Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: GPS Tuner - prosím o zkušenosti, názory

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    82

    Máte někdo zkušenosti s GPS Tuner? Celkem se mi zalíbil a rád bych si tento software zakoupil, ale zajímá mě jakou máte zkušenost s mapovými podklady - shánění, kalibrace, přesnost, praktičnost...

    Nepotřebuji navigaci z místa na místo, ale líbí se mi možnost malých naskenovaných map, kterých se do na paměťovou kartu vejde víc než dost a přesnost mají takovou, jakou potřebujete.

    Zatím nemám funkční propojení GPS s PDA, ale už mám objednanou novou GPS a podle zkušeností bych si tento software rád pořídil jako náhradu za ruční turistickou GPS do auta (Garmin Legend).

    Alternativou se mi zdá GPSdash2.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Já GPS tuner nemůžu donutit, ať mi čte mapy z SD karty. Jinak jej používám na geocaching.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    23

    Mám stejný problém, mně nečte mapy ani z RAM. Na geocaching dobrý, na práci s mapami si myslím je lepší OziExplorerCE.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Funguje někomu PortSplitter na HTC Artemis? Na stránkách GPSTuneru uvádějí, že se musí nahrát nějdříve Portsplitteer a poté nastavit virtuální port (třeba COM5) a pak spustit GPSTuner. Bohužel v PortSplitteru nemám možnost výběru žádného portu. Prostě mi tam neumožní vůbec žádný nastavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    20

    Ten problém s načítání map jsem vyřešil tím, že jsem danou mapu otevřel v malování(mspaint.exe) a přeuložil jako JPG, sice se kvalita je 75 ale GPS tuner krásně načítá.
    S tímto prográmkem jsem nad míru spokojen, mam pro něj letecký mapy a to je teprv navigace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    50

    Používám GPS Tuner skoro rok a jsem s ním spokojen. Pro kalibraci používám jejich program Map Calibrator. Je to přehledná a pohodlné. Jako podklady používám turistické mapy na Seznamu.

    GPS Tuner používám ke geocachingu. Pro turistiku jsem si koupil Smartmaps Turistické mapy.

    S tím, že by mi GPS Tuner nezobrazoval nějaké mapy jsem se ještě nesetkal. Pokud mám ve stejném adresáři mapu ve formátu jpg a k ní soubor s kalibrací ve fromátu gmi, tak se mi vždy zobrazila.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    20

    Jak se dají stáhnout turistiské mapy ze Seznamu?
    A jak se dá přidat "lomový bod" do GPS tuneru? Když si označím nějaký cíl tak mi to udělá vzdušnou čáru, což já nechci, chci aby to bylo klikatý.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    68

    GPS Tuner používám. Je celkem dobrý, nesetkal jsem se ani s tím, že by mě to nechtělo načít nějakou mapu a všechny mapy mám uložené na SD. Ale ... GPS Tuner si po spuštění bere 15 až 18 MB RAM ... OziExplorer pouze 2 až 5 MB. Také se občas stává, že při spuštěném GPS pracuje pomalu, někdy až minuty načítá mapu (zvlášť když ji přibližuji, vzdaluji, přecházím na jinou mapu apod.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,648

    Používáte někdo GPS Tuner na HTC P3300? Stáhl jsem si zkušební verzi, ale nějak se mi nedaří nastavit GPS? Jaký port tam máte nastaven a jakou rychlost? Pokud dám autodetekci GPS Tuner se sekne
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    177

    Ahoj lidi. Nevite nekdo, proc mi GPS Tuner spadne kdykoli se zafixuje GPS k odpovdajici mape? Mapa je spravne ulozena ve slozce maps, kdyz nemam fixnutou GPS, normalne se zobrazuje, posouva atd, ale jakmile se GPS fixne, napise to neco jako ze je malo pameti a aplikace spadne. nevite nekdo, co s tim?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Oprava FSC Loox 720 - zkušenosti, názory
    Od Martin Kubečka v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-01-2008, 17:39
  2. SmartMaps 2.9.0 beta - názory a zkušenosti
    Od Jarouš_ce4you_oldd v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 20-08-2007, 11:01
  3. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 27-05-2007, 17:37
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-09-2006, 20:54
  5. HP IPAQ rx1950- názory a zkušenosti
    Od Mateas v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-05-2006, 18:31