Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Samsung Galaxy S6 Edge: první dojmy

27.3.2015, Jakub Doležal, preview
Korejskému gigantovi se v poslední době nedaří a úspěšnou vlajkovou loď tak potřebuje jako sůl. Podaří se nastartovat prodeje novou generací Galaxy S6? A jak trh zareaguje na příchod displejů, jež přesahují za roh?
Kapitoly článku:

Závěrečné hodnocení


Samsung Galaxy S6 na mě při prvním setkání zapůsobil velmi pozitivně a je vidět ohromné množství práce, které inženýři v Koreji odvedli. Budu-li ale upřímný, je „standardní“ verze příliš uhlazená a mezi konkurencí tak příliš nevyniká. Naopak model Edge konečně posouvá Samsung do nových vod, kde mu jen těžko může kdokoliv konkurovat, neboť zahnuté okraje displeje jsou prozatím jeho doménou.




Byť dražší, je Galaxy S6 Edge jasnou volbou z dnešní dvojice


Zlé jazyky jistě budou zakřivenou dotykovou plochu pomlouvat, kde to bude možné, ale i z hlediska uživatelské přívětivosti vnímám tento krok jako správný. Tradiční telefony mají okraje velmi často ostré či velmi nepříjemně tvarované a zcela nás tak odnaučily používat celou šíři displeje. U modelu Edge je však prakticky potěšením využít i okraje obrazovky.

Hodnotit Galaxy S6 z hlediska výkonu nemá bez patřičného testování smysl, ale tak jako tak hovoříme o naprosto plynulém operačním systému, kde by možná s přehledem postačilo i výrazně méně jader či operační paměti. Jediným strašákem tak mohou být hry nebo nahrávání 4K videa.

Mírným neštěstím poslední doby je postupné zdražování vlajkových modelů a ani Galaxy S6 se tomuto trendu nevyhne. Cenové rozpětí se u Galaxy S6 pohybuje od 19 200 Kč do 24 700 Kč a v případě modelu Edge si musíte sáhnout do kapsy výrazně hlouběji, tedy 23 300 Kč až 28 800 Kč. Je taky nutné počítat s vyššími cenovkami v době uvedení na trh, které proběhne 10. dubna pro vybrané trhy a na naši zemi se snad dostane koncem měsíce.

 
Za možnost vyzkoušení děkujeme českému zastoupení Samsungu.



Vývoj ceny testovaného produktu:




reklama