ROM Image pro všechny u nás prodávané Acery
http://csd.acer.com.tw/SI/Download2......ount=240&Collapse=2#2
Možná je to jen můj dojem, ale pro Acery na klasickém serveru global.acer.com žádné ROMy nejsou. Teď jsem ale narazil na server csd.acer.com.tw (tedy podle všeho oficiální Acer Taiwan), kde jsou k dispozici ROMky pro Acer n10, n30, n35 a n50. Pokud tedy máte dostatek kuráže a ROMka na serveru je novější než ta ve vašem PDA, můžete upgradovat:)
Možná je to jen můj dojem, ale pro Acery na klasickém serveru global.acer.com žádné ROMy nejsou. Teď jsem ale narazil na server csd.acer.com.tw (tedy podle všeho oficiální Acer Taiwan), kde jsou k dispozici ROMky pro Acer n10, n30, n35 a n50. Pokud tedy máte dostatek kuráže a ROMka na serveru je novější než ta ve vašem PDA, můžete upgradovat:)
Na n30 je tam verze 1.00.08, pricemz my mame 1.00.17. To je snad jeste starsi nez ta, co jsem tam mel v srpnu 04, kdyz jsem si ji kupoval :evil: :no:
Tak pro n35 by tam neco novejsiho bylo, ale je to snad nejaka cinska verze, nechapu proc neni ENG. V nekterem novem fw. je opravena "waiting icon", to by bodlo...
pokud vim, tak nejnovejsi updaty jsou primo na FTP aceru
ftp://ftp.support.acer-euro.com/handheld/
ftp://ftp.support.acer-euro.com/handheld/
Už jste to někdo zkoušel?
Mám A30 - ROM verzi 1.00.03 a uvazuji o te verzi 1.00.17 ...
nevíte jaký přínos to má? Nikde jsem nenašel popis změn..
Mám A30 - ROM verzi 1.00.03 a uvazuji o te verzi 1.00.17 ...
nevíte jaký přínos to má? Nikde jsem nenašel popis změn..
[QUOTE="CommanderZ"]pokud vim, tak nejnovejsi updaty jsou primo na FTP aceru
ftp://ftp.support.acer-euro.com/handheld/[/QUOTE]
No, napriklad pro Acer n50 tam neni nic, zatimco na tom FTP je o desetinku novejsi ROM, nez jsem mel zarizeni pro test:)
ftp://ftp.support.acer-euro.com/handheld/[/QUOTE]
No, napriklad pro Acer n50 tam neni nic, zatimco na tom FTP je o desetinku novejsi ROM, nez jsem mel zarizeni pro test:)
Tak na tom prvnim odkazu neni anglicka verze, prestoze jsou tam vsechny mozne ostatni /nebo je to ta WWE ? / a na druhem odkazu je jen driver a manualy.
Jeste je na tom prvnim odkazu nejaka testovaci utilita.
Jde puvodni obsah ROM zazalohovat, jako treba kdyz se meni bios u PC ?
Jeste je na tom prvnim odkazu nejaka testovaci utilita.
Jde puvodni obsah ROM zazalohovat, jako treba kdyz se meni bios u PC ?
Jeste takova hloupa otazka - kde zjistim u n35 verzi ROM ?
Nasel jsem jen cislo od Mrkvosoftu 4.20.0 (Build 14133)
Nasel jsem jen cislo od Mrkvosoftu 4.20.0 (Build 14133)
Tam ale nezjistim cislo buildu.
Mam tam 1.40.32 z 24.11.2004 a odkaz ma stejnou verzi , jen je tam uveden build a je to z 5/2005.
Mam tam 1.40.32 z 24.11.2004 a odkaz ma stejnou verzi , jen je tam uveden build a je to z 5/2005.
:D
Tak jsem upgradoval z 1.00.03 na 1.00.17
je to des asi 15x to v prubehu spadlo a musel jsem to poustet znova - uz jsem se pomalu loucil s PDA ...:?
Ale nakonec se to povedlo a ted obnovuji obsah.....
Doufam, ze se zlepsi ovladani dokykoveho panelu....
Tak jsem upgradoval z 1.00.03 na 1.00.17
je to des asi 15x to v prubehu spadlo a musel jsem to poustet znova - uz jsem se pomalu loucil s PDA ...:?
Ale nakonec se to povedlo a ted obnovuji obsah.....
Doufam, ze se zlepsi ovladani dokykoveho panelu....
Nejvetsi prinos je v zabudovani driveru na klavesnici a mys a odstraneni spozdeni tlacitek ve hrach (castecne)
Prosim Vas nevite nekdo k cemu je dobrej ten n30drv.zip ??? Asi to je neco spolecnyho s USB, ale nikde k tomiu tam nemaj zadny popisky.
Drakulaj
Drakulaj
Je zajimave ze SunnySoft vydal novou cestinu pro Acer n30 (verze 8.6), ktera pri instalaci dava vybrat zda chci instalovat WW2300 nebo WW2003SE... to by naznacovalo, ze existuje n30 s WM2003SE ..?
[QUOTE="JJ2"]Je zajimave ze SunnySoft vydal novou cestinu pro Acer n30 (verze 8.6), ktera pri instalaci dava vybrat zda chci instalovat WW2300 nebo WW2003SE... to by naznacovalo, ze existuje n30 s WM2003SE ..?[/QUOTE]
Aj som si to všimol asi sa konečne dočkáme dúfam ;)
Aj som si to všimol asi sa konečne dočkáme dúfam ;)
N30 s WM2003SE je k dispozici, (mame ji u nas) jak je to s prodejem a moznosti flashovat bohuzel nevim.
To by mě moc zajímalo, taky bych chtěl do svý n30 WM2003SE. Vážně nikdo nevítě jestli se nedá někde sehnat - legálně bez ztráty záruky?
Tak mě napadá - pokud je přece v záruce (stejně jako je to u mobilů), tak by měl autorizovaný servis dohrát aktuální firmware ne?Diky za odpověď
Tak mě napadá - pokud je přece v záruce (stejně jako je to u mobilů), tak by měl autorizovaný servis dohrát aktuální firmware ne?Diky za odpověď
Tak odkaz http://csd.acer.com.tw/SI/Download2......ount=240&Collapse=2#2 uz je pouze pres heslo.
Nemate nekdo stazenou testovaci utilitu, co tam byla pro N35?
Nemate nekdo stazenou testovaci utilitu, co tam byla pro N35?
Taky jsem upgradoval ROM na 10ku a všechno proběhlo hladce (jako v návodu) - rozdíl ve funkci n50ky jsem samozřejmě nepoznal, ale uklidnila mě dokumentace (co všechno nová verze vyřešila) - myslím, že upgrade jo v pohodě..
http://support.acer-euro.com/drivers/downloads.html a vpravo dole je výběr mašinky N10,N30,N35,N50 - proč chodit na ftp?
ok, spíš jsem reagoval na to, že jsem se tam normálně doklikal z glabal.acer.com. Jinak jsem zvědav, jestli se tam někdy ukáže ROM s WM5
Teď jsem koukal, že pro mýho mazla vyšla ROM 1.00.18. Jak se s tím popere Interwrite? Při instalaci nabízí jen 1.00.08 a 1.00.10.
[QUOTE="Karm"]Johny_G: Díky za tip,už ji stahuju :yes: :yes: Máš už ji nainstalovanou?Poznals nějakej rozdíl?[/QUOTE]
Co bych pro vás neudělal :-). Bohužel Fair Usage Policy si bere svou daň, a tak si slimejším tempem tahám 17MB. Jestli ho náhodou dotáhnu dřív, můžu ti sem hodit nějaké změny z readme, které očekávám uvnitř.
Co bych pro vás neudělal :-). Bohužel Fair Usage Policy si bere svou daň, a tak si slimejším tempem tahám 17MB. Jestli ho náhodou dotáhnu dřív, můžu ti sem hodit nějaké změny z readme, které očekávám uvnitř.
zadne zmeny v readme nejsou :( muj prvni poznatek je ze se mi prestal sekat BT pri pouzivani hlasove navigace na smartmaps :) snad to vydrzi :)
Teď jsem na jednom francouzském fóru objevil, že bylo prý opraveno 83 bugů :D . Nic bližšího vám říct nemůžu, protože tento jazyk absolutně neznám :) .
[QUOTE="Karm"]Kdyžtak dej prosím link,proženu to Babelfish[/QUOTE]
http://www.pdafrance.com/pdaforum/showthread.php?threadid=66132
http://www.pdafrance.com/pdaforum/showthread.php?threadid=66132
no nic zajímavýho se tam neřeší.Spustil sem update,a už tu docela dlouho mám ETHERNET DOWNLOADING,bylo to u vás taky tak?
[QUOTE="Karm"]no nic zajímavýho se tam neřeší.Spustil sem update,a už tu docela dlouho mám ETHERNET DOWNLOADING,bylo to u vás taky tak?[/QUOTE]
Ano, ještě to tu mám. Po čtvrt hodině mě to přišlo divný, tak jsem dal novej HR, a je to tu zas. Tak nebudu netrpělivý, a nechám to tak. Jak dlouho to má trvat?
Ano, ještě to tu mám. Po čtvrt hodině mě to přišlo divný, tak jsem dal novej HR, a je to tu zas. Tak nebudu netrpělivý, a nechám to tak. Jak dlouho to má trvat?
Tak jsem to vzdal, ale v zápetí vyřešil :-). Mohlo to být ve 2 věcech:
1) Buď to musí být na CF a z MMC to nežere
2) Nebo v té složce musí být ještě EBOOT.bin z bootloaderu (ke stažení na tomtéž FTP)
Udělal jsem obojí naráz, a rozjelo se to, takže nevím, který to řeší :-). Soubor chain.lst jsem nechal ten z ROMky, ne z bootloaderu.
EDIT: Jo, a po updatu se to několik minut startuje :-).
No nic - tak tam zase půjde 1.00.10 a počkám, až dořeší lokalizaci :) . Nerozumí si to s WLAN Utility :(( .
1) Buď to musí být na CF a z MMC to nežere
2) Nebo v té složce musí být ještě EBOOT.bin z bootloaderu (ke stažení na tomtéž FTP)
Udělal jsem obojí naráz, a rozjelo se to, takže nevím, který to řeší :-). Soubor chain.lst jsem nechal ten z ROMky, ne z bootloaderu.
EDIT: Jo, a po updatu se to několik minut startuje :-).
No nic - tak tam zase půjde 1.00.10 a počkám, až dořeší lokalizaci :) . Nerozumí si to s WLAN Utility :(( .
Tak sem to hodil na CF a už je to nahraný...Jen doufám že se tu zanedlouho sejdem při upgradu na WM 5.0 :))
Po upgrade sa mi system javi sviznejsi. Na nete som nasiel info, ze jedna z oprav suvisi s optimalizaciou spotreby. Uvidime.
Vo file exploreri vo verzii rom 1.00.18 pribudlo posielanie suborov pomocou BT. Konecne to ludi z Aceru napadlo.
Ahoj lidi, lze upgradovat i z SD karty? Nemam CF a ani ji nechci jen kvuli tomu kupovat. Díky za odpověď.
[QUOTE="iMAGiNE"]ftp://ftp.support.acer-euro.com/handheld/n50/osimage/SD_CF_v1.00.18_WWE-BW.zip[/QUOTE]
zdravím, nejde mi stáhnout nic z tohoto ftp, nemáte nekdo jinej odkaz na ROM 18 na N50? díky.
zdravím, nejde mi stáhnout nic z tohoto ftp, nemáte nekdo jinej odkaz na ROM 18 na N50? díky.