Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Kingston MobileLite Wireless G3: univerzální pomocník

6.4.2016, Milan Šurkala, recenze
Kingston přišel s další generací své Wi-Fi powerbanky MobileLite Wireless G3 (MLWG3). Umožňuje vylepšit Wi-Fi signál při cestování, zvládá také práci s daty na USB flash disku nebo paměťových kartách a umí nabít telefon.
Kapitoly článku:
Pojďme nyní vyzkoušet Kingston MobileLite Wireless G3 ve spojení se smartphonem. Nejprve je nutné stáhnout aplikaci. Pro Android jsou k dispozici rovnou dvě, původní Kingston MobileLite (z MLWG2), dá se ale stáhnout i nová verze pro MLWG3 pod názvem MobileLite Wireless. Totéž se týká systému iOS. I když můžete stáhnout původní verzi, dá se pořídit i nová varianta. My se budeme věnovat pouze nové variantě MobileLite Wireless.





Bohužel nepodporuje starší verze Androidu (např. verzi 4.1.2, kterou disponují v předchozí kapitole zmíněné smartphony Samsung a LG), takže jsem musel využít tablet Aceru s Androidem 4.4.4. Ta už patří mezi ty podporované, takže alespoň jedno zařízení, které jsem doma našel, zvládlo pracovat s novější verzí aplikace. Starší verze aplikace spolupracovala i se staršími telefony

.



Zde vidíte základní prostředí aplikace. Na tabletu je hodně roztahaná a je tu spousta nevyužitého volného místa. Nahoře vidíte stavy připojení (zařízení-krabička-karta/USB), pod tím je File Explorer, což je souborový manažer pro procházení obsahu telefonu, USB disků nebo paměťových karet a Backup/Restore pro zálohování dat nebo kontaktů. Vespod je ještě vidět černý pás, kdy si můžete zobrazit hudbu nebo video na všech dostupných discích.





Ve File Explorer pak vidíte všechny připojené disky. V mém případě to byla USB klíčenka a SD karta. Offline je kompletní paměť mobilního zařízení (v tomto případě tabletu), Camera Roll je pak jen složka s fotografiemi na mobilním zařízení.





Fotografie můžete mít v seznamu, ale o něco lepší je prohlížení s náhledy. Generování náhledů ale trvá poměrně dlouho, obzvlášť pokud máte stovky snímků na kartě.





Fotografie si samozřejmě můžete nechat zvětšit. Máte tu možnost mazání, kopírování i přesunu, samozřejmostí je i sdílení snímků pomocí mailu a dalších technologií a služeb.





Zde je tedy na výběr kopírování souborů, podobný dialog má i přesouvání. V tomto případě pracujete s adresářovou strukturou.





Jak již bylo ale řečeno, můžete snímky i sdílet pomocí různých služeb. Lze je nahrát na Google Disk, poslat e-mailem a mnoho dalších možností.





Pokud kliknete dole na tlačítko Settings, objeví se nastavení krabičky.





Mimo jiné se můžete podívat na přehled připojených disků, jejich kapacitu i množství volného místa.





Nás ale bude spíše zajímat nastavení bezdrátové sítě. Komu by se nelíbily výchozí názvy bezdrátových sítí, může si je upravit. Lze změnit název jako pro 2,4GHz, tak i pro 5GHz Wi-Fi.





Protože MLWG3 umožňuje přemostit připojení, najdete zde i přehled bezdrátových sítí, ke kterým se může připojit. Její připojení pak MLWG3 převezme a vysílá jej pod svým názvem (viz předchozí snímek s názvy 2,4GHz a 5GHz sítí).





Nakonec zde vidíte ještě přehrávání (streamování) videa na tabletu bezdrátově připojeném ke krabičce, ta tahala data z SDXC karty.

Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama