Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
12.10.2021, Milan Šurkala, aktualita
Individuální automobilová doprava se postupně stává stále dražší a hůře dostupnou záležitostí. Běžná auta zdražují, elektromobily zlevňují jen pomalu a v Berlíně chtějí zakázat oboje. A tentokrát nejsou to politici, nýbrž sami občané.
nephilim (2) | 13.10.202113:57
Jako kdyby nestačila etnická ghetta. Nechť si to ti ekopomatenci užijí, ale naplno, nejen ve své čtvrti. Ono se to zakazuje, když za svou čtvrtí nasednou do U­-bahnu a odvezou si zadek do práce.
Odpovědět1  0
Choakinek (227) | 13.10.202114:56
Člověk, který odváží jen sebe, tak buď bydlí v Berlíně a pracuje v Berlíně, pak je to celé o MHD anebo pracuje či bydlí mimo Berlín ­(jeho centrum­), pak ano, typicky se asi nechá odvézt autem ­"od dveří ke dveřím­", ale mohl by auto nechat zaparkované na okraji Berlína ­(jeho centra­) a zbytek cesty dojet MHD.

Jenomže má to háček.

MHD můžete jezdit jen v případě, pokud s sebou berete věci, které pohodlně unesete v rukách ­(či na zádech­), ostatní budou muset mít statut zásobování, jinak to bude průšvih, neboť ti lidé prostě nebudou mít možnost cestovat z­/do práce ­(či za jiným účelem­) anebo jen s velkými obtížemi.

A teď by mě zajímalo, kdo bude v takovém případě hlídat, jestli má dotyčný statut zásobování oprávněně anebo nikoliv?

Takže vidím jen dva výsledky této ­"akce­":

1­) Bude to průšvih. Spoustě lidem bude cestování znemožněno anebo bude velmi nepohodlné ­(v rukách či na zádech budou muset tahat spoustu věcí­). To platí např. pro případ, kdy statut zásobování dostane jen určitý typ auta ­- např. dodávka.

2­) Statut zásobování půjde získat velmi snadno, pak jej ovšem využije každý, kdo bude dále preferovat cestu autem ­"od dveří ke dveřím­", takže se nakonec automobilový provoz zmenší jen o ty lidi, kteří na základě této ­"akce­" zcela dobrovolně začnou uvažovat o MHD, což nemusí být mnoho jedinců. Provoz se také nejspíš poníží o taxíky.
Odpovědět0  0
Choakinek (227) | 12.10.202117:51
14,8% ­(předtím 8,9%­) pro Zelené v nedávných německých volbách evidentně znamená, že odhodlání ­(a politické síly­) pro tyhle a podobné ­"voloviny­" je v Německu opravdu hodně!

Kdo chce kam...
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.