Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: MDAc Modem a vytáčené připojení

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    21

    Ahoj, řeším následující problém. Potřebuji ať už přes blouetooth či usb kabel rozchodit přpojení přes modem. Jedná se mi o připojení na počítač, který čeká na zovolání (pevná linka). Je to stejné jako by se člověk chtěl připojit na vytáčene připojení dejme tomu na atlas. Zkoušel jsem vše možné i nemožné, ale za žádnou cenu se nemohu připojit ani na zmiňovaný atlas. Připojení k internetu přes GPRS jsem rozchodil v pohodě jak přes usb tak blouetooth, ale vytočit číslo je prostě nemožné poradíte někdo prosím? Děkuji P.s. nikde jsem na diskuzi nenašel řešení tohoto problému, všude se hovoří o GPRS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Ne ze bych to ted nekdy zkousel, GPRS je GPRS, ale nebude vas problem zpusoben tim, ze z mobilu nektera cisla pro pristup na dial-up internet nelze pouzit?

    U TMO muzete pouzit specialni cislo pro pristup k internetu
    +420 603 12 4620
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ona je otazka, jestli Compact podporuje CSD/ISDN modem (max 9.6kbps), coz mam obavy, ze ne, nemluve o tom, ze je to uctovano jako normalni hovor (nechtel bych videt ten ucet)...
    Nejak mi ale unika vyznam toho se v dnesni dobe GPRS pripojovat nekam na vlastni modem. Nebude jednodussi si poridit k tomu PC (pokud to jde) nejake pevne pripojeni, napr. ADSL? Chapu-li dobre, ze se asi chcete kvuli necemu pripojit na to domaci PC...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Citace Původně odesláno od beecher
    Ona je otazka, jestli Compact podporuje CSD/ISDN modem (max 9.6kbps)
    Jeste se podivam u Compacta, ale myslim, ze stejne jako MDA II podporuje "mobilní připojení" při definici připojení a na záložce připojení je také možné urcčit parametry CSD přenosu.
    IMHO je implementace CSD prenosu tak nenarocna, ze ji zvladaji vsechny GSM telefony...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    21

    Děkuji za reakce. Objasním tedy důvod připojování. Potřebuji se čas od času připojit do práce, kde potřebuji ovládat počítač v kanceláři. Jedná se o vytočení normální Pražské pevné linky. Pokud jsem doma tak není problém mám wifi přípojení a pomocí VPN se dostanu i do podnikové vnitřní sítě. Ale pokud je potřeba zasáhnout a nejsem doma, tak přichází na řadu netebook. Připojit se přes GPRS k internetu a pak použít taktéž VPN tak to jde, ale je to tak ukrutně pomalé, že to je pro práci nepoužitelné. Máte pravdu že to je celkem nákladné, jelikož se to platí jako normální hovor, ale je to jediné na co jsem přišel že je použitelné neboť to funguje celkem rychle, navíc to financuje zaměstnavatel. Jen pro upřesnění připojuji se pomocí PCAnywhere. Potřebujji tedy udělat modem který je schopen vytočit číslo. Díky Lukas
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    ...tohle bude asi potrebovat lepsi popis. Mate moznost sledovat to, co se deje na druhe strane? Myslim na tom pocitaci, ke kteremu se hlasite? Na jakou chybu to chcipne? Kdy to presne chcipne - ani nezazvoni? Nezvedne? povidaj si, ale pak to chcipne? Skousel jste si pohrat s nastavenim protokolu? Co je za modem na druhe strane? Je to klasika nebo ISDN?

    CSD by Compact umet mel, jinak bych si ten nastavovai aplet nedokazal vysvetlit Ale je fakt, ze od doby GPRS jsem dial-up ani jednou nevytacel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Problem vsak je, ze z CSD v GSM siti nevymackate vic jak 9.6kbps, takze to GPRSo bude daleko rychlejsi (jinak by neprislo a s nim EDGE apod.)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    21

    Tak jsem z toho jelen, jedná se mi klasické připojení na analogový modem 56.6 Počítač na druhé straně čeká na zavolání asi na osmé zazvonění by to měl zvednout. Teď jsem v takove situaci, že už mi konečně přes win xp a dokonce i přes PcAnywhere modem vytáčí, zakopaný pes byl asi někde v tom že se musí zapnout bezdrátový modem přes blouetooth. Pak ve win xp v nastavení modemu se už vypíšou informace z modemu. Takže sláva modem vytáčí. Ale bohužel nevím proč nevytočí tu pevnou linku. Když zkouším zavolat na mé druhé číslo T-mobile co jsem dostal k MDAcku tak to zvoní a ukazuje to datový hovor. Jakmile proměním mobilní číslo za pevnou linku tak jsem v koncích a to jak s +420 nebo 00420 tak i bez předvolby. Na mobil to jde i s převolbou. Chcípne to na chybu že volaný počítač neodpovídá, ale ona ani ta linka nezazvnoní za modemem je ještě telefon takže ten by měl zvonit. Když volám z MDA jako hlasový hovor tak to samozdřejmě zvoní a po oněch osmi zazvonění to zvedne modem. Protokoly v nastaveni CSD jsem zkoušel měnit a výsledek pořád to samé...

    To beecher: Vím že gsm není žadný rychlík, ale přes GPRS a pak následně přes VPN je to tak pomalé že čekám tak minutu než se mi vykreslí obrazovka na vzdáleném PC. což je nepoužitelné. Zatímco přes přímé vytočení to je tak 10x rychlejší. Samozdřejmě že to není jak přes wifi 2Mb co mám doma to je jak kdybych seděl přímo u toho počítače.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    1. Analogovy modem 56.6 umi pouze download 56.6, upload je max. 33.6, navic analog modem - analog modem spojeni neumi vice jak 33.6. 56.6 umi analog modem pouze proti ISDN modemu u providera...
    EDIT: Ted jak to tady ctu, no jo! Analog modem! Na pripojeni z mobilu je nutny ISDN modem, protoze CSD je postaveno na ISDN technologiich.
    2. Prime vytoceni je sice fajn, ale to bylo urcite pevnotelefonni modem -> pevnotelefonni modem, ze? Opakuji tedy jeste jednou, GSM v CSD (prime vytoceni modemu) nezvlada vice jak 9.6kbps, coz je asi 4x mene nez zvlada GPRSo...
    3. Myslim, ze navic nemas aktivovane CSD spojeni mimo GSM sit... Nehlede na to, ze je otazka, jestli to vubec umi nasi operatori udelat tedy datove spojeni GSM -> Tydlicom...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    21

    Mno nevím proč to nejde, ale jedu na stejné simce co jsem měl v Ericssonu T630 a tam to vše fungovalo jako z praku... Ach jo...
    Nechápu proč to nevytočí tu pevnou linku a jiný mobilní číslo ano...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    21

    Tak stále jsem na nic nepřišel. Modem funguje bezvadně používám připojení přes USB. Na internet se připojím úplně v pohodě přes GPRS. Stále mi ale nejde se připojit na jakékoliv číslo pevné linky a to už jsem zkoušel i MDAc kamaráda se stejným závěrem a to i jinými sim karty t-mobile. Jakmile prohodím vytáčené číslo za mobilní tj. třeba kamaráda tak začne telefon vyzvánět. Vážně nevím jak na to. Poradí někdo prosím?

    P.s. Zkoušel jsem i +420, 00420, čárky mezi čísli a tak podobně a nic...

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. ActiveSync a připojení jako modem Qtek9100
    Od andraste v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-06-2006, 22:21
  2. MDAc nefunguje infra port jako modem
    Od marseli_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-01-2006, 15:43
  3. připojení MDA jako modem
    Od yavoorec v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-05-2005, 23:00