Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HTC HD2 - super-zařízení s kapacitním displejem oficiálně představeno

6.10.2009, Pavel Koza, aktualita
Je to tu, je to tady. Dnes se v HTC rozhodli oficiálně vypustit z klece svoji šelmu nazvanou krátce HTC HD2 a dopřát všem chtivým čtenářům a uživatelům oficiální informace. O HTC HD2, neboli HTC Leo, se mluví již dlouho a základní informace zná každé malé dítě, takže si to jen shrneme.
Tento zřejmý hit letošních Vánoc nabízí obrovský, kapacitní WVGA displej s úhlopříčkou 4,3 palce a rozlišením 480 x 800 bodů. Pohání ho ultrarychlý procesor Qualcomm Snapdragon s taktem 1 GHz, který ke své práci využívá 512 MB FlashROM a plných 448 MB RAM. Mezi další silné vlastnosti patří 5 megapixelový fotoaparát s autofocusem a dvojitým LED bleskem, GPS navigace s funkcí digitálního kompasu a aplikací HTC Footprints, rychlá HSDPA i HSUPA data a trojice senzorů (proximity, gravitační a světelný). Ale to není vše.



Na zařízení bude systém nazvaný HTC Sense (zatím bez bližších podrobností, ale není to přímá náhrada TouchFLO 3D), k tomu si připočtěte integrovaného klienta pro Facebook, aplikaci HTC Peep pro twitterování a navíc i přímou podporu pro sdílení fotek na Facebooku a Twitteru nebo sdílení videí na YouTube. Zvukově založené uživatele potěší klasický 3,5 milimetrový konektor pro připojení sluchátek, příznivce komunikace zase Bluetooth 2.1 s podporou EDR a A2DP i WiFi s podporou funkce WiFi Router.



Příjemným bonusem by měl být speciální kit do auta, který podle všeho bude mít speciální kryt baterie s integrovaným modulem pro připevnění ke stylovému držáku. HTC HD2 bude v České republice dostupný začátkem listopadu a doporučená koncová cena včetně DPH je 14 999 Kč.
reklama