Nejde o prachy, ale proc bych mel predelavat produkcni server, ktery ma za ta leta vychytany vsechno, na novy OS? Kvuli RDP?Původně odesláno od peter.nr
![]()
Nejde o prachy, ale proc bych mel predelavat produkcni server, ktery ma za ta leta vychytany vsechno, na novy OS? Kvuli RDP?Původně odesláno od peter.nr
![]()
Máš pravdu. :yes:
Ani tak kvuli RDP, ale kvuli vyrazne lepsimu chovani v .NETu a predevsim kvuli tomu, ze M$ brzy ukonci podporu windows2000 a tak ti brzy prestanou chodit zaplaty. (Ackoli ted si nejsem jisty kdy konci serverova verze)
Kazdopadne prechod ze serveru 2k na 2003 je pekelne drahy, protoze upgrade jako takovy neexistuje a navic M$ zpoplatnil i pripojovaci licence. Pokud je to firma s 50ti PC, co pouzivaji jen MSServer2003 + exchange na vsech, tak je to 50x2700,- +cena serveru a exchange.
Andilku, ale ne vsechny servery postavene na W2K jsou webove servery ci aplikacni servery...Původně odesláno od Andilek
Mame taky databazove servery, postovni servery atd...
Jinak mne rikat, jak se chova .NET na WS2K3 rikat nemusis, mam s tim sve dostatecne zkusenosti. Firma, kde jsem byl pred tim zamestnan, snad byla jednou s prvnich, ktera uz v roce 2003 3 mesice po vydani na muj popud nasadila WS2K3 do ostreho provozu na webove farme... Samozrejme, ze jsem spravu tech serveru mel pod palcem ja...![]()
![]()
Ja to rikam porad a stale mi nikdo neveri...Původně odesláno od peter.nr
![]()
![]()
![]()
No proto...Původně odesláno od Andilek
![]()
![]()
Ale to uz jsme OT.
Nekdo se ptal, proc je to VNC tak pomale. Na to je celkem jednoduche vysvetleni. VNC jak se snazi byt univerzalni, tak holt vzdycky ceka na to, co mu preda OS, pak to zacne posilat na cilove zarizeni...
RDP, jak je zakomponovane naprimo v systemu, tak to neresi, protoze nejdrive to jde pres nej, pak az do "videa" daneho PC...
Takze nakonec to skonci tak, ze na Windows budu pouzivat RDP a na UNIX SSH :-P
Pomalosť VNC som spomínal ja, ale nemyslel som pomalosť oproti RDP. Porovnával som práve tento soft s inými, napr. TightVNC pre PC platformu.
V práci takto (TightVNC) spravujem asi 70 PC na LAN aj WAN úplne v pohode. Na vyťaženej WAN-ke to behá naozaj pomaly, ale to je pochopiteľné. Na LAN-ke sú však odozvy okamžité.
S týmto softom mám ale skúsenosť, že na "prázdnej" LAN-ke som musel pohýbať výrezom obrazovky, aby sa mi jej časť prekreslila. :no:
...zvlastni, ze tu nikdo zatim nekomentoval sileny zatizeni serveru v situaci, kdy na nej VNC klientem pristoupim. To je ten hlavni duvod, proc jsem VNC ze vsech prebiranych serveru odinstaloval...
Nejak jsem nepochopil poznamku o W2K - v cem nevyhovuje ten terminalovo-aplikacni rezim? Pripojeni obrazovky je dobre v situaci, kdy chci vzdalene nejakemu BFU nakonfigurovat postovniho klienta, ale na serveru je to myslim zbytecne.
1. Ad zatizeni serveru: Ano, pokud pouzijes RealVNC server. Ja jsem ted zkousel ten UltraVNC a slapalo to naprosto v pohode, tedy moje PCcko nebylo vubec vytizene, normalne jsem na nem pracoval a na PDA sledoval zpozdeni...Původně odesláno od Pavel Koza
2. Terminaly jsou mi na serveru k nicemu, kdyz na nem bezi na desktopu treba nejaky monitorovaci SW, ktery neni schopen bezet vzdalene, tj. proste pomoci TS ve W2K nepristoupim na desktop daneho serveru.
No, neni to zrovna blesk, ale je to open-source, takze se na to muzeme podivat a uvidime, kde se to da zrychlit...Původně odesláno od peter.nr
![]()
Takovy soft je prasarna - sice se bez nich obcas neobejdes (dodavatel je proste nema), ale na serveru to nema co delat. Ale to uz je lehce mimo...Původně odesláno od beecher
Pokud jde o rychlost, pravdu dis. Byl tam ten stary soft.