Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Dnes si kupuji pametovou kartu, ale nevim jakou... plz HNELP

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    55

    zitra oldjizdim, tak bych si rad dneska koupil nejakou pametovou kartu... Asi SD... chci to hlavne na filmy... no a slysel jsem, ze i kdyz si koupim nejakou "hodne rychlou" kartu, jako treba Pretec SD 512 MB Cheetah 133x s rychlosti prenosu (jo, a co znamena rychlost prenosu? ot jako, ze rachlost zapisu i rychlost cteni je stejna? Treba rychlost prenosu=10 Mb/s to znamena, ze rychlost cteni a zapisu je 10 mb/s?) 20 mb/s, tak ze to PDA stejne je na to "pomaly", takze tu rychlost nevyuzije... takze si mam koupit nejakou obycejnou SD s rychlosti prenosu treba 10 mb/s... jkde mi o to, aby ty filmy proste "nesekaly"
    Diky... a doufam, ze mi brzy poradite...

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    hledaj a najdes, co co znamena a jestli je potreba mit rychlou kartu, vse zde bylo XX krat....ale pro jistotu, v PDa je to jedno a kazde to zvladne, rychle karty jsou pri velkem datovem toku, jako treba u fotoaparatu...jinak rychlost nevyuzijes...



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    55

    No, ok... tak myslite si, ze by tahle karta byla dobra na ty filmy?

    http://www.czechcomputer.cz/product_doc-BB7D8DC07EC89422C1256E6500739DC9.html

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    zkus si jeste jednou precist, co jsem napsal.....jinak, cenu mame lepsi

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    55

    No, a staci teda nejaka karta s ryhclosti cteni 6 mb/s a zapisu 9mb/s?? Hledal jsem a nic moc co by mi pomohlo jsem nenasel

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    asi hledas spatne....staci! si spocitej datovy tok pro film...

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    55

    No, vypocital jsem jednoho pulminutoveho videa a je tam datovy tok: z main memory 1,6 Mb/s a z CF 32 MB co mam 2,0 MB/s... takze nejaky ten Pretec 512 MB 60x (transfer speed 9 Mb/s) by mel stacit... Ok, DIKY!



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    55

    Jeste plz poradte s necim...
    Tady na Alzasoftu maji PRETEC Secure Digital 512MB... ale neni tam nic o transfer speed...

    http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=50462&CatId=18843329

    Delaji PRETEC snad jenom Karty 60x? 45x nedelaji? Protoze tadz na stance PRETECu ten "graf" ukazuje rychlost NORMAL SD (to je asi jakakoliv jina SD karta), PRETEC 60x SD, a PRETEC 133x SD...

    http://www.pretec.com/product/SSD/SD/SD.htm

    To asi znamena, ze pomalejsi nedelaji, ze ano? A to asi znamena, ze ta karta na strance Alzasoftu ma tech 60...

    Doufam, ze jsem to napsal srozumitelne

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    rychosti delali vic, 42x, 33x - alespon myslim...ted jsou, pokud nekdo skladem nema starsi, 60x jako HighSpeed a 133x ....

    EDIT: tech 133x je jinak Cheetah

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Pokud není problém v ceně, kup si 1 GB - paměti není nikdy dost (2GB a 4GB jsou trošku víc dražší).
    Značky např. Pretec, San Disk, Kingstone - myslím bez problémů. Na rychlosti v PDA nezáleží, pokud nekoupíš nějakou prastarou zaprášenou, tak půjde i na muziku a video bez problémů.

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Vcera jsem kupoval KingStone 1 GB v AlzaSoftu - chodi bez problemu. Od objednani jsem ji mel za 2 hodiny na stole

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    55

    Tak sjem si koupil SD PRETEC 512 MB 60x (2Zdenek Malinsky: no je trochu problem, protoze giga je celkem o dost drazsi nez 512 ted si budu jeste kupovat novej komp takze...). Zatim v poho... i kdyz to mam zatim 15 minut



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    To chápu, já jsem taky za posledních 12 měsíců nacpal do věcí kolem PC a PDA kolem 80 litrů, za což se dá už koupit celkem slušná MC přenoska do gramofonu.
    Jen jsem myslel s kartou, abys nebyl jako já: nejdříve jsem si naivně myslel, že mi bude stačit 64 MB, pak jsem si naivně myslel, že mi bude stačit 128 MB. Teď si zase naivně myslím, že bude stačit 1 GB. Ještě že má Dell ještě jeden slot.

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ma sloty dva... Pravda CF+SD, ale ma...

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    55

    2Zdenek Malinsky: no jo... ale myslim (naivne ), ze mi tech 512 bude stacit... zatim

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Asus P535 - jakou máte paměťovou kartu?
    Od silencer_ce4you v sekci P5xx
    Reakcí: 74
    Poslední příspěvek: 20-09-2009, 11:34
  2. Jak přejmenovat paměťovou kartu na htc kaiser
    Od zorro_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-06-2008, 15:57
  3. Jak vyměnit paměťovou kartu?
    Od jTk_ce4you v sekci + Soubory & Paměťová média
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-06-2006, 14:46
  4. Jakou SD pametovou kartu?
    Od zipiik_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 10-10-2004, 20:17