Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: SE K750i + hx4700 + Oskar + GPRS ?

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    147

    Snažim se na své 4700 rozchodit internet přes GPRS a nedaří se mi , při nastaven jsem postupoval podle http://www.ce4you.cz/articles/detail.asp?a=57#OskarGPRSWM2003
    vytacim: *99***1#
    inicializacni retezec mam: AT+CGDCONT=1,"IP","internet"

    1. Zapnu BT na 4700 i K750
    2. Na 4700 ve spravci BT pripojim K750i serial port (K750i zahlasi, ze je spojena)
    3. Mam nainstalovany Sbp GPRS monitor a v nem dam Conect
    4. Zepta se na jmeno , nezadavam, davam OK (objevi se informace o pripojovani)
    5. Znovu se pta na jmeno , nezadavam, dam OK ( znovu se objevi informace o pripojovani)
    6. Nelze pripojit ; Vytoceno *99***1#; z neznamych duvodu se nepodarilo atd.

    Co s tim, co delam blbe ?

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    a proc "AT+" ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    1. U Oskara se vytaci pouze *99# a neni potreba zadny specialni prikaz v nastaveni connection
    2. Pripojeni se neprovadi na seriovy port, ale pres Dial-Up profil.
    3. Jaky tam mate firmware?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    147

    >a proc "AT+" ?
    Protoze mi to tak nadiktovali u Oskara, maji to tak i v pruvodci nastaveni a v neposledni rade, AT prikazy pro modem by mely zacinat AT a + znaci rosirujici prikaz AT

    >1. U Oskara se vytaci pouze *99# dovolim si nesouhlasit *99# lze pouzit pouze z Oskarty, mam tarif a tam *99***1# overeno na info lince
    >specialni prikaz v nastaveni connection , dle infolinky Oskara a dalsich materialu je treba v prispevku uvedeny prikaz

    >Jaky tam mate firmware? 4700 1.1 a v telefonu R1J002, fw v telefonu sice neni nejnovejsi, ale zatim jsem neprisel na to jak ho upgradovat, pres online pdate u SE to nejde (nejake problemy s CDA u tel. dodavanych oskarem)
    Pri vytvareni profilu jsem postupoval podle
    http://www.ce4you.cz/articles/message.asp?id=11
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    no, tak zkus udelat pro zmenu neco, co rikame my a ne co Ti rikaji na Oskarlince, kdyz Ti to dle toho, co rikaji nejde, hmm? to "AT+" neni temer vyhradne potreba, naopak, kdyz to das a neni to potreba, pak to nejde....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    1. Novy firmware do SE ti nahraji v servisu (to asi z mobilniho telefonu pujde tezko), podle vseho by R1L mela chodit, pokud uz neni nejaka novejsi verze
    2. Je tam opravdu *99#, delal jsem konfiguracni CABy pro Phone Edition, tak vim...
    3. Kdyz uz inicializacni retezec, tak jedine tento: +CGDCONT=1,"IP","internet" (to AT u WM neni potreba)
    4. Ted presne nevim, mozna bude potreba jeste na PDA nadefinovat DNS servery pro Oskara, ale mozna to bude chodit bez nich.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    147

    Ja samozřejmě zkoušel i řetězec bez AT+ a i *99#, bohužel bez výsledku.

    Zda se mi divné,že se mě system při připojování 2x ptá na heslo, je to normální ?

    Nové telefony od SE majé stejný způsob upgrade firmware jako například hx4700, tzn. lze je upgradovat přes internet, ale upgradovací skrypt kontroluje CDA telefonu a CDA telefonu od Oskara zatím nemají schvalený vyšší fw nez R1J002 a tak je updatovat není kam.

    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    41

    beecher:
    Stím *99# nemáš pravdu.Některé modemy vyžadují číslo *99***1# třeba můj siemens s55 toto číslo vyžaduje...

    k.karel:
    Jeste je moznost ze ti to nejde kvuli tomu ze ve spravci je nekdy potreba se pripojitstim mobilem pres Dial-up networking kterej ti tam vynikne po sparovani mobilu s PDAa pak teprve davat pripojit k oskarovi gprs
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    66

    to cislo v *99***1# urcuje datovy profil v telefonu. Nemusi to byt nutne 1, ale take 2 nebo 3, je nutne zjistit v telefonu.

    v WME2003 se opravdu nevpisuje prikaz AT, ale pouuze parametry
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    41

    skautik:
    Zajimavy ze v mobilu zadnej profil nastavenej nemam....Tak proc by to urcovalo profil? Nebo ten profil nemusi byt vyplnen?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Profilem se myslim identifikacni cislo datoveho pripojeni nastaveniho v mobilu. U SonyEricssonu to je to cislo CID v Datovych pripojenich. Napr.

    Doporucuji jeste vyzkouset vymazat a nastavit datove pripojeni znovu v tomto poradi:
    1) internet
    2) wap
    3) mms
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    to ale neznamena, ze se pouzije nastaveni toho profilu, jen ze se "zneuzije" jeho pozice... v mobilu neni potreba mit cokoliv nastaveno...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Bohuzel u SE je nutne mit datove profily nastavene...
    Hybo, uz je to dlouho, co jsi mel nejakeho SonyErika v ruce, coz?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    noo, naposled T630 pokud se pamatuji...predtim T610, T39, T29, T28, R520, R320 a nikdy nic...ale mozna se neco stihlo zmenit
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PROSBA internet O2 gprs na K750i + hx4700
    Od BeepBeeep v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-06-2008, 14:51
  2. Sony Ericsson K750i + Asus A636 = bluetooth připojení k netu přes GPRS
    Od freebird v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2006, 16:56
  3. Nefunkční GPRS připojení 3630 a k750i
    Od TTK_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-02-2006, 19:49
  4. Spojeni PocketPC>S45>GPRS>oskar
    Od v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-01-2003, 16:31