Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Jak nastavit active sync prez WIFI ale nemyslim ms exchange server.. proste normal active sync

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    660

    Zdravim, lze nak rozbéhat synchronizaci s active synce prez wifi, myslim tim s pocitatcem kterej je pripojenej k tomu ap nebo prez ad-hoc ale to uz je jedno jak bude pripojenej.. proste synchro moc moc diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    V skratke:

    1. podmienka - aby ti behalo WiFi na PPC - čiže musíš vidieť ostatné PC na sieti, resp. ten, na ktorý sa chceš pripájať. Zistíš napr. cez vxUtil cez ping.
    2. podmienka - na PC musíš mať nainštalovaný ActiveSync a zapnutú voľbu "Allow network ..." v "Connection Settings".

    Spustíš ActiveSync na PPC. Nastavíš server v "Tools/Options/Server/Sync with this server" - to je názov PC v sieti, plus nastavíš meno a heslo v "Options". Spustíš synchronizáciu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    ...a jeste musis mit pro WiFi nastaveny pripojeni Work. Pokud je Internet, tak to nechodi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Tady je asi nejlepe popsane, jak to nastavit: http://wifi.aximsite.com/sync.html
    Pomoci nej jsem rozchazel WiFi sync kolegovi dortovi na Dell X50v k jeho notebooku, no kdyz to videl, jak jsem to za chvili mel rozchozene, tak mi rek, ze jsem uchyl...

    Jeste dodam, ze pokud je v AS na PC nadefinovano vice Partnershipu, tak se pres WiFi/Ethernet pripoji zarizeni pouze jako Guest...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    V kazdem pripade jedna dulezita vec - uzivejte, dokud muzete, v ActiveSync 4.0 uz to NEBUDE MOZNE. Pres WiFi ano, ale pouze k Exchange serveru. Klientska stanice proste nebude odpovidat. Kdo ma nainstalovano AS4, potvrdi - zadny Enable Network tam proste neni. Pokud se vam to nelibi, napiste Billovi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    401

    Jako u všeho, co zavání OS Windows či jeho klony, se jedná částečně o alchymii. Já jsem např. Wi-fi síť zprovoznil, vesele jsem si pingal, ale ActiveSync jsem nerozchodil. Pomohlo až, když jsem znovu v nastavení driveru Wi-Fi CF karty vymazal IP adresu včetně subnet masky a poté to samé napsal znovu a resetoval. Od té doby chodí síť bezchybně, lépe než když mám tu samou kartu v notebooku.

    P.S. Středověcí alchymisté tvrdili, že když se připravuje substance, nesmíte myslet na bílého medvěda. Taky se doporučuje před spuštěním ActiveSyncu třikrát otřít displej PDA kouskem rubáše z oběšence popraveného na sv. Jana.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    V kazdem pripade jedna dulezita vec - uzivejte, dokud muzete, v ActiveSync 4.0 uz to NEBUDE MOZNE. Pres WiFi ano, ale pouze k Exchange serveru. Klientska stanice proste nebude odpovidat. Kdo ma nainstalovano AS4, potvrdi - zadny Enable Network tam proste neni. Pokud se vam to nelibi, napiste Billovi...
    No, rumors say, ze to neni jen v tech verzich, co jsou aktualne dostupne, tedy ta beta, co je "nutna" s WM5 pro MDA2, a jakasi aktualni pro vyvojare... V ostre to pry zase ma byt a jeste pry dost vylepsene...
    Tak nevim... ops:
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Je to mozne, protoze se proti tomu zameru zvedla vskutku SILNA vlna odporu, ale kdo vi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    To by bolo fakt blbé. Doma inak ako cez WiFi nechodím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    660

    tak to ste me moc nepotesily protoze ja i s wm2003se pouzivam as4.0 takze nic ale jinak moc diik :sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Docela mě zarazilo, že nejde v AS nastavit "nechat na později" je tam jen přehrát PC PDA nebo naopak. Taky tam není sync kontinuálně, ale min.po 5 minutách a taky se musí spustit ručně, ne jako po zasunutí do kolébky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,369

    tak co jak to dopadlo? v AS nikde nevidim allow network (v 4.1) tak co s tim.. jelikoz ma Vario MSI BT stack, tak bych rad presel na wi-fi..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    401

    Nedopadlo to nijak, Wi-Fi na MSAS s WM5 (s výjimkou Exchange serveru) nechodí a jak to vypadá, chodit ani nebude. Jedinou naší nadějí je kolega Beecher, který se (byť i trochu vágně) vyjádřil v tom smyslu, že by s tím možná šlo něco udělat...

    Jinak bližší diskuse k tomuto výroku i k problému jako takovému zde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    To Johhny: A co, ze ma Vario MS BT Stack? Sync pres BT jde na nem bez problemu rozchodit.

    To paullus: njo, ideu mam porad v hlave, bohuzel potrebuje programtora znajiciho programovani driveru pro Windowsy... Coz ja, jako programator business aplikaci, nejsem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,369

    to beecher: jasne, ze sync de rozchodit v pohode, ale jak už jsem psal někde jinde: vadí mi ten file transfer a navíc je tu ta rychlost a dosah. nestěžuju si, že by byla rychlost pomalá, ale posílat fily přez wi-fi je přece jenom trochu svižnější, nehledě na to, že bych si pak moh do okolí vysílat net.
    Je to tak, že na AS 3.8 nefungují WM5.0 zařízení a na 4.0 nefunguje AS přez WI-FI? jesli to, tak to se divim, že to bill eště neschytal
    EDIT: jasně, že si můžu koupit vobojí, ale to už nebude vono (taky proto mam Vario a ne PDA + mobil)
    EDIT 2:sem tak trochu pomalejší, ale teď mi vlastně došlo, že net se nemusí přez wi-fi pouštět jenom přez AS njn, prostě si asi počkám na NTB a do tý doby to přežiju s BT
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. POMOC Active Sync prez BT
    Od Borisivan v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-06-2006, 14:13
  2. Active Sync x přímá synchronizace s Exchange
    Od pumpir v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-03-2006, 16:19
  3. Active sync
    Od simir_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 30-09-2005, 13:34
  4. active sync prez bluetooth u mdaII
    Od aaischa v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 18-02-2005, 19:12