Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: Jak dostat Unix (Linux) na HP jornada 720

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    6

    Potřeboval bych vědět jak dostat Unix do Jornady, spíš praktické informace než odkazy na různé stránky. Shlédl sem www.netbsd.org www.handhelds.org a je tam problém s tím, že se používá program hpcboot, který zavádí kernel z wince a de to jenom přez sériovou konzoly, v unixu sem začátečník takže tam se skončil, když jornadu resetuju příkazová řádka nenaběhne. Nevíte co stím, díky za cokoliv.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    Ja Ti neporadim, ale pisu proto, aby jsi si nedelal velke nadeje, ze zde nekdo pomuze, pocty uzivatelu HPC a HPC2000 na tomhle serveru jsou v jednotkach, narozdil od tisicu Pocketaku. Je to proste "stara" platforma.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    0

    sveho casu sem si stim hral a linux rozchodil, ale prakticky sem ho potom nepouzival. mel sem predstavu ze si pri bootu proste rozhodnes do ceho jit jestli win ce nebo linux ale pravda je takova, ze pokazde co rebootnes do linuxu tak prijdes o vsechna data v jornade a to me nevyhovovalo, ale jestli chces poradit jak to rozbehat mam odkaz podle ktereho sem to rozchodil.

    Snehulak

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    27

    Ahoj, o linux/netbsd na jornade se zajimam, ale jsem zacatecnik. Mam dve - 728 a 720. Moznosti jsou take dve:

    1, kterou si popsal, jde o bootstraping pomoci HPCboot (ten natahne kernel a pripoji filesystem, ktery je zpravidla na cf karte). Hlavni problem je (krome toho ze po kazdem resetu provede zarizeni HR) power managment. Nema moznost uspani/hybernace a jedina moznost jak zarizeni vypnout je odebrat zdroj energie, tzn. baterku a zdroj.
    2, Reflashnout interni rom. Vim ze normalne to nejde (jornada to neumoznuje mimo tzv. "flashcards", ktery se daji, nebo spis daly sehnat), ale nasel jsem firmu www.compare.cz ktera mj. dela reflash jornady na linux/netbsd. To lin. distro je Familiar viz. www.handhelds.org ale to uz znas. Nevim jak to delaji, ale uz jsem je kontaktoval a sdelili mi, ze na jornade bude fungovat vse, krome modemu a ze trochu vic zere pri sleepu. Chteji za to 1500Kc.

    Pokud do toho pujdes, napis mi (jakub.6ak@seznam.cz), ja tam pujdu pristi vikend a mohli bychom se podelit o zkusenosti. Mam jeste psiona 5mx a tam paradne beha Debian Woody! Rad bych mel jednu Jornadu ciste s linuxem v romce a tu druhou jako dual boot NetBSD/Ce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    27

    Jo jeste me napadlo - HPC je "stara platforma", ale pokud se pouzije s tim "spravnym systemem" (no flameops: ) je z toho razem moderni a flexibilni nastroj, ktery umozni uzivateli temer vse. Linuxaci vedi (prosim nepovazuji se za linuxaka), ze lze zkompilovat aplikace ze zdroje a portovat je tak i na jine platformy, jakou je napr. Jornada. Viz. www.netbsd.org - ten bezi i na hodinach do auta! (opravdu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    4

    no na jornade 680 s 32mb modulom ti pobezi linux aj v grafickom rezime a dost rychlo...

    pozri si www.jlime.com hlavne forum ako sa to ma instalovat je to linux s jadrom 2.6.... plus mnozstvo nakompilovanych balickov...

    Kamil
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    27

    pozri si www.jlime.com hlavne forum ako sa to ma instalovat je to linux s jadrom 2.6.... plus mnozstvo nakompilovanych balickov...
    Toto distro znam, ale je pouze pro procesory MIPS, takze J720 resp. J728 se vylucuje.
    Byl bych rad, kdyby sem ti, ktere zajima linux na HPC nebo PDA napsali svoje zkusenosti. Ja jich totiz moc nemam a pro vsechny by to mohl byt dobry zacatek, jak na to.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    4

    co sa tyka linuxu na sh3 (jornada680) procesora je vo vyvoji ale uz teraz funguje textovy mod graficky opie aj x-server... pcmcia karty compact flash...
    dokonca aj karty ktore nemaju ovladace pod windows ce je dost mozne ze pod linuxom vam pobezia...

    graficky mod opie je rychlostne porovnatelny s windows ce (s tym ze musite mat updatnuty pametovy modul na 32mb ram)

    co sa tyka jornady 720 hlavny vyvojar z jlime si kupil aj 720 zacal uz na nej robit balicky su uz k dispozicii ale kernel este neodladil takze nie je ani beta na odtestovanie zatial k dispozicii...

    takze treba este pockat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    27

    Jo, ja takhle cekam na dokonceni portu Familiaru pro moji 4700 (zde jsou aktualni novinky: http://www.handhelds.org/moin/moin.cgi/HpIpaqHx4700News ). S tou Jornadou se mi podarilo rozjet jakysi linux, pravdepodobne zalozeny take na Familiaru, ale pouzitelnost byla temer nulova. Sice to nabehlo do IceWm, ale v tom bezel akorat rxwt, spousteni aplikaci koncilo zamrznutim a neslo to vypnout (pouze odpojit zdroj). NetBSD se zda "dospelejsi", ma pocetnou zakladnu uzivatelu, zivy maillist a pro ty kdo ho maji na desktopu (nebo playstationu, applu, amize, atari, vaxu... je to asi jasna volba. Ja osobne jsem to jeste nezkousel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    4

    z jornadou 680 a linuxom som celkom spokojny :-) pouzivam ho na zistovanie dosahu Pristupovych bodov bezdrotovych zariadeni... kismet v textovom a wellenreiter v grafickom (opie)....pod windows ce ekvivalentne programy neexistuju... myslim ze na to sa velmi hodi ako merat dosah z ozrutnym notebookom a tiez koli vydrzi baterie :-)

    na skodu je ze este niesu nakompilovane internetove prehliadace... :-(
    teda dillo vraj uz niekto testoval pod x-server ale x-server este nie je ani zdaleka odladeny...

    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    (C) (C) je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    28

    Na Jornade 720 jsem testoval linux dle techto dvouch navodu:
    1) http://www.lowlevel.cz/log/pivot/entry.php?id=41
    2) http://radiolivre.org/darksnow/jornada/

    Vzdy jsem zkousel grafickou nadstavbu OPIE a bohuzel mi nefungoval ukazatel baterie, zvuk a ani infra ci WLAN ve slotu.
    Zkusil jsem i GPE ale s tim samim vysledkem.
    Kdyby to vsechno fungovalo tak si myslim ze je to pomerne pouzitelne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    27

    To je bohuzel tim, ze z jakehosi duvodu nejde jadro 2.6 bez tech flashboards, jde jen 2.4. Zatim uz tento stav trva dost dlouho a nevypada to, ze by to nekdo vyresil. Pokud by mel nekdo flashboard ktery se dodaval s Jornadama na prodej, rad ho koupim.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od (C)
    Na Jornade 720 jsem testoval linux dle techto dvouch navodu:
    1) http://www.lowlevel.cz/log/pivot/entry.php?id=41

    Vzdy jsem zkousel grafickou nadstavbu OPIE a bohuzel mi nefungoval ukazatel baterie, zvuk a ani infra ci WLAN ve slotu.
    Zkusil jsem i GPE ale s tim samim vysledkem.
    Kdyby to vsechno fungovalo tak si myslim ze je to pomerne pouzitelne.
    Vsechno zminene funguje. Precti si "6. Issues with Linux kernel 2.4 and Familiar 0.8.2", a neni k tomu potreba flashboard. Kernel 2.6 se v celku dobre vyviji, jde nabootovat linexecem a co je podstatne vyviji se v ramci vanilla nikoli hh, ktery je sice fajn ale zrovna ted zcela nepouzitelny.

    S tim WLAN - dej si pozor ze jornada umi pouze 16bit PC Card nikoli CardBus - uporoznuji na to vsude - na handhelds.org i na lowlevel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    (C) (C) je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    28

    WLan pouzivam CF a mam i sitovku do CF, oboji pod WinCE funguje. Dokonce i OPIE pozna ze tam kartu dam, ale pak v NETWORK nejde zarizeni spustit. V Linuxu se vubec nevyznam, takze kdyby nekdo udelal podrobnej navod jak to vsechno rozchodit, tak by to bylo super.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    10

    Bohuzel s CF kartama nemam vubec zadne zkusenosti, leda na chvili pujcit . Jak spoustis ten Linux kdyz tam pak potrebujes dat CF WLAN?!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak dostat klasické programy z PC dostat do PDA?
    Od Honza Cech v sekci Programování
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 18-05-2006, 21:31
  2. HP Jornada 540 Series - Jak do ní dostat Linux ?
    Od dj.kure_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-12-2005, 20:09