Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Nonda ZUS Smart Car Charger: najde auto i nabije telefon

24.3.2017, Milan Šurkala, recenze
Levné USB nabíječky do zapalovače auta sice seženete i za stovku, my se ale dnes podíváme na mnohem vyspělejší zařízení, které vedle nabíjení telefonů zvládne i zaznamenat trasy, poskytovat informace o akumulátoru auta nebo toto auto najít na parkovišti.
Kapitoly článku:
Nabíječka Nonda ZUS Smart Car Charger je zajímavým zařízením, které nenabídne jen rychlé nabíjení dvou zařízení, ale i několik dalších užitečných funkcí. Někoho může zajímat monitorování napětí autobaterie, používanější bude ale asi ukládání GPS souřadnice, kde bylo auto zaparkováno. To ukončí hledání vozu těm, kteří si jej nezapamatují např. kvůli slabšímu orientačnímu smyslu, faktu, že pokaždé parkují někde jinde nebo na velkých nepřehledných plochách (např. obrovská parkoviště u letišť).





Užitečné může být i varování o konci doby parkování nebo záznam tras a jejich délky (vzdálenosti i času). Jsou zde i dvě menší stinné stránky. Pro některá auta jsou rozměry trochu velké a v mém případě nabíječka nešla schovat pod krytku prostoru obsahující zapalovač. Také je zvláštní, že i pro samotné hledání auta pomocí GPS je nejprve nutno zapnout Bluetooth. Pokud tedy toto rozhraní vypínáte, budete jej muset nejprve aktivovat.

Celkově tedy ZUS Smart Car Charger hodnotím jako užitečné a zajímavé zařízení a pokud vám nevadí vyšší cena, může se mnoha lidem hodit. Nezapomeňte, že bude potřeba ještě koupit adekvátní USB kabel podle koncovky, kterou potřebujete.


Nabíječka je vhodná pro:


1. Pro ty, kteří často zapomínají, kde naposledy zaparkovali
2. Rychlé nabíjení telefonů nebo tabletu


Plusy


+ Oboustranné USB porty
+ Záznam lokace parkování a parkovací hodiny

+ Stylový design


Minusy


- U některých aut může vadit větší rozměr (čouhá ven)
- Aplikace nefunguje bez Bluetooth (přestože není potřeba, např. k nalezení auta)
 
 
Za zapůjčení nabíječky Nonda ZUS Smart Car Charger děkujeme firmě Nonda.
 
 
Cena v době testování: cca 900 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama