24.2.2021, Milan Šurkala, recenze

Xiaomi se svými chytrými náramky Mi Band opravdu boduje. Máme tu už pátou generaci Mi Band 5, která dostává větší barevný displej AMOLED a především konečně pohodlný způsob nabíjení díky magnetické nabíječce.

reklama
výdrž baterky | od: honza1616 (27)  24.2.202117:05
Kladné hodnocení u výdrže baterky....
No nevím, MiBand 2 mi vydržel 44 dní a ještě 5% mu tenkrát zbývalo
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(1)
Re: výdrž baterky | od: bedo. (11)  24.2.202122:15
Tento to trochu kompenzuje jednoduchším nabíjaním ­(netreba ho vyberať z náramku, len sa zvonku pricvakne magnetický nabíjací konektor­), ale podľa mňa je výdrž stále obdivuhodná ­- síce vydrží ­"len­" 2 týždne, ale vrátane merania tepu každú minútu a ďalších vecí. Myslím, že ani Mi Band 2 by v takom režime mesiac nevydržal ­(mal som MiBand 1S, 2 a teraz mám Amazfit Band 5­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: výdrž baterky | od: honza1616 (27)  25.2.202112:02
jo to je pravda, vyndávat ho každý měsíc bylo otrava, protože se tím náramek poškozoval a modul pak nakonec i vypadával,
nicméně jak píšeš, toto je velké plus a líbí se mi to, a jednou za 2 týdny to dát nabít není zas tak tragické,
třeba až spadne cena na 500, tak si ho koupím, ted mám v plánu utrácet za nový telefon a monitor k PC, takže vyhodit 800Kč jen tak se mi nechce :D :D

a to s tím měřením tepu každou minutu je nesmysl, nenapadá mě jediný důvod proč to dělat, dokonce i u sportovců
je to strašný overkill,
mít náramek který měří tep, tak si tam nastavím interval 12 hodin a stačí mi to, u profesionálního sportovce bych v době tréninku pochopil interval 5 minut,
ale každou minutu celý den, celý měsíc, celý rok...?? :D :D
....jak jsem napsal, strašný overkill :D :D
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: výdrž baterky | od: Milan Šurkala (308)  25.2.202112:28
To zas nemusí být takový overkill. Měří to PAI, takže aktivitu v průběhu dne. Člověk třeba jen jde rychleji na autobus ­(obzvlášť má­-li to dál­), což je také aktivita, tep vyroste nahoru a už tu máme aktivitu, kterou by jinak náramek nezaznamenal ­(asi poslední věc, která by člověk napadla, když spěchá na autobus, je zapnout si měření cvičení a celodenní aktivity ­- já třeba nejvíce bodů dostal odhazováním dvou aut ze sněhu a fakt by mě nenapadlo si při tom zapnout workout­). Podobná data se mohou v budoucnu používat k detekci různých srdečních vad ­(což dělá dnes už např. Apple­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(1)
Re: výdrž baterky | od: bedo. (11)  25.2.202116:27
On dokonca keď detekuje aktivitu ­(nastaviteľné­), tak prepne na kontinuálne meranie tepu. Z môjho pohľadu je celodenné meranie tepu výborná vec, ktorá dokáže upozorniť okrem pretrénovanosti aj na blížiace sa zdravotné problémy. Keď vidím, že sa mi tep v pokoji ­(RHR­) blíži niekam k 60 a viac, tak viem, že je zle ­(normálne sa mi pohybuje medzi 40­-50, podľa sezóny­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(1)
Cestina | od: zivan (39)  24.2.202112:00
Autorovi recenze jeste nedorazila aktualizace s cestinou? Na to pta docela dost lidi a v recenzi o tom neni ani zminka.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Cestina | od: Milan Šurkala (308)  24.2.202112:09
Tak jsem se na to podíval a čeština je k dispozici. Funguje to. Doplním do recenze.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Amazfit Band 5 | od: bedo. (11)  24.2.202110:03
jeho dvojička od rovnakého výrobcu ­(Huami Amazfit Band 5­) má navyše SpO2 snímač a mikrofón ­(na komunikáciu s Amazon Alexou v podporovaných krajinách­), inak sú veľmi podobné ­(a podobne podarené­)...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(1)
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste vpravo nahoře. Pokud nemáte profil, zaregistrujte se.
Uživatelský profil Vám umožní u nás využívat několik zajímavých funkcí.