Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 33

Téma: garmin mapy v pocket PC

  1. #1
    bebe814_ce4you
    Guest

    Zdravim,

    pouzivam BT gps + pocket PC, zatial pouzivam pocket kima ale velmi by som chcel pouzivat garmin mapy, pretoze tychto map je najviac a je moznost si cez mapedit vytvarat aj svoje vlastne vhodne aj pre turistiku nielen auto navigaciu. Avsak nepoznam ziaden soft pre PPC ktory by vedel pracovat s garmin mapami. (*.img) Docital som sa ze GPS 10 od garminu je BT a funguje v pocket pc, ale ja BT gps mam a nechcem ho menit (iTrek - fantasticka vydrz baterky - 20h) a soft od garminu pre PPC som este nemal moznost vidiet.

    Neviete poradit nejaky soft ktory by bezal na PPC a podporoval garmin mapy?

    Dik
    Bebe
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Použij GPSMapEdit a vyexportuj to do OziExploreru.
    Pak dej hledat v konfeře na ce4you "OziExplorer" a budeš doma
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    bebe814_ce4you
    Guest

    diky, o tomto som nevedel, ale preferoval by som vektorovy program, existuje aj nieco take ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od bebe814
    diky, o tomto som nevedel, ale preferoval by som vektorovy program, existuje aj nieco take ?
    Take takovy program hledam. Zatim jsem se dopatral k QUE software, ktery dodava Garmin ke svemu GPS prijimaci s BT. Bohuzel nelze koupit samostatne a kvuli tomuto softu kupovat celou sadu s GPS za cca 10 tis. se mi nechce a navic nevim, zda ten soft neni nejak vazan na pouziti s dodavanou GPS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    Mám GPS Garmin cf que 1620. Ten soft, co umí pustit v PPC mapy Garminu (tedy originál od nich) je součástí ovladače té GPS. Ještě jsem to, pravda, neměl možnost vyzkoušet, ale tak to tvrdí jednak manuál a jednak support. A dále - ty mapy, co fungují pod PPC, je třeba ještě zvlášť odemknout (vázáno na sériové číslo GPS) na PPC a ...(tady je volné místo kvůli pravidlům - tedy autocenzura ;o) )... takže bez GPS Garmin nefungují... Ono totiž při jejich nahrávání do PDA dochází ještě k nějaké další kompresi, takže třeba prý celé Rakousko má 20MB, ČR asi 30 atd. Samostatně se ten koupit soft (jedině s mapami City Navigator) dá, ale rozhodně to není výhodné - dáš za ně přes 11tis. a přitom za stejnou cenu je ta moje GPS se City Selectem + Autoatlas ČR + Topografická mapa ČR. Jedině fakt ten OziExplorer by to mohl zprovoznit rozumně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    bebe814_ce4you
    Guest

    no garmin que k 1620 nefunguje s BT ale vraj sa nieco chysta podla garmin slovensko. Neviem ci je to soft k GPS 10 - to bude asi ten isty garmin que k 1620 len s podporou BT (ale ten som este nevidel). Citujem znameho, ktory sa garminakmi stretol na vcerajsom autosalone v bratislave:

    pripravuju soft uz mi ho aj ukazoval co bude ficat aj na inom HDW,
    soft bude pristupny v priebehu niekolkych mesiacov, je uplne namakany a fici aj v pohlade 3D, nie len 2D


    Hlavne som zvedavy na to co pise našrot, ako to bude vyhodne ked clovek kupi len soft.

    Medzicasom som nasiel toto:
    http://pocketmv.homeip.net/
    avsak este som to poriadne nepreskusal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    36

    Mapy Garminu su kodovane na s/n GPS prijimaca. Potrebujes SW pre PDA Que, ktory dokaze spracovavat *.img subory od Garminu.
    Najlepsie riesienie GPS10 - mozes fungovat pod PDA a aj po NB. Mam to sprevadzkovane a funguje to OK. Sucastou je CitySelect 7, je tam aj CZ, SK mam o OEM verzii. V prilohe mapa v pdfku.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00056542_mapEurope_v7_b5xX.jpg 
Zobrazení: 61 
Velikost: 26.3 KB 
ID: 1690  
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    Tak už jsem konečně trochu potrápil GPSku. Teda zpočítku trápila spíš ona mě - chytila satelity jen když byla hodně nabitá baterka v Looxu (víc než 50%). Teď už naskočí i při 20% a nižším nabití. Na help line Garmin Worldwide mi neodpověděli na otázky o mém problému, tady v ČR jsem se neptal já, ale dozvěděl jsem se, že to bývá způsobené nižším napětím, co jde do CF slotu. Takže jsem volal do AH Mobile, že budu asi reklamovat Looxe, nakonec nebude třeba - bylo to zřejmě tím, že baterka byla zcela nová, a tak asi nebyla schopná zařízení pořádně zásobovat energií, protože od cca třetího nabidí už všechno funguje v pohodě. Trošku problémové je, když GPSku vytáhnu z CF slotu - to pak nabíhá aspoň 5 minut (zřejmě musí znovu spustit autolokaci), jinak do minuty v pohodě a signál mám pak i víc než metr za oknem doma ;o)

    Co se týče map, tak zatím nemám ČR ani CS Europe funkční ( , takže jsem zkoušel akorát mapu světa )) O té tedy musím říct, že je sice trochu mimo dobu (mapy z doby tak 5-8 let zpátky), ale na navigaci v místech, kde člověku dojde normální mapa a jen státem projíždí, tak úplně stačí (ČR tam má v podstatě všechny dálnice, silnice 1. třídy a některé druhořadé). Výborná hlasová navigace a online rychlost přepočtu trasy. Dobře udělaná nastavení omezení v navigaci (U-turn, offroad navigace atp.), mapování HW tlačítek atd. Prostě s mapami Garmin budu asi fakt spokojený.

    Ale nyní přichází šok a důležité upozornění - GPS Garmin CF Que 1620 pracuje jen a pouze s protokolem Garmin, který není ani trochu kompatibilní s ani jedním celosvětovým standardem (NMEA a SiRF), takže s ní chodí akorát mapy Garmin a OziExplorer, což je od Garminu neskutečný podraz - v žádné dokumentaci to není uvedeno a jedna mapa stojí přes 350 USD (a to ještě neznamená, že když si koupíte např. mapu USA, takže budou fungovat všechny regiony USA - každá část se musí zvlášť odblokovat a každá stojí 350 USD... celé regiony jsou mám dojem jen k novým přístrojům). Tedy jsem si naivně myslel, že budu používat pěkně graficky zpracovaný TomTom nebo Destinator, po Praze SmartMaps a ono houby. Jinak v některých odkazech jsem našel, že Garmin ve svých budoucích modelech již nehodlá používat jiný než svůj komunikační protokol... BT Garmin GPS je prý asi poslední výjimkou. Jinak přeci jen mi to nedalo a hledal jsem po netu, jestli neexistuje nějaký konvertor Garmin -> NMEA a našel jsem: Franson - akorát má jednu drobnou vadu - nefunguje s cf Que, ale jen s nějakou GPS 18 a stojí nějaké peníze... Ale kdyby se tu našel nějaký šikovný programátor, co je takový překladač Garmin -> NMEA pro něj hračkou, tak mu klidně odpovídající sumu za ten prográmek, co mi zprovozní další mapy, zaplatím ;o) Specifikace obou protokolů jsou na webu volně ke stažení, takže by v tom snad neměl být problém...

    No, ještě jsem zapomněl zmínit výdrž baterky při používání GPS - 5 hodin ve dne, cca 4 v noci (pořád zaplé podsvícení). Pokud GPS nepoužívám a dělám běžné věci (zatím nic moc, protože ještě nemám folii...), tak mi vydrží 9,5 hodiny. Takže tak. WiFi i BT mi zatím žere baterku podstatně víc ;o)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    36

    Garmin je komercna firma, mapa funguje len s jednim GPSkom na ktore bola aktivovana. Ich mapy patria medzi najlepsie. A to najdolezitejsie - funguje tam autorouting, co Ozi a podobne programi nezvladaju. Vo svete su aj ine PRG, ktore dokazu pracovat s vektorovymi mapami, ale ziaden nema mapy pre CZ/SK. Skusal som mapu CZ/SK na TomTom, ale je to velmi nepresne a malo detailov.

    Ale su tu FREE mapy pre SK a CZ, robia to nadsenci, zvacsa je to zamerane na TOPO mapy ... tu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    Jen tak pro doplnění - mapy Garmin lze "odemknout" pro 2 GPSky. I když jejich mapy patří k nejlepším, tak stejně považuji za nehoráznou troufalost chtít i za update přes 350 USD (cena je přemrštěná - stačí, když dá člověk nehorázné peníze i za přístroj, který jsem si beztak od nich kupoval jen kvůli vnitřní paměti a tomu, že se dá ohnout a tak může být na PDA v podstatě pořád). Jinak díky za odkaz na ty free mapy - jsou fakt vcelku dobré, už jsem se podle nich dokázal dneska ztratit ;o) No, nějak nefunguje Que softwaru rozumný výpočet trasy podle těchto map - trasu z Kolína do Poděbrad vypočítal nejrychlejší přes Hradec Králové, i když ta mapa má mezi Kolínem a Poděbrady podstatně více silnic. A nepomohlo ani omezení dálnic a silnic 1. třídy... Až papírová mapa )

    No a k ostatním mapám - nemyslel jsem využívání TomTomu či Destinatoru v ČR (max. Destinator v Praze, protože ta je v něm prý docela slušná), ale třeba po Evropě - ty mapy jsou o dost levnější, stejně jako třeba SmartMaps pro ČR.. bohužel Garmin chce, aby všichni používali jen jejich mapy... A přístup oficiální podpory pro Evropu v UK je naprosto katastrofální.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Citace Původně odesláno od našrot
    Jen tak pro doplnění - mapy Garmin lze "odemknout" pro 2 GPSky. I když jejich mapy patří k nejlepším, tak stejně považuji za nehoráznou troufalost chtít i za update přes 350 USD (cena je přemrštěná - stačí, když dá člověk nehorázné peníze i za přístroj, který jsem si beztak od nich kupoval jen kvůli vnitřní paměti a tomu, že se dá ohnout a tak může být na PDA v podstatě pořád). Jinak díky za odkaz na ty free mapy - jsou fakt vcelku dobré, už jsem se podle nich dokázal dneska ztratit ;o) No, nějak nefunguje Que softwaru rozumný výpočet trasy podle těchto map - trasu z Kolína do Poděbrad vypočítal nejrychlejší přes Hradec Králové, i když ta mapa má mezi Kolínem a Poděbrady podstatně více silnic. A nepomohlo ani omezení dálnic a silnic 1. třídy... Až papírová mapa )

    No a k ostatním mapám - nemyslel jsem využívání TomTomu či Destinatoru v ČR (max. Destinator v Praze, protože ta je v něm prý docela slušná), ale třeba po Evropě - ty mapy jsou o dost levnější, stejně jako třeba SmartMaps pro ČR.. bohužel Garmin chce, aby všichni používali jen jejich mapy... A přístup oficiální podpory pro Evropu v UK je naprosto katastrofální.
    Pouzivam cca tyden bluetoothovou GPSku od Garminu (GPS10). Co se tyka map: v cene pristroje je aktualni mapa cele zapadni Evropy (vysla v Garminu pred tremi tydny, takze je opravdu "cerstva", celkova velikost dat cca 2 GB), dale velmi podrobna mapa CR (obe mapy jsou routovatelne) a jeste topograficka mapa CR. Co se tyce cen upgradu - pouzivam navigaci od Garminu jiz radu let a pri prechodu na vyssi verzi (zhruba jedenkrat za rok) se vzdy plati 100 USD. Samotna komunikace gpsky s pda je naprosto bezproblemova, vyzkousel jsem i praci programu s daty ve velikosti 1GB (pulka cele Evropy) a vse O.K. Ujel jsem neco pres tisic km a zatim nenastal problem technickeho ani navigacniho razu. Co se tyce protokolu Garmin, mam snad dobrou zpravu: V softwaru na PC, ktery je v dodavce, je i funkce "Run Sensor Configuration". Po jejim spusteni je mozne provest prikaz "Switch to NMEA Mode" (ale take napr. provest aktualizaci firmwaru). Znamena to tedy, ze gpsku lze softwarove prepnout do NMEA modu! Je k tomu ale potreba PC, uvedena funkce neni nainstalovana na pda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    kopacek: Tu cenu upgradu mi sdělili na Garminu US pro severoamerické mapy. A prý se nedá udělat upgrade z verzí, co nejdou hned za sebou (tedy třeba ze 5tky na 7mičku)... A BT GPS10 má tu výhodu, že umí i NMEA jako jedna z mála novinek. cfQue ho prostě neumí a nebude... bohužel... BT GPSku bych si po současných zkušenostech s CF verzí nekoupil - kvůli spotřebě.

    Mimochodem - nevíte někdo, jak se dá z mapy, co není routovatelná udělat routovatelná mapa?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    36

    spotreba v aute .... aky problem, sak su adaptery na 12 V (pre PDA, GPS) a na bezne jazdenie mi to vydrzi aj na baterky, nevidim absolutne ziaden problem.
    GPS10 na baterky ... 12 hod ... tu, na PDA existuju aj maxi baterky.
    Na turistiku na severny pol by som zvolil volaco ine, ale to nie je moj pripad. Tam spotreba BT by bola problemova. NIe je to na extremy.

    Mapy - previest z rastru na vektor, no neviem. Zabil by si stym strasne vela casu a vysledok ??? Mozno aj preto mapy Garminu maju svoju cenu. Nechcem obhajovat ich cenovu politiku, ale mapy su dobre.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    A to máš v autě rozdvojku? Zvlášť napájení GPS a zvlášť PDA? Nesnáším v autě kabely navíc.. a co se týče pobytu venku - BT GPS si přimontuješ na čepici? ))

    A pokud jde o to routování - jde mi o ty free české mapy - jsou vektorové, mají toho v sobě docela dost, ale ani MapSource ani Que není podle nich schopný vytvořit cestu... Tedy z těch bych rád udělal routovatelné mapy...

    Mimochodem, ani nevím, jestli jsem zmínil, že když si člověk koupí GPSku se City Select (a např. ta moje cfQue podle Garmin jiné mapy než CitySelect prý neumí..), tak si už vlastně nemůže koupit jiné mapy, než ty, které k ní dostal..? Chtěl jsem si koupit CitySelect Europe a nemůžu, protože se samostatný neprodává ;o)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    36

    - este kabel na na mobil do stojanku
    - obcas aj NB
    - este siric RA-46 - je to vecicka, ktora prenasa GPS signal do vnutra auta, nakolko atermicke skla su pokovene a neprepustaju signal do vnura. Na strechu supnem magnetku cez zadne okno a vnutri mam vysielac, vzdy signal za plne a vzdy vsetky satelity v dosahu.
    Kable mam tak riesene, ze nic nie je vidiet, je to v prirucnej schranke spolujazca. Mamvam tam aj GPS BT, vdaka RA-46 mam perfekt signal vsade, tak to nemusim vykladat na palubovku. BT zabezpeci prenos do PDA.

    V europe som sa nestretol s predajom, ze by Garmin predaval spolu s GPSkom USA mapy. Mapy sa daju kupit aj v europe, ake len chces. Nie je problem kupit mapu USA, Kanady,.....

    Treba si vybrat GPSko, ktore ma podporu NMEA a Garmin protokolu. Zrovna si trafil na to, ktore ma len Garmin protokol. To je smola. Da so povedat ze skoro vsetky maju oba protokoly, az toto nestastne CF1620. Aj najjednoduchsie eTrexi zvladaju oba protokoly.

    Momentalne mam Garmin GPS10 a som nim nadseny - dnes som rozbehal SK-lokalizaciu Que na PDA a SK-hlasky pri autoroutingu. Podla mna je to najlepsia volba pre autorouting pre CZ, SK, Euro.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. jak nahrát mapy do garmin 510
    Od trto v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-07-2008, 21:00
  2. Použití mapy Garmin na WM5
    Od TomTomX_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 22-09-2007, 22:04
  3. MDA Compact III - Garmin Que nevidi mapy, Sendmap je neodesila, pomoc!
    Od sickman v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-08-2007, 09:42
  4. Garmin StreetPilot c510 - nabourané mapy
    Od pax_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 05-01-2007, 21:14
  5. Garmin mapy v PDA
    Od vikino v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-09-2006, 13:18