, active sync se nesyncuje. Už jednou to vyřešilo přehození do jiného USB portu, ale teď už nepomáhá nic.

5. Chybí mi rozpoznávání písma a hlavně QWERTY klávesnice. A to ani nemluvím o tom, že se standardní Asus klávesnicí nejde napsat &!

6. Prohazuje se mi pořadí Today pluginů. Prostě najednou je nějaký až za dalším i když podle pořadí v nastavení je to jinak. Musím najet do nastavení pořadí a prohodit to sem a tam a zase je to na chvíli dobře.

b.palava (9)|6.3.2006 21:43
Ahojte.
Jelikož mám orientační schopnost přibližně jako poštovní holub, tak mám na předním skle nalepeny Asus MyPAL A636 ovšem bez mapy :( :( Zatím. A teď jsem před volbou zda Dynavix Mobile 2005, který údajně má i popisné čísla, nebo nějaký ten TomTom, který je údajně nemá. Po jiném jsem se nedívala a už ani nebudu. Volím z těchto dvou. Jen že který?
Poradíte.
beecher (9270)|7.3.2006 06:39
TomTom po upgradu map na verzi 632 (60 Euro) ma cisla orientacni v Praze a myslim ze i v dalsich krajskych mestech. Presne ale bohuzel nevim...
bigboban_ce4you (47)|7.3.2006 07:36
[QUOTE="b.palava"]Ahojte.
Jelikož mám orientační schopnost přibližně jako poštovní holub, tak mám na předním skle nalepeny Asus MyPAL A636 ovšem bez mapy :( :( Zatím. A teď jsem před volbou zda Dynavix Mobile 2005, který údajně má i popisné čísla, nebo nějaký ten TomTom, který je údajně nemá. Po jiném jsem se nedívala a už ani nebudu. Volím z těchto dvou. Jen že který?
Poradíte.[/QUOTE]

Tomtom používám. Čísla domů umí, ale jen ty modrá (alespoň v Praze to tak je). V jiných městech to je nejspíš stejné, ale tam už mi vždycky nějak stačilo zadat jen ulici případně křižovatku.
Flery (9)|9.3.2006 18:04
pánové tak dnes sem si ho koupil taky 636ku ale jelikoz je to moje prvni PDA nevim o tom vubec nic a tak prvni dotaz je hlavne na to jestli treba funguje GPS i bez prikoupenýho SW de mi jen o to ze bych chtel zjistit jestel treba muzu nejak vyzkouset GPS aniz bych tam ladoval programy anebo pokud vite o nejakym navigacnim SW i demo ktery bych tam moh vyzkouset diky moc.

Este vecna po precteni vseho tady me kdyz pripojim PDA k NTB pres USB tak se prepne do nabijení:yes: takzetrochu nechapu...mam ho asi 2 hodiny:oops:
Flery (9)|9.3.2006 21:42
tak uz sem to propojil s pc a ted mi to dokonce i funguje na 1 ip adresu spolu s ntb ale přes bt sem net nezprovoznil.ale opakuji přes original kabel to nabíjí jen přes usb neni nutno davat i nabíječku

prosim o radu ohledne toho gps dekuji:cool:
Mark314 (232)|9.3.2006 21:57
[QUOTE="Flery"]..jestli treba funguje GPS i bez prikoupenýho SW de mi jen o to ze bych chtel zjistit jestel treba muzu nejak vyzkouset GPS aniz bych tam ladoval programy..[/QUOTE]mam taky dotaz... co si myslis ze by to asi delalo? bez SW je GPS na dve veci... pokud ti jde o nejaky dema, tak si nejsem jistej, ale kdyz budes hledat, tak urcite neco najdes ;)
Mefisto (231)|11.3.2006 09:02
[QUOTE="Flery"]pánové tak dnes sem si ho koupil taky 636ku ale jelikoz je to moje prvni PDA nevim o tom vubec nic a tak prvni dotaz je hlavne na to jestli treba funguje GPS i bez prikoupenýho SW de mi jen o to ze bych chtel zjistit jestel treba muzu nejak vyzkouset GPS aniz bych tam ladoval programy anebo pokud vite o nejakym navigacnim SW i demo ktery bych tam moh vyzkouset diky moc.

Este vecna po precteni vseho tady me kdyz pripojim PDA k NTB pres USB tak se prepne do nabijení:yes: takzetrochu nechapu...mam ho asi 2 hodiny:oops: [/QUOTE]
Muzes pouzit nejaky free GPS programek, ktery bude ukazovat pozici cimz vyzkousis GPS, ale tot vse
motyll (16)|11.3.2006 17:51
Tak mam na vas zkusene dotaz. Mam A636 a TTN 5.21 a jedine k cemu jsem se dopracoval je hlaska "chybi zarizeni GPS" pripadne zacne GPS blikat a text se zmeni na "zadny platny GPS signal". GPS mam nastaveno na HW COM5, SW na COM1, rychlost 115200 a zasktrle policko Spravovat zarizeni GPS automaticky. V TTN mam nastavenu GPS Jina NMEA GPS, rychlost 115200, GPS je pripojen k: COM5. Nechal jsem ji i zaplou v aute pres hodinu (aby mela vyhled na hvezdy) a furt nic....
Jinak Asus funguje OK, jen mi parkrat zamrzl ActiveSync, ale to bych pricital spise Woknum na mem NB.
Surgical (2364)|11.3.2006 18:56
Pokud se hlasi zadny platny GPS signal, tak je to na dobre ceste, Tomik zjistil, ze mu nekde priplouvaji data v NMEA formatu :) to ze nejsou platna znamena, ze neni fixovana poloha GPS, coz chvilku trva.
Obvykle neni potreba a nekdy vylozene skodi snaha nastavit rychlost COM portu na maximalni moznou, ono taky pri objemu predavanych dat je to zbytecne. U starsich GPS se bezne doporucovalo nastavit baudovou rychlost na 9600, ja bez problemu (ale s externi GPS) pouzivam 38400 baudu.....
Mefisto (231)|11.3.2006 19:02
Nastav 9600 a COM5 a nech to na te strance co jsou satelity a uvidis jestli ti to najde neco na obloze.
formanek (1)|11.3.2006 20:00
Mám jiný problém, navigace mi fuguje (TT5), ale po nějaké době celá aplikace spadne. Nemáte s tím někdo zkušenost? Hračka
Surgical (2364)|11.3.2006 20:12
Mame :)
A ted povidej...jakoupak ze verzi TomToma mas na mysli? Nainstalovanou do main memory nebo na kartu? atd. atd. atd. reseno na CE4You tolikrat...
motyll (16)|12.3.2006 12:52
Diky vsem za rady. Nastvil jsem COM5, rychlost 9600. GPS dioda blika, TT "ceka na platny signal GPS". Zkousel jsem restart. Stav stejny... Zitra zkusim nainstalovat demo BeOnRoad, tak uvidim. Ach jo.
ondrejj_ce4you (9)|12.3.2006 13:53
Tak ja mam s TomTomem podobne problemy a nevim si s tim rady. TomTom 5.00, pise pokazde neco jineho - bud Chybi signal GPS, nebo se nekdy pusti a po cca 1 - 5 minutach spadne. Ted pouzivam PocketKima ten jede relativne bez problemu, pouze obcas hlasi pozde odbocky a kdyz mam zadanou trasu a jdu nekam z auta tak PDA vypnu. Po zapnuti se kousne a musim znova zadat kam chci jet (nebo nahrat ulozenou trasu).
motyll (16)|12.3.2006 13:57
Zkus update na 5.21
Mefisto (231)|12.3.2006 14:25
Nemam s zadnym GPS softwarem na 636 problem.
Pokud ji delsi dobu nepouzivam tak TT trva dele nez najde signal, ale jinak vse OK
Mefisto (231)|12.3.2006 14:26
[QUOTE="ondrejj"]Tak ja mam s TomTomem podobne problemy a nevim si s tim rady. TomTom 5.00, pise pokazde neco jineho - bud Chybi signal GPS, nebo se nekdy pusti a po cca 1 - 5 minutach spadne. Ted pouzivam PocketKima ten jede relativne bez problemu, pouze obcas hlasi pozde odbocky a kdyz mam zadanou trasu a jdu nekam z auta tak PDA vypnu. Po zapnuti se kousne a musim znova zadat kam chci jet (nebo nahrat ulozenou trasu).[/QUOTE]

Nevim, ale kdyz jsem mel PK tak jsem vetsinou jezdil po poli, cili toho jiz zkouset nebudu
motyll (16)|12.3.2006 14:33
Co znamena dele trva? Ja jsem ho dal do auta cca v 11 hodin a stav je stale stejny....
Mefisto (231)|12.3.2006 16:16
[QUOTE="Motyll"]Co znamena dele trva? Ja jsem ho dal do auta cca v 11 hodin a stav je stale stejny....[/QUOTE]
Nevim nikdy jsem to nestopoval, tak deset minut, ale nekdy trva jeste dele nez najde dostatecny pocet satelitu, ale to se bavime o dobe kdy jsem jej nepouzival vice jak tyden
motyll (16)|12.3.2006 18:04
No ja jsem ho nafasoval v patek. Ale ted jsem schvalne auto popovezl, takze okolo mu nic nebrani ve vyhledu a stale nic :(
Zitra mam par schuzek po Praze, taxem ho chtel otestovat, ale holt smula... Jen ted netusim, zda je problem v sw nebo hw.
Mefisto (231)|12.3.2006 18:08
Co zobrazuje obloha v TT
motyll (16)|12.3.2006 18:48
Stav GPS:
zadny platny signal GPS
Vpravo pod hodinama se mota zlutomodre kolecko. Vsechny udaje jsou na nule...
LED kontrolka funkce GPS blika zelene.
Mefisto (231)|12.3.2006 18:53
Zobrazuje to nejaky kolecka na globusu?
motyll (16)|12.3.2006 18:56
ne
RitchieOV (3)|13.3.2006 13:08
Tak jsem koupil A632 a když už mi najede, tak při zmáčknutí jakéhokoli tlačítka se mi vypne. Je to špatný kus, nebo se někde musí něco nastavit? Díky
RitchieOV (3)|13.3.2006 13:22
Hmmm, tak už jsem na to přišel. Musím otevřít GPS-ku. No asi se to někde nastuje, že :-)
RitchieOV (3)|13.3.2006 13:31
jo, tlačítkem hold... jsem lama
Mefisto (231)|13.3.2006 14:53
[QUOTE="Motyll"]ne[/QUOTE]Zeptam se blbe, GPS mas vyklopenou ze?
motyll (16)|13.3.2006 17:18
Ano GPS mam vyklopenou :)
Rano jsem jeste stihl nainstalovat DEMO BeOnRoad a to pracovalo skoro bez problemu (vecer popisu v diskuzi o BOR). Takze neni problem v hw ale v sw :mad:

Tak aspon to je posun...
motyll (16)|15.3.2006 15:46
Procetl jsem recenze na vsech moznych a nemoznych servrech na tohle PDA a vsem recenzetum GPSka jela OK. Me jede OK v BeOnRoad (po resetu). Zkousel jsem TomTom neuspel jsem (tam ale mozna bude problem ze mam jakousi crk verzi). (Prosim nekamenovat, ja to chtel jen vyzkouset - nez neco koupim - preci jenom to nestoji par korun. A pokud vim demo neexistuje). No ale protoze mne docela zacal zajimat GEOCACHING zkousel jsem program VitoNavigator_2 a bohuzel taky neuspesne. GPSka se rozblika, ale do programu se data neprenesou. Kdyz v SETUPu dam hledat GPS, tak ji nenajde :( Ikdyz ji nastavim rucne, tak ikonka satelitu blika jen tolikrat, kolikrat nastavim pocet restartu.
Tak jsem na vazkach co delam blbe, kdyz vsem to funguje :mad:
vagon (5)|18.3.2006 18:27
to Motyll: tak tady procitam Vase diskuse vidim, ze mas problem s TT a GPS. Pokud mas nastaven com port a rychlost, vyklopenou GPS a nic, tak zkus:
- spust TT
- zmenit predvolby
- zobrazit stav GPS
- konfigurovat
- vyber z nabidky gps (blutooth, kabel TT, ostatni kabel...) OSTATNI KABEL

a musi to makat............
Mefisto (231)|21.3.2006 17:04
Nestava se nekomu, ze kdyz ma PDA vyple den nebo dva tak nejde zapnout jen soft-resetem?
Baterka ma 70%
ondrejj_ce4you (9)|26.3.2006 12:57
Nevite nekdo, jak smazu ikony odebranych programů z menu Programy?
cash_ce4you (10)|26.3.2006 19:51
[QUOTE="ondrejj"]Nevite nekdo, jak smazu ikony odebranych programů z menu Programy?[/QUOTE]

zařízení/windows/nabidka start/programy/
Surgical (2364)|26.3.2006 20:07
Aneb radosti s pocestenim :)
ondrejj_ce4you (9)|26.3.2006 20:19
Moc diky.
George106 (111)|3.4.2006 17:16
Chvili byl klid a dnes se mi udala jedna podivna vec, ktera me netesi..... uz asi 2 dny mi Asus spatne indikoval zapnutou Wifi. A dnes po ranim pripojeni, vypnuti a po hodine zapnuti jsem uvidel presvetlenou obrazovku temer necitelnou..... podle prodejce mi ''umrel display''. Muzete mi nekdo zopakovat, jak se provadi uplny clean reset?

PS: Uz to vim, vnejsi tlacitka na obou kruhovych ovladacich a reset (pozor, nesmi byt asociovana zadna fce s pravym tlacitkem krajniho ovladace) a pak tlacitko nahoru u prostredniho ovladace.

Stejne to problem nevyresilo...... a ja myslel, ze nejaky vir :mad:
toty_ce4you (7)|13.4.2006 16:08
Ahoj,
trochu off-topic dotaz:
nedoporucite me nekdo nejake vhodne pouzdro na A63X. Mam asi dost specificke pozadavky nez vetsina, protoze jsem v obchodech zatim neuspel.
Pouzdro musi byt outdoorove a to bud:
PDA v nem musi byt cele zavrene (rekneme pred vlhkem) a mel by byt pristupny displej (zhorseni ovladani se nebojim)
nebo pouzdro musi jit pridelat na riditka kola.
Jedine co jsem zatim nasel jsou tyto dve:
http://obchod.sunnysoft.cz/scripts/detail.asp?itemId=522313&level=198
http://www.palmserver.cz/clanek.php3?show=3405
S pouzdrem na riditka jsem se uz celkem rozloucil,ale nejake sportovneji ladene pouzdro chranene proti vlkosti musi nekde existovat.

Muzete doporucit sve zkusenosti? linky ?...
oscar_ce4you (25)|29.4.2006 16:01
Zdravím všechny. Tak jsem od čtvrtka šťastným majitelem A636. Zatím funguje, tak jak od něj očekávám, i když instalace a rozběhnutí TomToma bylo poněkud dobrodružné, ale podařilo se. I vypínání a zapínání statické navigace (pomocí AplSifr) a tím pádem i fungování softíků pro pěší navigaci (GPS Tuner, Vito Navigator II a Ozi Explorer) je bez problémů. Takže zatím funguje vše, co jsem nainstaloval (i program na dálkové ovládání TV), čili spokojenost. Uvidíme dál :-) Jdu experimentovat s dalšími programy...
gete (40)|7.5.2006 15:14
Už tu taká otázka bola, ale nebola zodpovedaná. Viete niekto s akou max. veľkosťou karty vie 63x pracovať?
A ešte jedna otázka. Vie GPS pracovať aj keď nie je vyklopená anténa?
Vďaka
ondrejj_ce4you (9)|7.5.2006 15:45
Max velikost karty nevim (mam 1GB).
GPS funguje spolehlive i bez vyklopení anteny - v aute ji ani nevyklapim, pri stavu nasich silnic, se stejne po prejení nekolika der zase sklopi dolu.
Jirka K._ce4you (189)|7.5.2006 16:07
Tak teď nevím,příští týden jsem si chtěl koupit PDA s int.GPS.Rozhodoval jsem se mezi Asusem A636 a FS L560.Od včera si tady pročítám všechny diskuze a nikdo s ničím není spokojený.Co teď?Co koupit?
gete (40)|7.5.2006 17:11
[QUOTE="Jirka K."]Tak teď nevím,příští týden jsem si chtěl koupit PDA s int.GPS.Rozhodoval jsem se mezi Asusem A636 a FS L560.Od včera si tady pročítám všechny diskuze a nikdo s ničím není spokojený.Co teď?Co koupit?[/QUOTE]

Ja si ju práve tiež chcem kúpiť, ale utešujem sa tým, že sem píšu väčšinou ľudia, ktorým niečo nejde. A možno tých čo im to šlape je spústa, ale nepotrebujú sa radiť o problémoch.

Je dobre, že to ide aj bez vyklopenia antény, lebo podľa toho čo som tu čítal, tak najskôr by asi pri najetí do nejakej diery odpadla:D
Mefisto (231)|7.5.2006 18:37
Ale hosi nenechte se milit, mam ji uz nejakej mesic, pouzivam v aute prakticky denne, vyklopenou ji mam stale a jeste se me nestalo ze by se nejak pohla, jo ten krk se trochu zatrese, ale antena i kdyz je lehounce volnejsi ta se od nastavene polohy neodchyli.
Jinak mam i FS 560, navigace ve VGA me trochu zklamala, ale problem mam zase s jinyma vecima oproti 636m, cili to si fakt nevyberete.

Jinak 4GB karta me v 636 nejela, maximalne co jsem rozjel byla 2GB
Jirka K._ce4you (189)|7.5.2006 19:48
O.K.dík,asi půjdu do Asusu,několik t navíc za VGA se mi zrovna dávat nechce,
ikdyž desing nic moc,ale jinak je určitě super.Jak na něm šlape NET přez WIFI?
Jak se zobrazují stránky?Dík
Mefisto (231)|7.5.2006 19:57
Ja pouzivam pres mobil a to jede slusne i stranky se zobrazuji v pohode.