A co Pascal?
Existuje nějaký vývojový nástroj pro PocketPC založený na Pascalu? Úplně ideálně přímo na Delphi. U Symbianu mám smůlu, tak jak je na tom Windows Mobile?
[QUOTE="beecher"]Slysel jsem, ze je nejaky plug-in do Delphi pro vyvoj pro PDAcka, ale jak se to jmenovalo?[/QUOTE]
No to bych byl šťastný jako blecha! Co je to zač?
Měla by stačit komponenta, ne? Windows Mobile přeci běží na Win32, stejně jako windows na PC - a přímo pro něj Delphi kompiluje.
No to bych byl šťastný jako blecha! Co je to zač?
Měla by stačit komponenta, ne? Windows Mobile přeci běží na Win32, stejně jako windows na PC - a přímo pro něj Delphi kompiluje.
Tak to by som rad vedel i ja. Este som vsak o tom nikde nepocul. Teraz som sa to pokusal hladat na Google, ale bezuspesne. Nemyslim si, ze nieco take existuje, ale ak hej, bol by som rad. :)
Nemyslim si vsak, ze by postacila len komponenta. Windows Mobile je zalozeny na odlisnej architekture ako obycajny Windows a teda si myslim, ze by bol skor potrebny kompilator. Pomocou kompilatora sa totiz prelozi zdrojovy kod do jazyka zrozumitelneho procesoru, do binarneho kodu. A kedze i CPU na Pocket PC je odlisny od toho "stoloveho", je nutne, aby bol program prelozeny do jazyka, ktoremu rozumie Pocket PC.
Kazdopadne, ak nieco najdes, daj vediet.
Nemyslim si vsak, ze by postacila len komponenta. Windows Mobile je zalozeny na odlisnej architekture ako obycajny Windows a teda si myslim, ze by bol skor potrebny kompilator. Pomocou kompilatora sa totiz prelozi zdrojovy kod do jazyka zrozumitelneho procesoru, do binarneho kodu. A kedze i CPU na Pocket PC je odlisny od toho "stoloveho", je nutne, aby bol program prelozeny do jazyka, ktoremu rozumie Pocket PC.
Kazdopadne, ak nieco najdes, daj vediet.
Myslim, ze s Delphi pri vyvoji aplikaci pro compact .Net Framework neuspejete. I kdyz vam to tak nemusi pripadat, Windows a Windows Mobile jsou radikalne odlisne systemy, coz castecne uspesne zakryvaji API funkce se stejnou signaturou na desktopove i mobilni verzi Windows.
Proc ale neprejit na C#? Vim, ze rada lidi z Delphi komunity, uz tento prechod uspesne dokoncila ;)
Proc ale neprejit na C#? Vim, ze rada lidi z Delphi komunity, uz tento prechod uspesne dokoncila ;)
Ne, tady nejde o .NET CF, ale o vyvoj nativnich apps v Delphi pro WM.
Coz, ale neznamena, ze nesouhlasim s prechodem na C#... ;)
Coz, ale neznamena, ze nesouhlasim s prechodem na C#... ;)
Takze primo Delphi neni (viz zde), ale existuje Chrome, coz je tedy Pascal pro .NET (tedy i pro .NET CF).
Borland ma akorat C++ Builder pro vyvoj mobilnich aplikaci...
Borland ma akorat C++ Builder pro vyvoj mobilnich aplikaci...
[QUOTE="Johny_G"]Ach ne... Já nechci přecházet na céčko :-(.[/QUOTE]
Nejlepší programovací jazyk je C++
Jak se naučit profesionálně programovat
Troška poezie nikoho nezabije. :D
Nejlepší programovací jazyk je C++
Jak se naučit profesionálně programovat
Troška poezie nikoho nezabije. :D