Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Oppo Find 7a: konec starým pořádkům?

29.5.2014, Jakub Doležal, preview
Když chceme na Androidu to nejlepší, díváme se na velikány jako Samsung, Sony či HTC. Co takhle se ale podívat do Číny na značku Oppo a její zbrusu nový model Find 7a? Má se snad Galaxy S5 nebo HTC One čeho bát?

Je to z Číny, ale...


Ryze čínské výrobky byly ještě donedávna slušnou zárukou nefunkčnosti a nízké úrovně zpracování. Výrobcům chyběly zkušenosti a peníze na vývoj, jenže nyní se karta zřejmě obrací. Zpracování i design Find 7a jsou na vysoké úrovni, prakticky shodné s konkurencí jako Sony či Samsung.



Navíc ani v oblasti výbavy není tento telefon nijak pozadu a nabízí prakticky to nejlepší na trhu. K tomu přidejte rychlonabíjení, vylepšení zvuku a řadu dalších softwarových vylepšení, které byste marně hledali i u značně zkušenějších výrobců. Navíc co nevidět nasadí Oppo QHD displej a technologicky tak dokonce předběhne největší matadory trhu.
 
Zatím největší slabinou je absence lokalizace a starší verze Androidu. Vývojáři musí zařadit další rychlostní stupeň a srovnat krok s konkurencí. Stejně tak může odradit fakt, že telefony se prozatím musí objednávat z Anglie a i přes záruku 24 měsíců budou reklamace o něco složitější, než při nákupu u nás v obchodě na rohu ulice.
 
Oppo však vytahuje z rukávu poslední trumf a tím je bezesporu cena. Find 7a se včetně poštovného prodává za necelých 400 Eur, tedy nějakých 11 000 Kč. Známější prodejci nabízejí podobně výkonné telefony za částky značně vyšší. Kupříkladu nový HTC One (M8) nebo Samsung Galaxy S5 se prodávají okolo 18 000 Kč.
 
Navíc Find 7a není jediný, kdo letos roztříští stojaté evropské vody. Do hry vstoupí také nová společnost One Plus se svým neuvěřitelně levným modelem One a expanzi plánuje i čínský gigant Xiaomi. Ustojí tradiční hráči příval asijských tygrů, nebo budou muset s cenou směrem dolu? To snad ukáží následující měsíce.



Vývoj ceny testovaného produktu:




reklama