Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Prenos suborov PC-PDA

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Zdravím,

    prosím vás, ako môžem prenášať dáta - súbory z PC na PDA (príp., opačne)?
    V návode píšu, že cez ActiveSync, ale že musím mať nainštalovaný Outlook 2002 a ten ja nechcem. Ako to vlastne funguje v praxi? Uvidím PDA ako ďalší disk (podobne ako flash disk), alebo je to nejako ináč? A ako tam prenesiem len niekoľko súborov bez toho, aby sa mi synchronizovalo to, čo nechcem?
    Hľadal som na ce4you, ale asi je to pre vás triviálne, lebo som to ako riešenie problému nikde nenašiel. Ospravedlňujem sa za takýto dotaz, ale ja idem pripojiť PDA po prvý raz a rád by som bol dobre pripravený a vedel presne, ako to funguje.
    Príklad: mám v PC v konkrétnom adresári napr. 30 fotiek (jpg) a chcem ich preniesť do PDA a nič iné. Ako na to ? Vie niekto napísať postup krok za krokom?
    Díky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Zkus si nainstalovat pluginy do Total Commandera - zde
    Tady je návod.
    Pokud chceš kopírovat větší množství dat na/z karty, doporučuji čtečku karet nebo slot v notebooku (desktopu).

    PS: Co máš proti MS Outlooku? Kam synchronizuješ adresy, úkoly, kalendář? A jak zálohuješ??:O
    Už jsem to tady psal během týdne asi 3x. Používejte tlačítko hledat! Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Díky, pozriem sa na to.
    Adresy, úkoly kalendár zatiaľ nezálohuje, lebo ich nepoužívam (PDA mám 3 dni), ale ani nehodlám v blízkej budúcnosti.
    Momentálne chcem hlavne nahrávať zvuk (môj malý syn sa učí rozprávať), robiť sem-tam v Exceli a používať nejakú zaujímavé programy - napr. GPS (modul mám)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    podstatný pro přenos souborů a "konektivitu" PDA s PC je Active Sync

    a pak už pro přenos větších souborů je lepší použít jak píše Zdeněk TotalComander :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    A môžem nainštalovať ActiveSync aj bez MS Outlooku? (V návode píšu, že MS Outlook je potrebný, ale neviem, či aj na prenos súborov - to sa mi nezdá - chápem, že na synchronizáciu kontaktov a pod. áno).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Tak to nějak nechápu:O PDA (kapesní digitální sekretářka) je v první řadě "kapesním diářem", shromaždištěm kontaktů, úkolů, událostí, telefonních čísel. Také je vlastně evolučním posunem z různých digital diary ap., jen má ještě další možnosti (pošta, inet, ISQ, Skype,MP3,video.....). Ovšem kupovat si PDA k nahrávání žvatlajícího dítka, pár excel tabulkám a možná GPS (to sis mohl koupit speciální samotnou GPS) mi přijde zbytečné a přehnané-ovšem byly to tvoje peníze.
    Ad ActiveSync (doporučuji poslední 3.8)
    Před vložením PDA do kolébky (a spojením s PC) je třeba mít nejprve nainstalovaný AS v PC. Jak nainstalovat a nastavit ActiveSync, možná se bude hodit i Jak nastavit připojení k internetu? a Jak instalovat nové aplikace?
    MS Outlook máš na přiloženém CD (zdarma).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    V prvom rade ďakujem za pomoc a odpoveď.
    Na vysvetlenie ale musím uviesť nasledovné:
    Nesúhlasím s tým, že PDA je určené predovšetkým na kontakty a úlohy. Je určené na to, na čo ho užívateľ chce - hoci aj na bezdrôtové surfovanie Internetom, ak to niekto chce. A ďalej:
    1. chcel som si kúpiť zariadenie, ktoré dokáže nahrávať primerane KVALITNE zvuk rovno do formátu mp3 s automatickým zaznamenaním dátumu. Nič také som jednoducho nenašiel - s výnimkou PDA.
    2. popri tom chcem používať podľa potreby GPS, vidí sa mi to dobré
    3. používanie súborov z veľkého PC (napr. cestovné poriadky MHD, elektronické knihy, hudba, video...)
    A MS Outlook k tomu vôbec nepotrebujem - aj keď je zadarmo. K tomu smerovala moja otázka.
    Chápem, že k prenosu údajov do Pocket Outlooku na PDA je potrebný Outlook na PC. Ale prečo by mal byť potrebný pre aktivity, ktoré som popísal vyššie?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Netvrdil jsem, že je PDA určené na PIM aplikace (úkoly, kontakty..) především, ale v první řadě. Vždyť je pokračovatelem přístrojů, které uměly jen toto. Postupně a později se přidaly další možnosti a schopnosti.
    1. Nikde nebylo řečeno o nahrávání v MP3.
    2. - 3. OK - v pohodě.
    Jen mě zarazilo, že nemáš žádné kontakty, úkoly, schůzky a nechceš využít k tomu výhod PDA a jeho synchronizace s PC (oproti papírovým diářům).
    Jistě, je množství aplikací a každý použije-využije to, co chce, co potřebuje.
    Nahlédni třeba semJe demokracie, PDA patří Tobě, tak ho používej, jak sám uznáš za vhodné. Ať Ti dobře a bez poruchy slouží. :yes:

    Já Ti nic nevnucuji, jen mě to s těmi PIM aplikacemi zarazilo.

    Ad ActiSync
    Prostě si v tools-options-sync options zaškrtneš co chceš nebo nechceš synchronizovat. V tom článku Pavla Kozy je to dobře popsáno.

    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    stačí si jen nainstalovat ActiveSync a nemusíte synchonizovat ani jednu položku, jde o spojení PDA s PC , ale nebojte stejně se Vám tam pak ty kontakty, kalendář a poznámky vkradou, neb není lepšího pomocníka, který připomene, že manželka má narozeniny a co je ještě potřeba zařídit a to se obšas hodí každémů

    a pak si můžete "odškrtnout" v activesync co vlastně synchronizovat chcete
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Dík všetkým za pomoc. Už som to urobil (aj na základe toho článku P. Kozy) a funguje to!
    Mám ale jeden problém. Pri inštalácii vedeckej kalkulačky (Calc98 - mimochodom je výborná a odporúčam) mi vznikli v systéme 2 ikonky a ja neviem, ako tú druhú - zbytočnú (s dvojkou v zátvorke) odstránim. Poradíte?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od vlado4
    Mám ale jeden problém. Pri inštalácii vedeckej kalkulačky (Calc98 - mimochodom je výborná a odporúčam) mi vznikli v systéme 2 ikonky a ja neviem, ako tú druhú - zbytočnú (s dvojkou v zátvorke) odstránim. Poradíte?
    Je třeba v "Průzkumníkovi" nalézt příslušnou složku (POZOR! ne v roletě v nabídce "Start") - např. Windows/Programy - na ikoně, kterou chcete odstranit podržet stylus dokud se neobjeví kontextové menu - v něm vybrat "Smazat" ... a je to! (Jen pozor, aby to byla ikona tzv. zástupce a nesmazal jste si přímo ten prográmek).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    není to čistě náhodou jen zástupce s příponou .ink?

    pak Windows -> StartMenu - a tam odmazat toho zástupce s dvojkou
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Je třeba v "Průzkumníkovi" nalézt příslušnou složku (POZOR! ne v roletě v nabídce "Start") - např. Windows/Programy - na ikoně, kterou chcete odstranit podržet stylus dokud se neobjeví kontextové menu - v něm vybrat "Smazat" ... a je to! (Jen pozor, aby to byla ikona tzv. zástupce a nesmazal jste si přímo ten prográmek).
    To som skúšal ako prvé, ale pri podržaní stylusu sa mi kontextová nabídka neobjaví :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Pokud máš v PC Total Comandera s pluginy pro PPC (viz.včerejší rada), tak po spojení PC s PDA pomocí AS, dáš v TC na PC kde přepínáš disky (c,d) [-/-] potom WinCE Device - Windows - Start Menu a buď zde nebo ještě koukneš do Programs a tam by měly být ty 2 položky s koncovkou .lnk, tak tu s indexem 1 nebo 2 smažeš, aby zůstala jen bez indexu.
    Stejný postup může být, pokud máš Total Commandera v PDA, pouze na tu ikonku, kterou chceš smazat klepneš (modže se označí) a pomocí červeného X ve spodní liště smažeš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    moment nyní si asi nerozumíte - použil jste porůzkumníka, anebo jste šel do - START -> Programy ?

    v nabídce START -> Programy nemůžete nic odmazat, neb to jsou zástupci pro spuštění a můžete tam jen spustit vybranž program

    ale pokud právě v této nabídce spustíte File Explorer a prokliknete se do složky Windows -> Start Menu -> Programs - měl by jste zde vidět obě ikony a pokud nad ní podržíte stylus dostanete právě onu nabídku pro smazání
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. BT - prenos súborov (Wizard)
    Od pRo_lama v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-07-2008, 21:38
  2. Uprava CAB suborov
    Od Leon.nr v sekci Programování
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-01-2007, 22:17