Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Genius LuxePad 9100: BT klávesnice a stojan v jednom

25.11.2013, Jan Vítek, recenze
Genius si nedávno připravil pro náš trh nové klávesnice LuxePad 9100, které nabízejí rozhraní Bluetooth a k tomu také cestovní pouzdro. To má za účel ochránit samotnou klávesnici a vedle toho poslouží také jako stojan pro tablet. To vše za přívětivou cenu.
Kapitoly článku:
  1. Genius LuxePad 9100
  2. Zkušenosti z provozu a závěr

Zkušenosti z provozu


Abychom mohli klávesnici pohodlně vyzkoušet, nejdříve usadíme 10" tablet do stojanu. Jak již bylo řečeno v minulé kapitole, ten sedí jen na úzkém proužku, který vykukuje zpod tabletu, čili sám o sobě není moc stabilní. To se projeví i poté, co na něj usadíme tablet a vyzkoušíme dotykové ovládání. Sice nehrozí, že by se celá konstrukce složila na stůl, ovšem je naprosto jasné, že by to mohlo být lepší. Okraje tabletu jsou totiž ve vzduchu, takže pokud na jeho displej klepneme někde u strany, tablet ze zachvěje. Když jsem jeho strany podepřel, bylo to rázem daleko lepší. Škoda také je, že podstavec má pouze jednu nastavitelnou polohu, takže sklon si nelze zvolit jako u jiných modelů. Za zpracování podstavce má tedy Genius minus.


- klikněte pro zvětšení -

Nyní si už budeme všímat jen samotné klávesnice LuxePad 9100. Její rozhraní Bluetooth pracuje spolehlivě, zkrátka tak, jak má. Spárování probíhá standardně pomocí zadání několikamístného číselného kódu potvrzeného klávesou Enter. Na tabletu či jiném zařízení si tedy najdete klávesnici, ukáže se vygenerovaný kód pro spárování a po jeho zadání je hotovo. Nicméně specifikace říkají pravdu, když uvádí podporu OS Android verze 3 a vyšší. Zkoušel jsem totiž telefon s Androidem 2.3, který chtěl, abych přímo na něm zadal jistý čtyřmístný kód, což nevedlo ke spárování obou zařízení. Následoval telefon Lumia 920 s Windows Phone 8, u nějž sice spárování proběhlo, klávesnice se připojila, ale po několika sekundách se vždy odpojila.

Až u Androidu 4.1 a Windows 7 jsem byl úspěšný. Klávesnice se spojila a fungovala dobře s okamžitou odezvou i na vzdálenost osmi metrů, pak už začal signál slábnout. A jak se na ní píše? Pro mě osobně byl největší problém ten, že je moc tenká, na což nejsem zvyklý, ale zde jde právě jen o zvyk. Klávesy jsou příjemně tiché, tedy až na cvakavý mezerník, jenž bude při psaní textu v permanenci. Celkově nám tedy nabídne přesně to, co slibují její specifikace.


Závěrečné hodnocení


Klávesnice Genius LuxePad 910 přicházející s přidanou hodnotou ve formě cestovního pouzdra sloužícího také jako stojan pro tablet. Klávesnice samotná je velmi štíhlá, čili vhodná na cesty, i když zabalená v pouzdru samozřejmě zabere více prostoru. Její zpracování je uspokojivé. Osobně bych uvítal o něco pevnější tělo a především matný plast namísto lesklé a hladké vrchní části. Pouzdro svou klávesnici ochrání jistě dobře, ale ve funkci stojanu má nedostatky. Jednak tu je jeho nestabilita a potom také pouze jedna možná poloha pro umístění tabletu.


- klikněte pro zvětšení -

Klávesnice a její rozhraní Bluetooth pracuje dobře, po spárování se dokáže zakrátko probudit a připojit, ovšem jsou tu jistá omezení ze strany operačních systémů. Výrobce to sice uvádí ve specifikacích, ovšem i tak je třeba upozornit na to, že nepochodíte u systému Android verze nižší než 3.0. Systém Windows Phone 8 ve specifikacích není uveden vůbec a pokud mohu soudit na základě pokusů s Lumií 920, pak s tímto systémem také u této klávesnice nepochodíme. Genius LuxePad 910 tedy má své mouchy, které se snaží kompenzovat cenou, jež je za kombo klávesnice a pouzdra/stojanu přívětivá.
 
 

Klávesnice je vhodná pro:

  • Tablety s iOS, Android 3.0+ a Windows 7/8
  • Využití na cestách
 

Plusy


+ Slušná cena
+ Bezproblémový provoz s podporovanými OS
 
 

Minusy


- Nestabilní stojan s pouze jednou polohou
- Nepraktické lesklé a hladké tělo
- Nefunguje s WP8 a staršími OS Android
 
 
Za zapůjčení klávesnice Genius LuxePad 9100 děkujeme HALshop.cz.

 
 
Cena v době testování: cca 800 Kč s DPH
Jak hodnotíte klávesnici Genius LuxePad 9100?
V anketě šlo hlasovat od 25.11.2013 do 28.11.2014. Počet hlasujících: 1
Výborná100 %
Průměrná0 %
Špatná0 %
reklama