Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: MDA + GPRS = permanantne online?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2002
    Příspěvků
    3

    Jen bych se chtela ujistit, ze tomu vsemu dobre rozumim.

    1) MMS - mam nainstalovany Anny Way MMS. Tenhle program se dost spatne ovlada, je pomaly, neprehledny, nestandardni UI. MMSky nekdy dojdou, nekdy ne. Jake s tim mate kdo zkusenosti? Neni na MMS neco lepsiho?

    2) GPRS online. Zatim pouzivam GPRS v podstate jako dialup. Kdyz chci browsovat, nebo mailovat, pripoji se to samo, kdy je vse hotovo, rucne to odpojim.
    Jak to tedy je s GPRS?
    A) Mohu ho s klidem nechat pripojene? Nevzniknou preci jenom nejake datove prenosy (nejaka rezie site/protokolu), takze by se mi, byt pomalu, zvysoval tel. ucet?
    B) Necham-li GPRS tedy stale zapnute, snizi se mi vydrz baterie? O kolik?
    C) Kdyz chci byt na prijmu MMS, musim mit stale aktivni GPRS? (tusim, ze ne, ale chci mit jistotu).

    3) Jak si optimalne nastavit kontrolu posty? Nechat GPRS stale zapnute a nastavit nejaky interval kontroly schranky? Aby se mi na jednu stranu kontrolovala schranka relativne casto, na druhou stranu aby moc nevzrustal ucet kontrolami "na prazdno". Nebo mit GPRS vypnute a nechat ho aktivovat se pouze na dobu kontroly schranky? Jde toto vse nastavit na "holem" MDA, nebo krome standardniho softwaru potrebuji jeste nejaky dalsi soft?

    4) Rada bych pouzivala nejaky komunikacni soft. Co je lepsi ICQ, Jabber, IrC, MS Messenger, nebo neco jineho? A opet - mam nechat GPRS stale zapnute? Nebude to mit vliv na ucet a vydrz baterek?

    Kolik procent z vas uzivatelu MDA pouzivate on-line komunikaci a jakym zpusobem?

    5) Je mozne na MDA prijimat a prehravat videoMMS - tedy napr. streamovane televizni klipy od eurotelu, nebo kratka videa natocena treba na nokii 7650 a poslana jako videoMMS?

    6) Dost mi na MDA chybi SimToolkit. Pouzivam mobilni klic do eBanky, takze kvuli tomu musim tahat v batohu jeste normalni telefon, coz mi moc prakticke neprijde. Neexistuje nejaka aplikace, ktera by ST nahradila? Vlastne by nemuselo jit o cely simtoolkit, staci abych mohla prijmout zpravu banky.


    Predem diky za zkusenosti,
    J.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Guest

    Tak to ti nepomuzu. Ja pouzivam kombinaci PalmPilot Professional a Ericsson T28!
    MDA je na prd...
    Harant
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Zkusim prispet svymi zkusenostmi[]

    1) Tady jsem naprosty laik, bohuzel mi MMSky vubec neprijdou zajimave, a za tu cenu si je muzou strcit za klobouk...

    2) Odpovim najednou. GPRS je striktne placena za prenos dat, pokud budete pripojena 24 hodin, a za tu dobu si stahnete jeden email, zaplatite pouze za preneseni tech par kilo. Ale je tu jiny problem - XDA (MDA) sice tvrdi, ze jsou GPRS Class B, ale ve skutecnosti jsou Class C. O co jde? Existuji tri tridy GPRS. Class A je nejlepsi, a umoznuje NAJEDNOU provozovat jak hlasove, tak i GPRS spojeni. Class B je horsi, kdyz budete mit aktivni GPRS spojeni a nekdo vam zavola, tak se to GPRS spojeni PRERUSI, ale po skonceni hovoru se zase AUTOMATICKY navaze. No, a Class C je uplne hloupa, pokud jste pripojena a nekdo zavola, tak se spojeni GPRS prerusi, ale potom uz se automaticky nenavaze...

    3) Toho bych se nebal, behem kontroly posty pres POP3 protokol protece skutecne jen par desitek bajtu... I kdyz pokud mate nejakou predplacenou kartu, kde si uctujou kolem 500Kc za MB, tak to asi dulezity je[] Ale kontrolovat schranku umi klasicky soft...

    4) Stale zapnuty GPRS asi bude mit trochu vliv, ale podle me pokud neni nutny nejaky prenos, tak to bude docela maly vliv. A jaky klient je nejlepsi? To spis zalezi na tom, co pouzivaji vasi pratele... Messenger ma vyhodu, ze je v ROMce...

    5) Netusim...

    6) Neni, a podle mych informaci jen tak nebude (bude-li nekdy vubec...). Taky mne to stve, mam stejnou banku a stejnej problem[] Ale co se tyka zprav od banky, tak pokud to banka posila jako SMS, tak snad neni problem, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2002
    Příspěvků
    3

    1) MMS neni tak uplne k nicemu. Mam petimegovy fotak na SD karty. Nastavim rozliseni na 640x480, kompresi na maximum, vyfotim, kartu presunu do MDA, vytvorim MMS, odeslu fotku nekomu na telefon. Mam uz dost znamych, kteri maji telefon s MMS. V budoucnu to bude umet asi kazdy telefon. E-mail si vetsina lidi neprecte hned, MMS ano.
    A stejne tak tito lide posliaji MMS me (treba ze 7650). Jen mi to nejak divne chodi. Nevim, jestli se musim rucne pripojit na APN MMS, nebo jestli to proste prijde samo. Nekdy to neprijde vubec. A taky bych rada vyzkousela prehrat video natocene v terenu treba pomoci prave 7650...

    2) A neexistuje nejaky upgrade, ktery GPRS vylepsi? Treba O2 jiz nabizi upgrade XDA, ktere zrychli GPRS. Upgrade se sklada ze dvou casti - upgrade ROMky, kde je novejsi verze PocketPC (opravene chyby + nove feaures) a z upgrade "radiove" casti, ktera prave napr.zrychli GPRS. Ten upgrade ROM by teoreticky sel aplikovat, ale nechci riskovat. Ale ten druhy upgrade bude urcite specialne pro O2. MDA ma totiz 2 procesory. ARM pro PocketPC cast a pak myslim nejaky TI pro radiovou cast (obsahuje asi i signalovy procesor). Kdypak asi T-Mobile CZ prinese nejaky upgrade? A zbude nam pak misto na "permanentni" ulozeni kontaktu?
    Navazani preruseneho GPRS po hovoru by jiste zvladl nejaky program. Neexistuje neco? Jde preci o trivialitu...
    NECHCE SI NEKDO ZKUSIT NAHRAT DO MDA NOVOU ROMku PRO O2 XDA, JA NA TO NEMAM NERVY ;-))

    3) Tak ja si to zkusim nastavit. Ale potrebovala bych, aby to tu postu z toho POPu nesmazalo, aby se mi pak kazdopadne nacetla do outlooku na desktopu. (?)

    4) Messengera ma asi malokdo. Me spis jde o ICQ vs JABBER. ICQ je dost rozsirene, ale PocketPC verze pry neni moc dotazena. Jabber by mel umet komunikovat se vsemi, vcetne tech, kteri maji ICQ, Yahoo ci Odigo. Je to pravda? Ma i nejake nevyhody? Ze zabere pamet mi az tak nevadi, mam 256MB SD.

    5) Ja si myslim, ze teoreticky ano. Jde o MPEG4, nebo o RealVideo. Spis mi jde o integraci MMS klienta s prislusnym prehravacem. Abych nemusela z MMSky ulozit prilohu, rucne pustit videoprehravac, otevrit v nem tu prilohu, atd... Idealni by bylo, kdyby se dosla videoMMS automaticky zacala ihned prehravat dokola...

    6) Jsem lina to vyzkouset. Ale zpravy od banky na telefonu preci nejdou k prijatym SMSkam, ale do bankovni aplikace. Pro jejich prohlizeni je potreba vlozit bankovni PIN, takze mam obavy, ze to nepujde...
    Taky by mohli udelat nejakou aplikaci pro pristup do banky specialne pro PocketPC. Kdyz se eBanka a Radiomobil tak kamaradi, mohli by to udelat. Nebo alespon specialni verzi webovych stranek, ktere by fungovaly v PocketMSIE... Bohuzel, mam jak eBanku, tak i NetBanku od Zivnobanky a tam to bude urcite jeste beznadejnejsi.... Urcite by byl skvely i import bankovnich transakci z eBanky (prehled plateb) minimalne do PocketExcelu. Mam neco podobneho pro PC, ale na PocketPC to asi neexistuje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    1) MMS klient: EzWap 2.5 viz
    http://www.ezos.com/Main_Netscape.asp?Content=/Soft/EzWAP/EzWap.asp

    2) Pri GPRS v dobe, kdy nejsou prenasena data, je komunikace se siti minimalni. Jinak s Class C by to melo byt tak, ze lze pouzivat bud jen CSD nebo GPRS - tzn. pokud bezi GPRS nelze prijimat hovory. Z toho duvodu XDA nemuze byt Class C ale nadruhou stranu ani plnohodnotne Class B zarizeni, protoze (jak psal P@vel), spojeni se po ukonceni hovoru nenavaze. Snad to bude resit nektery z budoucich FW upgrades.

    Co se tyce uctovani tak tam by by to melo zaviset jen na prenesenych datech. T-mobile ale v tezkych zacatskych sveho GPRS uctoval i nejaky ten haler za cas, ale tento neduch jiz vymizel. Jinak u T-mobilu se mi libi GPRSpeed plus a jeho plany implementovat kodovani CS3 a CS4 (tj. 15,6 resp. 21,4 kbs na timeslot).

    3) pop3 je docela upovidany, ale tech par bytu clovek velmi lehce zkousne. Horsi je to s automatickym stahovanim posty za pouziti Inboxu. Zkousel to jiz nekdo? []

    4) Vetsina lidi s nimiz komunikuji pouziva ICQ tudiz pro mne je volba jasna. Samozrejme, ze GPRS vam z vydrze XDA/MDA neco ukousne (konkretni hodnoty neznam a nevim, zda vubec nekdo se obtezoval se timto zabyvat. Mate nekdo jine info?)

    5) Myslim, ze existuje i verze RealPlayeru pro PPC. Ten by si s tim mohl poradit
    http://www.real.com/realonemobile/download.html
    Nezkousel jsem a ani mne to nijak zvlast nelaka.

    6) neni []

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    3) Tak ja si to zkusim nastavit. Ale potrebovala bych, aby to tu postu z toho POPu nesmazalo, aby se mi pak kazdopadne nacetla do outlooku na desktopu. (?)

    To by nemel byt problem (tedy pokud zpravu trvale neodstranite na MDA)...

    5) Ja si myslim, ze teoreticky ano. Jde o MPEG4, nebo o RealVideo. Spis mi jde o integraci MMS klienta s prislusnym prehravacem. Abych nemusela z MMSky ulozit prilohu, rucne pustit videoprehravac, otevrit v nem tu prilohu, atd... Idealni by bylo, kdyby se dosla videoMMS automaticky zacala ihned prehravat dokola...

    Zatim nic podobneho. Zbyva vam pouziti zminovaneho RealPlayeru.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    No podle mého zjištění je asi fakt lepší EZOS 2.5..(pokud budeš chtít tak ti pošlu link na soukromej e-mail "f.black@worldonline.cz")
    Jinak permanentně spuštěný GPRS na MDA mít nemůžeš.Pokud se ti totiž MDA vypne tak ti spadne i GPRS...To je celý problém.
    Jinak pro komunikaci doporučuji taky ICQ,ale zase,pokud chceš být furt on-line musíš mít MDA zapnutý a to znamená,kolébku na zdroji a nebo jenom zdroj.
    A co se týče Sim Toolkit tak určitě bude nějaká utilitka (něco po vzoru SMS Name).Ale kdy to nevím.
    Jinak taky mám MDA a včera jsem přehrál radiovou část a GPRS.ROM jsem nezkoušel ještě přehrávat,ale chystám se k tomu.A jen tak pro zajímavost tu GPRS část jsem přehrával softem orčeným pro XDA...A funguje to jako brus.
    Čau,Jarda.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Guest

    Ale za ten EZOS se asi musi platit, co ?
    Jakou verzi ROMky sis tam nahral? Mam pocit, ze mam pomerne novou. Jakou jsi mel a jakou jsi tam nahral?
    Nejde nejak udelat, aby GSM/GPRS cast bezela, aby bezela i PocketPC/ARM cast, ale aby byl vypnutej display? To by bylo idealni. Urcite by to nejak melo jit zaridit. Aby procesor bezel, GPRS komunikovalo (treba aby viselo na ICQ), ale display by byl OFF, nic by nezral a jen by se pustil, kdyby prisla nova zprava. To by to pak mohlo vydrzet od rana do vecera, ne?
    Diky,
    Janal@Centrum.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Nejde nejak udelat, aby GSM/GPRS cast bezela, aby bezela i PocketPC/ARM cast, ale aby byl vypnutej display? To by bylo idealni. Urcite by to nejak melo jit zaridit. Aby procesor bezel, GPRS komunikovalo (treba aby viselo na ICQ), ale display by byl OFF, nic by nezral a jen by se pustil, kdyby prisla nova zprava.
    - V Start/Nastaveni/Napajeni/Baterie zrusit volbu Vypnout zarizeni v necinnosti ...
    - V WMP pak v Nastroje/Volby/Tlacitka zvolit Screen Toggle a namapovat tlacitko, kterym bude mozne displej vypnout.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    mam na to udelanou utilitku, ktera sa spusti a pak po 10sekundach vypne display. kdyz se neco na display ma objevit, ten se zapne a utilitka rovnou odpocitava dalsich 10s a pak zase odpoji display a to az do doby, nez ji zastavite. i to s WMP je fajn, jenze kdyz se ten display z nejakeho dovodu zapne a Vy o tom nevite, uz se nevypne a baterie je za chvilku v prdeli :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    U vypinani pomoci WMP by se mel displej teoreticky zapnout jen opetovnym stiskem tlacitka, ktere bylo namapovano k jeho vypnuti - tzn. zadna pripominka ani jiny alarm jej nezapnou. Je ale pravdou, ze nahodne zapnuti napr. v kapse nebo v tasce se vyloucit neda. Rovnez jej zapne kazde prozvoneni popr. zmeskany hovor, coz je nemile.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    no prave, bublinkove okna to vzdy zapnu. ja som si to nechal spravit hlavne koli hladaniu siete. ked som pocuval hudbu a padol signal, pri novom hladani zapol display a nevypol a ja som o tom nevedel a bateria sla do prec :-(
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Guest

    MDA, nebo chcete-li XDA vlastním od začátku prodeje u T-Mobile - ten mi jej i odblokoval pro Oskara, kterého na něm "jedu".
    Konečně zařízení, které mi nahradilo neustále nošení a přenášení mobilu, notebooku, poznámkového bloku a diáře.
    Jak jsem ale zjistil osobně - a to i různých diskuzích - má to své mouchy:

    1. SMS patch už existuje ... víte o něčem dalším?
    2. Co upgrade, které už nabízí O2? Nebo upgrade od T-Mobile USA? Vyzkoušeli jste to?
    3. Osobně mne trápí to, že se MDA mnohdy tváří On-Line - ale dovolat se na něj nelze, SMS nepřijdou a vše se musí řešit občasným restartem - pak je opravdu v síti a najednou přijde hned několik SMS ....
    Co s tím???
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    K tomu tretimu bodu - moje teorie je, ze se tak deje pri spatnem ukonceni GPRS spojeni. Taky me to velice trapi, protoze pouzivam WisBar, a tak nemam snadny pristup k te ikonce indikujici signal. Pokazde, kdyz jsem se setkal s timto problemem (nebylo mozne se mi dovolat, SMSky neprisly), tak po tapnuti na onu ikonku vylo ve vyvolane "bubline" krome jmena operatora i pismeno G...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Guest

    Zdar,

    misto WIz Bar doporucuju pocketNAV, ma podobny vzhled i funkce ale zachovava viditelnou horni listu.

    Milan Hajek
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Microsoft online
    Od Honzin_ce4you v sekci Online služby
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-02-2009, 19:14
  2. Zadny ICQ klient nezobrazuje online kontakty online ... Ma nekdo reseni ?
    Od Lord_Lobo_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 14-01-2008, 08:03
  3. Tv online na PDA
    Od Doctor_ce4you v sekci Co se jinam nevešlo
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 18-08-2004, 10:56
  4. Online GPRS komunikace
    Od Jana_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 04-01-2003, 10:13