reklama
Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Aplikace
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky
Příslušenství
Tablety
Wearables
Ostatní
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Svět hardware  |  Digimanie
TV Freak  |  Svět audia
15.10.2009, Pavel Koza, recenze
Při výběru mobilního zařízení zajímá většinu uživatelů především displej, procesor, paměť či podobné parametry, zato kapacita baterie bývá předmětem zájmu jen okrajově. Teprve v situaci, kdy se stav nabití rychle blíží nule a zdroj elektrické energie je v nedohlednu, si uživatelé uvědomí Achillovu patu každého mobilního elektronického zařízení, ale to už bývá pozdě a nefunkční zařízení mezitím může způsobit nemalé potíže.
format_c (1) | 25.1.20100:06
Zajímalo by mě, jestli tuto kapesní elektrárnu někdo srovnával s elektrárnou "Powermonkey-classic 2200mAh". Recenze na Powermonkey je zde uvedena jako související článek. Oba výrobky jsou velice zajímavé a nějaké porovnání by mohlo být zajímavé. Děkuju za reakce na můj dotaz.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Anitka (7) | 17.2.201013:14
Zkuste se obrátit přímo na Pavla Kozu. Já bych sotva mohl nestranně poravnávat svůj produkt s cizím. ;-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
ipf (3) | 3.1.201010:11
ahoj lidi, zarazily mne ty baterie SANYO s kapacitou 2700, zrovna s těma mám velmi negativní zkušenosti. Koupil jsem si je do blesku, ale jejich "výdrž" byla prachbídná - třetí den po nabití byly prázdné, zatímco několik let stará GP s kapacitou 1600 i po měsíci od nabití blikala jak o život. Anitko, držím palce a nenech se odradit škarohlídama. Děláš to pro sebe a pro ty, co tvoji práci ocení. A všem ostatním: iPF 2010.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Anitka (7) | 3.1.201021:02
Ahoj a díky! ;-) Baterie Sanyo 2700 se prodává ve dvou verzích. Jedna je kupodivu mnohem levnější a má i jiný vzhled (polep). V Akubloku jsou ty dražší s označením HR-3U Superlattice Alloy EVO, jelikož jsem s nimi měl nejlepší zkušenosti. Jinak není problém na přání Akublok osadit akumulátory Sanyo Eneloop.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Anitka (7) | 17.2.201013:08
Tak se omlouvám ipf, skutečně poslední várka akumulátorů Sanyo je k ničemu. Pár dní po nabití jsou prázdné. Akubloky právě stahuji a vyměňuji akumulátory za Eneloop, které mají sice nižší kapacitu (2 Ah), ale drží perfektně. Spousta lidí na ně už přešla a nemohou si je vynachválit, i mě mile překvapily - holt novější technologie je poznat. Jsem zvědav, jak se k mé reklamaci postaví dodavatel.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Maxipes_ce4you (3) | 11.11.200920:34
Pro "Anitka". Prosím, nedej se odradit těmi co kritizují a je pro ně vše špatné. Přitom sami by nic nevyrobili natož aby to dali lidem na vědomí. Kritizovat je český národní sport, ale něco udělat to ne. Drž se! Jarda
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zdenek Malinsky (317) | 11.11.200920:56
Souhlas. A ještě se zeptám autora, zda nechystá nějakou alternativu, ale kde by byl místo solárního panelu malý jaderný reaktorek (nebo něco podobného).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Anitka (7) | 13.11.200916:53
Díky moc za podporu! ;-) Já to původně vyrobil pro sebe, protože jsem nic uspokojivého nesehnal, ale známí mě přesvědčili, že to chtějí také a pak už toho bylo tolik, že jsem si udělal živnosťák.. :-) Nedělal bych to, kdybych si to mohl koupit. Čína mě neuspokojila vůbec a konkurenceschopná zařízení jsou moc drahá. Jaderný reaktor bohužel nebude, všechny mé dodavatele Plutonia už postříleli Amíci.. ;-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Maxipes_ce4you (3) | 28.12.200912:32
Po osobních zkušenostech a Čínou musím jen souhlasit. Koupil jsem si krásně vynlížející zdroj s LIion baterkou (za 350Kč !!) a slunečním článkem pro dobíjení. BLBOST. Stačí trochu světla, článek to vyhodnotí a ihned rozsvítí 4 LED indikující stav nabití akumulátoru. JENŽE jejich spotřeba je větší jak proud dodávaný článkem takže zákonitě sluneční článek sloužík vybíjení. To už bude lepší koipit dvoučlánek Lion v modeláři, krabičku a zdroj BEC (spínaný či analogový) který napájí serva 5V a dát to dohromady. Jarda
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jose_Gonzalo (3) | 23.10.20090:06
před lety jsem koupil toto, ještě lze vytáhnout odkaz díky googlu http:­/­/usb.brando.com­/prod_detail.php?prod_id=00087 zcela třikrát bych tím looxe nedokázal nabít, ale dvakrát bezproblému :­-­) respektive výstup byl dostatečně silný natolik, že ho to za běhu ­(v úsporném režimu procesoru­) i zcela nabilo, nikdy jsem to neměřil stopkami, nabíjení mi časově připadlo stejně jako bych to nabíjel z el. sítě jediné co na to bylo špatně bylo, že tam nebyla žádná indikace skutečného plného nabití ­(+ případné odpojení po dobití­), při nabíjení neustále svítili diody, tlačítko pro zjištění stavu baterie bylo v čele baterie a pokud se baterie postavila na čelo mohlo dojít k sepnutí tlačítka a následnému vybití baterie kvůli svítícím diodám.......škoda, že už v nabídce mají výrobky, které parametry vůbec neoslní ­(chybí takový kapacitní střed kolem těch 4000 mAh­/5V)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
fretak (9) | 19.10.20098:01
Hmm, cekal bych, ze tvurce tohoto produktu si bude cist a reagovat na reakce pod recenzi, ale evidentne se k tomu nema. No, nevadi, podivam se po necem jinem; josefkra - diky za odkazy
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Anitka (7) | 19.10.20098:08
Prosím, nebuď tak přísný. Byl jsem pryč a dostal jsem se k tomu až teprve teď. :-( Produkty Brando budu komentovat za chvilku...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jose_Gonzalo (3) | 18.10.200922:19
taky nechápu NIMH, ale určitě v tom bude cena, nižší náklady ­(např. holící strojek celého těla od Philipsu má taky NIMH :­-­/ ­) tyto baterie jsou LION http:­/­/usb.brando.com­/usb­-power­-backup­-2400mah­-_p00279c035d015.html http:­/­/usb.brando.com­/maxpower­-0153­-portable­-battery­-pack­-pb30x­-_p01124c035d015.html http:­/­/usb.brando.com­/usb­-mini­-battery_p00333c035d015.html před 3 roky jsem si tam koupil 3600mAh baterii s 5V 1A výstupem a fakt dobrý, 3x mi to nabilo Looxe v něm je 1250mAh baterie ­- respektive loox běžel a krmil interní baterii :­-­), teď už po letech odchází brzy koupím novou, cca před rokem tam měli v nabídce baterii s kapacitou 4200mAh poštovný jen $3, doručí vše do týdne
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Anitka (7) | 19.10.20098:39
U firmy Brando jsem zakoupil několik produktů, abych zjistil, zda mám pokračovat ve výrobě svých Akubloků. Nechci tyto produkty nijak shazovat, ale svůj Akublok budu používat i nadále, protože mě to nijak neoslnilo. Pár postřehů: Mechanické zpracování je překvapivě na dobré úrovni, dokud to člověk nerozebere. ;-) Pár součástek je dobastleno zjevně dodatečně, ale dejme tomu. Výstupní měnič je měkký. Koupil jsem dvoupanelovou verzi se dvěma výstupy USB, která měla v popisu, že dá na výstupu 1A. Když jsem ji zatížil, tak nedala ani půlku a napětí slezlo pod 4.5V, takže třeba mé tehdejší velké PDA hx4700 jsem s tím nemohl dobíjet vůbec. USB porty byly navíc zapojeny pouze paraelně, takže i když by člověk nabíjel dvě zařízení zároveň, stahovalo by napětí jedno druhému, což v případě nárazového nabíjení telefonů Nokia způsobovalo problémy. Navíc 200mA už některá PDA odmítají akceptovat. Nabíjená zařízení díky nízkému výstupnímu napětí při zatížení indikovala plné nabití předčasně, i když nebyla úplně nabitá, což bude i Váš případ. Psal jste, že s baterií 3600mAh jste nabil Looxe 1250mAh třikrát, což by i při 100% účinnosti nebylo možné. Navíc je tam ten čínský měnič. U mého Akubloku tento jev může nastat také, když je Akublok téměř vybitý, ale to je alespoň signalizováno kontrolkou, takže s tím můžu počítat. Brando nabíječka se tvářila, že je pořád OK. Co se týče kapacity, tak 3600mAh na 3.7V je shodné 2700mAh na 5V. Můj Akublok má již 5V akumulátor, takže nelze srovnávat kapacitu přímo pomocí mAh, ale je nutno ji přepočítat na Wh (V x mAh). Navíc se zbytečně neztrácí energie v měniči, takže dosáhnete lepších výsledků. A ještě jedna perla na závěr. Když jsem vystavil Brando nabíječku i opravdu slabému světlu, indikovala, že se nabíjí. Bylo mi to tak podezřelé, že jsem vzal mA-metr a měřil, kolik energie jde do akumulátoru. Šokující zjištění bylo, že dioda indikující nabíjení spotřebovávala daleko víc energie, než dodával panel, takže z akumulátorů energie ubývala. ;-) Ale abych jen nekritizoval, ten panýlek byl překvapivě na svůj původ docela výkonný a mobil bych s ním na cestách uživil.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
fretak (9) | 15.10.200923:24
A proc zrovna pouzity NIMH? Kvuli cene? (LIPOL jsou mensi, tenci, lehci, davaji vetsi proudy, nemaji problem za mrazu...) Neberte to jako kritiku, jen me to zajima...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Anitka (7) | 19.10.20098:06
Tento Akublok byl navržen tak, aby byl schopný dodávat velké proudy a měl co nejvyšší účinnost. LiPol akumulátor je schopný odevzdat i větší proudy než NiMH, ale vzhledem k tomu, že má pracovní napětí 3.7 V, musí být použit měnič na 5 V, což výkon LiPol značně degraduje. Aby pětivoltový výstup dokázal dát 2A, musel by být použitý měnič dost drahý a to nemluvím o účinnosti. Toto řešení se obejde bez měniče a tedy i bez zbytečných ztrát při udržení slušné ceny.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jirka Ch. (2) | 15.10.200923:00
Při stejné váze solárního panelu lze získat ze slunce 2x více energie. Když se někde cestuje, dál od civilizace, je potřeba vyřešit energii pro všechno potřebné, nejen PDA­/mobil. Pro foťák ­(pro dobíjení 2 v sérii Li­-ionů je potřeba napětí alespoň 8,6 V­), NiMh pro čelovku ap. Zde použitý panel 6V­/350mA má hmotnost 380 g. Používám Silva II: http:­/­/tinyurl.cz­/75x 13V­/300mA, 350 gramů ­(výrobce uvádí 300­). Cena je však, jako výkon, též dvojnásobná. I v jižních krajinách však rezervy příliš nezůstává. Foťák spotřebuje 10Wh­/den ­(EVF, 50­-100 fotek­/den­), PDA ­(vypínané s Ozim­) 3Wh­/den; čelovka, mobil, MP3 již zanedbatelně... Slunce svítí, tak se nabíjí:­-­) http:­/­/tinyurl.cz­/76a
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.