Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Problém při přenosu souborů z PC na hx4700

Big_Mitch (72)|2.6.2005 20:19
Mám týden hx4700. Od počátku mi nešly přenášet soubory mezi hx4700 a PC. Tady na diskusi jsem našel jeden příspěvek, který popisoval něco podobného. A řešením byl hard reset zařízení. No a právě před chvílí jsem úspěšně updatoval ROM, načež byl proveden hard reset. A stejně mi to nefunguje. Po vložení do kolebky mi sice proběhne synchronizace a jdou i instalovat nové programy, ale když otevřu složku 'Mobile Device', tak v ní nic nevidím a když do ni zkusím nakopírovat nějaký soubor, tak na mě vyskočí chybová hláška 'Critical communications services have failed to start. Try resetting the mobile device, and then connect again.'. Podle mě dělám něco špatně já. Ale nevím co. Prosím poraďte, co jsem udělal špatně (resp. co jsem neudělal ;)). Fiala
beecher (9270)|2.6.2005 21:32
Fiha, to zni dost brutalne... Ale pokud mate Windows XP s SP2, zkuste vypnout firewall. Pripadne pak odinstalovat ActiveSync, restart PC a znova nainstalovat, ale stahnete si verzi 3.8 z www.pocketpc.com, pokud ji nemate...
JiH_ce4you (149)|2.6.2005 22:08
Uz od vydani nove ROM pouzivam ActiveSync 4
Zda se mi rychlejsi, hlavne v synchronizaci.
Pri instalaci neni nikde psano, ze by slo o beta, nebo neco podobneho.

A taky konecne chyta v poradku COMy od Bluetoothu! :-)

Tady "oficialni" download

Jsem zvykly, ze nekdy jeste neni software ke stazeni u zdroje, ale na serverech uz je. Stejne jako tomu bylo dnes s Total Commanderem 6.53 :-)

Mozna by stala take za pokus.
Jirka

- mimochodem ten instalator je normalne MS podepsany.
Big_Mitch (72)|3.6.2005 06:26
No, ani instalace ActiveSync 4.0 nepomohla. Nejde mi ani prenes soubor pres BT. Sice se mi objevily vzdalene soubory, ale nesly mi pretahnout. Podle meho mineni delam neco spatne ja. Mozna je to nejaka zakladni chyba. Prosim napiste, co je treba pro spojeni pro prenos souboru treba. Diky
libor_m (1026)|3.6.2005 07:36
Rozhodně to není žádná chyba, kde by se muselo něco "aktivovat" pro to, aby se nastartovala "nějaká" služba, která ti ve finále umožní přenos souborů. Máš XP SP2? Co používáš za firewall? Zkus, jak už navrhoval beecher, ten firewall vypnout.
Big_Mitch (72)|3.6.2005 09:36
To je pravda, firewall pouzivam. A to Kerio Personal firewall. XP SP2 nepouzivam. A samozrejme ani takove veci jako integrovany firewall. Hned jak se dostanu domu, tak to zkusim. Samozrejme dam vedet, jak to dopadlo.
Pavlucha (1496)|3.6.2005 10:40
... jen se zeptám: složku "My Device" otevíráš z plochy nebo z ActiveSync?
Big_Mitch (72)|3.6.2005 13:52
Slozku Mobile Device otviram z activesync tusim ze buttonkem explore.
A zacinam byt skepticky i k tomu firewallu, protoze kolega tady v praci take pouziva PDAcko (neni to ale iPAQ - ale ma to take windows mobile) a soubory posila i pri zapnutem firewallu. Nicmene to zkusim.
oltcit (1098)|3.6.2005 14:16
A skúšal si použiť plugin do Total Commandera ? Používam len ten a pripadá mi skvelý ;)
beecher (9270)|3.6.2005 14:16
[QUOTE]A zacinam byt skepticky i k tomu firewallu...[/QUOTE]No ja bych nebyl (dotaz na pana Booha):
http://www.ipaqhq.com/forums/archive/index.php/t-10849.html
http://www.mtekk.com.au/forums/viewtopic.php?t=933

Takze jak to tak vypada, tak ma kolega spravne nastaveny FW, tedy jeste jinak receno, ma povolenou veskerou komunikaci pro aplikaci explore.exe ven do Internetu... ;)
Big_Mitch (72)|3.6.2005 14:41
[QUOTE="beecher"]Takze jak to tak vypada, tak ma kolega spravne nastaveny FW, tedy jeste jinak receno, ma povolenou veskerou komunikaci pro aplikaci explore.exe ven do Internetu... ;)[/QUOTE]

Ten muj firewall funguje tak, ze kdyz se neco pokousi pripojit ven/dovnitr na nejaky nepovoleny port, tak se zepta, jestli ma tuto komunikaci povolit. Ale z toho, co jste napsal to vypada, ze je spravne, ze pro aplikaci explore.exe ma byt vsechno pro smer ven povoleno. Zkusim se tedy odpojit od netu a vypnout firewall a kdyz to pomuze, tak povolim aplikaci explorer.exe veskerou komunikaci smerem ven. Snad to zafunguje. :)
Big_Mitch (72)|3.6.2005 17:20
Tak jsem doma a uvedeny postup jsem zkusil. Kdyz jsem vypnul firewall, tak mi komunikace s mojim hx4700 podarila. A docela to lita. Jen ted nevim, ale to asi neni otazka do teto diskuse, jak v kerio personal firewallu povolit pristup ven pro jednu konkretni aplikaci. Takze abych to shrnul:
Problemy s prenosem souboru pres ActiveSync zpusoboval firewall. A to mi ani nehlasil nepovoleny pristup na port. V komunikaci se moc nevyznam, takze vysvetleni pripadne prenecham na odbornicich. Vsem dekuju za konstruktivni pripominky.
Big_Mitch (72)|4.6.2005 06:34
[QUOTE="beecher"]Takze jak to tak vypada, tak ma kolega spravne nastaveny FW, tedy jeste jinak receno, ma povolenou veskerou komunikaci pro aplikaci explore.exe ven do Internetu... ;)[/QUOTE]

Tak jsem to zkusil a nejprve jsem aplikaci explore.exe v pravidlech firewallu vubec nevidel. Az dnes me napadlo, zmenit v zobrazeni pravidel jmeno souboru misto popisu pravidla. No a aplikaci explorer.exe jsem mel zakazanou i do trusted area (coz je mimo jine tusim take localhost). Pote, co jsem ji pristup povolil me (ale jen do trusted area - do ani z internetu ne) vse funguje jak ma. Diky za radu.