Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Kingston MobileLite Wireless G2: KPZ pro cestovatele?

4.8.2014, Jakub Doležal, recenze
Vybitá baterie v telefonu, mizerné Wi-Fi v hotelu či paměťová karta přeplněná fotkami. To jsou některé z komplikací, které vás mohou na cestách potkat. Dokázali inženýři z Kingstonu najít řešení a vytvořit doslova Krabičku Poslední Záchrany?
Kapitoly článku:
MobileLite G2 dorazil v poměrně malém balení, avšak po vybalení nastaly drobné komplikace, neboť výrobce nepřibalil žádný manuál. Jediným „návodem“ jsou dva obrázky vytištěné ve vnitřní části krabičky, z které tento multifunkční přístroj vyjmete. Kingston na balení dále upozorňuje na přítomnost aplikací pro správu z mobilního telefonu, avšak na QR kódy bohužel zapomněl.


Aplikace pro správu je velkým plusem, ale na balení chybí QR kód

Nezbývá tedy než improvizovat. Krátkým stiskem tlačítka pro zapnutí dojde pouze k aktivaci bateriové části, a pokud chcete spustit i bezdrátové moduly, pak jej musíte podržet zhruba o 2-3 sekundy déle. Naštěstí v tomto směru výrazně pomohou signalizační diody umístěné nalevo.

Pokud se do hledání přístroje na vlnách Wi-Fi pustíte ručně bez aplikace, čeká vás hledání jehly v kupce sena. Název přístupového bodu je totiž poněkud krkolomný „MLWG2-0F1E“. Zde mohl výrobce zvolit lidštější označení, např. MobileLite_01. Bez nainstalované aplikace se navíc dále nedostanete, neboť otevřením prohlížeče a zadáním náhodné adresy k přesměrování nedojde.


Krkolomný název Wi-Fi a bez aplikace toho mnoho nevymyslíte, tedy pokud nevíte IP adresu

Nezbývá tedy než se odpojit, připojit se na Wi-Fi s internetem a stáhnout z patřičného obchodu aplikaci, která po instalaci nabídne vyhledání zařízení a sama se k němu připojí. V rámci aplikace můžete nejen nakládat s daty, ale také nastavit několik parametrů přístroje.


Aplikace si po připojení na Wi-Fi najde zařízení sama

Zejména pak potěší možnost připojení MobileLite G2 k další Wi-Fi, což naznačuje přítomnost 2 bezdrátových rádií uvnitř zařízení. Díky tomu si můžete hravě prodloužit signál z jednoho místa po celém pokoji, a jak bývá v hotelech často zvykem, jsou pokryté spíše chodby než samotné prostory pokojů.


Možností nastavení je překvapivě dost a potěší zejména režim přemostění Wi-Fi

Z aplikace lze navíc zjistit i IP adresu MobileLite G2 a díky tomu se připojit do webového rozhraní přístroje. To oceníte především u notebooků s Windows či Linuxem, kde nejsou příslušné aplikace dostupné a přetahování dat by tak bylo zbytečně komplikované.
 
Přístroj nastavíte i skrze webový prohlížeč

reklama