Ahoj ve fóru, jsem tu nováček a prosím o pomoc.
jsem majitelem MDAIII, a TOMTOM5+upgrade na 5.1 v WinMobile 2003 SE fungoval bez jediného problému. Nechal jsem se unést, a přešel na WM5-ky...
Po úvodní radosti přišlo zděšení, že nic nefunuje...ale po aplikací všech patchů začínám být spokojen. Ale při instalaci TOMTOMA5 hlásí chybu "setup.exe". Asi problém s Aktivesyncem 4.1.0. poradí někdo jak na to? Děkuji za každé info
Ještě, jsem zkusil nakopírovat celo instalaci do My dokuments, a zkusil instalovat jednotlivé caby...a hodilo to hlášku, že: instalace ttn.cab se nezdařila:(
jsem majitelem MDAIII, a TOMTOM5+upgrade na 5.1 v WinMobile 2003 SE fungoval bez jediného problému. Nechal jsem se unést, a přešel na WM5-ky...
Po úvodní radosti přišlo zděšení, že nic nefunuje...ale po aplikací všech patchů začínám být spokojen. Ale při instalaci TOMTOMA5 hlásí chybu "setup.exe". Asi problém s Aktivesyncem 4.1.0. poradí někdo jak na to? Děkuji za každé info
Ještě, jsem zkusil nakopírovat celo instalaci do My dokuments, a zkusil instalovat jednotlivé caby...a hodilo to hlášku, že: instalace ttn.cab se nezdařila:(
jj, instalace přes setup.exe není možná, ale ty caby musí chodit, já instaluju pokaždý z cabů bez chyby, zkus je zkopírovat znova, nebo něakm jinam nebo to třeba nainstaluj jinam, musí to chodit
Tak jsem TOMTOMa nerozdejchal...ty WM5 jsou ještě moc syrový:(
Downgradnul jsem zpět na WM2003SE, ROM 1.42.00 WWE...a vše šlape super:)
for wachy: zkus WM2003SE, ROM 1.42.00 WWE, radio 1.13.00,
BT 1.0.0 Build 3900:yes:
a na WM5 určitě dočasně zapomeneš...já osobně jim dávám tak 2 - 3 měsíce,
a určitě už to bude o něčem jiném, zatím jenom patche, patche...a stejně to není ono...
Downgradnul jsem zpět na WM2003SE, ROM 1.42.00 WWE...a vše šlape super:)
for wachy: zkus WM2003SE, ROM 1.42.00 WWE, radio 1.13.00,
BT 1.0.0 Build 3900:yes:
a na WM5 určitě dočasně zapomeneš...já osobně jim dávám tak 2 - 3 měsíce,
a určitě už to bude o něčem jiném, zatím jenom patche, patche...a stejně to není ono...
ten ttn.cab už byl přímo 5.1 nebo starý 5.0 ? Jestli starý 5.0, tak to může být tím, jak říkám, já mám ttn.cab přímo 5.1 a jede na WM5 docela v pohodě (kromě mých problému s hlas. navigací, ale to je jinej problém)
ten ttn.cab byl 5.1, a nakonec se mi ho podařilo nainstalovat ( i ostatní..gps..), ne z my dokuments....ale přímo z rootu(WM5), TOMTOM najel...ale při základní konfiguraci jsem dosel k volbě mapy...(na kartě mám tu základní s ČR a Italy+map) a TOMTOM spadnul...
Při dalších pokusech, i po softresetu startoval přímo do volby mapy...zvoleno...a pád programu
Při dalších pokusech, i po softresetu startoval přímo do volby mapy...zvoleno...a pád programu
Ahoj Vsichni, nemohl byste mi nekdo podrobneji poradit jak nainstalovat TT5 5.0 na PDA FSC Pocket LOOX N500 s WM5. Moc se v tom nevyznam a normalni instalace nefunguje. Diky moc
Mám MDA Vario a nejsem schopnej TT 5.1 naistalovat taky. Hned při spuštění mi spadne do Win hlášky, že aplikace TomTom skončila s chybou a skončím :mad:
ctete i jine diskuze,nejdive naistalovat cab soubory a potom nahrat nejnovejsi verzi 5,21.Ta prepise dva naistalovane cab.Potom to uz pojede
Mě to šlo na Vario tak, že jsem překopíroval celé dvd s verzí 5.0 na hdd a potom tam nakopíroval upgrade na 5.21 a spustil normání instalaci (setup.exe) a už to jelo, i mapy atd...
[QUOTE="konvertor"]můžeš to popsat konkrétně?
díky[/QUOTE]
:) konkretne: vyvoril jsem si na pc adresar na disku, do nej nakopiroval cele dvd se starou verzi, do toho sameho adresare nakopiroval up. s verzi 5.21, ten prepsal nejake soubory z toho puvodniho dvd a pak jsem uz jen spustil setup.exe a uz to jelo jak ma. Nic vic, nic min.
díky[/QUOTE]
:) konkretne: vyvoril jsem si na pc adresar na disku, do nej nakopiroval cele dvd se starou verzi, do toho sameho adresare nakopiroval up. s verzi 5.21, ten prepsal nejake soubory z toho puvodniho dvd a pak jsem uz jen spustil setup.exe a uz to jelo jak ma. Nic vic, nic min.
[QUOTE="Jirka_j"][QUOTE="konvertor"]můžeš to popsat konkrétně?
díky[/QUOTE]
:) konkretne: vyvoril jsem si na pc adresar na disku, do nej nakopiroval cele dvd se starou verzi, do toho sameho adresare nakopiroval up. s verzi 5.21, ten prepsal nejake soubory z toho puvodniho dvd a pak jsem uz jen spustil setup.exe a uz to jelo jak ma. Nic vic, nic min.[/QUOTE]
tak jsem to po nekolika hodinach pochopil vse konecne probehlo OK jen ne a ne spustit tomtom :>( chova se to jako kyby byl zahlcenej procesor kosne se to a cekam a cekam ... nenei to Vario na gps pomale ????? dik Pavel
díky[/QUOTE]
:) konkretne: vyvoril jsem si na pc adresar na disku, do nej nakopiroval cele dvd se starou verzi, do toho sameho adresare nakopiroval up. s verzi 5.21, ten prepsal nejake soubory z toho puvodniho dvd a pak jsem uz jen spustil setup.exe a uz to jelo jak ma. Nic vic, nic min.[/QUOTE]
tak jsem to po nekolika hodinach pochopil vse konecne probehlo OK jen ne a ne spustit tomtom :>( chova se to jako kyby byl zahlcenej procesor kosne se to a cekam a cekam ... nenei to Vario na gps pomale ????? dik Pavel
zdarec chlapáci, mám MDA Varia cca 1měsíc a tomtoma jsem rozjel bez problému, ale co mě zaráží je pomalost tomtoma při jízdě. Mapa se překresluje každe 2-3sec, což by asi nemělo být. Třeba Smartmaps jede krásně plynule. Máte taky ten problém nebo vám to jede na Variu v pohodě?
No, mě to jede na Qteku 9100 celkem dobře... (nejel jsem teda zatím víc jak 110) překreslování rychlé
upraveno: :sarcastic: možná se mi to jen zdá, páč je to moje první pda a nemám srovnání s jiným :sarcastic:
upraveno: :sarcastic: možná se mi to jen zdá, páč je to moje první pda a nemám srovnání s jiným :sarcastic:
[QUOTE="sqost"]zdarec chlapáci, mám MDA Varia cca 1měsíc a tomtoma jsem rozjel bez problému, ale co mě zaráží je pomalost tomtoma při jízdě. Mapa se překresluje každe 2-3sec, což by asi nemělo být. Třeba Smartmaps jede krásně plynule. Máte taky ten problém nebo vám to jede na Variu v pohodě?[/QUOTE]
Mám stejný problém, překreslování je pomalé.
Ohledně instalace TomToma na Vario, z originálního CD jsem ho nennaistaloval, použil jsem radu z fóra. Nakopíroval jsem si jednotlivý caby do Varia a naistaloval je postupně. Od té doby jedu bez problémů a to i v 5.1 :)
Mám stejný problém, překreslování je pomalé.
Ohledně instalace TomToma na Vario, z originálního CD jsem ho nennaistaloval, použil jsem radu z fóra. Nakopíroval jsem si jednotlivý caby do Varia a naistaloval je postupně. Od té doby jedu bez problémů a to i v 5.1 :)
Zkuste si vypnout poi (nechte jen ktere opravdu pouzivate). Aby se vam na mape neukazovali body zájmu. Ja jsem si jich zapnul hodně a potom mi hlasil odboceni az za krizovatkou. Mam loox 520.
Tak konecne mam tomtom na MDA Variu !!! fungije to skvele !! ale tak tedy.. probemy byly - postup - pratele - :: opravdu jsem cele DVD tomtom 5 zkopiroval na disk ,pote jsem vzal update 5.21 (nizsi verze nejede na WM5) tento soubor s priponou exe jsem rozbalil do zalozeneho adresara tomtom5 , tim se prepsaly nejake soubory a instalace probehla bez problemu . pote jsem "zadal heslo " nebo prepsal TomTom Navigator exe tim spravnym a aplikace funguje . je nutne tento postup zpoakovat i s kazdou mapou.Prvni spusteni aplikace chce nejake nastaveni a hlavne hlas trva extremne dlouho je treba si odskocit na jedno a po te co se tim prokousete vse bude fungovat bez vetsich problemu! update 521 jsem stahnul na tomtom.com
preji vsem zdra !! ?>)) :yes:
preji vsem zdra !! ?>)) :yes:
tak sem to taky tak udělal a zase mi to spadlo hned při instalaci.Ten soubor update se jmenuje navupd521.exe?
pri tom jazyce mi to taky spadlo no spise se to kouslo nekolikkrat jsem to resetoval - a extremne dlouho cca 20-30min. na tom jazyce to vazne - ale potom je to vazne pohoda - jo jeste kdyz se ta aplikace spousti tak to taky trochu trva - ale nic vazneho
To co pisete je celkem zvlastni , uplne normalne jsem nainstaloval TomTom 5.21 , mapu jsem nakopiroval na kartu ve ctecce (instalovat je opruz , kopirovani je mnohem rychlejsi) , nakopiroval jsem ceske hlasy a spustil , spousteni trvalo cca 10 sekund a konfigurace - (hlasy,gps atd) trval taky tak 15-20 sekund . To je vse ,zadne problemy , zadne starosti ................ Nabihani samotne mapy potom trva okolo 16 sekund. Sice nemam Vario ale Dopod 818pro , ale v tom by nemel byt rozdil ......
[QUOTE="jindrapro"]Zkuste si vypnout poi (nechte jen ktere opravdu pouzivate). Aby se vam na mape neukazovali body zájmu. Ja jsem si jich zapnul hodně a potom mi hlasil odboceni az za krizovatkou. Mam loox 520. [/QUOTE]
Díky za radu, přesně tady byl problém. Spuštěno moc POI a nestačil vykreslovat, teď mám spuštěné jen 2 a vykresluje průběžně a bez problémů:)
Díky za radu, přesně tady byl problém. Spuštěno moc POI a nestačil vykreslovat, teď mám spuštěné jen 2 a vykresluje průběžně a bez problémů:)
Tak po usilovném trápení dostat tomtom 5 na WM5, se dostavil uspech. A byl pritom problem jenom v tom, jsem nemel nainstalovanou slozku TomTom v My Documents, ktera obsahuje soubor, ktery aktivuje mapy. Program mi uz bezi, uz ho jen vyzkousim, doufam, ze to stalo za to usili a hodiny straveneho casu nad instalací do PDA
Co se tyce POI, doporucuji si vytvorit vlastni POI.DAT, navod najdete na www.poi.cz, pak nejste omezeni velikosti a poctem zobrazovanych POI (ve formatu ov2). Ja to tak pouzivam a nemam nejmensi problem
Vzkaz pro uživatele GAZ:
tento server není server o warezu, tudíž všechny vaše příspěvky popisující instalaci cracklého TomToma byly vymazány. Přečtěte si znovu pravidla pro diskutující pro tento server.
tento server není server o warezu, tudíž všechny vaše příspěvky popisující instalaci cracklého TomToma byly vymazány. Přečtěte si znovu pravidla pro diskutující pro tento server.
Hledal jsem hledal, ale rady nenašel. TomTom běží dle předpokladů, ale z ničeho nic (jednou denně, za dva dny, nejdéle vydržel fungovat týden) se zasekne a při novém spuštění se jenom dokola ukazuje zeleným písmem vypsaná obrazovka s prohlášením, že se mám navigaci věnovat jeno když stojim na krajnici:)) a šlus. Potom už TT nejde nahodit, respektive jde ale po odklepnutí úvodní obrazovky spolupráci zakončí a navíc z karty smaze obsah celého adresáře, ve kterém jsou mapy. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Toto se stává, pokud máš např. hx4700 a WM5 a stane se Ti, že nenaběhne CF karta, na které máš mapy ...
Mne se toto taky obcas stalo (tedy na WM2003SE), ale TT nic nemamzal, stacilo jenom po zobrazeni toho textu vyndat a znova zandat kartu a SR. Ale stalo se mi to tak vsehovsudy 5x