Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
Diskuze k článku: Doporučené tablety
12.4.2016, Jan Pánek, návod
Chcete si pořídit nový tablet, ale nejste si jistí který? Výběr je tak velký, že je těžké se mezi tablety vůbec orientovat. Proto jsme si pro vás připravili průvodce, který vám velmi usnadní výběr ideálního tabletu právě pro vás. Aktualizováno 12. 4. 2016.
Craig133 (1) | 16.8.201922:47
Dobrý den mužů se zeptat jestli můžu přeinstalovat android na windows na tabletu dekuju
Odpovědět0  0
monti89 (1) | 10.8.20189:29
Zdravím, všiml jsem si, že se zde bavíte o tabletech. Před nedávnem jsem řešil jeho nákup a vůbec jsem si nebyl jistý do jakého tipu, s jakými parametry mám jít, protože jich je na trhu již požehnaně. Kamarád mi řekl o službě https:­/­/www.findpare.cz­/ a dost mi tak s výběrem tabletu pomohl a může pomoci i Vám :­-)
Odpovědět0  1
Uni (50) | 2.3.201613:59
že má Samsung SM­-T560 Galaxy Tab E 9.6 IPS panel a nikoli PLS? Navíc fakt jej doporučujete, za takovou cenu ­(vzhledem k datu­)? 3G ­(ne LTE?­) je již volitelně v ceně nebo se cenově dostaneme ještě někam jinam?
Odpovědět0  0
Jan Pánek (28) | 2.3.201614:56
Informace o přesném panelu není ani na oficiálních stránkách Samsungu, kde se píše TFT, což nic neříká. Každopádně se IPS a PLS liší jen opravdu minimálně, jde hlavně o to, jestli displej vyrobil, nebo nevyrobil Samsung.
Tablet doporučujeme proto, že se někteří uživatelé nezaobírají tím, jaké má tablet parametry a jestli se mu seká uživatelské prostředí. Naopak je pro ně důležité, že to má propracovanou nadstavbu TouchWiz, která umí zobrazit dvě okna najednou, což je u takto velkého tabletu výhoda ­(zatím ­- v Androidu N by to měla být standardní funkce­).
Cena se týká WiFi verze, s dostupností 3G verze to je špatné ­- kdyby byla dostupná, byl by i graf vývoje cen.
Odpovědět0  0
Uni (50) | 25.4.201615:03
No on takový LTPS Zero Air Gap IPS Quantum Dots v Apple iPadu ­(Pro­) a jakýsi PLS v čemsi od Samsungu se liší setsakra:­)
Dvě okna mi umí i Pad a přesto nějak nevím, k čemu bych to na tak malé ploše použil...
A dnes bych u Samsungu ­(v této cenové relaci­) skutečně očekával LTE a nikoli jen 3G.
Odpovědět0  0
SatanS (10) | 9.2.201612:02
Marne shanim tablet od nejakeho renomovaneho vyrobce s temito parametry ­(HDMI ­- ne MHL!, aktivni USB host, samostatny konektor pro napajeni, 10­"), ale zatim bez sance :­-(
Odpovědět0  0
Jan Pánek (28) | 10.2.201613:08
Android, nebo Windows? U Windows jsem řešil velmi podobný problém, protože konektivita mnohých tabletů je naprosto mizerná. U Androidu je to možná neřešitelný problém... Zkusím popřemýšlet :­-)
Odpovědět0  0
SatanS (10) | 13.2.201614:51
Samozrejme Android ;­-­)
Nasel jsem treba tohle: http:­/­/www.touchcentrum.cz­/index.php­/e­-shop­/tablety­/lcd­-tablet­-pipo­-p9­-10­-1­-full­-hd­-4­-cpu­-android­-4­-4­-cerny­-details
Tohle je po strance HW presne to co chci, ale je to cistokrevna cina pres prekupniky... Mam z toho obavy, hlavne ze SW a zaruky.
Odpovědět0  0
Jan Pánek (28) | 13.2.201617:32
Myslel jsem si to, ale raději jsem chtěl ujištění.
Pipo je vcelku rozumná volba, jejich nabídkou jsem se několikrát procházel a mají velmi dobrou drátovou konektivitu. Pipo má v ČR i něco ve smyslu oficiálního zastoupení, ale nemám s tím zkušenosti.
SW by neměl být problémem, maximálně nebudou důkladně přeloženy všechny funkce. Záruka je v tomto případě tak trošku loterie.
Mám ale pár tipů: sice to u tabletů není běžné, ale třeba Nexus 7 měl bezdrátové nabíjení, což oddělí napájení a USB. Dále podobný problém řeší docky, díval jsem se po nějakém Asusu, ale teď už nic s Androidem a dockem nejspíše nedělají. Nevím, jaké je přesné použití, ale klidně můžete využít Remix OS, návod je na pozici hlavního článku, takže Android nainstalujete na Windows.
Podívám se dál, ale mám obavu, že žádný renomovaný výrobce takto dobrou konektivitu nenabízí. Trošku méně známé čínské tablety ale ano. Spíše než po renomovaném tabletu bych se díval po solidním prodejci klidně méně známé čínské značky.
Odpovědět0  0
Uni (50) | 25.4.201615:12
Obava z OS je zcela na místě. Typická čína, vezmou DOS ­(pardon, 4.4 KitKat, ono je to podobně staré­), udělají zběsilé změny ­(typicky potřebné věci, jako screentaker do lišty, volume...., tady ještě asi nějaké miniaplikace­) a šup s tím do prodeje. S nulovou šancí na aktualizaci samozřejmě. To je prostě zoufalá věc. Jediná šance je v alternativním systému ­(CyanogenMod­), který ale vcelku logicky tyhle obskurní výrobce ignoruje.
Odpovědět0  0
Uni (50) | 25.4.201615:09
Jo, tohle je problém. Problém totiž je, že klasický výrobce tabletů má v nabídce i laptopy a co si budeme povídat, prodávat v zásadě to samé v tabletu a v ­(net­)booku ­(tzn. Atom, eMMC, 2GB RAM a nějaký displej­) za i dvojnásobek ceny ­(oproti tabletu­) je prostě dojná kráva, kterou nechce nikdo porazit. Nechtějí kanibalizovat laptopy. Další problém je v GUI, vyjma Windows prostě není nic, co by bylo vhodné na větší úhlopříčku. A na ­"tupé­" streamování filmu stačí i Miracast­/AirPlay.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.