Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Samsung Galaxy S4: to nejlepší z Koreje

27.6.2013, Jakub Doležal, recenze
Není to tak dávno, kdy byly hlavní doménou Samsungu televizory. V posledních letech však štafetu převzaly telefony a my se dnes podíváme na jeden z nejlepších modelů, které Samsung vyrábí. Přivítejte milionový Galaxy S4.
Samsung Galaxy S4 je bezesporu nejvybavenějším telefonem na trhu a vzhledem k vývoji na poli telefonů s Androidem mu tento statut zůstane minimálně do vydání Galaxy S5. Komu je takto všestranný telefon určen a najdou se vůbec nějaké nedostatky?

Říkal jsem si, že pro majitele některého ze současných modelů nemá S4 co nabídnout, nicméně není to tak úplně pravda. Samsungu se totiž opět podařilo přidat něco navíc a zejména pro geeky bude tento model zábavou na měsíce, než vyzkouší všechny možná čidla a funkce. Korejci zkrátka telefony umí, a pokud chcete multifunkční telefon, není Galaxy S4 vůbec špatnou volbou.

Samsung Galaxy S4 kryt
Ocenění TREFA získává Samsung Galaxy S II za vysoký výkon,
bohatou nabídku softwaru a inovativní funkce.

Velký displej s jemným rozlišením doplněný o výkonný čipset nabídne dostatek výkonu v naprosté většině situací a v kombinaci s aplikacemi můžete tento telefon zastoupit řadu ostatních zařízení. Tedy i venku při sportu, kdy vám bude počítat spálené kalorie, či ujeté kilometry. Navečer si stáhnete nějaký ten film nebo zahrajete hru s celkem líbivou grafikou. Samsung se prostě snažil vytvořit společníka pro co nejširší masu.

Jenže právě snaha o co největší univerzálnost se místy stává problémem. Můžeme začít tím, že z 16 GB interní paměti vám Samsung sebere takřka polovinu. V množství doplňků se budete pár týdnů ztrácet a všemožná čidla sice na firemních videích usnadní život, ale čas od času vyhodnotí vaše pokyny špatně a například vám přehodí stránku v PDF na další, zrovna když si z ní něco opisujete. Telefon se také v některých situacích při všech těch animacích na moment zasekne, například v náhledech galerie.

Kapitolou pro sebe je software Kies pro synchronizaci, který je by potřeboval kompletně předělat. Problém není jeho množství funkcí, ale spolupráce s operačním systémem, která je naprosto tristní. Samsung sice pro nejnovější modely (S4, S4 Mini, Note 3) připravil nový software SideSync, ale ten prý bude instalován pouze na počítačích od Samsungu (ATIV).

Samsung Galaxy S4 na první pohled rozhodně nepůsobí, jako telefon za 17 000 Kč a do příští generace by měli designéři trochu zapracovat na vzhledu. Nicméně uvnitř je to opravdu jedno z nejvybavenějších zařízení na trhu. Jste-li tedy „hračičkové“ a chcete každodenního společníka, pak vám jej mohu bez výhrad doporučit. Vzhledem k množství inovací a neustále snaze Samsungu přinést něco neokoukaného, musím zcela po zásluze ocenit Samsung Galaxy S4 nejvyšším redakčním oceněním TREFA.


Samsung Galaxy S4 je vhodný:


1) Pro nejnáročnější uživatele, je to malý počítač na cesty
2) Jako náhrada tabletu, přesto se s přehledem vejde do kapsy
3) Pro uživatele, kteří rádi zkouší nové technologie

 

Plusy


+ Výkonný hardware
+ Tenké a lehké tělo
+ V zátěži je teplota snesitelná
+ Enormní množství senzorů a gest
+ Velké množství aplikací
+ Rozumná hodnota výdrže
+ Pouzdro S-View
 
 

Minusy


- Software Samsung Kies
- Pro data dostupných jen 9 GB
- Bobtnající prostředí se občas zasekne
- Design působí levně
 

Za zapůjčení telefonu Galaxy S4 a pouzdra S-View děkujeme Samsungu.
 
 
Cena v době testování: cca 17 000 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




Jak hodnotíte telefon Samsung Galaxy S4?
V anketě šlo hlasovat od 27.6.2013 do 30.6.2014. Počet hlasujících: 11
Výborný64 %
Průměrný27 %
Špatný9 %
reklama