Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Špatná synchronizace pod Win2000

  1. #1

    haj haj je offline
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Nedávno jsem měl Casio E-15 a serivě připojenou kolíbku a pokaždé při vložení do kolíbky se mi Casio automaticky zesynchronizovalo (software ActiveSync 3.5). Ted jsem si koupil iPaq 3850, zapojil jsem ho přes USB a tím začaly problémy. Když nastartuji PC a spustím Win2000, vložím iPaq a on se bez problému zesynchronizuje, ale pokud ho vytáhnu a zasrtčím znovu, zkouší se připojit, ale cca po 15 sek. se automaticky odpojí a pomůže pouze restart PC. Nemáte někdo tip proč to nefunguje jak má ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Jakej ActiveSync jste instaloval? Pokud z dodavaneho CD, doporucuji download z oficialnich MS stranek, size je to porad stejna verze, ale build se neustale lisi... iPaq 3850 jsem mel asi dva mesice a bylo to uplne bez problemu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2003
    Příspěvků
    12

    Řeším podobný problém. Několik týdnů fungovala synchronizace v pohodě, potom se začalo stávat, že při zasunutí PDA do kolíbky začala synchro, ale asi po 10 sek. se to odpojilo. Většinou to stačilo vytáhnout a znova vložit a v pohodě. Postupně se to zhoršovalo a synchro se podařilo až na několikátý pokus. Dnes se nemůžu připojit vůbec, každý pokus končí odpojením. Mám Win2000Pro, PDA NEC s PPC 2002 AS3.7(3083). Co to může být, nechci dělat tvrdý reset, mám tam dost věcí. Díky
    Michal
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Mam velke podezreni na to, ze za problemy muze ActiveSync 3.7. Dukazy nejsou, ale Pocket PC pouzivam jiz nejaky ten patek, a od te doby, co jsem upgradnul na 3.7, tak si vskutku uzivam. Krize dosahla vrchlu, kdy jsem na delsi ceste metrem delal poradek ve svem inboxu (cca. 300 emailu), odpovidal jsem , mazal, presouval, a po prichodu domy ani po dvou hodinach usili NEBYL SCHOPEN TO SESYNCHRONIZOVAT! Proste se to vzdycky rozbehlo, a pak to spadlo[]

    Vzdycky jsem si myslel, ze ti uzivatele, co maji problemy s AS jsou proste nesikovni, ale za posledni mesic jsem svuj nazor dost prehodnotil...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    223

    Vitej do klubu :-) Ne ze bych se povazoval za extremne sikovneho, ale na todle sem si uz zvyk.

    Nejvetsi finta je, kdyz ty po totalnim resetu PDA a ciste instalaci sesynchronizuje a slozky v Outlooku tak, ze ti je smaze, protoze PDA je proste novejsi.

    Kdyz tomu pridas jeste kolegu, ktery timhle zjisti, ze mu neprobiha backup Exchnange, tak se musis dost zhluboka nadechnout!

    Jo a vedeli jste, ze ActiveSync 3.7 pri spojeni kontaktuje na portu 80 Microsofti servery? Nevim co jim predava ci se dotazuje, ale zatrh sem mu to a bezi to :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Guest

    No, pokud by občas blbnul jenom inbox, tak jsem v klidu, ale mě to prostě nejde celé. Dnes byl úspěšný asi 12 pokus, připojil se a udělal synchronizaci v pohodě, po vyjmutí se to opakuje, připojí, začne, skončí po 10 sek. a tak pořád... Nakonec fakt nezbyde než udělat tvrdý reset a doufat, že to bude v pohodě. je ale zajímavé, ža se občas připojí jako host, ale to se zase nedá nic dělat. :-( Už fakt nevím, má cenu se vrátit AS 3.6? Michal
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    223

    Mas uplne stejny symtomy jako ja. AS 3.6 to podle me nevyresi.

    Ja sem prisel na to, ze mam polamanej sync.kabel. Koupil jsem novej a vyresilo se to. Alespon castecne.

    A POZOR, pokud syncite fajli, tak po totalnim resetu a novem synci je AS spolehlive smaze.

    Ja si vzdycky nastavim hned na prvni dotaz nic nesyncit. Pak nastavim ne automaticky, ale manualne a HLAVNE - Always replace the Items on My Device no a kdyz uz je to shodne, dam to zpet do Leave items unsolved.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2003
    Příspěvků
    12

    Alespoň částečně znamená co? Doufám, že to neznamená připojení na 10 pokus, ale každý třetí. :-) Na ten kabel to nevypadá, mám to v kolíbce, jedině špatný konektor, ale po dvou měsících používání??? A taky se to vždy připojí, začně synchro a po 10 sek. se odpojí. To na problém kontaktu nevypadá. Mám podezření na nějaký problém v nastavení, ale nevím kde hledat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    223

    To sem si prave presne myslel taky a bylo to v kabelu. Jestli mas moznost to nekde skusit jinde.

    Jinak CPA ma kabel levneji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2003
    Příspěvků
    12

    Mám objednaný kabel, originál NEC, není tak rozšířený, ale bude to trvat 14 dní. Cena je v pohodě. Asi nezbyvá nic jiného, než počkat a zkusit. Tak díky za radu. Michal
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Guest

    Pokud je cena v pohode, neni co resit. V nejhorsim budes mit kabel doma i v praci :-)

    Kdyz ne, budem hledat jinde. Ten ActiveSync me dost stve.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Guest

    Tento problem som riesil pred asi dvoma mesiacmi (a vyriesil). Nepomoze instalacia roznych buildov ActiveSync - vyskusane. Problem sa vyskytuje iba pri USB pripojeni Ipaqu, seriova synchronizacia funguje vzdy. Pravidlo je, ze pokial mate v pocitaci viac USB portov, treba Ipaq synchonizovat vzdy cez ten, na ktorom bol synchronizovany prvy krat - inak sa to vsetko zacne.Nejdem sa tu dalej rozpisovat, pristupim hned k rieseniu - restartnut sa do Safe Modu vo Win2000 alebo XP, v registri editore najst hardware vetvu s USB zariadeniami (dajte si vyhladat Ipaq, alebo Aero, najdete to) a zmazte vsetky vetvy (je pravdepodobne,ze sa ipaq nainstaloval na viac USB zariadeni ako ste skusali pripajat Ipaq na ine USB porty) kde sa vyskytuje tento nazov pod USB zariadenim.Restartnut PC, zasunut Ipaq do cradle (bude najdeny ako nove USB zariadenie) a je po probleme. Ak by mal niekto problem najst konkretnu vetvu (resp.vetvy), ktoru v registry treba odmazat, alebo tentlo popis vobec nepochopil, mozem to doplnit vecer alebo napisat nieco v step-by-step formate, nemam teraz pri sebe pocitac s instalovanym ActiveSyncom a Ipaqom.bowden.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2003
    Příspěvků
    12

    Tak problém je zdá se vyřešen. Zkusil jsem tvrdý reset, a synchro jede jak po másle. Snad to nebudu dělat často, není to náročné, ale škoda času. Díky za rady. Michal
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. TD2 ako modem vo WIN2000 a nizsom...
    Od mobilik v sekci Touch Diamond2
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 12-12-2010, 20:01
  2. 614c - špatná kalibrace displaye
    Od svenhassel v sekci iPAQ 6xx
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-02-2010, 18:37
  3. Špatná sada znaků na obrazovce při odchozím volání
    Od eiffeltom_ce4you v sekci Touch Diamond2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-05-2009, 21:53
  4. HTC Tytn II a špatná nabíječka
    Od Pjetr v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-11-2007, 22:46
  5. Špatná zkušenost s držákem PDA do auta
    Od pivous v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-01-2006, 13:47