Free Wi-Fi hotspoty v ČR (mimo Prahu)
Do této diskuze pište nálezy nových WiFi free hotspotů v naší republice. Pište i starší známé, které používáte a mohly by se hodit návštěvníkům vašeho města.
Pražské hotspoty se diskutují zde:Free WiFi hotspoty v Praze?
Aby to mělo trošku štábní kulturu pište, pokud možno takto: město, část města, podrobnější popis místa (část náměstí, restaurace), název přípojného bodu, další detaily (zda je nutno zadávat kód přidělený obsluhou) a zda jste vyzkoušeli či pravidelně využíváte, zda je např. v restauraci možno dobíjet a vlastně vše, co uznáte za vhodné (co v restauraci čepují a vaří, zda dobře ap.;) )
Pražské hotspoty se diskutují zde:Free WiFi hotspoty v Praze?
Aby to mělo trošku štábní kulturu pište, pokud možno takto: město, část města, podrobnější popis místa (část náměstí, restaurace), název přípojného bodu, další detaily (zda je nutno zadávat kód přidělený obsluhou) a zda jste vyzkoušeli či pravidelně využíváte, zda je např. v restauraci možno dobíjet a vlastně vše, co uznáte za vhodné (co v restauraci čepují a vaří, zda dobře ap.;) )
Zdravím.
Takže Unhošť - okres Kladno.
autobusové nádrazí - je tam jen jedno :))
viz zde:
http://www.unhfree.net/index1.php?file=outside/hotspot.html
Takže Unhošť - okres Kladno.
autobusové nádrazí - je tam jen jedno :))
viz zde:
http://www.unhfree.net/index1.php?file=outside/hotspot.html
Hm, nechci byt, jak se rika, kazisuk, ale tak to zase tak free, jak to tak vypada, nebude... :D
[QUOTE]Jednorázový vstupní příspěvek do sdružení........... - 2000,-
placení měsíčního příspěvku 350,- Kč[/QUOTE]
Viz: http://www.unhfree.net/index1.php?file=outside/unhfree.html
http://www.unhfree.net/index1.php?file=outside/kolik.html
[QUOTE]Jednorázový vstupní příspěvek do sdružení........... - 2000,-
placení měsíčního příspěvku 350,- Kč[/QUOTE]
Viz: http://www.unhfree.net/index1.php?file=outside/unhfree.html
http://www.unhfree.net/index1.php?file=outside/kolik.html
Takže asi smůla. Vyzkoušej, třeba to nechají chvilku volně a zdarma, ale podle toho, co tam píšou, bych řekl, že ne-e. Ten první odkaz je hodně klamavý, zavádějící a matoucí. Možná by stálo za úvahu, zda se nejedná o trestný čin šíření poplašné zprávy.
Poprosím zpravodaje v terénu docc1, aby to tam vyzkoušel a dal vědět, jak to doopravdy je a dle výsledku tu tento hotspot necháme nebo smažeme.
Poprosím zpravodaje v terénu docc1, aby to tam vyzkoušel a dal vědět, jak to doopravdy je a dle výsledku tu tento hotspot necháme nebo smažeme.
tak v Unhošti jsem ještě nebyl, ale poslal jsem mail adminovi a ten odpověděl:
Dobry den
Nami provozovany hotspot umoznuje pripojeni k internetu zdarma. Pokud dokaze
MDA telefon prijmout IP adresu pres DHCP, melo by to teoreticky fungovat,
nicmene toto nemame vyzkouseno.
S pozdravem
XXX XXX
DOPLNĚNÍ!:
Zejmena MDA musi podporovat wifi - 802.11b normu, a byt v dosahu hotspotu -
prakticky pouze na autobusovem namesti
Zejmena MDA musi podporovat wifi - 802.11b normu, a byt v dosahu hotspotu -
prakticky pouze na autobusovem namesti
si představ, že celé odpoledne přemýšlím, jestli se na to mám zeptat nebo ne... ;)
a funguje nebo ne?
a funguje nebo ne?
dobre, dekuji.
tzn pro vas co ji mate, v Unhosti na autobusovem nadrazi je to free,
ja si ji musim poridit ;)
tzn pro vas co ji mate, v Unhosti na autobusovem nadrazi je to free,
ja si ji musim poridit ;)
Karlovy Vary, hotel Thermal a nejbližší okolí, SSID je KVIFFOPEN, připojení do internetu je 256 Kb/s. Pouze po dobu trvání 40. MFF, tedy 1.- 9. července 2005.
Brno: Sound & Cafe bar Vyhlidka (Dum Panu z Lipe, 5. patro)
Jihlava: Jakasi pivnice nedaleko hlavniho namesti a divadla, ale uz si nemuzu vzpomenout, jak se jmenovala : )
Jihlava: Jakasi pivnice nedaleko hlavniho namesti a divadla, ale uz si nemuzu vzpomenout, jak se jmenovala : )
Ostrava- Librex (velké knihkupectví, je tam wifi kavarna) vedle dvořákového divadla, cca 2 minutky z centra.
České Budějovice
Nám. Př. Otakara II.
Bod Starnet Free
Je tam tuším sdílená 256 Kbps. Poskytovatel www.starnet.cz.
Nám. Př. Otakara II.
Bod Starnet Free
Je tam tuším sdílená 256 Kbps. Poskytovatel www.starnet.cz.
Sice to není v ČR, ale třeba se někomu bude hodit při cestách do zahraničí:
Kde hledat v Evropě Wi-Fi zdarma?
Kde hledat v Evropě Wi-Fi zdarma?
SPORTOVKA BOWLING Most viz
Namám vyzkoušeno, ale na webu to uvádějí a i o tom mluví v té stupidní reklamě, co je teď pořád v rádiu.
Namám vyzkoušeno, ale na webu to uvádějí a i o tom mluví v té stupidní reklamě, co je teď pořád v rádiu.
Liberec-golf centrum(naproti od muzea),Free rychlost dobrá,poměrně nová restaurace/středisko....vzniklo někdy na podzim 2005..budova je má dvě patra.v 1. se hraje golf a wi-fi je tam silnější než ve 2. patře které slouží jako špičková restaurace(pokud zde budete doporučuju kuřecí křidélka:D )...takže pokud nehrajete golf tak jděte do druhého patra :) nevím proč ale u oken mi tam wi-fi moc nejde....ale když si stoupnu doprostřed restaurace tak to je super:))
Trutnov - namesti
Internetové připojení zdarma je limitováno na 2 hodiny
při rychlosti 256 kbit/s.
"HumlNET_HotSpot_Namesti"
vice zde: http://www.humlak.cz/index.php?page=freepoints&hotspot=info
Internetové připojení zdarma je limitováno na 2 hodiny
při rychlosti 256 kbit/s.
"HumlNET_HotSpot_Namesti"
vice zde: http://www.humlak.cz/index.php?page=freepoints&hotspot=info
ta sluzba se jmenuje T-Mobile HotSpot a co si pamatuju, kdyz sem tam cca pred mesicem stavel na obed tak na stole byly letaky, "internet zdarma od TM", tak proto. Na N50 sem si vycuc baterku za celou dobu pobytu :)
Ostrava, mekáč v carrefouru , ap eurotel.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Dodatek na žádost, GPS souřadnice Loc: 49°49'58.79"N,18°15'47.95"E
----------------------------------------------------------------------------------------------
Dodatek na žádost, GPS souřadnice Loc: 49°49'58.79"N,18°15'47.95"E
Nemohli by jste k temto mistum zjistit treba na www.mapy.cz souradnice a poslat to klukum co delaji POI pro TTN? Nekdy by se treba mohlo hodit najit v cizim meste presne kde se da pripojit.
Diky za ochotu...
Diky za ochotu...
Třinec
Terasa, restaurace Panorama.
Staré město - Náměstí - omezeno na hodinu denně.
- sice pochybuju že se někdy zatouláte až do Třince, ale když už tu ta diskuse je :D
Terasa, restaurace Panorama.
Staré město - Náměstí - omezeno na hodinu denně.
- sice pochybuju že se někdy zatouláte až do Třince, ale když už tu ta diskuse je :D
Brno
Café Sixties (náměstí Svobody)
kavárna ??? (Kounicova ulice, přízemí nového parkovacího domu na záčátku ulice)
Zdroj:
pdabrno.com
Café Sixties (náměstí Svobody)
kavárna ??? (Kounicova ulice, přízemí nového parkovacího domu na záčátku ulice)
Zdroj:
pdabrno.com
upřesnuji třinec wifi free je v hotelu Steel a ten je u mistních známý a restaurace panoráma nikoliv .funguje spolehĺivě chodím tam na oběd a pivko
Ostrava - Husův sad, mělo by se jít připojit hlavné v té části směrem k nové radnici, zatím nevyzkoušeno...
wifi je vTřinci i v nemocnici -sosna na chirurgii .jak je to v jiných městech wifi v nemocnici je fakt dobrá věc
Rakovník, Husovo náměstí (kousek od ulice Nádražní, proti budově České spořitelny, v "pasáží") Palačinkárna ???
Cestou z práce se tu někdy stavuji na snídani a připojuji se na nějakou free nebo špatně zabezpečenou wifinu Hotel Svoboda. Nikde jsem tam ten hotel nenašel, ale hlavně, že jsem se mohl připojit. ;)
Cestou z práce se tu někdy stavuji na snídani a připojuji se na nějakou free nebo špatně zabezpečenou wifinu Hotel Svoboda. Nikde jsem tam ten hotel nenašel, ale hlavně, že jsem se mohl připojit. ;)
http://www.wifi-in.cz/wifi/
Většina je v Praze, ale co kdyby náhodou...
Většina je v Praze, ale co kdyby náhodou...
Most
nádraží ČD
P.s.: Pro zakladatele tématu, popřípadě moderátory. Nešlo by ze všech příspěvků udělat "výcuc" a udělat v prvním příspěvku seznam měst s přístupovými body?
nádraží ČD
P.s.: Pro zakladatele tématu, popřípadě moderátory. Nešlo by ze všech příspěvků udělat "výcuc" a udělat v prvním příspěvku seznam měst s přístupovými body?
V soucasnosti 72 free spotu najdes na online.poi.cz. Staci? ;)
Tak již je jich tam 73 :D
Jinak chci poprosit přítomné, pokud objeví nějaký nový free spot, tak aby ho kromě zdejší diskuze zadali i do fronty na online.poi.cz
Jinak chci poprosit přítomné, pokud objeví nějaký nový free spot, tak aby ho kromě zdejší diskuze zadali i do fronty na online.poi.cz
Ahoj! Na tom POI se mi to zdá trošku nepřehledné, tak se zeptám tady, snad mě neukamenujete. Pokud si stáhnu z poi.cz třeba ten seznam těch hotspotů, dostanu to nějak jednoduše do tomtoma nebo musím vytvořit celý soubor znovu? Snad jsem se vyjádřil zřetelně.
http://www.hotspot-locations.com/
Seznam free i non-free hot-spotů z celého světa. U ČR je jich uvedeno k dnešnímu datu 176 (včetně Prahy), z toho asi třetina free.
Zdroj: netron
Seznam free i non-free hot-spotů z celého světa. U ČR je jich uvedeno k dnešnímu datu 176 (včetně Prahy), z toho asi třetina free.
Zdroj: netron
[QUOTE="libor_m"]Bohužel, nevyjádřil jsi se dostatečně zřetelně. Stáhneš si OV2 soubor a kopneš ho do folderu a mapou. To by ses ale dočetl na fóru POI.cz. Nebo jsi myslel tvorbu vlastního POI.DAT souboru? Na to je samostatný thread zde.[/QUOTE]
Myslel jsem ten první případ. Soubor jsem dal do složky s mapou, ale nikde se mi v tomtomovi neukázal. Ale přiznávám, že jsem tomu ještě moc času nevěnoval!
EDIT: povedlo se, problém byl, že jsem měl složku s mapou zdvojenou, takže jsem soubor nakopíroval do špatné složky:O
Myslel jsem ten první případ. Soubor jsem dal do složky s mapou, ale nikde se mi v tomtomovi neukázal. Ale přiznávám, že jsem tomu ještě moc času nevěnoval!
EDIT: povedlo se, problém byl, že jsem měl složku s mapou zdvojenou, takže jsem soubor nakopíroval do špatné složky:O
Travel Café
Hradec Králové, Interspar, 2.patro, vedle dětského koutku a posilovny
Wifina se jmenuje smartone, šlapala dle dvou měření: 293/160, 309/132.
EDIT:
Pravdepodobne blokuji nektere porty, protoze mi neslo pripojit se Trillianem na icq,msn a yahoo mes., ani k exchange serveru. Zajimave, ze skype slo.
Hradec Králové, Interspar, 2.patro, vedle dětského koutku a posilovny
Wifina se jmenuje smartone, šlapala dle dvou měření: 293/160, 309/132.
EDIT:
Pravdepodobne blokuji nektere porty, protoze mi neslo pripojit se Trillianem na icq,msn a yahoo mes., ani k exchange serveru. Zajimave, ze skype slo.
Doufám, že mě neukamenujete za asi triviální dotaz. Předpokládám správně, že na wi - fi free se dostanu, aniž musím v telefonu něco zadávat? Doma jsem se na svůj wi - router dostal bez problémů. Pokud jsem ale u nějakého wi - fi free, signál je sice nalezen, ale připojení se nedaří. Nevíte v čem je problém?
[QUOTE="Zdenek Malinsky"]http://www.wifi-in.cz/wifi/
Většina je v Praze, ale co kdyby náhodou...[/QUOTE]
hmm a jak moc se tomuto zdroji da verit??? Jen pro brno jsou tam 4 stranky a u vsech je $ FREE az se mi tomu nechce verit...
Většina je v Praze, ale co kdyby náhodou...[/QUOTE]
hmm a jak moc se tomuto zdroji da verit??? Jen pro brno jsou tam 4 stranky a u vsech je $ FREE az se mi tomu nechce verit...
Jelikož se jedná většinou o kavárny a hospy, tak asi celkem ano. Já jsem takhle narazil na prima Cafe Calma. Asi už restauratéři a kavárníci přišli na to, že když budete něco ťukat do noťasu nebo PDA, tak si něco objednáte a pak ještě přiobjednáte a pak zase....
A jak to na tomto webu funguje si přečti tady . [CODE]Místo, osobně ověřené administrátory nebo místo potvrzené odpovědí provozovatele se považuje za důvěryhodné a dostane příznak „ověřeno“ značený symbolem (zelené "odfajfknutí")[/CODE] .
A jak to na tomto webu funguje si přečti tady . [CODE]Místo, osobně ověřené administrátory nebo místo potvrzené odpovědí provozovatele se považuje za důvěryhodné a dostane příznak „ověřeno“ značený symbolem (zelené "odfajfknutí")[/CODE] .
Asi 300 mist mimo Prahu :) viz web
[quote]Free WiFi připojení[/quote]
nebo 80 000 stumb záznamů (mapa nebo databáze s vyhledávačem dle MAC adresy)
WiFi Mapa
WiFi databáze
[quote]Free WiFi připojení[/quote]
nebo 80 000 stumb záznamů (mapa nebo databáze s vyhledávačem dle MAC adresy)
WiFi Mapa
WiFi databáze
Přes 290 provozoven sítě restaurací s rychlým občerstvením AmRest (Pizza Hut, KFC, Burger King, Starbucks, freshpoint a Rodeo Drive) bude nabizet WiFi zdrama. Služba bude poskytována v České republice, Polsku, Maďarsku, Bulharsku, Srbsku a Rusku. Signál bude pokrývat nejen vnitřní prostory, ale i venkovní zahrádky.
link
link