Propojení PDA s PC - kabelem
Zdravim.
Mam dotaz ohledne propojeni (standardnim synchronizacnim kabelem) a komunikace mezi PDA (Acer N50) a PC (s OS Win98, Win2000, WinXP a linuxem) bez nutnosti instalace jakehokoliv SW (napr. ActiveSync). Pouziti: prenos/kopirovani dat na CF.
Je to mozne? Existuje nejaky SW?
Pouzival jsem Psion 5MX (pripojeny kabelem na seriovy port PC) a tam existoval SW, ktery na Psionu spustil FTP server a pomoci browseru na PC tytot prenosy/kopirovani umoznoval (PC mu pridelilo statickou IP adresu nebo slo vyuzit i DHCP).
Diky za odpoved.
Mam dotaz ohledne propojeni (standardnim synchronizacnim kabelem) a komunikace mezi PDA (Acer N50) a PC (s OS Win98, Win2000, WinXP a linuxem) bez nutnosti instalace jakehokoliv SW (napr. ActiveSync). Pouziti: prenos/kopirovani dat na CF.
Je to mozne? Existuje nejaky SW?
Pouzival jsem Psion 5MX (pripojeny kabelem na seriovy port PC) a tam existoval SW, ktery na Psionu spustil FTP server a pomoci browseru na PC tytot prenosy/kopirovani umoznoval (PC mu pridelilo statickou IP adresu nebo slo vyuzit i DHCP).
Diky za odpoved.
Mozna se najde nejaky FTP server pro PDA, ale jednodussi bude pouzit Softick Card Export II.
Pokud pouzivas na desktopu Total Commandera, tak pro nej je free fs pluggin co ti v okne panelu zobrazi fs PDAcka. Samozrejme, musis mit PDA pripojeny pres Activesync.
[QUOTE]bez nutnosti instalace jakehokoliv SW[/QUOTE]
Saman, cist poradne, co ten kluk napsala... ;) :D
Saman, cist poradne, co ten kluk napsala... ;) :D
[QUOTE="beecher"]Mozna se najde nejaky FTP server pro PDA, ale jednodussi bude pouzit Softick Card Export II.[/QUOTE]
K tomu FTP serveru: můžete mi nějaký doporučit?
K tomu FTP serveru: můžete mi nějaký doporučit?
[QUOTE="Saman"]Pokud pouzivas na desktopu Total Commandera, tak pro nej je free fs pluggin co ti v okne panelu zobrazi fs PDAcka. Samozrejme, musis mit PDA pripojeny pres Activesync.[/QUOTE]
Problém je v tom, že ve firemní síti máme instalaci jakéhokoliv SW (i freeware) zakázanou. Proto hledám možnost jak PDa připojit bez nutnosti cokoliv na PC instalovat.
Problém je v tom, že ve firemní síti máme instalaci jakéhokoliv SW (i freeware) zakázanou. Proto hledám možnost jak PDa připojit bez nutnosti cokoliv na PC instalovat.
[QUOTE="Nerv"]K tomu FTP serveru: můžete mi nějaký doporučit?[/QUOTE]Jiste, napr. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale staci se podivat na PocketGear ci Handango a nejake urcite najdete...
Anebo si pořídit čtečku paměťových karet, já ji používám ve škole, protože taky máme veškerou instalaci softwaru zakázanou. Přenos souborů je daleko rychlejší, než přes kabel a PDA.
[QUOTE="beecher"]Mozna se najde nejaky FTP server pro PDA, ale jednodussi bude pouzit Softick Card Export II.[/QUOTE]
Koukal jsem na Softick Card Export II. Vypada dost dobre, ale problem je ze v "Card Export II PPC Compatibility list" neni uveden Acer N50 :(
Koukal jsem na Softick Card Export II. Vypada dost dobre, ale problem je ze v "Card Export II PPC Compatibility list" neni uveden Acer N50 :(
Existuje nějaký podobný SW jako je Softick Card Export II? Myslím způsobem/technologií připojení PDA k PC a na libovolný operační systém?
Pro Windows Mobile ne.
Pokud se jedna o pripojeni k operacnim systemum pro PC, tak by s tim nemel byt problem, pokud dany OS podporuje USB Mass Storage...
Pokud se jedna o pripojeni k operacnim systemum pro PC, tak by s tim nemel byt problem, pokud dany OS podporuje USB Mass Storage...
To fakt neexistuje řešení jak propojit PDA s PC bez použití jakehokoliv SW na PC.
Docela mě tento problém "tlačí".
Docela mě tento problém "tlačí".