Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Nefukční ActiveSync

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    0

    Dobrý den

    O víkendu jsem zjistil, že mi nefunguje spojení PDA s PC. PDA v kolébce, kabel připojený a...nic.

    Několikrát jsem přeinstaloval ActiveSync, několik softresetů ... hardreset + obnovení z karty ... furt nic.
    Po hardresetu (bez obnovení zálohy) najednou ... spojeno :O
    Po dalším koumání jsem přišel na to, že po HR a obnovení se s PC spojím pouze pokud ručně spustím soubor repllog.exe z adresáře Windows na PDA - to je ale poněkud nepohodlné řešení. Rád bych, aby to zase fungovalo automaticky po vložení PDA do kolébky a současně nemám chuť instalovat celý PDA znovu (protože jak jsem uvedl po obnovení "all data" ze zálohy na SD jsem zase v háji )

    Prosííííííííííííím - netušíte někdo o co jde?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    kdyz jsem jeste mel ipaq 3870, tak se mi docela casto stavalo presne co tu popisujes. Proste se najdenou nic nedelo pri pripojeni pres USB. Docela zajmave je, ze pres BT nebo pres IR to fungovalo. Googloval jsem neskutecne dlouho a nasel jsem forum, ze rikali, ze to vyresi hardreset. Tak jsem zazalohoval po BT (docela dlouho), proved HR a zalohu obnovil. Active sync fungoval.

    Takze jestli ti nefunguje HR, tak zkus zazalohovat pres BT na kompa a pak to obnovit (-tzn ne na kartu). Pochybuji, ze ti to pomuze, pisu jen svou zkusenost.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Mist
    Takze jestli ti nefunguje HR, tak zkus zazalohovat pres BT na kompa a pak to obnovit (-tzn ne na kartu). Pochybuji, ze ti to pomuze, pisu jen svou zkusenost.
    Ale mně HR funguje - po HR běží ASync úplně v poho ... ale nemůžu obnovit data - protože po obnově jsem ak kde na začátku ... :no:

    Zálohovat přes BT na comp :sarcastic: no to se mi moc nechce - přenastavovat PC i PDA na komunikaci přes BT ... a pak zase na kabel ... přijde mi to zbytečné ... když bude nejhůř ... tak to zkusím.

    Tak co ... ještě někdo s radou????
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    694

    Já mám v iPaqu ve složce Po spuštění zástupce Usbreg.lnk. Předpokládám, že zajišťuje usb spojení s PC. Zkontroluj jestli tam je, nebo jestli tam je něco podobnýho a taky zkontroluj odkaz, kam zástupce ukazuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od macula
    Já mám v iPaqu ve složce Po spuštění zástupce Usbreg.lnk. Předpokládám, že zajišťuje usb spojení s PC. Zkontroluj jestli tam je, nebo jestli tam je něco podobnýho a taky zkontroluj odkaz, kam zástupce ukazuje.
    Mám ve složce Windows soubor usbnect. Ve složce "StartUp" nemám žádný link. Jen asi iPaq je možná trochu jiný ... takže to chování nemusí být stejné - jak jsem psal - mně pomůže spuštění souboru "repllog.exe" - ale jestli má být ve složce "po spuštění" jsi nejsem jist - nechci ho přece spouštět vždy, ale jen po spojení s PC ... (když jej spustím bez spojení s PC hlásí chybu ...)

    Každopádně díky za snahu ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Nemazal jste pomoci MemMaidu nebo pomoci Check Notifications nejake veci?

    No zkuste:
    1. Zkontrolujte zda-li v Start -> ActiveSync -> Tools -> Options -> tlacitko Options je pak zaskrtnuto Enable PC sync using the connection a je vybrano 'USB
    2. Jednim z vyse uvedenych programu se zkuste podivat, zda-li bezi repllog.exe a je v notifikacich, pokud ne, tak doporucuji sehnat/pouzit MemMaid a pak v Notifications -> Add -> Program: repllog.exe, Event: An RS232 connection was made -> Add -> Zavrit MemMaid -> soft-reset...

    A pokud ani jedno nepouze, bohuzel, nezbyva nic jineho nez HR a instalace vseho znova...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od beecher
    Nemazal jste pomoci MemMaidu nebo pomoci Check Notifications nejake veci?...
    No Check Notifications jsem zkoušel - jako neznalec jsem asi udělal něco co jsem neměl ...

    Citace Původně odesláno od beecher
    ... tak doporucuji sehnat/pouzit MemMaid a pak v Notifications -> Add -> Program: repllog.exe, Event: An RS232 connection was made -> Add -> Zavrit MemMaid -> soft-reset...
    Jo tenhle postup zafungoval :yes: DÍKY ! ! !
    Jen ještě dotaz - mám jen trial MemMaidu - co to udělá až skončí použitelnost? či až MemMaid smažu z PDA?

    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Po nejake dobe MemMaid nepujde pouzivat...
    Ty veci, ktere s tim vsak nastavite pojedou dal...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od beecher
    Po nejake dobe MemMaid nepujde pouzivat...
    Ty veci, ktere s tim vsak nastavite pojedou dal...
    Přesně tohle mně zajímalo, dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    1

    Huuii vsichni,
    pokazde, kdyz se s Looxem pripojim na PC pres USB, se "AS" rozjede bez problemu....ALE!!! Pokud se odpojim a opetovne chci znovu pripojit, ActiveSync je mrtvy - "šedě vybarvený" v pravem dolnim rohu,nereaguje vubec na nic, ani poklepani pravym ci levym tlacitkem na mysi....nejde ani znovu spustit pres "Start" Jedina moznost je restart Compu,kdy po zapojeni PDA "AS" zase nabehne...Je to pekna otrava Poradi nekdo???
    Dííík...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    No, to vypada nekde na nakopnuty bud AS nebo system celkove.
    Ale kdyz v Task Manageru zabijete proces wcescomm.exe a pak pres Start znova spustite, tak by to mohlo zafungovat...
    Dale bych uvazoval o reinstalaci (odinstalovat/nainstalovat) AS a pokud uz pak ani to nezabere HRknout cele PC...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nefukční vypínač
    Od AlešD v sekci Touch HD
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 14-12-2010, 14:08
  2. nefukční USB
    Od cronnes v sekci Touch HD
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 23-03-2010, 11:15
  3. Nefukční dotyk na display qtek 9000
    Od Ugurundu_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 21-04-2008, 09:17
  4. HTC Universal nefukční zvuk
    Od Hanousek_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-03-2008, 18:48
  5. nefukční JAVA po abgreid ROM 1.12.00
    Od fablok_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-10-2007, 20:13