Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Point of View Mobii 945: Retina podruhé

13.5.2013, Jan Vítek, recenze
Společnost Apple už delší dobu není jediná, která má ve své nabídce tablety s velmi vysokým rozlišením. My si po recenzi modelu Sencor Element 9.7 v2 vyzkoušíme další takový, a to Point of View Mobii 945, jenž slibuje také 2048×1536 a OS Android.
Po modelu Sencor Element 9.7 v2 jsme si vyzkoušeli další tablet vybavený displejem s úhlopříčkou 9,7" a rozlišením 2048 x 1536. Displeje nejsou ale zcela stejné, což lze poznat už jen z toho, že dnes testovaný Mobii 945 od Point of View neukazuje na odiv mřížku dotykového rozhraní, a to je samozřejmě jeho výhoda. Spokojeni můžeme být i s tím, že barvy na displeji jsou živé a displej samotný je zasazený v pevném kovovém těle.


- klikněte pro zvětšení -

Začali jsme tedy dobře, ale všechno na tomto tabletu pozitivní není a za danou cenu kolem 7600 Kč být ani nemůže. Výrobce ušetřil jednak na reproduktorku, který má sice silný, ale jinak zkreslený a rezonující zvuk a navíc je na svou práci sám. Dodávaná sluchátka už dojem ze zvuku nevylepší, ty raději nechte být. Další součást, na níž bylo šetřeno, je zadní kamera s roztřesenou kresbou, silnou chromatickou aberací a neschopností se vypořádat z kontrastní scénou.

Programové vybavení není nijak speciální, protože tu máme Android 4.1.1 s nějakými třemi aplikacemi navíc, jenž byl upraven ještě tak, že jeho spodní lišta obsahuje tlačítka pro pořízení screenshotů a nastavení hlasitosti (tato se ale velmi ráda schovávají). Samotný tablet totiž tato jinak obvyklá tlačítka postrádá. Mezi rozhraní pak patří obvyklá nadílka v sestavě USB, HDMI, 3,5mm audio, čtečka microSD a bezdrátové Wi-Fi a Bluetooth.

Co se týče výkonu, pak s jeho měřením je to u tabletů obtížné, neboť aplikace pro jeho testování v řadě případů nestaví tablety do stejného pořadí, jak tomu bylo i dnes. Můžeme ale říci, že Mobii 945 v ničem vyloženě nepokulhává, i když při vykreslování složitějších webových stránek mu už občas trošku začíná docházet dech, což se projeví trhaným rolováním obrazu.

A nakonec tu máme výdrž na baterii, kde nás Mobii 945 bohužel nepřekvapil a poskytl v souladu se svými specifikacemi kolem 8 hodin výdrže při běžném použití (čili ne nejvyšší zátěži). Zklamáním pak byla doba nabíjení, s níž jsme se dostali až na téměř šest hodin, což by rozhodně mohlo být lepší, ovšem na druhou stranu tato neblahá vlastnost není mezi moderními tablety nijak výjimečná.
 
 

Plusy


+ Slušná cena
+ Pevné kovové tělo
+ Velmi dobrý displej s vysokým rozlišením
 
 

Minusy


- Jen 1 reproduktor, na vysokou hlasitost rezonuje
- Slabá zadní kamera
- Dlouhé nabíjení baterie

 
Za zapůjčení tabletu Point of View Mobii 945 děkujeme HALshop.cz.

 
 
Cena v době testování: cca 7 600 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:


Jak hodnotíte tablet Point of View Mobii 945?
V anketě šlo hlasovat od 13.5.2013 do 28.4.2014. Počet hlasujících: 9
Výborný44 %
Průměrný56 %
Špatný0 %
reklama