Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Acer n30 a software k němu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    6

    Mám nový Acer n30 a některé věci se mi zatím nepodařily rozluštit. Poradí někdo?

    1) Než jsem si tento přistroj koupil, dost jsem si toho o něm a věcech s ním spojených přečetl, ale jedna podstatná věc mi zřejmě unikla. Až z manuálu jsem se dočetl, že ne všechny programy (zatím vyzkoušeny jen freewareové) určené pro Pocket PC jdou na něm spouštět. Je to způsobeno - jak praví manuál - druhem procesoru, který operuje v těle tohoto přístroje - Samsung. Vyzkoušel jsem instalovat asi 20 free programů a jen asi 4 progamy se mi podařily nainstalovat nebo spustit, což je asi jen 25%. U některých aplikací bylo na výběr více instalačních-spouštěcích souborů, u jiných je jen např. exe a ten mi vypíše, že např. - "KapesníSlovnikSetup" není platná aplikace pro Pocket PC. Dotaz: Dělám něco při instalaci špatně? Je např. třeba instalovat programy z nějakého adresáře (já to dělal z paměťové karty SD)? Nebo je třeba to instalovat z ActiveSyncu (to je asi blbost co?)? Nebo je to opravdu dáno tím typem procesoru? Pokud ano, tak existuje nějaké emulgátory nebo jiné prográmky, které dokáží danou aplikaci přeložit z podpory pro jeden typ procesoru pro jiné, např. pro můj Samsung (Acer n30)? Nebo se dají sehnat jednotlivé aplikace pro různé typo procesorů (u některých programů jsem to už viděl, ale co u jiných)?

    No vidím, že jsem v to v tomto příspěvku trochu s otázkama přehnal a proto další dotazy napíšu do jiného. Pokud někdo víte, prosím, odpovězte. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Jak instalovat nové aplikace? Soubor .exe se instaluje budˇz PC přes AS nebo ho naopak spustíš přímo v PDA (jde jen jedna možnost). V druhém případě si musíš vytvořit zástupce v start/windows/start menu/programs
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    274

    Sám jsem vlastnikem aceru n 30 a vsechny programy mi chodi bezvadne,je to divne ze tobe nejdou,bud delas neco spatne nebo nevim.Popis jak instalujes at se dostaneme k jadru veci.:yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    6

    Děkuji vám dobří lidé za radu nad zlato a omlouvám se za svou neznalost. Ten odkaz na článek a jeho přečtení mi velmi pomohly. Zatím mi tam jde dát vše, co jen se mi zlíbí. Přesto ještě jeden dotaz.

    Jako alternativu za standardní aplikace (Průzkumník, Microsoft reader aj.) volím lepší variantu (doufám, že lepší) - Total Commander, míBook ("mí" je míněno jako písmeno řecké abecedy - nevím jak ho sem vložit) - a programy se mi v seznamu aplikací množí. Rád bych věděl, jestli se tyto ikony nedají ze seznamu nějak deaktivovat nebo zneviditelnit (pokud to není to stejné). Předpokládám, že aplikace nahrané na ROMce se nijak smazat nedají, tak alespoň aby se tam nepletly.

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Doporučuji přečíst všechny články z rubriky Začínáte? Čtěte!, kterou najdeš na titulní straně a rovněž pravidla pro diskutující a odkaz na vkládání příspěvků, obrázků apod.
    K tvé otázce - nebylo by lepší nepoužívanou aplikaci odinstalovat? Pokud přeci jen chceš je zneviditelnit, stačí smazat zástupce ve složce windows/start menu/programs nebo jen windows/start menu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    6

    Idinstalovat je, by bylo asi lepší, ale copak lze odinstalovat soft na ROM (Průzkumník, Microsoft Reader)?

    Díky za rady a slibuji, že budu studovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Odinstalovat můžeš jen to, co jsi sám nainstaloval. Uvedené softy jsou součástí systému a tedy odinstalovat nejdou.
    Nevím, proč chceš zástupce mazat-místa zabírají minimálně a alespoň máš přehled, co máš za softy v PDA.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    6

    Já vím, že zabírají minimum místa, ale jak říkám, k některýmu soft mám "doufám" důstojnou náhradu. A když najedu do složky Programy a je tam třicet aplikací, z nichž "přeháním" patnáct nepoužívám, tak je v tom docela zmatek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    linky muzes odstranit, jsou v adresari windows / star menu / programs
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    12

    Dneska mi dosel Acer n30 a tak sem pro nej natesenej bezel na postu a kdyz ho mel doma, tak doslova vyrval z krabice, ale nastalo zklamani, kdyz sem zjistil ze mi zapomeli pripalit ceskou lokalizaci (kupoval sem to v computershop.cz a predem sem byl ujisten ze se Acer n30 dodava vcetne lokalizace). Uz sem jim poslal email, at me to urychlene poslou. Ale tu cestinu bych mel nejradeji co nejdriv. A tak se ptam: Nenasel by se mezi vama nejaky dobrak ktery by mi zaslal na email adam.pelikan@tiscali.cz ceskou lokalizaci pro Acer n30???

    Zaroven se omlouvam vsem, ze tento prispevek je uplne mimo misu. Vim to, cetl sem pravidla diskuze a vubec by mi nevadilo aby tento prispevek byl treba za den, dva smazan. Napsal sem ho sem protoze to je cerstva diskuze a jiste mi date za pravdu, ze zakladat nove tema se v tomto pripade nehodi.

    Predem vsem moc dekuju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    jelikoz jsi se hezky omluvil, tak Ti poradim muzes si stahnout demo ze stranky vyrobce, pujde 30 dnu a pak jen zadas heslo a bude to....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Pokud si dobre pamatuji, tak Interwrite 8.6 Pro od Sunnysoftu (tedy ta cestina, ktera mela byt dodana se zarizenim), funguje plne na Acerech bez nejakeho klice, protoze si IW detekuje, na jakem zarizeni je. Stejne to tusim dela i na Compactech.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    12

    Tak uz me to vali cesky, tak uz to muzete smazat.
    Diky vsem
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Navigační software pro acer c510
    Od kvx82 v sekci Acer
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-05-2007, 12:37
  2. ACER N35 - poraďte základní SoftWare
    Od Alladdinn v sekci Acer
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-01-2007, 17:18
  3. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 26-08-2006, 13:41
  4. Nejoblíbenější software pro Acer n30
    Od Honyk_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-07-2005, 16:07
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-01-2005, 11:24