Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
16.1.2019, Milan Šurkala, aktualita
Automobilka Tesla u nás zatím neměla oficiální pobočku a vozy je nutné kupovat přes jiné dovozce a pro servis je potřeba jezdit do okolních států, např. do Rakouska. To se ale možná brzy změní, česká pobočka už byla založena.
shasler (69) | 17.1.20199:22
To by mě zajímalo, co na souběh názvů Tesla říká stávající firma Tesla a.s. a další Tesla firmy v ČR... https:­/­/cs.wikipedia.org­/wiki­/Tesla_­(podnik­)

Je vůbec zajímavé, že prošla registrace, protože v podobných případech bývá zamítnuto pro zaměnitelnost s jiným, již existujícím názvem... možná to prošlo proto, že je tolik podniků Tesla a jeden navíc už nikoho ­"nezabije­"...
Odpovědět0  0
Choakinek (227) | 17.1.201912:32
To je celkem běžné. To se typicky řeší tak, že se vytvoří název ve tvaru *vlastní jméno* a *obor podnikání* a tím se to zpravidla dobře odliší.

Tedy např. vznikne­-li název podniku třeba dle příjmení zaměstnavatele ­- třeba podle pana Nováka, tak nevzniknou stovky názvů firem ve tvaru ­"Novák s.r.o.­", ale třeba ­"Novák uzeniny s.r.o.­", ­"Novák prací prostředky s.r.o.­" atd.
Odpovědět1  0
shasler (69) | 17.1.201915:21
OK, to je mi jasné... Jenže si říkám, jak takovou firmu uvidí zahraničí. Tesla ­(ta Česká z Prahy ­- Hloubětín­) například dodává, pokud vím, anténní a vysílací techniku do celého světa a teď tu je Tesla Czech Republic s.r.o. ­(což je Americká Tesla s názvem Czech Republic­) což bude z pohledu zahraničí zahraničí pěkný zmatek, především pro nové zákazníky... Dokonce by mohlo dojít k tomu, že díky záměně získá zakázku Americká Tesla, protože proč ne... Když můžou dělat auta či bateriové farmy, tak proč ne třeba vysílací věže... kšeft jsou příjmy, tak sem s tím, když je poptávka...
Odpovědět0  1
Choakinek (227) | 17.1.201921:47
To možná příliš dramatizujete. Objednávku nějaký cizinec nejspíš provede přes web a z webu bude nejspíš velmi dobře patrné, která Tesla je která ;­-­). Navíc kdo tak asi může objednávat v zahraničí anténní techniku zrovna u Tesly... to jistě bude výhradně jen nějaký odborník z oboru, který bude mít naprosto jasnou představu o tom, kde dané zařízení objednává. A to vše navíc platí v rámci velmi málo pravděpodobné situace, že by Tesla automobilka začala vyrábět anténní techniku :­-­).
Odpovědět1  0
Choakinek (227) | 16.1.201923:18
"... Kdysi se spekulovalo o založení evropské Gigafactory na území ČR především z důvodu obrovských zásob lithia...­"

Já myslel, že hlavně kvůli obrovským zásobám levné kvalifikované pracovní síly, protože česká politická reprezentace od roku 1998 dělá z této země jeden velký průmyslový park pro zahraniční investory se zcela luxusním zázemím.

V době tzv. krize stojí před branami podniků ­(montoven­) tisíce hladových zadlužených českých krků a v době tzv. ­(socialistické­) konjunktury je možné si bez obav přitáhnout sta tisíce hladových krků např. z nedaleké Ukrajiny a při jejich zaměstnávání není pochopitelně nutné dodržovat zákoník práce.

To všechno za přítomnosti celé řady dalších luxusních opatření.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.