Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: MDA III jako GPRS modem?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    42

    Help! Jak nakonfigurovat PC a MDAIII tak abych ho mohl požívat jako modem pro GPRS na T-Mobile? Připojení buď BT nebo USB. Jde o stroj kolegy, sám používám S65 od Siemense a tam je to naprosto bez problémů!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Pavel Vojta
    Help! Jak nakonfigurovat PC a MDAIII tak abych ho mohl požívat jako modem pro GPRS na T-Mobile? Připojení buď BT nebo USB. Jde o stroj kolegy, sám používám S65 od Siemense a tam je to naprosto bez problémů!
    USB - pustit program Bezdratovy modem
    BT - nelze...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    42

    Jak ho nainstaluji? Pro S65 modem mám driver. Existuje něco takového pro MDA?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Pavel Vojta
    Jak ho nainstaluji? Pro S65 modem mám driver. Existuje něco takového pro MDA?
    Driver je na CD. Vytahnout MDAcko z kolibky, pustit Bezdratovy modem, zvolit USB a stisknout Start, vrazit PDA do kolibky a nove nazlezenemu zarizeni nainstalovat driver z toho CD. Pak akorat staci spravne nastavit pripojeni na PC...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Jen doplnim:

    1. Je nutne v nastaveni ActiveSync VYPNOUT pripojeni pres USB
    2. Velmi pekna diskuze o stejnem tematu, pouze na MDA Compact, je zde. Mozna pomuze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    42

    Díky všem už to běhá. Problém byl v tom, že jsem se snažil to standartním způsobem rozchodit přez BT. Přez USB po nalezení driverů na netu, protože T-Mobile k našemu kusu, jeden z prvních, se neobtěžoval dodat drivery je to OK. Přez BT to podle technika bude běhat až po upgrade BT softu v MDA bohužel nevěděl kdy možná za několik týdnů!

    -----------------------------------------------------------------------------------

    Mimo tento problém dnes jsem strávil asi 2hod na zákazniccké lince T-Mobile a musím se přiznat že mě ty naučené kecy už značně se.. Dnes odpoledne mě přestalo běžet přez GPRS ICQ. Připojení na ICQ přez ISDN - Telecomu a Eurotelí data naprosto bezproblémů. U T-Mobile není možné se připojit a ta kráva na lince mě tvrdí, že jim vše funguje a ICQ není jejich služba a že je to nezajímá! Navíc mě začala poučovat co vlastně GPRS je .... Mám jich dnes plný zuby.
    Ale to jen tak naokraj abych si měl komu poztěžovat. Uffff
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Tak já si tu taky pobrečím
    V úterý 7.6. jsem byl v Praze. Asi od 9:00 se mi nedařilo připojit PDA přes GPRS na ICQ. Inet i mail šel v pohodě. Pronášel jsem mnoho sprostých slov na Agile a sliboval, že musím po návratu domu nainstalovat ICQ klasické. Zkoušel jsem celé odpoledne a cestou vlakem domů. Vyzkoušel jsem 2 SIM karty a 2 mobily, pak i doma na notebooku a nic. ICQ začalo běžet až po 23 hodině. Ve středu opět výpadek ICQ od cca 12:00. Na infolince mě tvrdili, že problém u nich není, že se mám obrátit na poskytovatele služby. Večer se šlo k ICQ přihlásit opět až kolem půlnoci. Dnes opět kolem 11:00 výpadek ICQ, dokonce neběží ani Skype a chvíli ani nešlo stáhnout mail či web. stránku. Už mě to pěkně autocenzura ( : :dead: :no:
    Jinak na obranu T-Mo musím říci, že dosud jsem byl plně spokojený, na ntb se spojení nerozpadá, za 4 měsíce pouze 3x, z toho 1x cestou vlakem do Brna (úsek Blansko-Brno, ale tam dle windmastera nejde ani GPS), surfování z PDA také nemá žádné vážné problémy.

    Tady je o tom debata na debilmanii http://mobilforum.mobilmania.cz/viewtopic.php?t=2580
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ze by T-M mel sve dny?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    97

    a da se MDA III pouzit jako pocitac pripojeny pres GPRS k interfernetu a vyuzivat v male bezdratove siti ad-hoc?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Kdyz na nej nainstalujete nejakou malou proxynu (pro Pocket PC uz myslim existuje), tak by to mohlo fungovat... Ale teoreticky, prakticky nevim.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. TP2 jako modem
    Od jabba v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-11-2009, 16:37
  2. HTC TyTN - nedari se pripojit jako GPRS modem pres bluetooth
    Od abakl_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-05-2007, 10:52
  3. Qtek 8310 jako GPRS modem pres USB
    Od maikeroo v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-08-2006, 15:39
  4. MDA compact jako gprs modem pres USB ......
    Od Losos_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-06-2005, 07:47