Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 27 z 27

Téma: .NET VNC - VNC klient i pro VGA, ale i pro SmartPhone

  1. #16
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od peter.nr
    W2k Server sa prirodzene neupgraduje na WinXP, ale na W2k3 Server. A tam RDP server funguje.
    Samozrejme, stojí to nejaké prachy (W2k3) a nie každá firma si to môže dovoliť. V tom prípade je VNC super. :yes:
    Nejde o prachy, ale proc bych mel predelavat produkcni server, ktery ma za ta leta vychytany vsechno, na novy OS? Kvuli RDP?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Máš pravdu. :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    174

    Ani tak kvuli RDP, ale kvuli vyrazne lepsimu chovani v .NETu a predevsim kvuli tomu, ze M$ brzy ukonci podporu windows2000 a tak ti brzy prestanou chodit zaplaty. (Ackoli ted si nejsem jisty kdy konci serverova verze)
    Kazdopadne prechod ze serveru 2k na 2003 je pekelne drahy, protoze upgrade jako takovy neexistuje a navic M$ zpoplatnil i pripojovaci licence. Pokud je to firma s 50ti PC, co pouzivaji jen MSServer2003 + exchange na vsech, tak je to 50x2700,- +cena serveru a exchange.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Andilek
    Ani tak kvuli RDP, ale kvuli vyrazne lepsimu chovani v .NETu
    Andilku, ale ne vsechny servery postavene na W2K jsou webove servery ci aplikacni servery...
    Mame taky databazove servery, postovni servery atd...

    Jinak mne rikat, jak se chova .NET na WS2K3 rikat nemusis, mam s tim sve dostatecne zkusenosti. Firma, kde jsem byl pred tim zamestnan, snad byla jednou s prvnich, ktera uz v roce 2003 3 mesice po vydani na muj popud nasadila WS2K3 do ostreho provozu na webove farme... Samozrejme, ze jsem spravu tech serveru mel pod palcem ja...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od peter.nr
    Máš pravdu. :yes:
    Ja to rikam porad a stale mi nikdo neveri...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Andilek
    Ja si ani na moment nedovolil pochybovat o tve fundovanosti.
    No proto...

    Ale to uz jsme OT.

    Nekdo se ptal, proc je to VNC tak pomale. Na to je celkem jednoduche vysvetleni. VNC jak se snazi byt univerzalni, tak holt vzdycky ceka na to, co mu preda OS, pak to zacne posilat na cilove zarizeni...
    RDP, jak je zakomponovane naprimo v systemu, tak to neresi, protoze nejdrive to jde pres nej, pak az do "videa" daneho PC...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    174

    Takze nakonec to skonci tak, ze na Windows budu pouzivat RDP a na UNIX SSH :-P
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Pomalosť VNC som spomínal ja, ale nemyslel som pomalosť oproti RDP. Porovnával som práve tento soft s inými, napr. TightVNC pre PC platformu.
    V práci takto (TightVNC) spravujem asi 70 PC na LAN aj WAN úplne v pohode. Na vyťaženej WAN-ke to behá naozaj pomaly, ale to je pochopiteľné. Na LAN-ke sú však odozvy okamžité.
    S týmto softom mám ale skúsenosť, že na "prázdnej" LAN-ke som musel pohýbať výrezom obrazovky, aby sa mi jej časť prekreslila. :no:
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    ...zvlastni, ze tu nikdo zatim nekomentoval sileny zatizeni serveru v situaci, kdy na nej VNC klientem pristoupim. To je ten hlavni duvod, proc jsem VNC ze vsech prebiranych serveru odinstaloval...

    Nejak jsem nepochopil poznamku o W2K - v cem nevyhovuje ten terminalovo-aplikacni rezim? Pripojeni obrazovky je dobre v situaci, kdy chci vzdalene nejakemu BFU nakonfigurovat postovniho klienta, ale na serveru je to myslim zbytecne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    ...zvlastni, ze tu nikdo zatim nekomentoval sileny zatizeni serveru v situaci, kdy na nej VNC klientem pristoupim. To je ten hlavni duvod, proc jsem VNC ze vsech prebiranych serveru odinstaloval...

    Nejak jsem nepochopil poznamku o W2K - v cem nevyhovuje ten terminalovo-aplikacni rezim? Pripojeni obrazovky je dobre v situaci, kdy chci vzdalene nejakemu BFU nakonfigurovat postovniho klienta, ale na serveru je to myslim zbytecne.
    1. Ad zatizeni serveru: Ano, pokud pouzijes RealVNC server. Ja jsem ted zkousel ten UltraVNC a slapalo to naprosto v pohode, tedy moje PCcko nebylo vubec vytizene, normalne jsem na nem pracoval a na PDA sledoval zpozdeni...

    2. Terminaly jsou mi na serveru k nicemu, kdyz na nem bezi na desktopu treba nejaky monitorovaci SW, ktery neni schopen bezet vzdalene, tj. proste pomoci TS ve W2K nepristoupim na desktop daneho serveru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od peter.nr
    Pomalosť VNC som spomínal ja, ale nemyslel som pomalosť oproti RDP. Porovnával som práve tento soft s inými, napr. TightVNC pre PC platformu.
    V práci takto (TightVNC) spravujem asi 70 PC na LAN aj WAN úplne v pohode. Na vyťaženej WAN-ke to behá naozaj pomaly, ale to je pochopiteľné. Na LAN-ke sú však odozvy okamžité.
    S týmto softom mám ale skúsenosť, že na "prázdnej" LAN-ke som musel pohýbať výrezom obrazovky, aby sa mi jej časť prekreslila. :no:
    No, neni to zrovna blesk, ale je to open-source, takze se na to muzeme podivat a uvidime, kde se to da zrychlit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od beecher
    2. Terminaly jsou mi na serveru k nicemu, kdyz na nem bezi na desktopu treba nejaky monitorovaci SW, ktery neni schopen bezet vzdalene, tj. proste pomoci TS ve W2K nepristoupim na desktop daneho serveru.
    Takovy soft je prasarna - sice se bez nich obcas neobejdes (dodavatel je proste nema), ale na serveru to nema co delat. Ale to uz je lehce mimo...

    Pokud jde o rychlost, pravdu dis. Byl tam ten stary soft.
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. SIP klient
    Od korenisko v sekci Programy pro Smartphone
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-05-2009, 17:05
  2. Jabber klient pro smartphone s podporou prenosu souboru
    Od Reddy v sekci Programy pro Smartphone
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-01-2009, 18:21
  3. QIP PDA - ICQ klient pro Pocket PC a Smartphone s WM5 a WM2003
    Od ElSoft v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 141
    Poslední příspěvek: 10-08-2008, 14:07
  4. ICQ klient pro PPC
    Od PavelM_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 04-02-2006, 20:44