Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
21.4.2021, Milan Šurkala, aktualita
Apple představil novou generaci tabletů iPad Pro. Z již tak hodně svižných tabletů se staly ještě větší rychlíci díky procesoru Apple M1. Máme zde minimálně 8 GB RAM, USB 4 s podporou Thunderboltu a větší verze má i displej s mini-LED.
Choakinek (227) | 21.4.202122:28
Na Zelenym nesmyslu teprve až Samsung s Tab S7+ za cca 30 tisíc je nejdražším tabletem konkurence. Místa od cca 65 tisíc po cca 30 tisíc okupuje pouze Apple.

Neuvěřitelné :­-D. Chtěl bych si pokecat s člověkem, který TOHLE kupuje :­-D.
Odpovědět0  3
Milan Šurkala (397) | 21.4.202123:13
Tak záleží, co srovnáváš. Když vezmeme 128GB 11­" verzi, tak to máme 19 proti 23 tisícům. V případě větších variant ­(12,4­" vs 12,9­") to máme 25 proti 31 tisícům. Za LTE příplatek u Samsungu 5 tisíc Kč, u Applu dokonce ­"jen­" 4 tisíce, a to jde o 5G. Samsung má 6 GB RAM, tohle má 8 GB RAM na lépe optimalizovaném iOSu, navíc když uvážíš, že ten jeho Apple M1 je výkonem úplně jiná liga než Snapdragon 865 ­(více než 2násobný výkon­). Takže nevím, ten Apple mi až tak šíleně drahý nepřijde. Levné to není, ale s konkurencí je to docela srovnatelné.

To, že Apple nabízí i větší kapacity než konkurence ­(které ona ani nenabízí­), a to za nesmyslné příplatky, je věc jiná. Ale pokud srovnáváš srovnatelné, tak ten Apple zas taková cenová šílenost není.
Odpovědět3  0
kuban (39) | 25.4.202112:25
souhlas
osobně Apple rád nemám, telefon bych nechtěl ani omylem, iMaca taky ne ­- i kdyby to stálo míň než polovinu

ale tohle je nástroj na stůl, ne hračka pro děti do jedný ruky
nepřijde mi to nějak hrozně předražený ­- dražší jo, ale ne předražený ­(doplňky taky ne levný a jsou potřeba­)
někomu, kdo to využije, stojí za to ­- naprosto chápu

ono když to máme v ruce a ukáže nám to někdo, kdo s tím umí ­(grafiku nebo audio­), tak poznáme rozdíl lehce
(například zvuk v Androidu jen tak tak zvládá zvonění a pouštění jednoho audia ­(hudba­/video­/hra­), celkově je to zoufalost .... Apple je se zvukem v jiný galaxii ­(far far away­) ........... s Apple tužkou ­(na paper­-like fólii­) se může Samsung srovnávat leda tak v pečlivě nachystaným videu z dálky­)

konkrétně 12,9­" 16GB vidím jako jedno z mála zajímavejch zařízení z nakousnutýho ovoce ... USB4­/Thunderbolt, displej s vysokým jasem, 1TB­/2TB, silnější procesor .... váha je vyšší a okraje kolem displeje malý, aby se to dalo normálně vzít do ruky ­- takže jenom položený­/ve stojánku ...... osobně bych nevyužil potenciál, ale někdo se určitě najde
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (397) | 26.4.20216:37
Tak ona v podstatě celá rodina iPadů má na Apple až podezřele rozumně nastavené ceny ­(pokud se spokojíte s menšími kapacitami paměti a nechcete do toho rvát něco jako 1TB+, s čímž se to dostává do absurdních cifer ­- mám pocit, jako by člověk při koupi větší paměti platil i všechny předchozí a ne jen rozdíl­). Při tom výkonu to jsou velmi schopná zařízení, zejména Pencil druhé generace je pro grafiku a kreslení super věc. A nyní s Apple M1 se v podstatě i ostatní zařízení Applu stávají cenově konkurenceschopnějšími. Sice stále velmi drahými, ale rozhodně konkurenceschopnějšími. Ani iMac­/MacBook už není taková cenová šílenost jako kdysi. Přesto se stále u Applu najdou takové extrémy jako např. kolečka pro Mac Pro.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.