O kom píšeme nejvíce
HTC One Mini: první ohlasy ze světa

HTC One Mini: první ohlasy ze světa

Menší verze úspěšného HTC One se pomalu dostává do prodeje po celém světě. Jaké jsou první reakce recenzentů a uživatelů? Kde se HTC vytáhlo a kde naopak udělalo chybu? Pojďme si udělat stručný přehled.
29.8.2013, preview, Jakub Doležal
Sony Xperia Tablet Z: dotykový obojživelník

Sony Xperia Tablet Z: dotykový obojživelník

Elektronika a voda se dlouhodobě nemají příliš v oblibě a pád zařízení do mokrého prostředí měl prakticky vždy fatální následky. Sony však nabízí tablet, kterému voda nevadí a můžete se s ním i potopit. Jaké jsou další klady Xperia Tablet Z?
12.8.2013, recenze, Jakub Doležal
Lenovo ThinkPad Helix: podnikový hybrid

Lenovo ThinkPad Helix: podnikový hybrid

Po recenzi Fujitsu Stylistic Q702 tu máme další zařízení stejného ražení - ThinkPad Helix od Lenova. Těšit se tedy můžeme také na hybrid mezi ultrabookem a tabletem, přičemž značka ThinkPad slibuje velmi kvalitní zpracování i funkčnost.
1.8.2013, recenze, Jan Vítek
Samsung Galaxy Note 8.0: kreativní tablet s telefonem

Samsung Galaxy Note 8.0: kreativní tablet s telefonem

Pokud byste rádi vlastnili tablet, z nějž si můžete i zatelefonovat, či prostě jen rádi využijete možnost mobilního připojení, možná vám padne do oka model Galaxy Note 8.0. Ten nabídne 8" displej a slušnou výbavu, kde nebude chybět ani GPS či zadní fotoaparát.
29.7.2013, recenze, Jan Vítek
HTC One vs. Galaxy S4: bratrovražedný souboj?

HTC One vs. Galaxy S4: bratrovražedný souboj?

Oba nabízí to nejlepší ze současných technologií a jsou vybaveni populárním Androidem. Měli by tedy bojovat bok po boku, jenže domů si můžete odnést jen jeden. Bude to multifunkční Korejec, nebo hliníkový hezoun z Taiwanu?
19.7.2013, recenze, Jakub Doležal
Asus FonePad: telefonní tablet

Asus FonePad: telefonní tablet

Hybridní zařízení jsou dnes v kurzu, takže i my se podíváme na jedno takové, a sice Asus FonePad. Z jeho názvu už můžeme snadno vyčíst, že půjde o hybrid telefonu a tabletu, přičemž ten je založený na procesoru Intel Atom a nabídne nám 7" obrazovku.
16.7.2013, recenze, Jan Vítek
HTC One: poslední mohykán?

HTC One: poslední mohykán?

Kdysi silnému výrobci smartphonů se v poslední době vůbec nedaří a prodeje by měl opět nakopnout vlajkový model One. Dokáže však tento špičkově vybavený telefon prorazit v tak silné konkurenci, nebo je to jeden z posledních kousků od HTC?
10.7.2013, recenze, Jakub Doležal2 komentáře
Sony VAIO Duo 11: především dotykově

Sony VAIO Duo 11: především dotykově

Po recenzi hybridního tabletu od firmy Fujitsu se nyní podíváme naopak na hybridní ultrabook v podání Sony. Můžeme se těšit na 11" obrazovku s rozlišením Full HD, ovládání pomocí aktivního stylusu a rovněž využití coby notebooku a tabletu.
2.7.2013, recenze, Jan Vítek
Samsung Galaxy S4: to nejlepší z Koreje

Samsung Galaxy S4: to nejlepší z Koreje

Není to tak dávno, kdy byly hlavní doménou Samsungu televizory. V posledních letech však štafetu převzaly telefony a my se dnes podíváme na jeden z nejlepších modelů, které Samsung vyrábí. Přivítejte milionový Galaxy S4.
27.6.2013, recenze, Jakub Doležal1 komentář
Fujitsu Stylistic Q702: hybridní tablet

Fujitsu Stylistic Q702: hybridní tablet

Zařízení Fujitsu Stylistic Q702 je jedním z prvních, které si vysloužilo označení hybridní tablet. Na první pohled vypadá sice jako normální malý notebook, ovšem velmi rychle jej změníte v tablet. Navíc v perfektně zabezpečený tablet!
18.6.2013, recenze, Jan Vítek2 komentáře
Logitech K810: podsvícená kvalita

Logitech K810: podsvícená kvalita

S celým označením Bluetooth Illuminated Keyboard K810 dorazila k nám na vyzkoušení klávesnice určená především pro mobilní zařízení, čemuž odpovídá její rozhraní, ale také rozměry. Kromě toho se můžeme těšit také na podsvícení.
28.5.2013, recenze, Jan Vítek
Sony MDR-1R(BT): vzduchem nebo kabelem?

Sony MDR-1R(BT): vzduchem nebo kabelem?

Bezdrátová sluchátka jsou s námi již několik let, ale vždy měla řadu chyb. Byla příliš těžká, spojení vypadávalo a baterie nic nevydržela. Dokáže reputaci napravit nový model MDR-1RBT od Sony, nebo raději sáhnout po kabelových MDR-1R?
22.5.2013, recenze, Jakub Doležal
Sony Xperia Z: návrat k odolnosti?

Sony Xperia Z: návrat k odolnosti?

Moderní telefony jsou výkonné, tenké, lehké, ale chybí jim odolnost. Kolik z vás dostalo zpět neuznanou reklamaci kvůli vodě? A co všudypřítomný prach a následné profukování konektorů? Změní to Xperia Z od Sony?
16.5.2013, recenze, Jakub Doležal3 komentáře
Point of View Mobii 945: Retina podruhé

Point of View Mobii 945: Retina podruhé

Společnost Apple už delší dobu není jediná, která má ve své nabídce tablety s velmi vysokým rozlišením. My si po recenzi modelu Sencor Element 9.7 v2 vyzkoušíme další takový, a to Point of View Mobii 945, jenž slibuje také 2048×1536 a OS Android.
13.5.2013, recenze, Jan Vítek4 komentáře
Recenze zařízení Sony Ericsson Aspen

Recenze zařízení Sony Ericsson Aspen

Sony Ericsson Aspen je pravděpodobně jedno z posledních zařízení s "klasickou" verzí Windows Mobile. Nejde o špatné zařízení, ale pokud nejste ekologický nadšenec nebo fanatický příznivec SE, nemá toho v dnešním přecpaném mobilním světě moc co nabídnout.
30.9.2010, recenze, Pavel Koza74 komentářů
Málo místa je minulost: test 32 GB microSD od Nokie

Málo místa je minulost: test 32 GB microSD od Nokie

Miniaturní paměťové karty microSDHC s kapacitou 32 GB si s příchodem na trh daly na čas. První zprávy o jejich dostupnosti se datují 18 měsíců zpět a i potom se pravidelně objevovaly informace, že za měsíc či dva se konečně objeví. Až letos v létě jsme se konečně dočkali a mohli si kartou s logem Nokie nakrmit volný microSD slot v zařízení. A právě tuto kartu jsem otestoval.
10.9.2010, recenze, Pavel Koza8 komentářů
Prvních 60 minut se Samsung OMNIA 735

Prvních 60 minut se Samsung OMNIA 735

I když je hlavním tématem posledních měsíců nová verze Windows Phone 7, někteří výrobci nezapomínají ani na verzi stávající. Patří mezi ně především Samsung, který před právě uvedl na trh v Německu komunikátor s pevnou QWERTY klávesnicí a čtvercovým dotykovým displejem nazvaný Samsung OMNIA 735.
26.8.2010, preview, Pavel Koza8 komentářů
Velká recenze zařízení Garmin Asus nüvifone M10

Velká recenze zařízení Garmin Asus nüvifone M10

I když má Asus s mobilními zařízeními s Windows Mobile bohaté zkušenosti, poslední dvě zařízení vyrobil ve spolupráci s navigační legendou Garmin pod hlavičkou společného projektu Garmin Asus.
18.7.2010, recenze, Pavel Koza9 komentářů
Velká recenze zařízení Sony Ericsson XPERIA X2

Velká recenze zařízení Sony Ericsson XPERIA X2

Dosud poslední u nás prodávaný produkt Sony Ericssonu má označení XPERIA X2 a kromě širokoúhlého WVGA displeje s odporovou dotykovou vrstvou uzpůsobenou pro ovládání prsty i stylusem nabízí 8 Mpix fotoaparát s autofocusem, vysouvací 4řádkovou QWERTY klávesnici, optický ovladač pod displejem a stereofonní reproduktory. Pro příznivce klasiky ideální zařízení?
8.6.2010, recenze, Pavel Koza10 komentářů
Velká recenze zařízení HTC HD mini

Velká recenze zařízení HTC HD mini

Na krabičce zařízení je grafika zobrazující obrys špičkového zařízení HD2 kolem detailní fotografie HTC HD mini spolu se šipkami, které zdůrazňují, jak výrazně je tento nový přístroj menší. Změna velikosti s sebou přinesla i změny některých parametrů.
5.5.2010, recenze, Pavel Koza18 komentářů
HTC HD mini - první pohled pro nedočkavé

HTC HD mini - první pohled pro nedočkavé

Netrvalo dlouho a HTC HD2 dostalo sourozence oslovující ty, pro které je há-dé-dvojka z nějakého důvodu nevhodná. Tedy skoro pro všechny, protože pokud vás od HD2 odradil displej s kapacitní vrstvou, s novinkou si moc nepomůžete - ta tento typ dotykové vrstvy nabízí také. Jinak se toho změnilo víc.
25.4.2010, preview, Pavel Koza21 komentářů
Fotoduel: HTC HD2 vs. HTC HD mini

Fotoduel: HTC HD2 vs. HTC HD mini

Zařízení HTC HD2 mělo papírové předpoklady stát se jedním z nejlepších fotomobilů s Windows Mobile. Jenže ouha, ani po mnoha měsících od počátku prodeje neodstraněný problém s růžolícím se středem většiny fotografií tyto ambice více méně pohřbil.
23.4.2010, preview, Pavel Koza9 komentářů
Velká recenze zařízení HTC HD2

Velká recenze zařízení HTC HD2

Je to již více než rok, co společnost HTC oslnila mobilní svět špičkovým zařízením HTC Touch HD se skvělým foťákem a velkým WVGA displejem. Vývoj se ale nezastavil, a tak jsme se před Vánocemi mohli začít těšit z dalšího, hranice posouvajícího zařízení HTC HD2 (modelové označení T8585, kódové označení Leo), které si po uvedení na trh připsalo hned několik prvenství.
21.4.2010, recenze, Pavel Koza26 komentářů
Trojboj: Samsung Omnia II vs. HTC HD2 vs. Toshiba TG01

Trojboj: Samsung Omnia II vs. HTC HD2 vs. Toshiba TG01

Vybrat si to nejvhodnější zařízení dá občas pořádnou práci. Pokud máte v tomto předvánočním čase zálusk na nějaký nový klasický Windows phone, tedy zařízení se systémem Windows Mobile a dotykovým displejem, máte poměrně slušný výběr.
15.12.2009, recenze, Pavel Koza35 komentářů
Velká recenze zařízení Samsung Omnia II I8000

Velká recenze zařízení Samsung Omnia II I8000

Je to přesně rok, co se první generace zařízení Samsung Omnia snažila (a nutno podotknout, že velmi úspěšně) narušit dominanci zařízení s logem HTC, a dnes tu máme jejího nástupce. Snad ve všech ohledech vylepšená Omnie II I8000, kterou si podrobně představíme, hodlá před letošními Vánocemi zaútočit na dvě "dvojky" od HTC a podle papírových parametrů není rozhodně bez šance.
10.12.2009, recenze, Pavel Koza35 komentářů
Velká recenze zařízení Samsung OmniaPRO B7610

Velká recenze zařízení Samsung OmniaPRO B7610

Samsung patří již delší dobu mezi největší výrobce mobilních zařízení (momentálně je to světová dvojka), a tak není divu, že do sféry jeho zájmu patří i zařízení se systémem Windows Mobile, i když v poměru k celkovému množství produkovaných zařízení pro něj není tato oblast úplně nejvýznamnější.
24.11.2009, recenze, Pavel Koza28 komentářů
Samsung TouchWiz: uživatelské rozhraní a přehled aplikací

Samsung TouchWiz: uživatelské rozhraní a přehled aplikací

Společnost Samsung, stejně jako většina ostatních výrobců mobilních zařízení se systémem Windows Mobile, výrazně zapracovala na vzhledu i užitnosti základního systému od Microsoftu. Své řešení nazvala Samsung TouchWiz.
23.10.2009, recenze, Pavel Koza11 komentářů
Kapesní elektrárna ME-27A: energie sbalená na cesty

Kapesní elektrárna ME-27A: energie sbalená na cesty

Při výběru mobilního zařízení zajímá většinu uživatelů především displej, procesor, paměť či podobné parametry, zato kapacita baterie bývá předmětem zájmu jen okrajově. Teprve v situaci, kdy se stav nabití rychle blíží nule a zdroj elektrické energie je v nedohlednu, si uživatelé uvědomí Achillovu patu každého mobilního elektronického zařízení, ale to už bývá pozdě a nefunkční zařízení mezitím může způsobit nemalé potíže.
15.10.2009, recenze, Pavel Koza17 komentářů
Prvních 60 minut se zařízením Toshiba TG01

Prvních 60 minut se zařízením Toshiba TG01

Když se před mnoha měsíci začalo proslýchat, že Toshiba chystá zařízení s gigahertzovým procesorem Qualcomm Snapdragon, obrovským WVGA displejem s úhlopříčkou 4,1 palce a stylově tenkým tělem, o vlas tenčím než 1 centimetr, jen málokterý příznivec mobilních zařízení zůstal v klidu.
12.10.2009, preview, Pavel Koza19 komentářů
TomTom WORK: propojené navigace

TomTom WORK: propojené navigace

Velký test navigací "Španělsko 2009" se z časových důvodů neuskutečnil, ale nedalo mi, abych neotestoval novinku společnosti Tomtom, určenou pro profesionální využití - TomTom Work. TomTom - klasiku mezi navigacemi, zná zřejmě každý, kdo pravidelně usedá za volant.
2.10.2009, recenze, Suoraj1 komentář