Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 11 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 164

Téma: YAKUMO Delta X GPS - zkušenosti, problémy...

  1. #1
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Navazuji na tuto diskuzi v sekci HARDWARE, která byla jen informací o novém PDA. Bohužel nikoho z majitelů tohoto zařízení nenapadlo založit novou diskuzi v diskuzním fóru věnovaném Yakumo, kde by se řešily problémy s ním spojené.

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    111

    Jen pro informaci, po HR a naistalovani jen lokalizace od Sunnysoftu mam vsechno pismo napr. u zalozky baterie (Nastaveni>System>Napajeni) stejne velke a citelne. Musim zjistit, ktery z programu zpusobuje jeho znetvoreni a zmenseni....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Citace Původně odesláno od George106
    Jen pro informaci, po HR a naistalovani jen lokalizace od Sunnysoftu mam vsechno pismo napr. u zalozky baterie (Nastaveni>System>Napajeni) stejne velke a citelne. Musim zjistit, ktery z programu zpusobuje jeho znetvoreni a zmenseni....
    Mrknete do adresare WINDOWS/FONTS, pokud tam neco je zkuste to na zkousku vymazat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    111

    Citace Původně odesláno od Kocir
    Mrknete do adresare WINDOWS/FONTS, pokud tam neco je zkuste to na zkousku vymazat.
    Je pravda, ze tam nektere programy instaluji fonty, priste, az se tam neco objevi, smazu a porovnam....

    Jinak mam na ciste karte 1GB Sandisk Ultra II nainstalovany TT 5.1 a vypada to, ze uz nepada. Zkusim doinstalovat nejaky SW a doufam, ze ty problemy byly zapricineny velikosti karty (drive jsem tam mel 2GB Sandisk Ultra II).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Protoze mi chodi DeltaX desne pomalu a to vcetne menu na trasy asi nad 200 km (proc ?) a ukazuje krizovatky, az kdyz jsem za nimi, tak jsem zkusil nahrat ten posledni patch, i kdyz jsem si nebyl jisty, jestli je potreba, kdyz ma Yakuma asi 14 dni.

    Nasel jsem cisla zrejme ROM VOB150BWWER11 a OS 4.21.1088.3 Build 14235 z cehoz to prvni cislo bylo i po flashnuti stejne a to 2. jsem predem nekontroloval (nevedel jsem kde je, protoze je to muj prvni PDA...).
    Ktere cislo souvisi s tim flashem a jak poznat jake ve flashi je, abych priste zase treba neflashoval zbytecne a nemusel samozrejme take uplne vse znovu instalovat ? Dik ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od vladas
    Nasel jsem cisla zrejme ROM VOB150BWWER11 a OS 4.21.1088.3 Build 14235
    Mám DeltaX koupenou před týdnem a přesto, že se vše nechová úplně dle očekávání (stav kapacity LiION neustále na 100% ) tak jsem zatím neflashoval. ROM verzi mám tu samou (VOB150BWWER11) už od koupě, OS 4.21.1088.3 Build 14235.2.0.0.
    Jinak: 1GB Kingston Hi-Speed, TomTom 5.1 náběh za 6sec, náběh GPS při kvalitním výhledu (8-9sat) a bez pohybu 20sec od spuštění TT, vše nainstalováno / přesunuto na kartu, nainstalováno ještě asi 25 dalších aplikací vše na kartu, promazány zbytečnosti (+helpy) z RAM. 1x nezaviněný HR kdy indikátor stále ukazoval 100% a LiION to po třech hodinách s GPS bez varování zabalila, ale to nebylo na škodu, neboť GPS zrovna vykazovala odchylku polohy asi 100km (SMARTMAPS) a rychlost 120km/h při pěší turistice Přeinstalováno a nyní po SR 43MB RAM FREE (posuvník upraven na poměr 8 storage : 35 Program) a až na ten ukazatel stavu baterie se to chová stabilně, TomTom jede jak z praku (viz výše, 1x/100km skočí do pole ale vzápětí se chytne a zkoriguje to) z karty a nepadá, SMARTMAPS už po HR drží také.
    Pokud někdo ví, jak zjistit verzim nainstalované ROM a verzi update na webu Yakumo (poslední informace hovoří,, že poslední by měla být včetně updatu driverů v. 3.1.1 pro SIRF III ale nevím jak to zjistit z té ROM verze výše) tak sem s tím
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od George106
    Jen pro informaci, po HR a naistalovani jen lokalizace od Sunnysoftu mam vsechno pismo napr. u zalozky baterie (Nastaveni>System>Napajeni) stejne velke a citelne. Musim zjistit, ktery z programu zpusobuje jeho znetvoreni a zmenseni....
    Lokalizaci nainstalovanou nemám, ale jinak potvrzuju, to písmo bylo po HR OK a už je zase rozjeté... Co jsem vysledoval tak jsem to nezaregistroval vlivem žádné aplilkace (co jsem nainstaloval a spustil tak po kontrole vždycky OK), ale zmršilo se mi to po připojení dobíjení přes USB, kdy se to dobilo do 100% a stále nabíjelo dál (dobíjecí kontrolka se nepřepla do zelena), první se 100 změnilo na tri hranaté 0 nebo spíš obdélníčky a pak to bez nějaké pravidelnosti požralo i ten zbytek
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    Vypozoroval jsem další souvislosti takže se o ně podělím a rozvinu svůj monolog ještě o to USB dobíjení - přes wíkend jsem byl doma a připíchnul jsem Yakumo k jinému kompu a ejhle :O - k mému úžasu po hodině dobilo a dobíjení samo vypnulo (zelená kontrolka). Byl to stejný komp, který mi vezme 2.5" HDD bez externího napájení a rozjede ho i bez sekundárního USB dobíjecího kabelu. Je to MSI 645 Ultra deska a zřejmě bude záležet právě i na tomto kusu hw a na množství proudu, který po USB pustí
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    111

    Tak jsem provedl HR, pouzil na TT novou kartu, samotny TT na ni fungoval dobre, ale jakmile jsem na kartu nainstaloval ostatni programy, TT zase pada. Takze to vidim, ze na jedne 1GB karte budu mit TT a na druhe 2GB zbytek

    A zase se mi znetvorily popisy u zalozky baterie atd.... Nejspis nove fonty nakopirovane do slozky font (napr. Acrobat Reader...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Jak je to tedy s vydrzi baterky ?

    Jesli jsem si hral tak 30 az 45 minut - prohlizel obrazky, planoval trasu v PockedKim bohuzel se zapnutym GPS, nejaky ten MP3 a uz to hlasilo ze mam nabit, takze si moc neumim predstavit navigaci asi na 4 hodinovem vyletu v lese jen na baterii, pokud bych to chtel mit pustene stale a mozna to tak zral stale svitici display :-( ...

    Jinak jsem pro usporu vypl IR (nemam zadne zarizeni), zmensil jas displaye, nastavil vykon CPU na minimalni, vypl systemove zvuky a co se da jeste nastavit aby baterka vydrzela co nejdele ?
    (na vypinani displaye mam utilitku treba pri prehravani MP3, ale na navigaci musi byt minimalne zapnuty bez osvetleni, takze jsem zvedavy jak to bude citelne..)

    Da se i nejak nastavit aby se pracovalo na display bez podsvetleni, pokud to tedy vubec bude videt a aby se pri kliknuti hned nerozsvitil ?

    Co se tyka anteny GPS, tak jsem myslel, ze by se GPS jejim zaklapnutim melo vypnout, ale jak jsem zjistil pri spustenych GPS prohramech, tak funguje i pri zaklapnuti a da velkou praci zaklapnut tak, aby GPS opravdu nefungovalo a setrilo baterku - mam tam vadny kontakt ?
    Nebo existuje neco, co mi lepe rekne jestli je GPS opravdu neaktivni (a setri tedy baterii), nez abych na to musel spoustet GPS programy a cekat jestli najdou satelity ?

    Dik

    Vlada
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    111

    Citace Původně odesláno od vladas
    Jak je to tedy s vydrzi baterky ?
    Jesli jsem si hral tak 30 az 45 minut - prohlizel obrazky, planoval trasu v PockedKim bohuzel se zapnutym GPS, nejaky ten MP3 a uz to hlasilo ze mam nabit, takze si moc neumim predstavit navigaci asi na 4 hodinovem vyletu v lese jen na baterii, pokud bych to chtel mit pustene stale a mozna to tak zral stale svitici display :-( ...
    Na takove prilezitosti to vidim na zalozni baterii (accu) tvorenou clanky C ci D
    to by mohlo problem vyresit. Jen by nekdo mohl vyresit kolik clanku je potreba na 3,7V a jak zapojit ten USB kabel ( mam pocit ze napajeni je v krajnich kontaktech..)
    Citace Původně odesláno od vladas
    Da se i nejak nastavit aby se pracovalo na display bez podsvetleni, pokud to tedy vubec bude videt a aby se pri kliknuti hned nerozsvitil ?
    Mam pocit, ze se da nastavit, kdy se ma zapnout podsviceni, pri jakych prilezitostech - ted to ale nemuzu najit, vim, ze se dalo nastavit napr. pri manipulaci s kartou.........
    Citace Původně odesláno od vladas
    Co se tyka anteny GPS, tak jsem myslel, ze by se GPS jejim zaklapnutim melo vypnout, ale jak jsem zjistil pri spustenych GPS prohramech, tak funguje i pri zaklapnuti a da velkou praci zaklapnut tak, aby GPS opravdu nefungovalo a setrilo baterku - mam tam vadny kontakt ?
    Nebo existuje neco, co mi lepe rekne jestli je GPS opravdu neaktivni (a setri tedy baterii), nez abych na to musel spoustet GPS programy a cekat jestli najdou satelity ?
    To jsem uz zminoval drive, GPS se podle mne aktivuje softwarove, ikdyz podle te vydrze mam pocit, ze zminovaych 5h pri GPS a 8h bez nevydrzi ani nahodou. Sklopeni anteny nema na funkci navigace (krome zhorseni signalu)zadny vliv.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Citace Původně odesláno od George106
    Citace Původně odesláno od Kocir
    Mrknete do adresare WINDOWS/FONTS, pokud tam neco je zkuste to na zkousku vymazat.
    Je pravda, ze tam nektere programy instaluji fonty, priste, az se tam neco objevi, smazu a porovnam....

    Jinak mam na ciste karte 1GB Sandisk Ultra II nainstalovany TT 5.1 a vypada to, ze uz nepada. Zkusim doinstalovat nejaky SW a doufam, ze ty problemy byly zapricineny velikosti karty (drive jsem tam mel 2GB Sandisk Ultra II).
    Problem muze byt obecny: karty rychlejsi jak 60x nemusi korektne fungovat s nekteryma zarizenima.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Citace Původně odesláno od George106
    Tak jsem provedl HR, pouzil na TT novou kartu, samotny TT na ni fungoval dobre, ale jakmile jsem na kartu nainstaloval ostatni programy, TT zase pada. Takze to vidim, ze na jedne 1GB karte budu mit TT a na druhe 2GB zbytek

    A zase se mi znetvorily popisy u zalozky baterie atd.... Nejspis nove fonty nakopirovane do slozky font (napr. Acrobat Reader...)
    A) vetsinou se jedna o nelegalni verzi TT5, pak to opravdu pada
    B) s fontama nemam problem, asi nejaky problem pri instalaci
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    111

    Citace Původně odesláno od Kocir
    A) vetsinou se jedna o nelegalni verzi TT5, pak to opravdu pada
    B) s fontama nemam problem, asi nejaky problem pri instalaci
    Tak diky, uz to tady zase svisti okolo warezu.....:O

    Je pravda, ze je ta karta rychlejsi, ale nejsem jediny, kdo ji pouziva a problemy nema. Spis si mysli, ze tu bude problem interference s nejakym programem. Jen musim zjistit s kterym a pak ho ozelet.

    A jeste dotaz, mam Ovladac GPS v.1.20, je k dispozici v.1.50 - netusim, co to updatuje, muze mi to nekdo vysvetlit, jestli tim neco ziskam?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    3

    Zdravicko,tak som si dnes poriadil moje prve PDA a to prave Yakumo Delta X a to hlavne kvoli navigacii.Chcem sa spytat ci sa tam nedaju niekde menit jazyky (menu,a tak)Asi je to Lamacka otazka,a neviem ci to je mozne ,ale nikde som to nenasiel. Dikes
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 11 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Yakumo Delta X5 BT
    Od sindios v sekci Yakumo
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-08-2008, 20:45
  2. Pomoc-yakumo delta 300
    Od jirka-sk v sekci Yakumo
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-10-2007, 20:31
  3. Jak udělat z Yakumo Delta X 5 BT GPS?
    Od statistik v sekci Yakumo
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-03-2007, 14:56
  4. Yakumo Delta X 5 BT ako GPS pre PC
    Od Roboo_ce4you v sekci Yakumo
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-03-2007, 14:38
  5. Reakcí: 48
    Poslední příspěvek: 02-10-2005, 14:14